ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, που από τα μαθητικά του χρόνια οι περισσότεροι εκ των συμμαθητών του τον θεωρούσαν το χειρότερο χαρακτήρα της τάξης;

(240911)




Είπαν…

«Ι Κώωτσης έχει μια μοναδικότητα, που δεν πρέπει να υπάρχει άλλος άνθρωπος πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη που να φτιάχνει ορκισμένους εχθρούς. Κάντε υπομονή να δείτε τι έρχεται και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας».

(240911)




ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ
ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΣΣΤΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.


Πρόβα μπουζουκλερί, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινοβραδυνομεταμεσονύκτια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε., με μια πολύ κακή παράσταση εκ μέρους του ηθοποιού Κώωτση -που έχει αναγορευθεί σε πρωταγωνιστή- η οποία και πάλι προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
Να φαντασθεί κανείς, ότι τα χθεσινά θέματα δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερη δυσκολία. Όταν στο θεματολόγιο τα θέματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, η συνεδρίαση θα πιάνει ξημερώματα. Δηλαδή, τρίτο πρόγραμμα, με βαρύ λαϊκό, καπνός και ουίσκι και τον Κώωτση εξαντλημένο;.. Πάντως το… μαγαζί, διαθέτει και γλάστρες μετά τη νέα του σύνθεση για να μπορεί να αισθάνεται καλά ι Κώωτσης, φανταζόμενος ότι θα του περνάνε όλα τα θέματα!
Ο «συγγενής» - κουμπάρος του Δημήτρης Κονομόδης, δεν άντεξε μέχρι τέλους κι αποχώρησε ισχυριζόμενος ότι έχει δουλειά και βρίσκεται εκεί για να λέει μόνον την άποψή του, ενώ του αντέτειναν ότι πρέπει να λειτουργεί ως νομικός της εταιρείας -αυτό χρειάζεται ΑΣΕΠ- με τον Κώωτση να μην ομιλεί, έχοντας με τις πρακτικές του δημιουργήσει ένα νέο μπάχαλο. Στη χθεσινή συνεδρίαση, την ώρα που αποχώρησε ο Δημήτρης Κονομόδης δεν υπήρχε για τη συνέχεια κι ευτυχώς, άλλο θέμα νομικής φύσεως. Τι θα γίνει όταν θα υπάρχει θέμα και θ’ απαιτεί την παρουσία και την άποψη νομικού, ενώ οι συνεδριάσεις θα τραβάνε μέχρι τι πρωί; Θα τους αφήνει σύξυλο, γιατί το πρωί με το δικόγραφο στο χέρι θα πρέπει να πάει στο δικαστήριο;
Μήπως, λοιπόν δεν είναι καλύτερα οι συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου να ξεκινούν νωρίτερα το απόγευμα για να μπορούν να είναι όλοι σε καλή διάθεση; Γιατί χθες, κάποιες από τις… γλάστρες είχαν μαραζώσει; Εξ’ άλλου, Κώωτση, να είναι και πρωί πρωί ανηρτημένα όλα όσα έχουν συμβεί στο loutraki-press και να μην περιμένει ο κόσμος να έλθει απόγευμα, να πληροφορηθεί τι έχει γίνει;
Και μια ιδέα… Μήπως είναι καλύτερα να παρευρίσκεται κι ο γράφων εκεί;

Ι Κώωτσης πήγε να πάρει τα πάνω του και να επιβληθεί στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, γιατί το loutraki-press είχε δημοσιεύσει την ημερήσια διάταξη του διοικητικού συμβουλίου, γιατί είχε κάνει τους ανάλογους σχολιασμούς, αλλά και γιατί είχε αποκαλύψει τη μετάβαση στην Πάτρα του Δημήτρη Λογοθέτη με τον Χρήστο Παύλου και στην Αθήνα του Δημήτρη Λογοθέτη, που εκ παραδρομής ανεγράφη για τον Κώωτση.
Κώωτση, για να μπορέσεις να μάθεις από πού λαμβάνω πληροφορίες θα καρατομήσεις πάρα πολλούς ακόμη και μην φτάσεις και στον… Κώστα Λογοθέτη!
Πάντως πολύ κακή η επίθεση σου στο προσωπικό της εταιρείας για τις διαρροές, όταν πρώτος και καλύτερος εσύ με τα ανεγκέφαλα «παπαγαλάκια» σου, δεν κρατάτε το στόμα σας κλειστό και νομίζετε ότι είναι άλλο…

