ΚΟΥΙΖ

Τι έχει τάξει ι Κώωτσης στον Παναγιώτη Βαρελά που δεν το υλοποιεί κι αυτός τον βρίζει, με συνέπεια να είναι εξοργισμένος ο «αυτοκράτορας», αλλά φοβάται και τρέμει να του μιλήσει, μήπως ο απρόβλεπτος Παναγιώτης του κάνει… την αυλή καλοκαιρινή!

(250911)




Είπαν…

«Κώωτση να θυμάσαι ότι στη λαϊκή μπορείς να πηγαίνεις ελεύθερα μέχρι και το Σάββατο στις 15 Οκτωβρίου. Από την επομένη ημέρα, κανείς δεν θα μπορέσει να εγγυηθεί ότι κάτι μπορεί να εκτοξευθεί, γιατί το άτομο που αφικνείται άκρως εκνευρισμένο, δεν κρατιέται με τίποτε…»

(250911)




ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, Ο ΚΗΡΥΚΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Ιχνηλατώντας τον χρόνο και αναλύοντας προσεχτικά όλα τα δ-ή-γματα γραφής που έχει δώσει έως τώρα ο Κώστας Λογοθέτης και η δημοτική του αρχή, αβίαστα καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα: Αποτυχία!
Αποτυχία, που κυρίως, εδράζεται στο απροσμέτρητο της πολιτικής ανικανότητας και επικινδυνότητας των πολιτικών εκφάνσεων της παρούσας δημοτικής αρχής που διασύρουν πανελλαδικώς το δήμο, τον αποσυνθέτουν και τον φέρνουν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Στο χρονικό διάστημα των εννέα μηνών, αναρίθμητα είναι τα ευαγγέλια καταστροφής που αποδεικνύουν την κακοδιοίκηση Λογοθέτη.
Επιγραμματικά αναφέρονται τα πιο σημαντικά:
- Την απόπειρα να μετατραπεί το Λουτράκι σε βοθρατζίδικο της Βόχας, με την μεταφορά όλων των βοθρολυμάτων στη φημισμένη λουτρόπολη μας.
- Η πόλη σε όλους τους τομείς της, φωτισμός, καθαριότητα, διαγραμμίσεις δρόμων, κυκλοφοριακό, συντήρηση δημοτικού διακόσμου, βρίσκεται σε αθλία κατάσταση.
- Ο ίδιος ο δήμαρχος δεν φέρνει τον προαστιακό, όπως υποσχέθηκε, εκχωρεί όλο το μεταφορικό έργο στο ΚΤΕΛ, ενώ σπαταλά 200.000 περίπου ευρώ ετησίως και 800.000 ευρώ την τετραετία για μια δημοτική συγκοινωνία με λεωφορεία σαράβαλα που οι δημότες πληρώνουν και ακριβό εισιτήριο.
Την ίδια ώρα που ο κόσμος έχει εξαθλιωθεί οικονομικά, ο Κώστας Λογοθέτης διορίζει εκλεκτούς με παχυλές αμοιβές πολλών χιλιάδων ευρώ, καμία μέριμνα για δημοτικό παντοπωλείο, προκριμένου να βοηθηθούν οι δημότες που έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το όνομα του δημάρχου ακούστηκε αρνητικά με επιταγές απόρων που έδωσε μεγάλη εταιρεία και μερικές από αυτές δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια αυτών που τις είχαν ανάγκη, αποκαλύπτοντας άλλη μια κρυμμένη πτυχή του χαρακτήρα του δημάρχου.
Το χρυσοπληρωμένο υδροθεραπευτήριο απαξιώνεται, ενώ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη πινακίδα που να εξηγεί στους επισκέπτες τι είναι…
Το ακριβοπληρωμένο δημοτικό κολυμβητήριο παραχωρήθηκε δωρεάν σε ιδιώτη.
Αντιδημάρχους του Κώστα Λογοθέτη τους καλεί ο περιφερειάρχης στην Τρίπολη για να εντάξουν έργα στο ΕΣΠΑ κι αντί να δώσουν μάχες για το δημόσιο συμφέρον, εξυβρίζουν τον περιφερειάρχη και φεύγουν.
Μετά από αυτό έχουμε τον Κώστα Λογοθέτη να κλαψουρίζει σαν την Μάρθα Βούρτση, ότι δεν έχουμε λεφτά.
Προεκλογικά, υπόσχονταν ότι δεν θα επιτρέψει να μεταφερθεί η χρεοκοπία του κράτους στις πλάτες του δήμου, αλλά μάλλον για το αντίθετο παλεύει τώρα. Ανακοινώνει ο ο Κώστας Λογοθέτης στα μέσα Μαρτίου την έλευση του υφυπουργού των Μεταφορών στο Λουτράκι και δεν έρχεται κανένας, με αποτέλεσμα να γελοιοποιηθεί ο δήμαρχος.
Βάζει πλάτες στους βουλευτές που μετέφεραν στο Κοινοβούλιο απόψεις που δεν συμβάδιζαν μ’ αυτά που αποφάσισε η τοπική κοινωνία, ενώ σε πανπελοποννησιακό επίπεδο διαψεύστηκε από τον ίδιο τον περιφερειάρχη και εξέθεσε ως πρώτος πολίτης το δήμο.
Την ίδια στιγμή που ο ίδιος με τις πράξεις του δηλώνει ανικανότητα να μιλήσει με σημαντικά πολιτικά πρόσωπα, ο γράφων χωρίς θεσμικό ρόλο αλλά με μεθοδική δουλειά κατάφερε στις 30 Αυγούστου να μιλήσει τηλεφωνικά για 30 περίπου λεπτά τόσο με ιδιαίτερο υπουργού αλλά και με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ενημερώνοντας και προωθώντας κρίσιμα ζητήματα της πόλης και σύροντας τη διαλυμένη δημοτική αρχή του θιασώτη δημάρχου Κώστα Λογοθέτη.
Με όλα τα προαναφερόμενα, ο Κώστας Λογοθέτης αυτοαναγάγεται σε κήρυκα της αποτυχίας κι εκφραστή της γυριστρούλας πολιτικής, που άλλα λέει πριν τις εκλογές κι άλλα κάνει μετά.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

