ΚΟΥΙΖ

Ποιόν αποκαλούν κανονικότατο Μινχάουζεν στους Αγ. Θεοδώρους κι οσονούπω θα τ’ ακούσει απ’ την καλή και την ανάποδη;
(160512)




Είπαν…

«Χθες, υπήρξαν κι άλλα θύματα που ακόμη περιμένουν τον Κώωτση να φανεί, αλλά αυτός πουθενά! Ο λόγος για τους επιχειρηματίες και φορείς που είχαν δώσει ραντεβού στον παραλιακό πεζόδρομο Αγ. Θεοδώρων με τον Κώωτση και τον αντιδήμαρχό του Πολεοδομίας και Tεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Νικολάου, τον αντιδήμαρχο Αγ. Θεοδώρων Δημήτρη Δέδε οι οποίοι δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να τους ενημερώσουν ότι είχαν κάποιο κώλυμα και η συνάντηση θα αναβληθεί.»
Είπαμε, αν νομίζεις ότι είσαι ο «αυτοκράτορας», ποιος ασχολείται τώρα με το πόπολο; Θυμίζει αδιαφορία κι απαξίωση της γνωστής αλαζονείας της εξουσίας «άστους να περιμένουν και πολύ τους είναι…»
(160512)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΕΚΡΥΒΑΝ ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ
Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ SOUSSAKI LOGISTICS

Είναι προφανές ότι όλοι θα θυμούνται με το θέατρο σκιών που είχε στηθεί και το δήθεν όψιμο ενδιαφέρον από τους «ευαίσθητους» περιβαλλοντικά άρχοντες για να μην προβεί στη δημιουργία αποθηκευτικών εγκατστάσεων η «Soussaki Logistics Α.Ε.»
Όλοι θα θυμούνται τον εξευτελισμό του δήμου Λουτρακίου στο συμβούλιο της περιφέρειας Πελοποννήσου, το κλείσιμο της ΝΕΟΑΚ κι άλλου είδους πρωτοβουλίες, που όπως αποδεικνύεται ήταν μόνο και μόνο για το θεαθήναι και τον εντυπωσιασμό της κοινωνικής γνώμης, αγαπημένη και προσφιλή τακτική του Κώωτση.
Αποκορύφωμα όλων αυτών των ενεργειών ήταν η προσφυγή στο Ε΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 4 Μαρτίου 2011 για την αναστολή εκτέλεσης της υπ. αριθ. 159017/18-10-2010 διυπουργικής απόφασης των υπουργών Περιβάλλοντος - Ενέργειας - Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας - Ναυτιλίας για την εγκατάσταση των αποθηκευτικών δεξαμενών της «Soussaki Logistics Α.Ε.».
Όλοι θα πουν μπράβο στον Κώωτση με τα πρωτοπαλίκαρά του που φροντίζουν και υπερασπίζονται τα συμφέροντα του τόπου, την υγεία των κατοίκων του και την προστασία του περιβάλλοντος που ζούμε.
Έλα, όμως, που δεν πιστεύουν σε τίποτε και το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.
Τι έχει γίνει λοιπόν;
Το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 10 Ιανουαρίου με την υπ’ αριθ. 77/2012 απόφασή του απέρριψε το αίτημα αναστολής με το ακόλουθο σκεπτικό, που αν υπάρχει στοιχειώδης τσίπα με τα όσα εντυπωσιακά έχεις φλομώσει τον κόσμο προηγουμένως, παίρνεις των ομματίων σου κι εξαφανίζεσαι από προσώπου γης.
«…δεν προσκομίσθηκε στο Δικαστήριο αποδεικτικό κοινοποιήσεως στους υπουργούς Περιβάλλοντος - Ενέργειας - Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας - Ναυτιλίας του ως άνω αντιγράφου της αιτήσεως με την πράξη του προέδρου, όπως επιτάσσει το άρθρο 52 παρ. 3 του Π.Δ. 18/1989 (άρθρο 34 παρ. 1 του Ν. 3772/2009). Υπό τα δεδομένα αυτά και λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι από την άσκηση της κρινόμενης αιτήσεως αναστολής και την παραλαβή του αντιγράφου του δικογράφου και της πράξεως του προέδρου από δικηγόρο για λογαριασμό των αιτούντων παρήλθε διάστημα δέκα μηνών, το οποίο υπερβαίνει τα εύλογα χρονικά όρια, η αίτηση πρέπει, σύμφωνα με τα εκτιθέμενα στην προηγούμενη σκέψη, να εισαχθεί προς συζήτηση και να απορριφθεί.
Δια ταύτα
Απορρίπτει την αίτηση.
Διατάσσει την κατάπτωση του παραβόλου.»
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας του Κώωτση και όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων του που αναδεικνύονται υπέρ του δέοντος επικίνδυνοι για τα συμφέροντα και την τύχη του τόπου.
Όταν σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα, που υποτίθεται καίγεται το σπίτι μας και αναδεικνύονται παγερά αδιάφοροι, ο καθένας μπορεί να σκεφθεί τι μπορεί να συμβεί και τι μπορεί να επιφυλάσσεται για τον τόπο.
Όμως δεν είναι μόνον αυτή η διάσταση στην αρνητική εξέλιξη για την υπόθεση «Soussaki Logistics Α.Ε.» λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας κι ανικανότητας του Κώωτση και των ανθρώπων του.
Η απάντηση του ΣτΕ τους επεδόθη στις 14 Μαρτίου 2012. Άκουσε κανείς κάτι από τα επίσημα χείλη της δημοτικής αρχής;
Απλά έπνιξαν την απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου για να μην υποστούν την κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας.
(160512)
Return top