ΚΟΥΙΖ

Γιατί ι Κώωτσης δεν υποβάλλει τη μελέτη για το Λύκειο Λουτρακίου προς ένταξη στο ΕΣΠΑ της παρούσης προγραμματικής περιόδου, λαμβανομένου υπόψη ότι έχει φθάσει να τον πιέζει ακόμη κι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης;
(290512)




Είπαν…

«Έλληνα, σ’ έβαλαν στο ευρώ και σ’ υποχρέωσαν να μην παράγεις, για να πουλάνε τα δικά τους προϊόντα.
Σου έδιναν δανεικά με το ζόρι για να αγοράζεις γαλλικά αεροπλάνα και σάπια γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν!
Δημιούργησαν σε δύο χρόνια τεχνητό χρέος για να σου επιβάλουν μνημόνια, έτσι ώστε να παραδώσεις δωρεάν στα χέρια τους τον ήλιο μας και τον ορυκτό μας πλούτο
Σ’ όλα αυτά συναίνεσαν με τη ψήφο τους σε μνημόνια βουλευτές που τους εμπιστεύθηκες την τύχη σου.
Θα ξανακάνεις το ίδιο λάθος ψηφίζοντάς τους;»
Όχι μόνο ψήφισαν μνημόνια, αλλά πανηγυρίζουν με περισσή αλαζονεία που κατέστρεψαν και ισοπέδωσαν την Ελλάδα κι εξαθλίωσαν τους Έλληνες!..
(290512)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΙΔΟΥ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΓΙΑ
ΤΗ ΣΚΑΤΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (2)

