ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΙΣΩ»

Στα μέλη του συνδυασμού του, μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα και την αδιαφορία στο μεγαλύτερο μέρος της τοπικής κοινωνίας για την παρουσία του, στρέφεται ο Κώωτσης την προσεχή Κυριακή, ευελπιστώντας να τύχει αποθέωσης;
Ωστόσο, αδυνατεί να αντιληφθεί ότι πλέον οι περισσότεροι από τους μισούς του ψηφοδελτίου του έχουν γυρίσει την πλάτη, δεδομένου ότι οι υποσχέσεις του αυτοκράτορα ήταν άνευ αντικρίσματος।

Επίσης, επικαλούμενοι διάφορα προσχήματα, δεν προσέρχονται κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι θεωρούν ότι τους έχει κοροϊδέψει ο Κώωτσης, ενώ από απλούς πολίτες φέρονται υποστηρικτές ή το παίζουν υποστηρικτές, όσοι ακόμη προσδοκούν σε μια θέση στο θολό τοπίο της δημοτικής αρχής, είτε για να καταλάβουν μια έμμισθη θέση, είτε για να μπορέσουν να παίξουν κάποιο ρόλο παράγοντα από θέση εξουσίας.
Τα μέλη του συνδυασμού, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, ειδοποιεί μέσω μηνυμάτων, ο πρόθυμος για όλα άνθρωπος της αυλής του αυτοκράτορα, ενώ η γραμμή που έχει δοθεί είναι να κρατηθούν ενόψει της συνεδρίασης χαμηλοί τόνοι, δεδομένου ότι υπάρχει φόβος για παταγώδη αποτυχία και με προσέλευση πολύ χαμηλότερη, έναντι της τελευταίας συγκέντρωσης του συνδυασμού.
Προκειμένου δε να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον όσων βρίσκονται σε αναμονή, διαρρέεται από την αυλή του αυτοκράτορα ότι μέσα στο Φθινόπωρο θα γίνουν σε διάφορες θέσεις αλλαγές προσώπων. Ίδωμεν…

(080911)




ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΑΚΟΜΗ
ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΙΟΙΚΕΙ…

Του Δημήτρη Καραπατά*

«Σας καλώ σαν πολίτες, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή να είστε οι ελεγκτές και οι κριτές μας...»
Κώστας Λογοθέτης
,
από το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Κούφια λόγια και λόγια της ασυνέπειας αποδείχτηκαν και τα παραπάνω, καθώς στο πρώτο δυσάρεστο κείμενο μας για τον ίδιο, ο Κώστας Λογοθέτης μας καλεί στο τηλέφωνο για να σταματήσουμε.
Επίσημα, το γραφείο Τύπου του δημάρχου, απαγορεύει την πολιτική κριτική σε δημοσιογράφο. Πρόσφατα ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολόπουλος καταγγέλλει ότι ο δήμαρχος αρνήθηκε να πάει στην εκπομπή του, γιατί ήταν δυσαρεστημένος από τα γραφόμενά του κι έπρεπε να ρωτάει το δήμαρχο πριν γράψει!..
Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε στενός συνεργάτης του Κώστα Λογοθέτη που σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γράφοντα, είπε ότι συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα τοπικών εφημερίδων, δίνονται μέσα από την δημοτική αρχή.
Από τα παραπάνω, αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα, ότι όχι μόνο δεν πιστεύει αυτά που έλεγε προεκλογικά ο Κώστας Λογοθέτης, αλλά προτιμάει οι κριτικές και οι ειδήσεις να είναι χειραγωγημένες για να δημιουργούν τεχνικό κλίμα ευημερίας και ευχαρίστησης στους πολίτες. Επί της ουσίας, όμως, χάνει όλες τις μάχες στο πεδίο των εντυπώσεων και αναδεικνύονται τα αναρίθμητα τρωτά του σημεία.
Σημεία που τον καθιστούν ως δήμαρχο, απεχθή, σπιθαμιαίο και περαστικό.

