ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι ο τέως αξιωματούχος του δήμου Λουτρακίου, που κι αν έχει τελειώσει πολιτικά συνεχίζει να ρίχνει λάσπη, ενώ πατάει σε δύο βάρκες - συνδυασμούς για να επιλέξει την τελευταία ώρα αυτόν που θα έχει το προβάδισμα νομίζοντας ότι θα εκλεγεί;
(160512)




Είπαν…

«Κώωτση, πιάνεις τους «εφημεριδάδες» να πλασάρεις το έργο ζωής σου για να καταστραφεί οριστικά κι αμετάκλητα το Λουτράκι, αφού θα το έχεις μετατρέψει σε βοθρατζίδικο και «σκαταποθήκη» του Κορινθιακού κόλπου;»
(160512)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ Ή ΜΗΠΩΣ
ΕΚ... ΒΟΘΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Ο ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ;

Του Δημήτρη Καραπατά*

Μια ακόμη μελανή σελίδα στην άδοξη ιστορία του πασχίζει να προσθέσει ο σημαιοφόρος της κακοδιοίκησης με την διαπιστωμένη άμβλυνση συνείδησης Κώστας Λογοθέτης και οι φινφιρίκοι - φίτσουλες που τον πλαισιώνουν και παριστάνουν τους ποικιλώνυμους προστάτες του και μονίμως βρίσκονται σε δυσαρμονία με το λαϊκό φρόνημα οδηγώντας τον τόπο σε δρόμο που δεν είναι παραδείσιος.
Τον ημεροδείκτη μας θα πρέπει να τον τοποθετήσουμε επί της Πέμπτης 17 Μαΐου ενεστώτος έτους, όπου το ανώτατο θεσμικό όργανο του δήμου θα συνεδριάσει σε ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη και εν εκρήξει λαΐκής οργής. Κι αυτό, γιατί ο τυχάρπαστος πολιτικά δήμαρχος, με την θνησιγενή ιδεοληψία και τα απόνερα αυτής, σε μια έσχατη προσπάθεια ντυμένη με όψιμες τύψεις, κροκοδείλια δάκρυα, αλλά και προσχηματικό ενδιαφέρον για τον τόπο, θα προσπαθήσει να πετύχει νέο καίριο πλήγμα στο δήμο ξεδιπλώνοντας τις επικίνδυνες τυχοδιωκτικές του πολιτικές.
Μέσα από ένα κρεσέντο υποκρισίας που θα περιλαμβάνει το συμφέρον του τόπου, θα επιχειρηματολογήσει για ένα άχρηστο έργο που θα προκαλέσει την ραγδαία και πολυμορφική υποβάθμιση του Λουτρακίου, αλλά και ένα τεράστιο πλήγμα στο όνομα του δήμου.
Ο λόγος φυσικά για την κορωνίδα των δυσάρεστων μετεκλογικών εκπλήξεων, τον ευσεβή πόθο και το καφέ όνειρο του αχόρταγου δημάρχου Λογοθέτη που δεν είναι άλλο, από την μεταφορά των βοθρολυμάτων όλων των χωριών της Βόχας στον τόπο μας. Ένα έργο που θα μετατρέψει την φημισμένη Λουτρόπολη μας σε Ψυτάλλεια της Κορινθίας -όταν ακόμη και στην Κερατέα χύθηκε αίμα για να αποτρέψουν την δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων στην περιοχή τους.
Ταυτόχρονα, η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα ανακηρύξει αυτόματα τον Κώστα Λογοθέτη σε δήμαρχο της Βόχας και της μπόχας για το Λουτράκι.
Πρόδηλος προβληματισμός πρέπει να επικρατήσει στις τάξεις των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών που αίφνης επανέρχεται ένα θέμα για το οποίο ο Κώστας Λογοθέτης διακήρυττε πως υπήρχε καταληκτική ημερομηνία και την οποία προσδιόριζε ως την επομένη της τότε συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που έγινε πριν περίπου ένα χρόνο.
Ευλογοφανές κεφαλαιώδες ερώτημα που κυοφορείται από τα προαναφερόμενα γεγονότα είναι πως επανέρχεται θέμα, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κώστα Λογοθέτη έπρεπε να είχε υπερψηφιστεί τότε, διότι τώρα κανονικά έπρεπε να είναι εκπρόθεσμο και ανάξιο συζήτησης.
Θυμίζουμε πως επίσης στην τότε συνεδρίαση του σώματος το εν λόγω θέμα συζητήθηκε κανονικά αν και η ώρα ήταν περασμένα μεσάνυχτα (ίσως τεχνηέντως για να μειωθούν οι φυσικές αντοχές και οι αντιστάσεις των μελών του δημοτικού συμβουλίου), έγινε η παρουσίαση όλων των προσδιοριστικών στοιχείων και παρά τα εκβιαστικά διλλήματα του Κ. Λογοθέτη το σώμα στάθμισε τα γεγονότα και όδευε ολοταχώς κι εμφανώς προς την καταψήφιση της αψυχολόγητης αυτής πρότασης.
Την έκβαση αυτή, αποσόβησε έντρομος ο καταγέλαστος δήμαρχος που μπροστά στην διαφαινόμενη καταψήφιση της πρότασης ζήτησε αναβολή για ένα θέμα που τώρα κανονικά είναι εκπρόθεσμο.
Ο Κώστας Λογοθέτης μπορεί να είναι ευχάριστος, αλλά δεν είναι χρήσιμος και η παραλυτική του διοίκηση είναι πλέον εγκλωβισμένη στην δικιά τους διήγηση. Είναι βέβαιο ότι έχει επινοήσει νέα ιστορία με την οποία θα θελήσει να την ντύσει σε ένα εύηχο πλουμιστό περιτύλιγμα για να την ωραιοποιήσει και να αμβλύνει την δυστοκία στην πρόοδο της υπερψήφισης της πρότασης. Θα αγγίζει τα όρια της προπαγάνδας και θα κάνει λόγο για 3.000.000 ευρώ που θα εξοικονομήσει ο δήμος για την αναβάθμιση του βιολογικού του καθαρισμού.
Φυσικά, επιμελώς, θα κρύβονται οι αμέτρητες επισυναπτόμενες αρνητικές παράμετροι που συνοδεύουν αυτήν την πρόταση.
Καθήκον των επικεφαλής των μεγάλων δημοτικών παρατάξεων είναι να μην ενδώσουν σε προτάσεις αφύσικες που μεγαλώνουν το δράμα το πολιτικό του τόπου κι αποτελούν τον ορισμό του πολιτικού θράσους που καταντάει ύβρις για τον πολίτη.
Για τον Κώστα Λογοθέτη είναι διαπιστωμένο προ πολλού, πως τα συμφέροντα τα δικά του δεν έχουν κανένα σημείο αμφίδεσης με του Λουτρακίου και των πολιτών του.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(160512)
Return top