ΚΟΥΙΖ

Ποιό πρόσωπο επ’ εσχάτοις έχει μεταβληθεί σε «θαμώνα» του δευτέρου ορόφου της Ιάσωνος και το πιο πιθανό είναι ότι ι Κώωτσης τον κοροϊδεύει κι όταν εξαντληθεί η υπομονή του θα δούμε να γίνεται μεγάλο τσίρκο;
(250512)




Είπαν…

«Κώωτση, γιατί γνώριμα "παπαγαλάκια" σου βγαίνουν στην πιάτσα και λένε υπό μορφή ερωτήματος μήπως εσύ έκλεισες τη συνάντηση του επικεφαλής της Πρωτοβουλίαw Πολιτών για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι Δημήτρη Καραπατά, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη
(250512)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΕΚΔΗΛΗ Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.
ΠΟΥ Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ…

Έντονος είναι ο προβληματισμός στην πόλη του Λουτρακίου, αλλά και στο εσωτερικό της εταιρείας για το δέον γενέσθαι με τη Λουτράκι Α.Ε.
Κοινή συνισταμένη κι αυτό που απορρέει είναι ότι μεθοδευμένα και σκόπιμα, αφού ι Κώωτσης έχασε τον πρώτο γύρο και τελευταία στιγμή ματαιώθηκε να ριχθεί η εταιρεία στο γκρεμό, έχει επιδοθεί σώνει και καλά σ’ ένα δεύτερο γύρο με σκοπό να προσπαθεί και πάλι να την πετάξει στο γκρεμό.
Στο πλαίσιο αυτό κάθε εχέφρων νους στην κυριολεξία τραβάει τα μαλλιά του, γιατί όσο και να θέλει κάποιος, επισημαίνουν στο loutraki-press, δεν μπορεί να παραβλέψει ότι υπάρχει πρόθεση κι όλοι αναζητούν να μάθουν ποία σκοπιμότητα εξυπηρετείται, καθώς επίσης και ποίων τα συμφέροντα, καθ’ ότι ορισμένα πράγματα που ήδη έχουν δρομολογηθεί από τον Κώωτση και τους εγκληματίες σε βάρος του τόπου συμβούλους του, δείχνουν ποιοί τελικά θα επωφεληθούν και θα καρπωθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μ’ αυτού του είδους την τακτική. «Κι όπως είναι φυσικό», επισημαίνουν, αυτές οι δουλειές δεν γίνονται έτσι; Συνοδεύονται κι από άλλα πράγματα. Είναι έτσι ή δεν είναι;» ήταν το ερώτημα που απηύθυναν στο γράφοντα και το loutraki-press, αντιστρέφοντας τους ρόλους κι ομιλούντες με κοινή λογική κι επειχειρηματολογία.
Όσοι ασχολούνται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εταιρεία, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι θα έπρεπε να καταβάλλονται άοκνες προσπάθειες για να επιστραφεί ο παρακρατηθείς ΦΠΑ που σε τούτη τη φάση είναι κάτι λιγότερο από € 1.000.000 και μπορεί να δώσει οξυγόνο στην εταιρεία, έτσι ώστε να παραμείνει ζωντανή και πέραν του Αυγούστου. Ωστόσο, σύμφωνα και με τις πληροφορίες του loutraki-press, κανείς δεν ασχολείται σήμερα από την εταιρεία προς αυτή την κατεύθυνση καθ’ ότι ο «αυτοκράτορας» της καταστροφής με τη στάση του, έχει… επιβάλλει το «πάγωμα» των πάντων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ι Κώωτσης δεν είχε κουράγιο να μεταβεί ούτε στο διαχειριστικό συμβούλιο της Τρίτης, που υποτίθεται έπρεπε να παρίσταται για να υποστηρίξει τους εργαζομένους, αλλά προτίμησε να δικαιολογηθεί με τη συζήτηση για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Λουτρακίου.
Οι εργαζόμενοι στη Λουτράκι Α.Ε. έχουν συνειδητοποιήσει ότι η εταιρεία θα κλείσει, είναι θέμα χρόνου κι αυτός ο χρόνος προσδιορίζεται για διάστημα όχι πέραν του καλοκαιριού, με συνέπεια, όπως ανεγράφη και στο loutraki-press να υποβάλλουν βιογραφικά σ’ εταιρείες και ν’ αναζητούν αλλού δουλειά, βλέποντας την επόμενη ημέρα για να μπορέσουν να ταΐσουν τις οικογένειές τους.
Απορίας άξιο για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και τους εργαζόμενους είναι αν ι Κώωτσης αδυνατεί να δει και να αντιληφθεί αυτό που βλέπουν όλοι οι άλλοι και είναι πλέον στην πόλη του Λουτρακίου κοινό μυστικό. Δηλαδή ότι η εταιρεία οδεύει ολοταχώς στο κλείσιμο κι εδώ ευθύνη δεν έχει μόνον ι Κώωτσης με τους ηλίθιους συμβούλους του, αλλά και τα μέλη της πλειοψηφίας στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας οι οποίοι συναινούν και στηρίζουν απρόσκοπτα τον Κώωτση.
(060412)




