ΚΟΥΙΖ

Κώωτση θα πας σήμερα να προλογίσεις και την Αικατερίνη Φαρμάκη Γκέκη; Ευκαιρία για χαιρετούρες. Το βούτυρο στο ψωμί σου, αλλά ποιός σου δίνει σημασία πλέον;..
(020512)




Είπαν…

«Γονείς και συγγενείς μελών της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου και το διοικητικό συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε. τους προτρέπουν να μην ψηφίζουν γιατί φοβούνται για τους ανθρώπους τους, λόγω των ανομιών Κώωτση.» Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας είχε προσκαλέσει σε συνεδρίαση το δικηγόρο του, προκειμένου με νοήματα να τον συμβουλεύει αν πρέπει να ψηφίσει ή όχι για να μην βρεθεί εκτεθειμένος.
Τελικά, εκείνη την ημέρα η ψηφοφορία είχε αναβληθεί.
(020512)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!

Του Έντιμου Ψηφοφόρου

Η Άννα Διαμαντοπούλου στην ιντερνετική της σελίδα:
«Όμως τελικά εκείνο που μετρά δεν είναι η προσωπική ιστορία και τα λάθη τού καθενός από εμάς, όσο κι’ αν πλήγωσαν, όσο κι’ αν προκάλεσαν. Εκείνο που μετράει είναι ότι δυο γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν με ειρήνη, με δημοκρατία, με ευκαιρίες, με εισοδήματα που ποτέ καμία άλλη γενιά Ελλήνων δεν είχε».
Σαν να έχει δίκιο η …Μαντάμ, της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ.
Γενιές και γενιές υπουργών, υφυπουργών , γενικών γραμματέων και λοιπών παρατρεχάμενων μεγάλωσαν με το νέκταρ της λοβιτούρας και της άκρατης διαπλοκής…
Χρόνια τώρα το σύστημα μάς «δουλεύει» απαξιώνοντας την Πατρίδα μας.
Δύο χρόνια διασπείρουν εδώ και εκεί ότι δήθεν η Πατρίδα μας είναι διεφθαρμένη, ότι πίνει …ούζα και χορεύει συρτάκι και ζεμπέκικο όλη μέρα στις ακρογιαλιές, ότι κανείς δεν εργάζεται και επιβιώνει εις βάρος του κράτους, ότι παίρνουν «μαϊμού» συντάξεις και οι πιο πολλοί φοροδιαφεύγουν.
Ούστ, λοιπόν, κοπρίτες, ακαμάτηδες, απατεώνες του κοινού Ποινικού Δικαίου!
Εμείς, στις 6 Μαΐου - με το καλό ή με το …άγριο θα γυρίσουμε σελίδα.
Ο Αϊνστάιν έλεγε: «Όσες φορές κι’ αν επαναλάβεις το λάθος, πάλι λάθος θα είναι».
Δεν σας ξέρουμε λοιπόν κύριοι και κυρίες…
(020512)




ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΟΙ
ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ!