(250911)




ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ...

Δύο είναι οι λόγοι που θα μείνει στην ιστορία η παρούσα δημοτική αρχή, για το καταστροφικός της έργο και για το κέντρο παραπληροφόρησης και συκοφάντησης που έχει κατασκευασθεί.
Με σκοπό όχι μόνο να διαφθείρει την είδηση και την συνείδηση του πολίτη παρουσιάζοντας το καλό για άσχημο και το άσχημο για καλό, αλλά και να εξυβρισθεί και να συκοφαντηθεί και να υποτιμηθεί ο οποιοσδήποτε έχει αντίθετη φωνή για να μειωθεί με κάθε τρόπο η αξιοπιστία των λεγομένων του, που ενοχλούν την δημοτική αρχή.
Σκοπός του Κώστα Λογοθέτη είναι να μην τολμάει κανείς να εκφέρει αντίθετη άποψη από την δικιά του. Αυτό το έχει ανάγκη πολύ μεγάλη ο ίδιος, γιατί φοβάται τον διάλογο, φοβάται την Δημοκρατία, φοβάται την αντίθετη άποψη. Γι’ αυτό απαγόρευσε να μιλούν στα δημοτικά συμβούλια οι πολίτες, γι’ αυτό και το γραφείο Τύπου του δημάρχου απαγορεύει επίσημα σε δημοσιογράφο την πολιτική κριτική.
Ο ίδιος ο δήμαρχος έχει κάνει πολλές προσπάθειες να σταματήσει την οποιανδήποτε αντίθετη άποψη που τον ενοχλεί. Όπως, παραμονές των εκλογών, που ζήτησε από τον γράφοντα να μεσολαβήσει να συναντηθεί με εκδότη εφημερίδας που τα πρωτοσέλιδα δεν ήταν τόσο φιλικά απέναντί του.
Σ’ άλλη περίπτωση, αντιδήμαρχοι του Κώστα Λογοθέτη, καλούν στο κινητό τον γράφοντα για να τον παροτρύνουν να γράψει εγκωμιαστικά άρθρα για λογαριασμό τους, κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ. Γιατί, όπως τους τονίστηκε, δεν γράφει ποτέ κατόπιν παραγγελίας, αλλά πάντα με γνώμονα την προσωπική του άποψη.
Στο πρώτο δυσάρεστο άρθρο, που στηλίτευε τα κακώς κείμενα της δημοτικής αρχής Λογοθέτη, ο δήμαρχος καλεί το γράφοντα στο τηλέφωνο για να σταματήσει να γράφει. Φυσικά κι αυτή η αξίωση δεν έγινε δεκτή.
Ύστερα από συζήτηση με τον δήμαρχο του επισημάνθηκε ότι πρέπει να φροντίσει οι συνεργάτες του, αλλά και ο ίδιος να είναι πιο προσεχτικοί και να μην πέφτουν σε σοβαρά παραπτώματα για να μην στηλιτεύονται οι πρακτικές τους. Κλείνοντας ο δήμαρχος, αναστατωμένος, απείλησε το γράφοντα λέγοντας του: «Θα το μετανιώσεις!»
Το τι εννοούσε το κατάλαβα πολύ καλά αφού εκ τον υστέρων αποδείχθηκε ότι έχει βάλει σκουπιδογράφο που έχει καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση και συνδιοικούν το δήμο να κάνει επιθέσεις και να εξυβρίζει όχι μόνο τον γράφοντα, αλλά κι όποιον έχει αντίθετη άποψη.
Το προαναφερόμενο αποδεικνύεται από τα εξής γεγονότα: Ο Κώστας Λογοθέτης πριν κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη εφημερίδα, γνώριζε άρθρα της που εξύβριζαν το γράφοντα, αλλά κι έναν ακόμη δημοσιογράφο.