ΤΟ ΣΤΡΙΠΤΙΖ ΠΟΥ ΕΞΩΘΗΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΟΣ
ΤΟΥΣ ΚΩΩΤΣΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΔΕ, ΣΠΥΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τη γύμνια της δημοτικής αρχής, καθώς επίσης και το συντονισμένο εμπαιγμό της κοινής γνώμης, από τους Κώωτση, Δημήτρη Δέδε, Σπύρο Νικολάου αναδεικνύει με σημερινή πρωινή ανάρτηση ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Γιώργος Μπάκος.
Το ζητούμενο δεν είναι μόνο στο στριπτίζ που τους έχει υποβάλλει ο Γιώργος Μπάκος, αλλά ότι ανερυθρίαστα ομολογούν ότι έχουν εμπαίξει όλοι μαζί την κοινωνία μεταφέροντας την ομολογία του Δημήτρη Δέδε από το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης όπου -σύμφωνα πάντοτε με την ανάρτηση του loutraki 1- ισχυρίζεται: «λέγοντας ότι (όπως γνωρίζει πολύ καλά), οι αλλαγές έχουν γίνει ακόμα παλαιότερα των δύο ετών».
Επομένως, συνειδητά και οι τρεις ομολογούν τώρα ότι παρέσυραν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις για το θεαθήναι και το πολύ χειρότερο εξέθεσαν το δήμο Λουτρακίου στην περιφέρεια Πελοποννήσου με τις συντονισμένες αλητείες που είχαν προβεί σε βάρος του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Επιβάλλεται και πρέπει να αντιληφθούν Παύλος Παύλου, Γιώργος Γκιώνης, Γιώργος Πετρίτσης και ο εν αποστρατεία πρώην δήμαρχος Γιάννης Γιωτάκης να εξευρεθεί ο τρόπος, η νομική φόρμουλα που όλοι αυτοί οι κύριοι θα αποπεμφθούν από τα δημοτικά πράγματα του τόπου, γιατί μ' αυτούς παρόντες ο τόπος βρίσκεται σ' άμεσο κίνδυνο!