Της Τόνια Μ.*

Πριν λίγες μέρες διάβασα το κείμενο που έγραψε ο κύριος Γ. Βασιλειάδης εναντίον του προηγούμενου άρθρου μου, που με λίγα λόγια αμφισβητούσε πως είμαι 16 χρονών και διαφωνούσε με την άποψη μου.
Το βρίσκω απόλυτα λογικό κάποιος να διαφωνεί με αυτά που γράφω. Ο καθένας έχει την δική του γνώμη και τα δικά του «πιστεύω». Αυτό που βρίσκω τελείως παράλογο είναι πως υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος σε αυτήν την χώρα που πιστεύει πως η νεολαία είναι στον κόσμο της και δεν ξέρει τίποτα για την πολιτική της χώρας. Ξέρετε κύριε Βασιλειάδη, τα παιδιά της ηλικίας μου δεν κοιμόμαστε, δεν ζούμε σε άλλον πλανήτη, δεν μπορούμε να είμαστε στον κόσμο μας όταν η χώρα περνά αυτό που περνά.
Όσο για την γραφή μου, θα έπρεπε να ξέρετε ότι η παιδεία είναι αλλιώς πλέον. Έχουν αλλάξει πολλά και ένα παιδί 16 χρονών φτάνει άνετα την γραφή του καθηγητή του συντακτικά ή από πλευράς λεξιλογίου. Και αυτό ίσως είναι σημείο των καιρών, όχι υποχρεωτικά αρνητικό.
Πως θα μπορέσω να πάω μπροστά αν δεν ξέρω κάποια πράγματα για το φλέγον ζήτημα της χώρας, την πολιτική της! Ξεχνάτε νομίζω πως ζούμε στον 21ό αιώνα και έχουμε την δυνατότητα να ενημερωνόμαστε μέσω του διαδικτύου και της τηλεόρασης σχεδόν για τα πάντα, σε σημείο που να υπάρχει ακόμα και υπερπληροφόρηση!
Επιπλέον υπάρχει και η οικογένεια μου που κάθεται και συζητάει μαζί μου ακόμα και για τα πολιτικά θέματα. Βλέπω πως είναι οι καταστάσεις. Πόσο δύσκολα περνάμε όλοι πλέον, οι φίλοι μου, οι γνωστοί μου, η οικογένειά μου και θεωρώ ότι οφείλω και πρέπει να ξέρω.
Σε αυτό το σημείο θα έρθω να συμφωνήσω με το κείμενο που έγραψε κάποιος με το ψευδώνυμο «Φλογίδας» σε σελίδα του Λουτρακίου, λίγο μετά από εσάς. Με έκανε να δω λίγο πιο πέρα, με έκανε να ψάξω περισσότερο την σκοπιμότητα του δικού σας κειμένου.
Όταν πρωτοείδα το κείμενο που γράψατε εναντίον μου πραγματικά ξαφνιάστηκα και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάω στις προηγούμενες αναρτήσεις σας. Όταν τις είδα κατάλαβα γιατί διαφωνήσατε μαζί μου και τόσο έντονα ώστε να αμφισβητήσετε ακόμα και την ύπαρξή μου!
Εγώ δεν επιβάλλω σε κανέναν την γνώμη μου. Απλά την εκφράζω και προσπαθώ να παρακινήσω τα παιδιά της ηλικίας μου στο να αρχίσουν να διαβάζουν και να συμμετέχουν σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Δεν απαίτησα οι νέοι να ψηφίσουν αυτό που θα ψήφιζα εγώ αν μπορούσα. Απαίτησα να σκεφτούν πριν ψηφίσουν και να μην παρασυρθούν από τις υποσχέσεις ορισμένων. Αυτό είναι πια, νομίζω, το μεγάλο ζητούμενο.
Συγγνώμη που γράφω πράγματα που δεν συμφέρουν κάποια κόμματα, αλλά αυτά πιστεύω. Συγγνώμη που γράφω τη δική μου αλήθεια και ορισμένους δεν τους συμφέρει. Δεν θα σταματήσω να γράφω επειδή δεν αρέσει η αλήθεια που συμπεραίνω!
Μπορείτε να λέτε και να γράφετε ό,τι θέλετε. Δεν επιβάλλω να συμφωνείτε με την δική μου άποψη.
Το ότι είμαι 16 χρονών όμως δεν θέλω κάνεις να το αμφισβητεί, γιατί αν δεν μιλήσω εγώ ποιος θα μιλήσει;
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!

* Η Τόνια Μ., είναι μαθήτρια Α΄ λυκείου σε σχολείο της Κορινθίας.
(020512)




ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΠΩΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ!

Τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος του νότιου ομίλου στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας του χάντμπολ ανδρών, ο Ποσειδώνας Λουτρακίου είναι και μαθηματικά πρωταθλητής!
Πιο αναλυτικά μετά το τέλος της 14ης αγωνιστικής ο Ποσειδώνας ανακηρύχθηκε και μαθηματικά η πρωταθλήτρια ομάδα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Νότιου Ομίλου!
Το νικηφόρο σερί συνεχίσθηκε και με την Ακαδημία Πάτρας, όπου έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Οι παίκτες του Ποσειδώνα εκμεταλλεύτηκαν με το καλύτερο τρόπο τα επιθετικά λάθη της αντίπαλης ομάδας και με αιφνιδιασμούς πήραν το επιθυμητό αποτέλεσμα με νίκη 31 - 24.
Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Ρουμελιώτης Α.
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής είναι: Κορωπί - Ελπίδες Πάτρας 19 -16, Πανιώνιος - Πήγασος Αιγίου 19 - 41, Ιωνικός - Αναγέννηση Βύρωνα 22 - 22, Παράδεισος Αμαρουσίου - Νέα Ιωνία 23 - 26.
Ποσειδώνας Λουτρακίου: (Προπονητής Χατζηκωσταντίνου Κ.), Ακριτίδης, Βαμβακάς 2, Πέρρος 3, Μουτσάι, Ρουμελιώτης 9, Τούρκια 3, Σγουρός, Χατζηκωνσταντίνου Ν. 3, Τσίγκης 1, Μπάρμπας, Μπενάς, Vujanovic 8, Χατζηκωνσταντίνου Α., Παπαδόπουλος 2.
Ακαδημία Πάτρας: Διαμαντόπουλος, Παπαπαύλου 1, Σακελλαρόπουλος 1, Σινούρης 2, Καραβανίδης, Παπαγιαννόπουλος Α. 8, Τρουπής 8, Παπαγιαννόπουλος Δ. 2, Δεμίρης 2, Νιάβης.
Πέναλτι: 1/1 - 1/1. Δίλεπτα: 1 - 2. Δεκάλεπτα: 1 - 4, 6 - 6, 13 - 11 ημιχ, 19 - 14, 22 - 19, 31 - 24.
Βαθμολογία: 1 Ποσειδών Λουτρακίου 27, 2 Πήγασος Αιγίου 18, 3 Παράδεισος Αμαρουσίου 17, 4 Ιωνικός Ν. Φιλαδελφείας 16, 5 Ακαδημία Πάτρας 14, 6 Αναγέννηση Βύρωνα 13, 7 Γ.Σ. Κορωπίου 12, 8 Ελπίδες Πάτρας 11, 9 Ο.Φ. Ν. Ιωνίας 9, 10 Πανιώνιος ΓΣΣ 0).
(020512)




ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΣΤΙΒΟ

Τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των παίδων κατέλαβε η ομάδα στίβου του Ποσειδώνα στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου κατηγορίας Παίδων - Κορασίδων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου (1ος Όμιλος).
Τα παιδιά του Λουτρακίου δύο χρυσά μετάλλια στα αθλήματα των 4 Χ 100 μ. και στα 4 Χ 400 μ. κι ένα αργυρό μετάλλιο στα 200 μ.
Στη γενική βαθμολογία Παίδων - Κορασίδων η ομάδα του Ποσειδώνα κατέλαβε την 7η θέση με σύνολο βαθμών 75 ανάμεσα σε 29 ομάδες από 9 νομούς της Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.
Σημειώνεται ότι σχετικά με την περσινή χρονιά η βαθμολογία του Ποσειδώνα είναι διπλάσια (πέρσι κατέκτησε 37,5 βαθμούς).
Η επιτυχία των αθλητών υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική με δεδομένο και το μικρό της ηλικίας τους. Η διάκριση αυτή δείχνει ότι με συστηματική προπόνηση οι αθλητές μας μπορούν να κατακτήσουν ακόμα υψηλότερες επιδόσεις.
Οι αθλητές της αποστολής είναι οι παρακάτω:
Κορασίδες: Ευαγγελία Αγά, Μιχαέλα Ασλάνη, Ουρανία Ιωσηφίδου, Όλγα Κοκολογιάννη, Αθανασία Πρωτοπαπά και Κατερίνα Οικονόμου.
Παίδες: Ιωάννης Αδαμόπουλος, Στυλιανός Βασιλειάδης, Κωνσταντίνος Βασιλείου, Νίκος Γάκης, Βαγγέλης Γλυκοφρύδης, Χριστόφορος Κοιλαράς, Γιώργος Κοιλαράς, Άγγελος Κόκκαλης, Γιώργος Κόκκαλης και Δημήτρης Κουτσοδόντης.
Προπονητές: Χριστίνα Σέκερη και Γιάννης Κακούρος.
(020512)
Return top