ΚΟΥΙΖ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θα φοράνε αντιασφυξιογόνες μάσκες γιατί θα μυρίζει; Η πλειοψηφία πάντως δεν έχει τέτοιο πρόβλημα, γιατί η συγκεκριμένη μυρωδιά των αφοδεύσεων θα τους είναι οικεία…
(210512)




Είπαν…

«Κώωτση, από τις 16 Μαΐου έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες από την τελευταία συνάντηση του μεταλλαγμένου συνδυασμού "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" ή του μετονομασθέντος "Πουφ… βρωμάει!" Δεν είναι ευκαιρία να μπείτε σ’ ένα τζιπ και υπό τις ευωδίες του μεγάλου σας έργου να κάνετε απολογισμό; Άλλη μια ιδέα είναι να πάτε να κάνετε τη συνάντησή σας στις εγκαταστάσεις του βιολογικού. Άλλωστε είναι το έργο ζωής του Κώωτση και κατ’ επέκτασιν ολόκληρου του συνδυασμού…»
(210512)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ
ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΝ «ΕΞΑΔΕΛΦΟ»

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Ο σκληρός τσακωμός πριν λίγη ώρα στη Λουτράκι Α.Ε. μεταξύ των «εξαδέλφων» -κατά τον Κώωτση, τον απορρίπτει ο ίδιος- του προέδρου με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Λογοθέτη, δεν ήλθε ως κεραυνός εν αιθρία.
Απλά, ο Δημήτρης Λογοθέτης πηδάει από το καράβι που συνειδητά θέλει να βουλιάξει ι Κώωτσης, γιατί είναι προφανές ότι θέλει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, άλλως δεν υπάρχει εξήγηση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press στο θεματολόγιο που είχε αποστείλει ο Δημήτρης Λογοθέτης στον Κώωτση, ενόψει της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε., περιλαμβανόταν ως θέμα και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας για τη διάσωσή της. Ι Κώωτσης διέγραψε το θέμα λέγοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό συνειδητά οδηγεί τη Λουτράκι Α.Ε. στην καταστροφή, με φυσική συνέπεια κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα συνειδητά και πάλι να επωφεληθούν από αυτή την εξέλιξη. Γιατί κανείς εχέφρων νους δεν αποπειράται να βουλιάξει μια εταιρεία, χωρίς να καταβάλλει τουλάχιστον μια στοιχειώδη προσπάθεια για τη διάσωσή της, όταν σ’ αυτήν ανήκουν τα κυρίαρχα περιουσιακά στοιχεία του Λουτρακίου.
Θα πρέπει όλοι ν’ αντιληφθούν ότι ι Κώωτσης είναι άκρως επικίνδυνος για τα συμφέροντα του τόπου, τελεί υπό καθεστώς άκρατου πανικού και σύγχυσης και καλόν θα είναι να εξευρεθεί τρόπος έτσι ώστε να αποπεμφθεί το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να μην υποστεί περισσότερες βλάβες ο δήμος Λουτρακίου.
Αυτή τη στιγμή απαιτείται απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να επιδειχθεί η δέουσα σοβαρότητα, η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη, δεν είναι για παιχνίδια και δυστυχώς όλοι που ανήκουν στη δημοτική πλειοψηφία είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και δεν πρέπει ν’ έχουν πλέον θέση στα δημοτικά πράγματα του τόπου.
Ποιο είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής παρουσίας τους στα κοινά διαπιστώνεται καθημερινά τόσο στο δήμο Λουτρακίου και τις παραδοσιακές κοινότητές του, όσο και στο δήμο Αγ. Θεοδώρων.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλους ότι είναι αναγκαίο για τη σωτηρία του τόπου ι Κώωτσης να αποπεμφθεί το ταχύτερο δυνατό κι όλοι οι υπόλοιποι να τεθούν υπό καθεστώς επιτροπείας για λόγους μείζονος σημασίας.
Όσον αφορά τον αντιπρόεδρο της Λουτράκι Α.Ε. Δημήτρη Λογοθέτη «εξάδελφο» του Κώωτση, από την ημέρα απόρριψης της πρότασής του για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Λουτράκι Α.Ε. ήταν άκρως δυσαρεστημένος, το επεδείκνυε, περνούσε για λίγη ώρα από τα γραφεία κι αποχωρούσε, ενώ είχε αρχίσει να διαφαίνεται ότι οδεύει προς παραίτηση.
Ο απροκάλυπτος εμπαιγμός του Κώωτση για την αμοιβή του τέως συμβούλου του Γιώργου Γιαννιτσόπουλου ήταν το κερασάκι στην τούρτα στον πολυπρόσωπο και μόνιμα εμπαίζοντα κι εξαπατώντας τον κόσμο -παθών κι ο γράφων- Κώωτση, προκειμένου να προσπαθεί να του αποσπάσει τη ψήφο.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του loutraki-press ο αντιπρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. ετοιμάζεται να εκδώσει ανακοίνωση που θα εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του και δεν τον άφησαν να αναπτύξει το έργο του.
(210512)




ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΜΥΡΙΖΕΙ Η ΑΙΘΟΥΣΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ;

Υπό τις ευωδίες των βοθρολυμάτων της Βορειοδυτικής Κορινθίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαΐου 2012 στις 18:30 η διακοπείσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης, όπου ι Κώωτσης έλαβε την ιστορική απόφαση για το έργο ζωής του να μετατρέψει την πόλη του Λουτρακίου σε σκαταποθήκη και βοθρατζίδικο του Κορινθιακού κόλπου.
Έχει ανατείλει μια νέα εποχή για το δήμο Λουτρακίου, αφού επέτυχαν να τον μετατρέψουν το Λουτράκι από τουριστική πόλη και προορισμό σε χώρο βρώμας και μπόχας, αφού ο μεταλλαγμένος συνδυασμός "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" ως αναπτυξιακό του έργο επέλεξε να διαχειρίζεται τα κόπρανα και τα ούρα του Κορινθιακού κόλπου.
Πόση καταστροφή θέλουν να προκαλέσουν στον τόπο μόνον αυτοί το γνωρίζουν, με τους πολίτες πλέον να πρέπει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές να μην τους επιτρέψει ούτε καν να εκλεγούν ως συνδυασμός.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της διακοπείσας συνεδρίασης είναι τα ακόλουθα:
1 Περί της χορηγηθείσας στη MOTOR OIL (ΕΛΛΑΣ) - Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. άδειας μηχανολογικής επέκτασης στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της με την προσθήκη (8) νέων δεξαμενών.
2 Εξέταση αιτήματος της Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. ΟΤΑ για εν μέρει ανάκληση της υπ’ αριθ. 163/1991 ΑΔΣ Λουτρακίου - Περαχώρας, περί «παραχώρησης χρήσης κοινοχρήστων χώρων στη Δημοτική Επιχείρηση ΟΜΗΡΟΣ προς εκμετάλλευση».
3 Τροποποίηση ή μη της υπ’ αριθ. 104/2008 ΑΔΣ Λουτρακίου - Περαχώρας, περί «δωρεάν παραχώρησης χρήσης δημοτικού ακινήτου στο Πνευματικό - Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου, για ίδρυση μουσικής σχολής».
4 Τροποποίηση ή μη της υπ’ αριθ. 366/2011 ΑΔΣ περί «αναπροσαρμογής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, έτους 2012».
5 Τροποποίηση των υπ’ αριθ. 141/2011 & 231/2011 ΑΔΣ περί σύστασης στο δήμο μας του ΝΠΔΔ. «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων «"ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"».
6 Τροποποίηση ή μη των όρων της από 22/12/2008 Σύμβασης εκμίσθωσης κυλικείου δημαρχείου.
7 Απευθείας ανάθεση, κατόπιν διαπραγμάτευσης, εκτέλεσης προμήθειας λοιπών μέσων προστασίας εργαζομένων του δήμου (αρ. μελ. 47/2011)
8 Καθορισμός δικαιούχων χρήσης υπηρεσιακών κινητών τηλεφώνων στο δήμο & ανώτατου επιτρεπτού χρηματικού ορίου κλήσεων μηνιαίως.
9 Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων έτους 2012.
10 Προσωρινή εκκαθάριση της υπ’ αριθ. 6/2006 Πράξης Αναλογισμού στην Περαχώρα (Ο.Τ. 44-45-47).
11 Καθορισμός αμοιβής, κατά παρέκκλιση, πληρεξουσίας δικηγόρου δήμου Μαρίας Μήτρου Μπιτζίνη, δυνάμει της υπ’ αριθ. 79/2011 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής.