Ι Κώωτσης θέλει ή όχι τη διαφάνεια στην Λουτράκι Α.Ε.;
- Κώωτση, ποιό είναι το πρόβλημα να μην δημοσιοποιείται τι γίνεται στην Λουτράκι Α।Ε।;
- Οι «ιθαγενείς» του δήμου Λουτρακίου δεν πρέπει να πληροφορούνται για τις πρακτικές του κατά φαντασίαν αυτοκράτορά τους;

Πολύ ορθά ο Γιώργος Γκιώνης του παρατήρησε ότι αν είναι ένα τόσο σοβαρό και κρίσιμο θέμα θα κλείνουν τα μικρόφωνα και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

- Κώωτση θέλεις ή δεν θέλεις διαφάνεια παντού;
Πάντως, όπως αποδείχθηκε ι Κώωτσης από το έδρανό του στο δημοτικό συμβούλιο, όταν οι άλλοι κάνουν τις παρεμβάσεις τους, αυτός μάλλον σκέφτεται το σενάριο στο μυαλό του και πώς θα… το αποδώσει; Πιάστηκε ανενημέρωτος και δεν θυμόταν την επισήμανση του Γιώργου Γκιώνη, ότι απόφαση της γενικής συνέλευσης αποτελεί η έγγραφη ενημέρωση των μελών του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, για τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε.
Να είσαι σίγουρος Κώωτση ότι ο γράφων δύναται πριν από σένα να αντιληφθεί και να αξιολογήσει, αν κάποιο γεγονός που αφορά την εταιρεία δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί!
Η εταιρεία είναι δημοτική ανώνυμη και μέτοχοί της είναι όλοι ανεξαιρέτως οι δημότες, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν πώς διοικείται και για τις αποφάσεις που λαμβάνονται κι όχι να κλείνεις τις κουρτίνες, λες και το Λουτράκι βρίσκεται σ’ εμπόλεμη κατάσταση κι απαιτείται συσκότιση!
Γιατί; Σ’ ενοχλεί η διαφάνεια και τα’ όλα στο φως;
Στα προ ημερησίας συζήτηση θέματα ι Κώωτσης εισηγήθηκε και τη πρόθεση της Λουτράκι Α.Ε. για εξεύρεση συμβιβασμού με την Βάνα Νικολοπούλου, αλλά συμφωνήθηκε η αναβολή της συζήτησης για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο ως τακτικό θέμα.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης
Όσον αφορά τον εξοπλισμό για την αναμετάδοση της Metropolitan Opera, αποφασίσθηκε αυτός να εξαγορασθεί μ’ ένα τμήμα του καινουργές κι ένα άλλο μεταχειρισμένο, δεδομένου ότι το τίμημα, σύμφωνα με την εισήγηση του Κώωτση, είναι κατά τι υψηλότερο της ενοικίασης και της καταβολής δαπάνης για τους χειριστές του, ο οποίος επέλεξε να κάνει την προμήθεια για να μείνει και στο δήμο. Πάντως, σε μια εποχή που η εταιρεία έχει οικονομική στενότητα κι απειλείται η οικονομική της ύπαρξη δεν προβαίνεις σε προμήθειες, αλλά επιλέγεις προς το παρόν τη λύση της ενοικίασης. (Μην τον δούμε να θέλει να ανεβάσει και θεατρική παράσταση για να τον δει ο κόσμος; Ι Κώωτση θα πάρεις και στο γράφοντα ένα i-pad να απαθανατίζει τις επιδόσεις σου;)
Η υπόθεση των φόρων που θέλει να επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών στη Λουτράκι Α.Ε., είναι ουσιαστική κι επικίνδυνη, ωστόσο, μαχητή και θα καταπέσει στον τρίτο βαθμό της Δικαιοσύνης. Στο μέτωπο αυτό, ρίχνοντας άπλετη λάσπη, διαρρέεται για να στραφεί η πόλη εναντίον του, ότι οι έλεγχοι είναι απότοκο της καταγγελίας του έγκριτου νομικού Περικλή Μπαλοδήμου, κάτι που είναι πέρα για πέρα ψευδέστατο. Και τούτο, γιατί η ίδια ακριβώς προσπάθεια είχε γίνει και επί των ημερών του Γιώργου Γκιώνη, αλλά τους είχε δώσε να καταλάβουν ότι οι απαιτήσεις που έχουν δεν ευσταθούν και θα καταπέσουν, με την υπόθεση να είχε «παγώσει» προσωρινά, αλλά συμφέροντα σε βάρος της πόλης έσπευσαν να την ανακινήσουν.
Μήπως οι καταγγελίες είναι κατευθυνόμενες και υποβολιμιαίες προκειμένου να καταστραφεί η Λουτράκι Α.Ε. οδηγούμενη στην οικονομική ασφυξία για να διασώσουν κάποιοι τα κεφάλια τους;
Όσον αφορά την Επιτροπή Τουρισμού και το πραγματικό ανεξέλεγκτο μπάχαλο που έχει δημιουργήσει ι Κώωτσης, για ανάκληση μελών, αν και έχουν αποχωρήσει τρεις γιατί ίδρυσαν τον LTO, πολύ ορθά του επισημάνθηκε ότι ο δήμος δεν μπορεί να ακολουθεί και θα είναι ο leader στη χάραξη του τουρισμού στον τόπο και ο LTO θα μπορεί να έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα. Αυτό είναι το ορθό, άσχετα αν ι Κώωτσης έχει στο κεφάλι του άλλα πράγματα, που ουδεμία απολύτως σχέση έχουν με την πολιτική πραγματικότητα.

