ΚΟΥΙΖ

Τι έκαναν προχθές, επί πολλές ώρες στην Ιάσωνος, δύο δημοτικοί σύμβουλοι του Κώωτση, εκ των οποίων τον έναν τον παρακαλάει να μην του φύγει -είναι αυτός που έπιναν καφέ μαζί το Σάββατο το απόγευμα- και ο έτερος δεν συνηθίζει να κάθεται για πολύ στο δημαρχείο λόγω των χαμηλών του τόνων; Τι νέες υποσχέσεις έχει δώσει ι Κώωτσης;

(160911)




Είπαν…

Δέσμευση για εκχώρηση του 20% του μισθού των αιρετών και των έμμισθων συμβούλων από το συνδυασμό Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, Με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω, είχαν αναλάβει όλοι κι όχι μόνον ι Κώωτσης! Τώρα γιατί δεν υλοποίησαν τη δέσμευσή τους απέναντι σο ταμείο απόρων του ιερού ναού Παναγίας Γιάτρισσας, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο…
Πάντως, οι άποροι τους αναμένουν να προθυμοποιηθούν και ανδρομικά…

(160911)




ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ
ΔΥΣΦΗΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΓΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ;

Τρία άτομα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Real news που δυσφήμισε το πεντακάθαρο κι άκρως κατάλληλο παγκοσμίου φήμης μεταλλικό νερό, βρίσκονται από χθες κι οργώνουν το Λουτράκι, προκειμένου να στηρίξουν το ατυχές δημοσίευμα που αφενός απέκρυπτε πραγματικά στοιχεία, αφετέρου στηρίχθηκε εν αγνοία των συντακτών σε κακοήθεις καταγγελίες, που όπως αποδεικνύεται τελικά, μόνος στόχος ήταν η κατασυκοφάντηση του τόπου δια του νερού του.
Κατά πρώτο και κύριο λόγο, ευτυχώς που το συγκεκριμένο δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής δεν κλόνισε κατ’ αρχήν την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας στο πολύτιμο αγαθό που αποτελεί την προίκα της φύσης σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο και περιορίσθηκε μόνο στη δυσφήμισή του, δεδομένου ότι όλοι συνέχισαν να το καταναλώνουν κανονικά.
Κατά δεύτερο λόγο ο Κώωτσης και το περιβόητο επικοινωνιακό επιτελείο του δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να προβούν σε μια λιτή ανακοίνωση, σαν κι αυτά τα περισπούδαστα δελτία Τύπου, όταν μάλιστα διαθέτουν τα απαιτούμενα αποδεικτικά στοιχεία, που να διαβεβαιώνουν ότι το μεταλλικό νερό Λουτρακίου φτάνει απολύτως καθαρό στο δίκτυο της κάθε ιδιοκτησίας και είναι απολύτως κατάλληλο προς πόσην.
Κατά τρίτο λόγο θα περίμενε κανείς το λαλίστατο πρόεδρο του οικισμού «Φλοίσβος» κι όλων αυτών που βγήκαν να δυσφημίσουν το Λουτράκι με ψευδέστατα κι ανυπόστατα στοιχεία με προφανή στόχο να πλήξουν αφενός τη φήμη του νερού, αφετέρου του τόπου, να ζητήσουν δημόσια συγνώμη και να αποπειραθούν τουλάχιστον να επανορθώσουν για να αποκατασταθεί η πραγματικότητα.
Η κακόβουλη πρόθεση των ανθρώπων του οικισμού «Φλοίσβος» αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν έχουν κάνει καμία απολύτως καταγγελία στην αρμόδια κι επιφορτισμένη με την ποιότητα του νερού ΔΕΥΑΛ-Π, δεδομένου ότι η επιχείρηση πραγματοποιεί τις πενταπλάσιες από τις προβλεπόμενες εκ του νόμου μετρήσεις, προκειμένου το νερό να φθάνει απολύτως καθαρό μέχρι το ιδιόκτητο δίκτυο του κάθε καταναλωτή.
Θα ήταν απολύτως δικαιολογημένοι αν είχαν κάνει τις καταγγελίες και η ΔΕΥΑΛ-Π τους είχε αγνοήσει, ενώ από την άλλη το νερό είχε πρόβλημα, λαμβανομένου υπόψη ότι οι πολλαπλές μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων σε τόπους συγκέντρωσης μεγάλου πληθυσμού -όπως είναι η κατασκήνωση που αναφέρεται στο δημοσίευμα κι αυτή επίσης δυσφημείται- και ως εκ τούτου αποδεικνύεται ότι κάτι άλλο επεδίωκαν κι όχι τη δήθεν λύση του προβλήματος.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες και τα έμπειρα στελέχη της ΔΕΥΑΛ-Π, το νερό που φθάνει μέχρι το υδρόμετρο του καταναλωτή -δηλαδή το όριο που ξεκινάει το ιδιωτικό δίκτυο- σ’ ολόκληρο το δίκτυο, είναι απολύτως ελεγμένο και κατάλληλο προς πόσην. Μετά του υδρόμετρο αν υπάρχει πρόβλημα, αυτό πλέον δεν είναι ευθύνη της ΔΕΥΑΛ-Π, αλλά του κάθε ιδιοκτήτη κι ενδεχομένως στους αυθαίρετους οικισμούς να μην έχουν ληφθεί υπόψη κανόνες και προδιαγραφές ασφαλείας, με συνέπεια να προκύπτουν ανεπιθύμητα φαινόμενα. Καλόν θα είναι εδώ να παρέμβουν με ενδελεχής ελέγχους η Πολεοδομία και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου και να διαπιστώσουν συνθήκες κατασκευής των αυθαιρέτων κτισμάτων, καθώς επίσης και τις συνθήκες προστασίας των ιδιωτικών δικτύων.
Αξίζει να επισημανθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο υπογράφων το δυσφημιστικό ρεπορτάζ συνάδελφος της Real news αν και του δόθηκαν στοιχεία μετρήσεων κι αν ερωτήθη να υποδείξει το σημείο καταγγελίας να μεταβούν στο σημείο να πραγματοποιηθεί μέτρηση, όλα αυτά τα αγνόησε και στηρίχθηκε μόνο στις καταγγελίες του Κωνσταντίνου Μεταξά και κάποιων κακόβουλων οικιστών.
Από την πλευρά του ο Κώωτσης σε χαμηλούς τόνους, που είναι και οι ενδεδειγμένοι σ’ αυτές της περιπτώσεις, θ’ έπρεπε να έχει παρέμβει προς την εφημερίδα σε ήπιους τόνους προβάλλοντας τα αποδεικτικά στοιχεία και ζητώντας να γίνει αποκατάσταση της πραγματικότητας με διορθωτικό δημοσίευμα που να στηρίζεται σε στοιχεία που είχαν «κατά λάθος» διαφύγει της προσοχής του συντάκτη.
Λόγω των τριών απεσταλμένων της Real news στο Λουτράκι, όλα δείχνουν ότι ο πολύς Κώωτσης θα έχει επιλέξει την πολεμική έναντι της εφημερίδας και δεν είναι επικίνδυνο ο τόπος να μπει στο στόχαστρο και να υπάρξουν ανεγκέφαλοι καλοθελητές οι οποίοι να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά.
Μήπως είναι η ώρα τον Κώωτση να τον πλαισιώσουν οι προκάτοχοί του προκειμένου να γίνουν οι ενδεδειγμένοι και ψύχραιμοι χειρισμοί για αποφευχθούν χειρότερα και πιο δυσφημιστικά δημοσιεύματα για τον τόπο, δεδομένου ότι όλοι αυτοί που είναι μαζεμένοι στην Ιάσωνος δεν διαθέτουν τις ικανότητες και τα προσόντα για να κάνουν τέτοιου είδους χειρισμούς που απαιτούνται.

