ΚΟΥΙΖ

Ποιό είναι το μέλος του συνδυασμού «Με τους Συγγενείς και τα Συμφέροντα Μπροστά και τους Πολίτες Πίσω» που έλεγε του Κώωτση ότι κατηγορούσες τον Δημήτρη Κοντό και τον Χαράλαμπο Δοσσαρά ότι είναι αυτοί που λένε στο loutraki-press ότι γίνεται μέσα στη συνεδρίαση της Λουτράκι Α.Ε. Τώρα ποιός τα λέει και την επομένη ημέρα πρωί - πρωί διαβάσαμε ότι είχε συμβεί την προηγουμένη το βράδυ;

(120911)




Είπαν…

«Η ευκαιρία του Κώωτση να καρατομήσει τον Χαράλαμπο Δοσσαρά! Και πώς θα γίνει αυτό; Θα επιχειρήσει να του φορτώσει τα γεγονότα στη ΔΕΥΑΛΠ, για τα οποία ο ίδιος δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη, αλλά παρέλαβε κι έχουν αναπτυχθεί πολλά χρόνια πίσω!»
(120911)




ΑΙΣΧΟΣ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ

Αμαρτίαις γονέων παιδεύουσι τέκνα ή εν προκειμένω εξ αμαρτιών προηγουμένων δημάρχων -σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki-press την ίδια περίπου πεπατημένη ακολουθεί και ο σημερινός δήμαρχος- πλήττεται βάναυσα με κατευθυνόμενα και επιλεκτικά στοιχεία ο τόπος που διοίκησαν.
Ο λόγος για το διασυρμό της πόλης του Λουτρακίου και κυριότερα το μοναδικό παγκοσμίως μεταλλικό νερό με τις ευεργετικές ιδιότητές του, λόγω των πετρωμάτων του υδροφόρου ορίζοντα, ο οποίος είναι αφημένος στην τύχη του και ο καθένας κάνει ότι του… αρέσει.
Ένας διασυρμός που έχει προέλθει από μία μερίδα πολιτών που έχει ευεργετηθεί όσο κανείς άλλος στον τόπο, περισσότερο ακόμη και εκ των γηγενών του, ενώ η ανταπόδοση και το ευχαριστώ ήταν ο πανελλήνιος -ίσως και διεθνής- διασυρμός με ντοκουμέντα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και την κατάσταση του δικτύου.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενεργειών της λεγόμενης εκλογικής κάθε φορά πελατείας, των ιδιοκτητών αυθαιρέτων κτισμάτων είτε σε οικισμούς είτε πάνω στον υδροφόρο ορίζοντα, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους είναι εγκλωβισμένοι και υποχρεωμένοι σε δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους (τους οποίους διαπιστώνεις να λαμβάνουν εκατοντάδες σταυρούς και διερωτάσαι αν είναι καλά και πώς ψηφίζει ο κόσμος, αλλά είναι οι παράνομες υδροδοτήσεις) γιατί απολαμβάνουν ενός αγαθού που γνωρίζουν ευθύς εξ’ αρχής ότι δεν δικαιούνται, αλλά ξέρουν καλά ότι κάποια στιγμή θα αποκτήσουν, γιατί απλά εδώ είναι Ελλάντα.
Οι εν λόγω ιδιοκτήτες, ακόμη πριν τους γίνει η προκλητικά παράνομη σύνδεση, γνωρίζουν τα προβλήματα του δικτύου λόγω της παλαιότητάς του σε όλες τις περιοχές αυθαίρετης δόμησης εκτός σχεδίου πόλης για ένα από τα σημαντικότερα αγαθά, ενώ παράλληλα γνωρίζουν ότι δεν υδροδοτούνται από τον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά από γεωτρήσεις. Ωστόσο, θέλουν να το αποκτήσουν, έστω και για δευτερεύουσα χρήση κι έχει ο Θεός…
Το «έχει ο Θεός…» το εισπράξαμε όλοι χθες από το δημοσίευμα εβδομαδιαίας πανελληνίας κυκλοφορίας εφημερίδας, η οποία πρόκρινε να προβάλλει -αν και ενημερώθηκε- τους ισχυρισμούς καταγγέλλοντος που δεν συμβαδίζουν με το ισχύον καθεστώς λειτουργίας και πολιτικής της αρμόδιας εταιρείας Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου Περαχώρας (ΔΕΥΑΛΠ), αγνοώντας κακώς τις υποδείξεις και τις επισημάνσεις του διευθυντού της Τάσου Μαστραντωνάκη. Στην ουσία, όπως παρουσιάσθηκε, ήταν για να κάνει διπλό κακό και τίποτε περισσότερο κι ας υποθέσουμε και την άγνοια του συναδέλφου στο σκοτεινό παιχνίδι που παίζεται ξεπουλήματος ενός πρώτης ανάγκης κοινωνικού αγαθού.