Η ανάρτηση του Γιώργου Μπάκου στο loutraki 1
Σ.Σ.: Όλα τελικά είναι για τα ψηφαλάκια και για εσωτερική κατανάλωση Δήμαρχε; Επί της ουσίας;
Σ.Σ.: Δήμαρχε και πρόεδρε Γ. Κακαβά, δεν διοικούμε 15μελές Γυμνασίου για να φέρνουμε θέματα περί ψηφισμάτων εναντίωσης σε νόμους του κράτους. Είμαστε το κράτος και πρέπει να κινηθούμε στα πλαίσια που μας επιτρέπει η νομοθεσία, και όχι με εκθέσεις ιδεών και πράσσειν άλογα.
Σ.Σ.: Δήμαρχε και κ.κ. αντιδήμαρχοι Δ. Δέδε και Σ. Νικολάου. Τόσες μπαρούφες και τόσο υποκριτικό ταλέντο περί δήθεν αγώνα για την αποτροπή εγκατάστασης, είχα να δω από την εποχή του Jerry Lewis.
Σ.Σ.: ....and the Oscar goes to.....
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, στο θέμα για τη επέκταση των δεξαμενών της Motor Oil, συμφώνησαν όλοι ότι τελικά οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δήμος, περιφέρεια), όχι μόνο δεν έχουν αρμοδιότητα για αυτά τα περιβαλλοντικά θέματα (όπως το προκείμενο, ή τα πρόσφατα περί ανεμογενητριών και περί επέκτασης της soussaki logistics), αλλά ούτε καν ερωτούνται (δυστυχώς).
Μάλιστα ο γράφων και ο Π. Παύλου υπέδειξαν ότι αυτές οι νομοθετικές αλλαγές έχουν γίνει προ διετίας, για να μας διορθώσει ο αντιδήμαρχος Δ. Δέδες λέγοντας ότι (όπως γνωρίζει πολύ καλά), οι αλλαγές έχουν γίνει ακόμα παλαιότερα των δύο ετών!!
Εδώ λοιπόν αναδεικνύεται και επαληθεύεται η υποκριτική και η υποκρισία της πολιτικής, και εν προκειμένω των πρωτοστατούντων δημάρχου Κ. Λογοθέτη, και αντιδημάρχων Δ. Δέδε και Σ. Νικολάου.
Καταρχήν, όπως φάνηκε ξεκάθαρα στο συμβούλιο, η συζήτηση για το θέμα ήρθε αποκλειστικά και μόνο για εσωτερική κατανάλωση, ή αλλιώς να δείξει ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι ότι δήθεν εναντιώνονται, αφού μιλούν εκ του ασφαλούς (η απόφαση έχει παρθεί από το ΥΠΕΚΑ και έχει δοθεί η άδεια επέκτασης, ενώ ο δήμος δεν έχει ούτε καν γνωμοδοτική ευχέρεια). Η δικαιολογία περί δήθεν ψηφίσματος για την εναντίωση του δήμου στην πρακτική του νόμου, είναι αν μη τι άλλο υποκριτικό και επιπέδου 15μελούς Γυμνασίου, αφού παραπέμπουν σε καφενειακού τύπου συζητήσεις του στυλ "θα έπρεπε να γίνει αυτό και το άλλο" και όχι σε πράξεις αιρετών εκπροσώπων του κράτους.
Κύριε Δήμαρχε και οι συν αυτώ, πότε θα γίνει κατανοητό ότι για να πετύχεις κάτι θα πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός, προγραμματισμός, συμφωνία δράσης και ομαδική προσπάθεια (όλα άγνωστες λέξεις και έννοιες σε αυτή τη περίοδο). Θες να το αλλάξεις; Το σχεδιάζεις, ζητάς βοήθεια από επιστήμονες και ανθρώπους που έχουν πρόσβαση στην κεντρική εξουσία και στα ΜΜΕ, το συμφωνείς με τους άλλους επικεφαλείς και αναλαμβάνετε δράση. ΔΡΑΣΗ. Και εάν έρθει το αποτέλεσμα, βγαίνεις στο ΔΣ και λες "αυτά κάναμε και αυτό ήταν το αποτέλεσμα".
Για να πάμε λοιπόν και στο προκείμενο...
Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες όλων μας με τα γεγονότα και τα τεκταινόμενα αναφορικά με την υπόθεση της επέκτασης της εγκατάστασης για τη Soussaki Logistics.
- Το τι κροκοδείλια δάκρυα χύθηκαν.
- Το τι στεντόρειες φωνές ακούστηκαν.
- Το τι υποκριτικοί ρόλοι παίχτηκαν και καταγράφηκαν στις κάμερες από δήμαρχο και αντιδημάρχους. -- Το πόσο αποφασισμένοι ήταν και είχαν καταστρώσει και σχέδιο για το πως δεν θα επιτρέψουν να δοθεί η άδεια για την επέκταση.
- Το τι επιθεώρηση για πολλά γέλια είδαμε δυο φορές στο περιφερειακό συμβούλιο στη Τρίπολη όπου οι αντιδήμαρχοι Δ. Δέδες και Σ. Νικολάου καταφέρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και προπηλάκισαν τον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη περί δήθεν ευθύνης του.
- Το τι δράμα είδαμε στην συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ όταν ο Κούρκουλος....εεεε ο Δ. Δέδες επιτέθηκε και προπηλάκισε και πάλι τον Περιφερειάρχη.
- Το τι δωρεάν παραστάσεις πρόσφεραν οι τρεις κύριοι με τον υπόλοιπο θίασο που δέχτηκε να  παίξει στην επιθεώρηση (Ν. Λόη γιατί έλλειπε από το πρόγραμμα των παραστάσεων το εν λόγω;) στο δημοτικό συμβούλιο και στα συμβούλια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
- Το πόσο "δούλεμα" έπεσε σε αυτές τις δήθεν κινητοποιήσεις όπου ορισμένοι έπαιξαν με την ευαισθησία και την αγνωσία του ευρύ κοινού, δεν παίζεται τελικά.
Και φτάσαμε στο προχθεσινό συμβούλιο όπου δια στόματος Δημάρχου και Αντιδημάρχων, ακούσαμε αυτό που ορισμένοι ψύχραιμοι και σοβαροί φώναζαν εξ αρχής, ότι δηλαδή "ο δήμος και η περιφέρεια εδω και χρόνια βάσει του νόμου, δεν έχει αρμοδιότητα και ρόλο στα θέματα αντίστοιχων αδειοδοτήσεων".
Άρα όλα αυτά που ακούγαμε περί δήθεν αγώνων, περί δήθεν ανένδοτου, περί δήθεν κακού Περιφερειάρχη που έδωσε την αδειοδότηση, περί κακιάς κας Καραβασίλη που εντελώς παράνομα και παράλογα έπαιρνε θέση... όλα αυτά ήταν μπαρούφες. Ήταν υποκριτικοί ρόλοι καλά παιγμένοι με μοναδικό σκοπό την αποφυγή φθοράς, τον προσεταιρισμό και την επιρροή ψηφοφόρων και την δημιουργία εντυπώσεων, αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση.

Υ.Γ. 1: Και εάν αυτό το άρθρο δεν ευσταθεί, κ.κ. παρακαλώ όπως με διαψεύσετε με αποδείξεις και επιχειρήματα και εγώ θα ζητήσω συγγνώμη. Και εάν το πετύχετε, ελάτε να μου πείτε πως πέρασε έτσι αναίμακτα, χωρίς φανφάρες, χωρίς ειδικούς επιστήμονες με τις αναλύσεις τους για το περιβάλλον, χωρίς αγώνες και κλείσιμο των διοδίων και χωρίς καμμία αναφορά, η αδειοδότηση για την επέκταση των 8 δεξαμενών στις εγκαταστάσεις της Motor Oil.

Υ.Γ. 2: Να φοβάσαι τους προφήτες κι αυτούς που είναι έτοιμοι να πεθάνουν για την αλήθεια, επειδή κατά κανόνα κάνουν και άλλους να πεθάνουν μαζί τους, μερικές φορές πριν από αυτούς και καμιά φορά αντί για αυτούς.
Umberto Eco

Υ.Γ. 3: Πολλοί δρώντες τά αίσχιστα λόγους αρίστους ασκέουσιν
Δημόκριτος
(250512)
Return top