(160911)




ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Ο εορτασμός της ιστορικής μάχης της Περαχώρας θα πραγματοποιηθεί τη μεταπροσεχή Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να τιμηθούν αυτοί που θυσιάσθηκαν για μια ελεύθερη πατρίδα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Ηρώο Περαχώρας όπου θα απευθυνθούν χαιρετισμοί, θα γίνουν ομιλίες και θα κατατεθούν στεφάνια, ενώ προηγουμένως, στις 10:30 θα προηγηθεί δοξολογία στον ιερό ναό Παμεγίστων Ταξιαρχών.

(160911)




ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΡΑΓΚΟ

Αφιέρωμα στο έργο του σκηνοθέτη Θεόδωρου Μαραγκού διοργανώνει αύριο Σάββατο στις 20:00 στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος «Προμηθέας», στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων κι εκδηλώσεων.
Μετά τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες θα γίνει προβολή της βραβευμένης ταινίας του σκηνοθέτη «Black μπεεε», ενώ μετά ο Θόδωρος Μαραγκός θα καταθέσει τη δική του άποψη και θα πραγματοποιήσει συζήτηση με τους παρισταμένους.
Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι «η αξία αυτών των πολιτιστικών εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με τις συζητήσεις που ακολουθούν και με την γνωριμία που γίνεται ανάμεσα σ’ έναν κόσμο που μεταφέρει διαχρονικά τον πολιτισμό του.
Η ιστορία των προγόνων μας, η φιλοσοφία, η τέχνη και τα έργα τους, πρέπει να είναι για εμάς αστείρευτη πηγή γνώσης και έμπνευσης, προκειμένου να δημιουργήσουμε τον σημερινό Ελληνικό πολιτισμό.»
(160911)




ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΕΟ BLOG

Ι Κώωτσης με τους αυλικούς και τους υπηκόους φαίνεται ότι έχει ανοίξει την όρεξη κι έρχεται νέο blog στο δήμο Λουτρακίου το loutraki ola.
Καλή επιτυχία, προπαντός να υπηρετήσετε το συμφέρον του τόπου και των πολιτών του.
(160911)
Return top