Ι Κώωτσης, μαζί μ’ όλο το συνονθύλευμα που έχει μαζέψει γύρω του, δεν είναι μόνον επικίνδυνοι, δεν είναι μόνον για τα πανηγύρια, αλλά με την ανοησία τους εγκληματούν και δυσφημούν το δήμο που τους έχει δώσει οντότητα, ισχυριζόμενοι ότι ρυπαίνουν τον Κορινθιακό κόλπο.
Καλά διαβάζετε, αυτό προκύπτει ως επίσημη θέση του δήμου Λουτρακίου, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσαν χθες για να προπαγανδισθεί το αναπτυξιακό έργο ζωής του Κώωτση, που δεν είναι άλλο από την μεταφορά των ούρων και των κοπράνων του Κορινθιακού κόλπου στον τουριστικό δήμο Λουτρακίου, δίπλα σε καθαρά αρχαιολογική περιοχή.
Στην πέμπτη παράγραφο του χθεσινού δελτίου Τύπου αναγράφεται χαρακτηριστικά: «…μετά την προαναφερόμενη προχωρημένη επεξεργασία, τα  λύματα που θα καταλήγουν στον Κορινθιακό κόλπο θα είναι πλέον κατάλληλα επεξεργασμένα προκειμένου να μην επιβαρύνουμε τον Κορινθιακό κόλπο».
Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν που τους έχει ανατεθεί η προάσπιση των συμφερόντων του τόπου, είναι αυτοί που τον δυσφημούν, μέσω της πλέον πιο επίσημης θέσης του δήμου Λουτρακίου, με την έκδοση δελτίου Τύπου! (Να δούμε πόσο κακό πρέπει να κάνετε στον τόπο για να καταλάβετε ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσετε, γιατί δεν πάει παραπέρα…)
Όλοι γνωρίζουν, είναι κοινό μυστικό, ότι η διάρκεια του βιολογικού καθαρισμού Λουτρακίου λήγει το επόμενο έτος και κατά συνέπεια απαιτείται ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού σε συνδυασμό μ’ αναβάθμισή σε τριτοβάθμια από δευτεροβάθμια της επεξεργασίας των λυμάτων, έτσι ώστε το νερό να μην χύνεται στη θάλασσα, αλλά να επιστρέφει στη πόλη για δευτερεύουσα χρήση. Πρόκειται για μια διαδικασία που την είχε ξεκινήσει και σχεδόν ολοκληρώσει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Η προοπτική αυτή αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο της ανακοίνωσης.
Στη δεύτερη παράγραφο της ανακοίνωσης ξεκινά η προσφιλής τακτική του Κώωτση των ψεμάτων, ενώ τεχνηέντως υποκρύπτεται και η αχαριστία του έναντι όλων αυτών που προχώρησαν τις διαδικασίες, καπηλεύεται (παλιά μου τέχνη κόσκινο καθ’ ότι δεν έχει να επιδείξει τίποτε) το έργο τους με το θράσος στο απόγειό να ζητεί τις κεφαλές τους επί πίνακι. Ο λόγος ειδικότερα για τον διευθυντή της ΔΕΥΑΛ-Π Τάσο Μαστραντωνάκη που έχει ρίξει προς αυτή την κατεύθυνση εκατοντάδες ώρες εργασίας, για τις οποίες ι Κώωτσης δεν έχει ιδέα και μάλλον έχει την αίσθηση ότι ξεπήδησαν από κάποιο συρτάρι. Με την ευκαιρία, ότι έργο έχει να παρουσιάσει ι Κώωτσης, κατ’ εξοχήν και κυρίαρχα προέρχεται από τη ΔΕΥΑΛ-Π, με συνέπεια να αναδεικνύει με τις πρακτικές του ότι ο άνθρωπος δεν διαθέτει το στοιχειώδη σεβασμό προς το πρόσωπο που έχει κατευθύνει και κοπιάσει, ανταποκρίνεται των καθηκόντων του κι εν κατακλείδι καπηλεύεται τη δουλειά και το αποτέλεσμα άλλου.
Στη δεύτερη παράγραφο της ανακοίνωσης αναφέρεται: «Η δημοτική αρχή του δήμου Λουτρακίου, εκπόνησε εμπεριστατωμένες μελέτες, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί το μεγάλο αυτό έργο στο ΕΣΠΑ με σκοπό τη χρηματοδότησή του. Δηλαδή πάνω από 13.000.000 ευρώ που χρειάζονται για το έργο από την πλευρά του δήμου μας, θα πληρωθούν εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς ο δήμος να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ.»
Το έργο, όπως πρέπει να κατασκευασθεί, προκειμένου να αντιμετωπίζει τις υφιστάμενες ανάγκες είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή να εντασσόταν επίσης στο ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου για την εξ’ ολοκλήρου χρηματοδότησή του. Η δημοτική αρχή του Κώωτση εκτελώντας τις εντολές(;) πολιτικών προϊσταμένων προχωράει στην επέκταση της δυναμικότητας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτηση των αφοδεύσεων και βοθρολυμάτων του δήμου Βέλου - Βόχας, υποτασσόμενος ως πειθήνιο ον σε συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα ενδεχομένως σε βάρος των συμφερόντων του τόπου του.
Ενημερωτικά στη δεύτερη και τρίτη παράγραφο της ανακοίνωσης αναφέρονται τ’ ακόλουθα: «Σήμερα διαθέτουμε δύο ΕΕΛ (εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων). Την ΕΕΛ που ιδρύθηκε από κοινού στο δήμο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων και Κορινθίων (ωραία ελληνικά) και λειτουργεί σήμερα στη νότια πλευρά του Ισθμού και την ΕΕΛ Αγίων Θεοδώρων η λειτουργία της οποίας μέχρι σήμερα είναι αδύνατη λόγω αρχικού υπερβολικού μεγέθους σχεδιασμού.
»Η δημοτική αρχή, πέτυχε μετά από συντονισμένες ενέργειες το έργο να συνδεθεί με τη παράλληλη ένταξη στο ΕΣΠΑ, των έργων αποχέτευσης Ισθμίας - Καλαμακίου στην ΕΕΛ Αγίων Θεοδώρων, και να καταστεί έτσι δυνατή η έναρξη λειτουργίας. Τονίζεται ότι οι εν λόγω περιοχές δεν ήταν επιλέξιμες λόγω μικρού αριθμού κατοίκων.»
Κατ’ αρχήν να πούμε συγχαρητήρια στον Κώωτση γιατί έλυσε το πρόβλημα του βιολογικού σταθμού στους Αγ. Θεοδώρους; Δουλειά και κοπιώδης προσπάθεια της ΔΕΥΑΛ-Π είναι. Επειδή ακούσθηκε ότι ο υφιστάμενος βιολογικός καθαρισμός δεν επαρκεί ν’ αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού στο δήμο Κορινθίων, γιατί δεν διασυνδέεται ο βιολογικός καθαρισμός των Αγ. Θεοδώρων μ’ αυτόν του Λουτρακίου;
Καταλήγοντας, επειδή Κώωτση σε μία από τις επόμενες ανακοινώσεις δεν είναι απίθανο να παρουσιασθείς κι ως θαυματοποιός, γιατί δεν φρόντισες να λυθεί το πρόβλημα και στην Κυρά Βρύση που δεν απέχει και πολλά μέτρα από την παραλία, καθ’ ότι κι ο αγωγός θα διέρχεται από την εθνική οδό Επιδαύρου - Κορίνθου;
(290512)
Return top