Το γεγονός αυτό, αφελέστατα ο Κώστας Λογοθέτης το ομολόγησε σε τρίτο πρόσωπο που το κατήγγειλε πριν δημοσιευθεί. Αλλά πρωτοσέλιδα που για παράδειγμα αφορούσαν την απομάκρυνση του Δημήτρη Κοντού και Χαράλαμπου Δοσσαρά, μετά τη δημοσίευση τους τα ακολούθησε πιστά ο θιασώτης δήμαρχος.
Πρόσφατα, συνεργάτης του Κώστα Λογοθέτη, μιλώντας τηλεφωνικά παραδέχθηκε ότι συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα φεύγουν μέσα από το γραφείο του δημάρχου. Δηλαδή, εκτός από την παραπληροφόρηση και τη συκοφαντία, προάγεται και ο ινστρουχτορισμός από τον Κώστα Λογοθέτη. Έναν Κώστα Λογοθέτη που δεν δίστασε στη συζήτηση με τον Λάμπρο Μπούκλη να χαρακτηρίσει πολίτες που τον στήριξαν παρορμητικούς και με ιδιαιτερότητες.
Ο υβριστής δήμαρχος, με τα στημένα πρωτοσέλιδα δεν σταματά εδώ, αφού με δελτίο Τύπου επιτίθεται με ύβρεις στους χιλιάδες πολίτες τους φορείς και τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν υπογράψει για τον προαστιακό σιδηρόδρομο.
Ο έγκριτος δημοσιογράφος Νίκος Νικολόπουλος, καταγγέλλει ότι είναι ενοχλημένος ο δήμαρχος που δεν τον ρωτάει πριν γράψει και δεν θα πήγαινε στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου που είχε προσκληθεί, επειδή δεν του άρεσαν τα άρθρα του.
Πρόσφατα, Λουτρακιώτης διαχειριστής ιστολογίου, δέχθηκε από φίλα προσκείμενο ιστολόγιο του Κώστα Λογοθέτη, που όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τον πλέον στενό συνεργάτη του, συκοφαντική επίθεση για την επιχείρηση του, αμέσως μετά τη δυσάρεστη ανάρτηση που έκανε για την δημοτική αρχή και αφορούσε το πανηγύρι.
Ο ίδιος ο περιφερειάρχης της Πελοποννήσου έπεσε θύμα εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης από αντιδημάρχους του Κώστα Λογοθέτη τόσο με επιστολή, όσο και με δημόσια τοποθέτηση τους.
Η κατασυκοφάντηση του οποιουδήποτε έχει διαφορετική άποψη, συνεχίζεται από ορισμένους ανθρώπους του Κώστα Λογοθέτη που συχνάζουν στα καφενεία, ως γνήσιοι πολιτικοί των καφενείων που είναι.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν, ότι ο Κώστας Λογοθέτης έχει προ πολλού διαβεί τον Ρουβίκωνα, δείχνει να μην έχει συναίσθηση της θέσεως που κατέχει και των πράξεων του.
Με την στάση του αυτή ο Κώστας Λογοθέτης κυοφορεί μια νέα μεταλλαγμένη και ιδιόμορφη κάστα απεχθούς πολιτικού, που όμοιου του δεν έχει ξαναγνωρίσει η τοπική αυτοδιοίκηση.
Δημιουργεί φράξιες σ’ όλα τα επίπεδα του διαλόγου και της Δημοκρατίας για να επιβιώσει.
Τα ψεύδη, οι ύβρεις και οι συκοφαντίες έχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν μια ομιχλώδη κατάσταση για να βαλτώσουν το δημόσιο συμφέρον και να εξαπατήσουν τους πολίτες.
Δημήτρης Καραπατάς.

(250911)
Return top