Η Δημοκρατία πενθεί…
Με τη δημοτική αρχή, απότοκο ευνοϊκών συγκυριών για τον Κώστα Λογοθέτη, ο δήμος διέρχεται σοβαρή κρίση Δημοκρατίας, που θυμίζει άλλες μαύρες εποχές του παρελθόντος και κατά συνέπεια, εγείρει σοβαρό θέμα νομιμοποίησης της. Κι αυτό, γιατί αναρίθμητα παραδείγματα παραπέμπουν σε σκέψεις ότι συνειδητά ξηλώνονται οι πυλώνες της Δημοκρατίας, αφού δεν εκτελούνται οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου από το εκτελεστικό όργανο που είναι ο ίδιος ο δήμαρχος.
Σχοινί κορδόνι έχει γίνει το φαινόμενο, κατά την ώρα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, τόσο ο δήμαρχος όσο και αντιδήμαρχοι του να ζητούν να κλείσουν οι κάμερες που καταγράφουν την συνεδρίαση.
Ωστόσο, η αποθέωση της καταβαράθρωσης της Δημοκρατίας και η πεμπτουσία του αυταρχισμού, εκφράστηκε από τη δημοτική αρχή που απαγόρευσε στα δημοτικά συμβούλια να μιλούν οι πολίτες, κηδεύοντας τη Δημοκρατία των κοινωνιών που όπως διαφήμιζε προεκλογικά ο ψευδεπίγραφα δημοκράτης και λεξιπλάστης Κώστας Λογοθέτης πάνω σε αυτήν θα βασίζονταν.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο έστειλε πρόωρα, άλλη μια δέσμευσή του στον κλίβανο και τον αποτεφρωτήρα της ιστορίας, εξανεμίζοντας τα όποια ψήγματα αξιοπιστίας του είχαν απομείνει και ρίχνοντας τα στο ναδίρ.