Εκμεταλλεύονται το έλλειμμα του δήμου στην πολιτική για το νερό
Οι αυθαιρετούχοι βγαίνουν μπροστά, διαπιστώνοντας κι εκμεταλλευόμενοι το έλλειμμα του τόπου στην πολιτική νερού, από τις δημοτικές αρχές όλων των προηγουμένων δεκαετιών κι ευελπιστούν σήμερα, αδιαφορώντας με το διασυρμό του παγκοσμίας φήμης μεταλλικό νερό Λουτρακίου -αν και δεν πρόκειται για το ίδιο προϊόν- με παράλληλο διασυρμό της πόλης -που τόσο έχει αυτή τη στιγμή ανάγκη ακόμη και τους ημερήσιους επισκέπτες- να εκβιάσουν καταστάσεις, προκειμένου να γίνουν επενδύσεις κατά την άποψή τους σε εκτός σχεδίου πόλης περιοχές. Ακούγεται δε, σύμφωνα και με τις πληροφορίες που έχουν φθάσει στο loutraki-press, ότι αυθαίρετα έχουν ανοικοδομηθεί στη Σκάρπα και επί των ημερών του Κώωτση!
Μήπως θα πρέπει η αρμόδια πολεοδομία ή η ΔΕΥΑΛΠ να ελέγξουν ένα προς ένα όλα τα αυθαίρετα και ειδικότερα όλα αυτά που βρίσκονται πάνω στον υδροφόρο ορίζοντα, αλλά γενικότερα και τα υπόλοιπα αν διαθέτουν στεγανούς - οπτικούς βόθρους κι όπου δεν υπάρχουν να δοθεί χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους;
Παρ’ όλα αυτά, μέχρι εκεί που φθάνει η ευθύνη της ΔΕΥΑΛΠ., δηλαδή μέχρι το υδρόμετρο, οι έλεγχοι και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δείχνουν ότι το νερό είναι κατάλληλο προς πόσην, ενώ γνωρίζουν ότι πολλές φορές δεξαμενές συγκέντρωσης ύδατος προερχομένου από γεωτρήσεις αδειάζουν, γιατί η ΔΕΗ είτε κόβει το ρεύμα είτε σκάει από μόνος του ο μετασχηματιστής, δεδομένου ότι δεν μπορεί να σηκώσει τις ηλεκτροδοτήσεις σε αυθαίρετα κτίσματα, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες λόγω της αυξημένης κατανάλωσης.
Σύμφωνα με τους εντεταλμένους επιστήμονες, όταν αδειάζει το δίκτυο, λόγω διακοπής ρεύματος, φυσικό κι επόμενο είναι το νερό να μην είναι κατάλληλο για τίποτε όσο χλωριωμένο κι αν είναι κι απλά θα πρέπει να χύνεται, μέχρις ότου αποκατασταθεί η διαύγειά του.
Πάντως, οι πρώην δήμαρχοι και ειδικότερα κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, θα πρέπει να σκεφθούν πάρα πολύ καλά τα πήγαινε έλα με τους αυθαιρετούχους, δεδομένου ότι το πάθημα με τη Real news, θα πρέπει να γίνει μάθημα για όλους.

