ΚΟΥΙΖ

Ποιόν θεωρούσαν πιο πιθανό χθες το βράδυ να πάρει τη δουλειά της Λουτράκι Α.Ε. από το περιβάλλον του Κώωτση, που αφορά την ασφάλιση τρίτων στο Thermal Spa Λουτρακίου; Το όνομα του συνδυασμού είναι: Με τους Συγγενείς, τους Φίλους, τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω!
(230911)




Είπαν…

«Ανακουφισμένος είναι τελευταία ι Κώωτσης με τις οικονομικές του υποχρεώσεις και ειδικότερα το ισόποσο επιταγών που όφειλε σε δημοτικό σύμβουλο επιχειρηματία και φαίνεται μάλλον να το έχει τακτοποιήσει; Εικάζεται ότι η ενίσχυση ήλθε από "συγγενικό" του πρόσωπο που τελευταία ήλθαν πιο κοντά!»

(230911)




ΤΣΙΡΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΑΣΩΝΟΣ Ι ΚΩΩΤΣΗΣ

Η αυτογνωσία του Κώωτση ότι είναι ετερόφωτος κι όχι αυτόφωτος, αποτελεί την πρώτη παράμετρο που του δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στο βραχύβιο πέρασμά του από τα δημοτικά πράγματα, δεδομένου ότι αδυνατεί να καθορίσει τα κριτήρια και να αξιολογήσει ποιους πρέπει να επιλέξει ως συνεργάτες του, προκειμένου να λειτουργούν ως εργαλεία.
Η δεύτερη παράμετρος, αφορά την κατωτερότητα που νιώθει έντονα, όταν ο συνομιλητής του λόγω γνώσεων και ικανοτήτων τον υπερκαλύπτει, με συνέπεια να έχει έντονη την ανάγκη της διαφυγής, δεδομένου ότι αισθάνεται να πνίγεται και να χάνεται. Υπό αυτό το πρίσμα και το κριτήριο, όλοι ανεξαιρέτως, οι συνεργάτες που έχει επιλέξει με την ανάληψη των καθηκόντων του είναι κατώτεροι του ιδίου και όλοι μαζί πολύ περισσότερο των περιστάσεων, ενώ όσοι ήταν συνοδοιπόροι του από την προεκλογική περίοδο και τον υπερκάλυπταν, έσπευσε να τους απομακρύνει, για να μπορεί να υλοποιήσει και τις ενδεχόμενες ανομολόγητες δεύτερες σκέψεις του.
Επιπρόσθετα, τους ανθρώπους που θέλει να έχει γύρω του, έχει ανάγκη να του συμπεριφέρονται ως αυλικοί του, καθ’ ότι του βγαίνει η αίσθηση ότι είναι αυτός και κανένας άλλος κι όλοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα διαπιστευτήριά τους. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφεύγει εκδηλώσεις με ισότιμα ή και με ανώτερά του θεσμικά πρόσωπα.
Το αδιέξοδο του Κώωτση έφτασε σε τέτοιο σημείο, αν σκεφθεί κανείς ότι αναγκάσθηκε να εκχωρήσει ακόμη και τη μανία του, η οποία είναι το οξυγόνο του ακόμη και στην προσωπική καθημερινότητά του. Ο λόγος για την εκχώρηση της συναναστροφής με τον κόσμο και της χαιρετούρας. Έχει εγκλωβισθεί, γιατί ο κόσμος στον οποίο είχε υποσχεθεί, επιζητεί σήμερα, την ικανοποίηση των δεσμεύσεών του, ενώ φοβάται να προχωρήσει στην παροχή νέων, καθ’ ότι τα αφειδώς παρεχόμενα «ναι», μπορεί να μετατραπούν σε χιονοστιβάδα που θα έχει ανεξέλεγκτες επιπτώσεις.
Οι δύο παράμετροι που προαναφέρθηκαν είναι αυτές που εκ των πραγμάτων έχουν δημιουργήσει το χάος που επικρατεί σήμερα, δεδομένου ότι όπως είναι αυτονόητο η μία συγκρούεται με την άλλη, γιατί τελικά ι Κώωτσης δεν μπορεί να πάρει αυτό που θέλει κι έχει τόση ανάγκη.

