ΚΟΥΙΖ

Σε ποια φιλική του οικογένεια ι Κώωτσης έδωσε απευθείας ανάθεση οικοδομικές εργασίες, ενώ μέλος της είναι και αιρετό πρόσωπο;
Είπαμε… Το δόγμα ι Κώωτση είναι: Με τους Συγγενείς, Με τους Φίλους, Με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω…
(150911)




Είπαν…

«Ι Κώωτσης μετά και το νέο κάζο της Κυριακής, όπου διαπίστωσε ότι το προεκλογικό μπουλούκι του έχει γυρίσει την πλάτη γιατί ο συνδυασμός μεταλλάχθηκε -Με τους Συγγενείς, Με τους Φίλους, Με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω- ψάχνει για νέους οπαδούς - χειροκροτητές οι οποίοι θα είναι πρόθυμοι χωρίς αιτήματα, να συγκροτήσουν το νέο… προεκλογικό στρατό του.»
(150911)




Ο ΚΩΩΤΣΗΣ… ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Η αναβλητικότητα και η αναποφασιστικότητα του Κώωτση, σε συνδυασμό με τη φαντασίωση της αυλής και των υπηκόων του ότι όλα βαίνουν καλώς, πέραν του ανύπαρκτου έργου και του μηδενικού αποτελέσματος, έχει δημιουργήσει και κάποια απρόσμενα ανακλαστικά.
Ανακλαστικά που δεν προέρχονται από αυτό καθ’ εαυτό το τοπικό πολιτικό προσωπικό, αλλά από τους απλούς ψηφοφόρους, που έχουν αρχίσει να αναζητούν καταφύγιο στους επικεφαλής των άλλων τριών συνδυασμών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν πρόκειται είτε για υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του Κώωτση που δεν αξιοποιήθηκαν και του γυρίζουν την πλάτη ή γιατί τους υποσχέθηκε και τελικά τους ξέχασε ή ευθύς εξ’ αρχής τους αγνόησε, είτε για υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους άλλων συνδυασμών που ενδιαφέρονται να επισπευσθεί και να επικαιροποιηθεί η παρουσία τους στα τοπικά πράγματα, είτε για πολίτες ψηφοφόρους συνδυασμών της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Κατ’ ουσία πρόκειται για σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων του Κώωτση που δηλώνουν χωρίς δισταγμό το ονοματεπώνυμό τους, οι οποίοι σημειωτέον τον είχαν ψηφίσει την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών και του είχαν εμπιστευθεί τις τύχες τους για μια καλύτερη προοπτική, αλλά διαπιστώνουν, μόλις σε οκτώμισι μήνες, ότι έκαναν τη χείριστη επιλογή και εξαπατήθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηνύματα αυτά έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στ’ αυτιά και να τα συνειδητοποιεί ο Κώωτσης, ο οποίος μάταια επιχειρεί να αλλάξει το ρου των πραγμάτων, αλλά αδυνατεί να αντιληφθεί γιατί δεν του βγαίνει… Αιτία είναι, οι κατώτερες των απαιτήσεων και περιστάσεων επιλογές που έχει κάνει για να τον στελεχώσουν, με συνέπεια σήμερα, στην πλέον κρίσιμη καμπή του, ο «αυτοκράτορας» όχι μόνον να φαίνεται, αλλά και να είναι γυμνός.

Αρκεί να αναλογισθεί κανείς ότι εξαιτίας αυτής της τροπής των πραγμάτων, ο αυτοκράτορας έχει αναγκασθεί να εκχωρήσει ακόμη και το… οξυγόνο του, που δεν είναι άλλο από την χαιρετούρα, στο δήμαρχο μαϊμού, τον οποίο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ο ίδιος ο Κώωτσης διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν πρόκειται να τον αξιοποιήσει, γιατί τον φοβόταν και τον χαρακτήριζε εις επήκοον τεσσάρων ατόμων, επικίνδυνο. Ακόμη, σε γνώση του Κώωτση ήταν, οι πλάκες και το ειρωνικό χιούμορ που έκανε σε βάρος του στο cafe point, λίγο διάστημα πριν αναλάβει τα καθήκοντά του.
Από αυτό το γεγονός και μόνο, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει ο Κώωτσης όταν συντηρεί στα πόδια του εντός της Ιάσωνος τη λυκοφιλία του δήμαρχου μαϊμού με τη… Φιλιππινέζα του, οι οποίοι εκτός μεγάρου, πετάνε πισώπλατα μαχαίρια ο ένας στον άλλον.
Ο Κώωτσης αναγκάσθηκε να καταφύγει σ’ αυτή τη λύση, δεδομένου ότι αφενός δέχεται πιέσεις από ψηφοφόρους που υποσχόταν αφειδώς και δεν μπορεί να υλοποιήσει τίποτε, με συνέπεια σε κάποιες περιπτώσεις λέγεται ότι τα ’χει ακούσει κιόλας, αφετέρου γιατί θέλει να αποφεύγει να έρχεται σ’ επαφή με κόσμο, έτσι ώστε να μη δίνει υποσχέσεις κι αναλαμβάνει δεσμεύσεις και πολλαπλασιάζει τους δυσαρεστημένους, δεδομένου ότι αυτό δεν μπορεί να το ελέγξει. Επισημαίνεται ότι και οι περισσότεροι που επισκέπτονται το δημαρχείο για να ζητήσουν κάτι από τον «αυτοκράτορα», ο ίδιος τους έχει παραπέμψει στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Οι μετανιωμένοι ψηφοφόροι του Κώωτση, αλλά και οι απλοί πολίτες προστρέχουν πλέον στους τρεις επικεφαλής των συνδυασμών, ζητούν να είναι ενεργοί, αφού πλέον τους έχει γίνει συνείδηση ότι με τη σημερινή δημοτική αρχή δεν υπάρχει προοπτική και δεν περιμένουν απολύτως τίποτε.
Η εικόνα που διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες, θυμίζει εντονότατα τον τελευταίο χρόνο της κυβέρνησης Σημίτη, που εξήγγειλε παροχές αφειδώς και κανείς δεν τους έδινε σημασία, μέχρι σε σημείο που αναγκάσθηκε ο τότε πρωθυπουργός να παραιτηθεί της επερχόμενης προεκλογικής περιόδου, δεδομένου ότι τύγχανε άκρως περιορισμένης αποδοχής.
Ωστόσο, στο Λουτράκι, έχουμε τον Κώωτση, ο οποίος δεν αντιλαμβάνεται τέτοιων πραγμάτων, με συνέπεια να είναι ο εις εκ των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του 2014. Με τα σημερινά δεδομένα, μαζί του υποψήφιοι που θα διεκδικούν με πολλαπλάσιες αξιώσεις το δημαρχιακό αξίωμα θα είναι ο επικεφαλής της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών Γιώργος Γκιώνης, ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου και ο επικεφαλής της Συνένωσης Προόδου - Νέας Πορείας Γιώργος Πετρίτσης. Επίσης το ΚΚΕ θα προτείνει το δικό του υποψήφιο, ενώ και οι σκληροπυρηνικοί του ΠΑΣΟΚ Λουτρακίου κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, καθ' ότι τον Κώωτση τον έχουν απορρίψει. Ήδη αναφέρουν συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά ο προτεινόμενος προς το παρόν δείχνει να μην ενδιαφέρεται ή τουλάχιστον θεωρεί ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς και δεν αναλαμβάνει τέτοιου είδους δέσμευση.
Δεν θα πρέπει να αποκλείεται ότι θα εμφανισθούν τουλάχιστον άλλα δύο νέα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν δικό τους συνδυασμό και θα διεκδικήσουν από την πλευρά τους το δημαρχιακό θώκο.