12 Καθορισμός αμοιβής, κατά παρέκκλιση, πληρεξούσιου δικηγόρου δήμου Σωτήριου Σίμου, δυνάμει της υπ’ αριθ. 163/2011 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής.
13 Λήψη Απόφασης για έγκριση ή μη ανάθεσης παροχής υπηρεσιών.
14 Λήψη Απόφασης για εκμίσθωση τμήματος αιγιαλού στη δημοτική κοινότητα Αγ. Θεοδώρων προς τοποθέτηση θαλασσίων μέσων αναψυχής.
15 Συγκρότηση Επιτροπής για τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό της πόλης του Λουτρακίου.
16 Χορήγηση ή μη στη «Δημ. Φραγκούλιας - Αναγνωστόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.» άδειας λειτουργίας εκθέσεως βιβλίου σε ιδιωτικό χώρο επί των οδών Ποσειδώνος & Τομπάζη.
17 Λήψη απόφασης περί επιβολής ή μη διοικητικού προστίμου σε παραβάτες των άρθρων 5 & 7 του Ν. 2323/95, όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει.
18 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών, προστίμων και φόρων.
19 Απαλλαγή ή μη προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους
α) Τ.Α.Π. μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ετών 2003-2005, επ’ ονόματι ΣΟΥΛΦΟΥΡ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ και
β) Τέλους Καθαριότητας νέου Κοιμητηρίου, ετών 2004-2009, επ’ ονόματι Σοφίας Βαλμά & επιστροφή ή μη ποσού από προσαυξήσεις οφειλής ΤΑΠ μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ετών 2003-2005 επ’ ονόματι Ελένης Πηλιώτη (πρώην ΖΑΛΕΡ), στη δημοτική κοινότητα Αγ. Θεοδώρων.
20 Απαλλαγή ή μη προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους  α) Τέλους Καθαριότητας Νέου Κοιμητηρίου, ετών 2004 - 2010, επ’ ονόματι Φωτεινής Αγγελίδη λαζάρου και
β) Τ.Α.Π. μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ετών 2002 - 2005, επ’ ονόματι ΚΟΝΤΗ Δ. Σπυρ. Δ. Κόντη, στη δημοτική κοινότητα Αγ. Θεοδώρων.  
21 Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: «Συντήρηση οδοποιίας Τ.Κ. Πισίων» (αρ. μελ. 17/2011).
22 Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: «Αγροτική οδοποιία Λουτρακίου - Περαχώρας» (αρ. μελ. 44/2011).
23 Έγκριση μετακινήσεων δημάρχου εκτός έδρας (Μάιος 2012).
(210512)




ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξή της συνεδριάζει την προσεχή Παρασκευή στις 10:00 η δημοτική κοινότητα Αγ. Θεοδώρων.
1 Προέγκριση άδειας ίδρυσης καταστήματος «Μικτό κατάστημα - παντοπωλείο - οπωροπωλείο - κρεοπωλείο» του Νικόλαου Ραπανάκη του Πέτρου, το οποίο θα λειτουργήσει επί της οδού ΠΕΟΑΚ Ο.Τ. 103 στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
2 Προέγκριση άδειας ίδρυσης  καταστήματος «Καφέ - μπαρ - εστιατόριο» του Ιωάννη Σακελλαρίου του Μιχαήλ, το οποίο θα λειτουργήσει  επί της οδού Μιλτιάδου Στάμου & Χρήστου Νικολάου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
3 Εξέταση αιτήματος «Κ. Πλουμίδης - Α. Ψαρρού Ο.Ε.» για παραχώρηση χώρου αιγιαλού προς τοποθέτηση ξαπλωστρών & ομπρελών.
(210512)
Return top