Τι τρέχει τελικά με την πολεοδομία και τις τεχνικές υπηρεσίες;
Αποφασίστηκε τελικά από τον… κήπο της πλειοψηφίας να μεταφερθούν τα γραφεία στο Thermal Spa Λουτρακίου, στερώντας του στην πραγματικότητα χώρους που μπορούν να αξιοποιηθούν για την παροχή διαφόρων υπηρεσιών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, ο λόγος είναι μόνον ένας και απλός. Έχει πεισθεί ι Κώωτσης από τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Νικολάου -ο οποίος λέγεται ότι διαθέτει κι αυτός το υπεράνω…- να μεταφερθεί εκεί ολόκληρη η αντιδημαρχεία με τις υπηρεσίες της, για να απολαμβάνουν και τις ανέσεις του κτιρίου. Μια πέρα για πέρα λανθασμένη κι εγκληματική απόφαση για τις εγκαταστάσεις του Thermal Spa Λουτρακίου.
Αλήθεια τα τους θέλουν τους άνετους χώρους; Για να γιγαντωθεί η ανέγερση κτισμάτων πάνω σε υδροφόρους ορίζοντες ή να συνεχισθούν οι καταπατήσεις σε οικόπεδα ιδιωτών;
Πάντως τις επόμενες ημέρες μάλλον θα σκάσει βόμβα για την πολεοδομία που θα κάνει εκκωφαντικό θόρυβο και το ωστικό της κύμα θα παρασύρει πάρα πολλούς και υπεράνω υποψίας.
Όσον αφορά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υπέρ τρίτων, ελέχθη ότι είναι χαμηλού τιμήματος και θα παρουσιασθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο ολοκληρωμένη πρόταση.