Η ανεπάρκεια του Κώωτση, σήκωσε πρόωρα την προεκλογική αυλαία και στο προεκλογικό θέατρο στους τριάντα τρεις μήνες εκτός απροόπτου που μεσολαβούν μέχρι την ώρα της δημοτικής κάλπης, είναι σίγουρο ότι θα σημειωθούν πάρα πολλές εναλλαγές κι ενδεχομένως να συμβούν εξελίξεις, για τις οποίες οι περισσότεροι των απλών πολιτών κι όσοι δεν είναι μυημένοι και δεν διαθέτουν γνώση, θα εκπλαγούν!
Όσον αφορά τον Κώωτση, ο πολιτικός του κύκλος έχει κλείσει πρόωρα και το κυριότερο είναι ότι τον έχει κλείσει ο ίδιος. Αν και εν ενεργεία εκτός απροόπτου δήμαρχος στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου του 2014, είναι υπέρ του δέοντος σίγουρο, ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνδυασμού που θα συγκροτήσει, θα είναι σαφώς υποδεέστερα έναντι αυτών του ψηφοδελτίου του 2010.
Όταν μάλιστα η σημερινή «αφρόκρεμα» δεν απολαμβάνει της συμπάθειας της τοπικής κοινωνίας, εύκολο είναι να φαντασθεί ο καθένας τι έχει να συμβεί μ’ όλους αυτούς το 2014, όπως συνέβη και με κατά τη φαντασία τους ικανούς τέως αξιωματούχους της δημοτικής αρχής του Γιώργου Γκιώνη, που οι πολίτες τους έστειλαν σπίτι τους, αλλά το μήνυμά τους οι ίδιοι αδυνατούν, λόγω χαμηλού iq να το αντιληφθούν. Έτσι, συμμετέχουν σε ζυμώσεις τη μία από το ένα και την άλλη από το άλλο στρατόπεδο, διατηρώντας εκ παραλλήλου ανοικτές πόρτες, έτσι ώστε να επιλέξουν την τελευταία στιγμή το συνδυασμό που κατά την κρίση τους θα έχει τύχη να αναδειχθεί στη νέα δημοτική αρχή για να συμμετέχουν και να πρωταγωνιστούν στη διαμόρφωση των εξελίξεων. Τους ψηφοφόρους όμως, τους ρώτησαν;

(150911)




ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ… Ο ΜΑΪΣΤΡΟΣ

Η απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας Γιώργου Παπανδρέου να κόψει έναν μισθό από όλους τους αιρετούς, έφερε ση μνήμη μια σκέψη του Κώωτση, λίγες μόνον ημέρες πριν αναλάβει τα ηνία του τόπου.
Σε συγκεκριμένο μέρος και εις επήκοον κι άλλων ατόμων, μας είχε αποκαλύψει την πρόθεσή του να διαθέτει το 20% των αποδοχών του δημάρχου υπέρ του ταμείου των απόρων στον ιερό ναό Παναγίας Γιάτρισσας. Μάλιστα, είχε πει ότι θα ζητούσε αυτό να το κάνουν κι όλοι οι αμειβόμενοι αιρετοί.
Ωστόσο, αν κι έχει παρέλθει ένα οκτάμηνο, όχι μόνον δεν έχει καταβάλλει ούτε ένα ευρώ, αλλά από άλλο ταμείο απόρων παρακράτησε τις δύο επιταγές εκ € 50 εκάστη, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για άλλη μία επιταγή, για την οποία δεν υπάρχει μαρτυρία.
Κώωτση, μη σκέφτεσαι αγαθοεργίες και φιλανθρωπίες, γιατί γίνεσαι επικίνδυνος…

(150911)
Return top