Ο διαιρέτης της λαϊκής κυριαρχίας…
Ο Κώστας Λογοθέτης με περισπούδαστο ύφος επικαλείται καταστροφολογία για υποσχέσεις του που αποτέλεσαν τους πυλώνες της εκλογικής του νίκης. Ενώ είναι προφανής η πρόθεση του να διαφθείρει την είδηση και τη συνείδηση του πολίτη σε αγαστή συνεργασία με τα δημοσιογραφικά απόβλητα, τα «παπαγαλάκια», τα φερέφωνα, τους μαρκουτσοφόρους, τα αμοιβόμενα τσιράκια του να παραμυθιάζουν τον κόσμο βαφτίζοντας το καλό για άσχημο και το άσχημο για καλό!
Οι λογοθετικές πομφόλυγες, ανάβουν σπίρτο στον αχυρώνα κι ανατριχιάζουν τον κάθε εχέφρονα πολίτη, ενώ το όνομα του δημάρχου τείνει να συνιφαστεί με την αποτυχία.
Η χαλκευμένη κατασυκοφάντηση όλων των προσώπων που διαφοροποιούν τη στάση τους σε αυτές τις ανεδαφικές και επικίνδυνες πολιτικές, γίνονται και από ανθρώπους της δημοτικής αρχής στα καφενεία που συχνάζουν, ως γνήσιοι πολιτικοί των καφενείων που είναι. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια χιονοστιβάδα δυσπιστίας και αμφισβήτησης της αλήθειας στους πολίτες, ώστε να στήσουν ανάχωμα στο κύμα μαζικής φυγής των πολιτών από το συνδυασμό τους. Προκαταβάλλουν με τον πιο αισχρό τρόπο την κρίση των πολιτών, ρίχνοντας το δημόσιο συμφέρον στα τάρταρα.
Σε πολλά θέματα η στάση του δημάρχου δεν είναι εξηγήσιμη και η αργοπορία του πακτώνεται κυρίως σε παραπλανητικά επιχειρήματα.
Η διαρκώς αυξανόμενη αποφορά των πολιτών προς το πρόσωπο της δημοτικής αρχής έπρεπε να τους οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να πάψουν να αναζητούν σωσίβια κι άλλοθι για την δικιά τους ανεπάρκεια, αναποτελεσματικότητα και να αναστοχαστούν διευρύνοντας τον κοινωνικό διάλογο κι όχι να τον θρυμματίζουν, να τον τορπιλίζουν και να τον ξεθεμελιώνουν.
Έχουν μετατραπεί πρόωρα σε σφετεριστές της εμπιστοσύνης των δημοτών και αρνούνται πεισματικά να την μεταλαμπαδεύσουν σε δημιουργικό οίστρο. Εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για το αν είναι αυτόλογες οι πολιτικές τους επιλογές ή αν εξωθεσμικοί τους έχουν φορέσει την κουκούλα της διαφάνειας και της Δημοκρατίας δίνοντας την ψευδαίσθηση στους πολίτες ότι αυτοί διοικούν.
Στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα συμβάλουν καταλυτικά και ορισμένοι συνεργάτες του Κώστα Λογοθέτη που τείνουν να χαρακτηριστούν κακόηχοι σύμβουλοι, πολιτικοί δόκιμοι, έντονα πολιτικά πτώματα, ζεστοθεσούληδες, χρυσοκάνθαροι, πολιτικοί μπαρουφοβρόντηδες, πολιτικά αδρανή υλικά και θλιβερά αγάλματα σιωπής, καθώς δεν αντιδρούν στο οξύμωρο και το στρεβλό.
Αδυνατούν να παράσχουν αποδείξεις για το αντίθετο και σπάζουν το φρόνημα εμπιστοσύνης των πολιτών.
Με μια δημοτική αρχή που έχει απολέσει πρόωρα την πολιτική της κατεύθυνση και ταυτότητα και η παρουσία της στο τιμόνι του δήμου αποδεικνύεται επιβλαβής και ανώφελη οδηγώντας τον δήμο σε φιάσκο, ο οποίος σχοινοβατεί πάνω από μια διπλή άβυσσο. Κοινή διαπίστωση είναι ότι κυλάει ο χρόνος ανεκμετάλλευτος, καθώς δεν υπάρχει ικανή στόχευση, δημιουργική αύρα και αποτελεσματική κατεύθυνση και με όλες τις παλινωδίες τα αποτελέσματα είναι τραγικά για το δήμο.
Η ανάγκη ανάκτησης της πολιτικής κατεύθυνσης του δήμου γίνεται επιτακτική, ώστε να ανακοπούν οι ανεδαφικές αυτές πολιτικές και να μην μετατραπούν οι πολίτες σε δημαρχόπληκτους.
Ο εργολαβικός εναγκαλισμός της ματαιότητας που έχουν επιδοθεί, το έντονο δημοκρατικό έλλειμμα και η παθογένεια που τους διακρίνει, οι μονοσήμαντες και ανούσιες καταστάσεις που εμπλέκονται, έχουν αρχίσει να υλοποιούν μια εξαιρετικά άγονη περίοδο για το Λουτράκι.
Καθιστούν εαυτούς πολιτικά απεχθείς, προκαλώντας θυμηδία στους πολίτες, καθώς λιμνάζουν τεχνηέντως, δαιμονοποιούν και απεμπολούν χρήσιμα εργαλεία ανάπτυξης, όπως ο προαστιακός διασαλεύοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πολώνοντας το εκλογικό σώμα.
Το ήθος, το ύφος και το περιεχόμενο των τοποθετήσεών του δημάρχου, ενέχουν σοβαρές εξουσιαστικές διαθέσεις, αλλά ακόμη και κοινωνικό ρατσισμό. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι χρειάζονται νέο συμβόλαιο αυτοπεποίθησης και αξιοπιστίας, με τους πολίτες, αλλά είναι αμφίβολο αν υπάρχει η βούληση και η ικανότητα να το πετύχουν, παίρνοντας σε έκτακτες συνθήκες, που οι ίδιοι δημιούργησαν, έκτακτες αποφάσεις, ώστε να προκαλέσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό σοκ στους δημότες.
Αλλά προφανώς επιδιώκουν την απρόσμενη κοινωνική σιωπή, ώστε να μετατρέψουν, κατά την προσφιλή μέθοδο της κυβέρνησης, τους δημότες σε πολίτες της θλίψης με απώτερο σκοπό να τους καταστήσει ανίκανους να αντιδρούν και να διεκδικούν.
Το αδιάβλητο της χρηστής διοίκησης δεν διασφαλίζεται, ο δήμος βυθίζεται στην μεμψιμοιρία και στην εσωστρέφεια αποδομώντας το βασικό του ιστό και αναγάγεται η παρούσα δημοτική αρχή σε αδιαπέραστη ακανθώδη πολιτική βάτο, γιγαντώνοντας και πολλαπλασιάζοντας καταθλιπτικές και δυσμενείς καταστάσεις για τους πολίτες.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση θα φέρει ακέραια την ευθύνη
Αν δεν ανακόψει, μέσα από τις ηράκλειες προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει από τούδε και στο εξής, τη φθίνουσα πορεία του δήμου για να επέλθει διοικητική σταθερότητα, να αποτραπούν οι δημοκρατικές εκτροπές και να αποφευχθεί η διαφαινόμενη διάλυση του δήμου, ακέραια την ευθύνη θα φέρει πλέον σύσσωμη η αντιπολίτευση.
Έχει καθυστερήσει ανεξήγητα να ασκήσει τα καθήκοντα της και δείχνει υπνωτισμένη από την ομηρία της, που πέτυχε ο Κώστας Λογοθέτης με το πόρισμα που έστειλε στον εισαγγελέα.
Είναι μαθηματικά βέβαιο, πως αν συνεχιστεί αυτό το καταστροφικό μανιφέστο, η κατάσταση δεν θα είναι διαχειρίσιμη, θα γίνει μη αναστρέψιμη και θα θεωρηθεί συνυπεύθυνη η αντιπολίτευση για την κατρακύλα του δήμου.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(080911)




ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΟ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ!

Είναι μια ιστορία που κρατάει χρόνια και οι ευθύνες ανήκουν στους προγενέστερους της σημερινής δημοτικής αρχής.
Ωστόσο, επί των ημερών του Κώωτση γίνεται το αμίμητο! Γκρεμίζονται οι αίθουσες και επαναδιαμορφώνεται ο εσωτερικός χώρος του πιο καινούργιου δημοτικού σχολείου.
Ο λόγος, για το τρίτο δημοτικό σχολείο Λουτρακίου, στο οποίο θα έπρεπε από την εποχή του Παύλου Παύλου που ανεγέρθη, να έχει ανεγερθεί μαζί του και το αντίστοιχο νηπιαγωγείο, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της παρακείμενης περιοχής.
Η δημοτική αρχή του Κώωτση για να αντιμετωπίσει και να δώσει λύση στο πρόβλημα, γκρεμίζει μεσοτοιχίες για να δημιουργήσει μεγαλύτερες αίθουσες, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προβλεπόμενοι χώροι για τη στέγαση νηπιαγωγείου.
Ζητούμενο είναι, αν έχει γίνει πριν το γκρέμισμα των μεσοτοιχιών μελέτη στατικότητας του κτιρίου και στη συνέχεια να προχώρησαν στη διαμόρφωση των νέων αιθουσών;
Επίσης, στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος της δημιουργίας ατυχημάτων και την προξένηση σωματικών βλαβών, καθ’ ότι έχει ασφαλτοστρωθεί μεγάλο τμήμα του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου, καθ’ ότι δεν υπάρχει πεζοδρόμιο. Κι ούτε μπορεί κι είναι εφικτό να γίνει δαπάνη, δεδομένου ότι ο υφιστάμενος αγροτικός δρόμος έχει απορροφηθεί, με τη χάραξη και λειτουργία του νέου περιμετρικού δρόμου.
Μήπως θα ήταν προτιμότερο η είσοδος του σχολείου, λόγω της αλλαγής χρήσης του δρόμου, να μεταφερθεί στην πλαϊνή πλευρά του σχολείου από την πλευρά του υφιστάμενου πεζόδρομου;

(080911)




Ο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας αποκαθιστά με ανακοίνωσή του ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων «Ο Προμηθέας», με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με εμπλοκή του στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την πώληση προϊόντων κατά τη διάρκεια του δημοτικού πανηγυριού με τους Βασίλη και Σαράντη Σαλέα που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Λουτρακίου.
Ο «Προμηθέας» ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι ουδεμία συμμετοχή έχει στο συγκεκριμένο θέμα, αφού αυτό ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της εταιρείας «Double N Productions», που διοργανώνει την εν λόγω εκδήλωση.
Επίσης, ο «Προμηθέας» διευκρινίζει ότι προκειμένου το δημοτικό πανηγύρι να διεξαχθεί υπό την αιγίδα του με απώτερο σκοπό την ψυχαγωγία των κατοίκων του δήμου, ετέθησαν όροι και προϋποθέσεις, που έγιναν αποδεκτοί από τη διοργανώτρια εταιρεία, όπως προκύπτει και από τη σχετική αλληλογραφία.
Κάθε άλλη αναφορά και παράθεση διαφορετικών στοιχείων για το συγκεκριμένο θέμα στερείται αληθείας.

(080911)
Return top