Ποιά είναι τελικά η αλήθεια με τις νομικές υποθέσεις της εταιρείας;
Όσον αφορά την απευθείας ανάθεση στο «συγγενή» - κουμπάρο του Δημήτρη Κονομόδη δεν έγινε συζήτηση για το αν θα υπάρξει και ύψος αμοιβής, ούτε για ποσοστά επί της απόφασης, καθ’ ότι ισχυρίσθηκαν ότι ο Δημήτρης Κονομόδης δεν είχε πλήρως κι αναλυτικά ενημερωθεί γιατί δεν βρήκε κανένα φάκελο και θα πάνε σ’ αναβολή.
Πρώτον, ι Κώωτσης έχει ενημερωθεί εγγράφως με αριθ. πρωτ. 592/23-8-2011 για τις εκκρεμείς υποθέσεις στη Δικαιοσύνη αφενός και ότι δεν υπάρχουν φάκελοι αφετέρου. Επομένως, γιατί ι Κώωτσης δεν ενημέρωσε τον κουμπάρο του;
Δεύτερον, ο Δημήτρης Κονομόδης αφού στην ουσία όπως το μεθοδεύει ι Κώωτσης, διαδέχεται τον Γιώργο Πέτρου, γιατί δεν ζητά να ενημερωθεί για τις υποθέσεις της εταιρείας από τον προκάτοχό του, προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση από το φάκελο που είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης να εμφανισθούν την προσεχή Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου απολύτως έτοιμοι και να συζητηθεί η υπόθεση, ενώ πριν το εικοσαήμερο να έχουν υποβληθεί πλήρεις προτάσεις;
Κώωτση, έχεις υπόψη ότι πρώην κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες αφήνουν υπονοούμενα για ενδεχόμενο δόλο και μεθόδευση αναβολής της υπόθεσης, με την ημερομηνία που θα λάβει, να είναι κατόρθωμα να συζητηθεί πριν το καλοκαίρι, ενώ όπως όλα δείχνουν κάλλιστα θα μπορούσε να συζητηθεί την Τετάρτη;

Επιπρόσθετα, οι ίδιοι πρώην κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες διερωτώνται, τι μαγειρεύεται με τον κανονισμό λειτουργίας της εταιρείας, όταν απαιτούνται σ’ αυτόν απλές μικροδιορθώσεις και μικροβελτιώσεις, ωστόσο, έχουν παρέλθει ήδη δύο μήνες; Τι προσπαθεί να κάνει ι Κώωτσης;

(240911)




«ΤΥΦΩΝΑΣ ΠΑΥΛΟΥ» ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ... ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Με τ’ αριστερό έγινε η παρθενική εμφάνιση στο διοικητικό συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε. του αντιπροέδρου της εταιρείας Δημήτρη Λογοθέτη.
Ο λόγος ένας και μοναδικός. Ο «τυφώνας Παύλου» στην άρνηση των οικονομικών υπηρεσιών, κατόπιν εντολής του Δημήτρη Λογοθέτη να του παράξουν στοιχεία!
Ο Παύλος Παύλου τον έψεξε λέγοντάς του ότι δεν ντρέπεται όταν απέναντι του έχει δύο πρώην δημάρχους κι έναν επικεφαλής συνδυασμού, καθ’ ότι ο ίδιος πολίτης;
Λόγο στο λόγο, παρενέβη ι Κώωτσης και χτύπησε το χέρι στο τραπέζι μπαίνοντας μόνος του στη μήνη Παύλου, όπου του έδωσε να καταλάβει ότι έναντι όλων των υπολοίπων δεν είναι τίποτε…
Από την πλευρά του ο Γιώργος Γκιώνης του είπε ότι αλίμονο αν χρειάζεται να υποβάλλουν κι αίτηση εγγράφως, προκειμένου να πληροφορηθούν γιια τα οικονομικά στοιχεία ή τις δραστηριότητες της εταιρείας.
Φυσικά, ο Παύλος Παύλου τα ’ψαλε πολύ σκληρά στον αντιπρόεδρο της εταιρείας, ο οποίος ψέλλιζε δικαιολογίες, προφανώς έχοντας παρασυρθεί σ’ αυτόν τον κατήφορο από τον Κώωτση.
(240911)