Ν’ ανοίξει η συζήτηση για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα
Παρ’ όλα αυτά, επιτέλους, θα πρέπει να ανοίξει πολιτικά η συζήτηση για το νερό, με καταγραφή πλέον του υδροφόρου ορίζοντα από το δορυφόρο κι αφού ληφθούν τα στοιχεία του να χαραχθούν στοχευμένες και συγκεκριμένες πολιτικές, που δεν θα αλλάζουν, θα είναι πάγιες, με προεξάρχουσα την αποτελεσματικότατη προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, επί του οποίου δεν θα μπορεί να επιτραπεί οποιαδήποτε χρήση που θα βάζει σε κίνδυνο τον πλούτο του τόπου.
Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα πρέπει να παραβλέπει κανείς την οργανωμένη και συντονισμένη κυβερνητική επίθεση εναντίον των ΔΕΥΑ, με αποκλειστικό γνώμονα την ιδιωτικοποίησή τους, γεγονός που θα περιλαμβάνει και τη ΔΕΥΑΛΠ. Εδώ λοιπόν θα πρέπει από τώρα να είμαστε όλοι έτοιμοι να αντιδράσουμε, δεδομένου ότι το μεταλλικό νερό Λουτρακίου είναι μια διαφορετική υπόθεση και δεν είναι ένα οποιοδήποτε νερό.
Επίσης, για να υποψιασθεί ο κόσμος, καλόν θα είναι να διαβάσει και το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας στο ένθετο real planet στη σελίδα 7 με θέμα «Συνέδριο για το νερό στη Μεσόγειο» και την ενεργή συμμετοχή παγκόσμιου brand name.
(120911)




ΚΩΩΤΣΗ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ;


Με λιγότερα από το 1/3 των μελών του συνδυασμού «Με τους Συγγενείς και τα Συμφέροντα Μπροστά και τους Πολίτες Πίσω», πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση, που τελικά ήταν προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα.
Στα ίδια περίπου επίπεδα κυμάνθηκε και η παρουσία των αιρετών μελών του συνδυασμού, ενώ όπως εξελίχθηκε η συζήτηση το κύριο θέμα ήταν τι γράφουν κατ’ αρχήν τα blogs, το τεράστιο έλλειμμα στην επικοινωνία και τελευταίο η έλλειψη έργου, για το οποίο υπήρχαν έτοιμες προσχηματικές δικαιολογίες, για να καλύψουν στην ουσία την ανικανότητα και την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής.
Απούσα η αυτοκριτική κυρίως, ενώ όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θα ξεπερασθούν τα προβλήματα -αλήθεια ποια είναι τα προβλήματα να τα πληροφορηθούν οι «ιθαγενείς» του τόπου- και η δημοτική αρχή θα βρει την πορεία της το επόμενο διάστημα.
Ποιά πορεία να βρει η δημοτική αρχή, όταν από το ναυάγιο που έχει σημειωθεί, ο Κώωτσης με την αυλή του το κόλλησαν το σκάφος στο βυθό;
Αλλά τα προβλήματα θα γίνουν ακόμη εντονότερα λόγω και των γενικότερων πιέσεων που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική κι όλοι θα αναζητούν σωσίβιο στις υποσχέσεις, προεκλογικές και μετεκλογικές του Κώωτση. Στο μέτωπο αυτό είναι που θα πέσει το μεγαλύτερο γέλιο μέχρι δακρύων, που όλοι θα τις εισπράττουν ως εμπαιγμό. Από εδώ και στο εξής η δικαιολογία και το ψέμα θα πάνε γόνα…

(120911)
Return top