ΧΑΜΗΛΗ ΠΤΗΣΗ… ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ «ΠΝΙΓΕΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

Την προσεχή Πέμπτη πραγματοποιείται η είσοδος στα τοπικά πολιτικά πράγματα της χειμερινής περιόδου με τη πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου.
Με μια ημερήσια διάταξη, χωρίς να υπάρχει το σοβαρό και βαρύ θέμα, η συνεδρίαση δεν θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πέραν των γνωστών αντεγκλήσεων, λαμβανομένου υπόψη ότι ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου όπως την υπερψήφισε γη αντιπολίτευση της γύρισε μπούμερανγκ.
Ο χρονικός περιορισμός των συμβούλων και η φίμωση των πολιτών που αποδέχθηκαν, ξεσπάει τώρα πάνω τους, με τον Κώωτση να νομίζει ότι είναι ο πρωταγωνιστής σε μια μονόπρακτη παράσταση, επιλέγοντας συνεχώς διαφορετικά σενάρια, που συγκρούονται με προηγούμενα «παιξίματά» του!..
- Η υπόθεση για το νερό, μετά και τη δυσφήμισή του και η επανεξέταση του καθεστώτος με τους αυθαιρετούχους, αλλά και την ολιγωρία στην αντίδραση της δημοτικής αρχής, δεν είναι θέμα προς συζήτηση;
- Το χάλι και η εγκατάλειψη της πόλης δεν είναι θέμα προς συζήτηση;
- Το τσίρκο που γίνεται με ευθύνη των εξαπτέρυγων του Κώωτση στο τοπικό συμβούλιο των Αγ. Θεοδώρων δεν είναι θέμα προς συζήτηση;

Ξυπνάτε Κώωτση…

Το πλήρες κείμενο της ημερήσιας διάταξης
1
Έγκριση προϋπολογισμού, έτους 2011, του ΝΠΔΔ δήμου Λουτρακίου, «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων».
2 Προμήθεια δύο (2) αιθουσών ελαφράς λυόμενης προκατασκευής για την κάλυψη άμεσων στεγαστικών αναγκών σχολείων δήμου. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
3 Λήψη απόφασης για σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών επί ακινήτου ιδιοκτησίας δήμου (κληροδότημα Μ. Κόντη). Παραχώρηση χρήσης οριζόντιας ιδιοκτησίας σε ΝΠΔΔ δήμου.
4 Γνωμοδότηση για αναγνώριση τμήματος οδού στη θέση «Γαλότα» ως κοινόχρηστης αγροτικής προϋφισταμένης του έτους 1923.
5 Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.
6 Αποδοχή ή μη σπουδάστριας Κωνσταντίνας Νούλα του Τμήματος Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Ηπείρου για πραγματοποίηση πρακτικής της άσκησης στο Δήμο.
7 Ανασυγκρότηση διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ δήμου μας «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».
8 Ανασυγκρότηση διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ δήμου μας «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».
9 Ορισμός εκπροσώπου δήμου με τον αναπληρωτή του στο δευτεροβάθμιο συμβούλιο Επιθεώρησης Κινηματογράφων και Θεάτρων περιοχής δήμου.
10 Λήψη απόφασης για συμμετοχή ή μη του δήμου στο θεσμό κοινωφελούς εργασίας.
11 Λήψη απόφασης για υπογραφή ή μη εκ μέρους του δήμου της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες». Ορισμός μίας (1) αιρετής εκπροσώπου & ενός (1) υπηρεσιακού στελέχους του δήμου για συμμετοχή στο Συνέδριο για την υπογραφή της (Αθήνα 20-21/10/2011).
12 Λήψη απόφασης για επιβολή προστίμων για παραβάσεις των άρθρων 5 & 7 του Ν. 2323/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
13 Διόρθωση της υπ’ αριθ. 176/2011 ΑΔΣ αναφορικά με προσωρινή εκκαθάριση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης «Βελτίωση - ανακαίνιση Ε.Ο. Περαχώρας - Λ. Βουλιαγμένης και νέα χάραξη τμήματος Ε.Ο. Περαχώρας».
14 Αποδοχή ποσού € 33.167,77 προερχομένου από τακτική επιχορήγηση υπουργείου Εσωτερικών, για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων του δήμου (Γ΄ κατανομή έτους 2011) και κατανομή αυτού. Ψήφιση και διάθεση πίστωσης.
15 Αποδοχή ποσού € 1.291,00€ από το πουργείο Εσωτερικών για κάλυψη δαπανών πληρωμής συμβασιούχων έργου του ΚΕΠ Αγίων Θεοδώρων και κατανομή αυτού.
16 Αποδοχή ποσού € 14.866,68 από το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας μόνιμου προσωπικού ΚΕΠ δήμου μας και κατανομή αυτού.
17 Καθορισμός αμοιβής, κατά παρέκκλιση, πληρεξούσιου δικηγόρου δήμου, δυνάμει της υπ’ αριθ. 2/2011 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής.
18 Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: «Ανάπλαση Κ.Χ. στο Λουτράκι».
19 Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου: «Ανάπλαση δρόμων στην Περαχώρα».
20 Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου: «Αγροτική οδοποιία περιοχής Λουτρακίου & Περαχώρας».
21 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης, για το Γ΄ τετράμηνο 2006 & Β΄ τετράμηνο 2010, του τέως Δήμου Αγ. Θεοδώρων.
22 Εξέταση αιτήματος Ελπίδας Μαρουσοπούλου για απαλλαγή προσαυξήσεων και διαγραφή ποσού από βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης, επ’ ονόματι Χαρίλαου Κωστόπουλου.
23 Έγκριση μετακινήσεων δημάρχου εκτός έδρας για το μήνα Οκτώβριο.

(240911)





ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ
ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την πιθανολογούμενη κατάργηση του Τοπικού Γραφείου ΟΑΕΔ Λουτρακίου. Σχετικά με την παρέμβασή του ο Κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Το Εργατικό Κέντρου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων μου απέστειλε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Εργασίας να καταργήσει το Τοπικό Γραφείο ΟΑΕΔ Λουτρακίου. Θεώρησα υποχρέωσή μου να μεταφέρω στον υπουργό τις διαμαρτυρίες των χιλιάδων εργαζομένων της περιοχής, καταθέτοντας σχετική ερώτηση. Κάποιος έπρεπε να ενημερώσει τον Γιώργο Κουτρουμάνη για το εργασιακό τοπίο στον δήμο Λουτρακίου, διότι φαίνεται ότι την αγνοεί. Διαφορετικά δεν εξηγείται η πιθανολογούμενη απόφαση να κλείσει μία υπηρεσία, η οποία εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζομένους και ανέργους.
Του υπενθύμισα λοιπόν, ότι στην περιοχή λειτουργεί το Καζίνο Λουτρακίου, πολυάριθμα ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις εν γένει, εργοστάσια εμφιάλωσης νερού, η Motor Oil, καθώς και άλλα εργοστάσια στους Αγίους Θεοδώρους. Αυτό σημαίνει ότι απασχολούνται περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι σήμερα εξυπηρετούνται από το τοπικό γραφείο του ΟΑΕΔ.
Σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη και επισφαλή για την αγορά εργασίας, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, θεωρώ παράλογο οι εργαζόμενοι να υποχρεώνονται να απουσιάσουν από τις δουλειές τους και να πάνε στην Κόρινθο για να διεκπεραιώσουν απλές υποθέσεις. Και βεβαίως, ανάλογα προβλήματα δημιουργούνται και στους ανέργους και, πολύ περισσότερο, στους ανέργους που θέλουν να αξιοποιήσουν κάποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και χρειάζονται ενδελεχή ενημέρωση και εξυπηρέτηση.
Εάν 4.000 εργαζόμενοι δεν είναι αρκετοί για να πείσουν το υπουργείο ότι το Τοπικό Γραφείο ΟΑΕΔ Λουτρακίου είναι ζωτικής σημασίας για ένα τεράστιο, παραγωγικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, δεν ξέρει τι μπορεί να τους πείσει. Από την ανταπόκριση που έχω από άλλα υπουργεία σε ανάλογες ερωτήσεις που τους έχω καταθέσει για καταργήσεις τοπικών υπηρεσιών, δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος. Για παράδειγμα, η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε ερώτημά μου για την κατάργηση της ΔΟΥ Ξυλοκάστρου ήταν ένα απογοητευτικό ευχολόγιο. Το υπουργείο με ενημέρωσε ότι, τα πλαίσια του «Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής», θα διατηρηθεί μία ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού, για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος. Το γελοίο της απάντησης είναι προφανές: Η Κυβέρνηση δεν έχει αγγίξει τη φοροδιαφυγή, ωστόσο στο μεταξύ κλείνει υπηρεσίες, απολύει υπαλλήλους και εγκαταλείπει τους πολίτες.
Ένα από τα παράλογα της πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι ότι οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν περισσότερους φόρους για χειρότερες υπηρεσίες. Θέλω να υπενθυμίσω, διότι εσκεμμένα λησμονείται, ότι η συμφωνία ανάμεσα στο κράτος και την κοινωνία λέει ότι οι πολίτες συνεισφέρουν στο κρατικό ταμείο για να έχουν παροχές.
Τώρα, οι φόροι, οι κόποι των πολιτών, πέφτουν στη μαύρη τρύπα του χρέους.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι αυτή η πολιτική, η πολιτική που δημιουργεί ανέργους και νεόπτωχους, εφαρμόζεται για το καλό τους. Προσπαθεί να πείσει ότι η σημερινή κοινωνία πρέπει να αφανιστεί με την ελπίδα να ζήσει η επόμενη. Όμως, κανείς δεν μπορεί να συναινέσει στον αφανισμό του. Κανείς δεν μπορεί να θυσιαστεί στο βωμό μιας αποτυχημένης πολιτικής και μιας κυβέρνησης που ξέρει μόνο να εισπράττει, αλλά είναι ανίκανη να κυβερνήσει.»
(240911)




ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ
ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


H ιστορία που φέρνει στο φως ο ιστότοπος www.zougla.gr με πρωταγωνίστρια μια οικογένεια από την Πάτρα, είναι απίστευτη. Όλα ξεκινούν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, όταν η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής».
Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της γενικής συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και... κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνική Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί.
Όμως οι μετοχές αυτές ήταν σε… χρυσό!
Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας. Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίηση των μετοχών που κατείχαν, άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφά τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε... Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι, σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά.
Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.
Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.
Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς। Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»).

Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.

Η μεγάλη έκπληξη
Ο Θεόδωρος Καρυώτης, είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις, αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν, μία φορά και μισή του σημερινού χρέους της Ελλάδας, το οποίο ανέρχεται στα 450 δισ. ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ. ευρώ.

Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά
Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο διοικητής της Γιώργος Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό.
Μετά από συζητήσεις, η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. ευρώ μέσω μίας βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνική ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη, ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.
Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα, στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις ΜΚΟ είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ. ευρώ. Η εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα χρήματα επαρκούν για τον μηδενισμό δημοσίου και ιδιωτικού χρέους
Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών, αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας, αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του, δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο, δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.
Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου.

(240911)
Return top