Αδυνατεί να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να διασωθεί!
Τι είναι αυτό που έχει τόση ανάγκη; Ο δανεισμός λάμψης κι ενίσχυσης της προσωπικότητάς του, έτσι ώστε να μπορεί να απολαμβάνει του αισθήματος της μοναδικότητας που νιώθει για τον εαυτό του.
Αντ’ αυτού, με τις επιλογές που έχει κάνει στους εννέα μήνες της παρουσίας του στα δημοτικά πράγματα, έχει επιτύχει τα εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα, με συνέπεια η εικόνα που έχει πλέον διαμορφωθεί κι έχει περάσει στη συνείδηση της κοινής γνώμης, να θεωρείται πλέον ακατόρθωτο να αναστραφεί αν δεν… σκουπισθούν όλα εκ του συστάδην και να επιχειρηθεί εκ βάθρων να δημιουργηθεί ένα νέο οικοδόμημα που δεν θα στηρίζεται στα σημερινά κι απαξιωμένα φθαρμένα και πεπαλαιωμένα μέσα σε μόλις εννέα μήνες, υλικά.

Πλήρως απογοητευμένος αφήνει την κατάσταση να σέρνεται…
Σήμερα στην Ιάσωνος, του Κώωτση του φταίνε όλοι και όλα! Γιατί; Διαπιστώνει ότι κανείς δεν μπορεί να του προσφέρει αυτό που διακαώς επιδιώκει, αλλά και παράλληλα διαπιστώνει ότι και κανείς δεν έχει τη διάθεση απ’ έξω να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση, λόγω όλων αυτών που γνωρίζουν ότι συναγελάζεται καθημερινά και εκ των πραγμάτων τον κονταίνουν, αντί να παίρνει κάτι.
Έτσι, ι Κώωτσης, όλους τους θεωρεί άχρηστους κι ο ένας μετά τον άλλον απολαμβάνουν της απαξίωσής του.
Πρώτος σ’ αυτή τη δυσχερή θέση έχει περιέλθει ο… φίλος του παιδιόθεν Δημήτρης Σκλίας, τον οποίο έχει βάλει στον «πάγο», ενώ ήδη απέπεμψε αυτόν στον οποίο στηριζόταν για πάρα πολλά και τελικά τον απογοήτευσε -λόγω της ανεπάρκειας και ανικανότητάς του- Χρήστο Μίχα.
Ι Κώωτσης, δυσαρεστημένος είναι και με τον Τάσο Φουντούκη, λαμβανομένου υπόψη ότι από μετρ της Επικοινωνίας που του παρουσιάσθηκε, αυτός ο τομέας είναι πλέον σήμερα που τον καταπίνει κι έχει κάνει τη δημοτική αρχή να έχει πιάσει πάτο σ’ όλα τα επίπεδα, ενώ τρέχει ασθμαίνοντας πίσω από γεγονότα και πρωτοβουλίες των άλλων αντιπάλων συνδυασμών. Να υπενθυμηθεί ότι, ι Κώωτσης απευθύνθηκε για βοήθεια σε συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά κι αυτό του απάντησε αρνητικά, δεδομένου της γνώσης του για όλους αυτούς που περιφέρονται κι έχουν λόγο στην Ιάσωνος.
Άλλο ένα πρόσωπο που ι Κώωτσης τραβάει τα μαλλιά του, είναι ο έτερος οικογενειακός του φίλος Θανάσης Παντελέων, που θέλει να τον πετάξει ακόμη κι από το παράθυρο, όπως έχει εκμυστηρευθεί σε γνώριμό του πρόσωπο, καθ’ ότι τον έχει απογοητεύσει παντελώς.
Ακόμη, ενώ στις αρχές της εβδομάδας όλα έδειχναν ότι τα ξαναβρίσκει με το συγχωριανό κι έμπιστο του Παναγιώτη Βαρελά, τελικά μόλις προχθές ξαναβγήκαν μεταξύ τους τα μαχαίρια και πέρασαν σε νέο κύκλο σκληρής αντιπαράθεσης.

Αξιωματούχοι με μοναδικές ικανότητες για ναυάγιο
Από τους αντιδημάρχους του, ο υιός του φίλου και συνεργάτη του Γιωργάκης Δέδες τον έχει απογοητεύσει καθ’ ότι τον θεωρεί, όπως έχει πει, μια παιδική χαρά μόνο του, ενώ από τον Γιώργο Γλυκοφρύδη δεν παίρνει τίποτε. Επιπρόσθετα, έχει πληροφορηθεί και για τις βλέψεις του, κάτι που λέγεται ότι τον έχει δυσαρεστήσει και σκέφτεται πολύ σοβαρά κι αυτόν να τον αντικαταστήσει.
Όσον αφορά τον Θανάση Μουζάκη, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του λέγοντας ότι του γίνεται τσιμπούρι, ωστόσο, συχνά πυκνά τους βλέπεις μαζί, ενώ δεν περιμένει να πάρει κι απ’ αυτόν τίποτε.
Ι Κώωτσης κατά βάση κρεμασμένος είναι και τον πάνε όπου θέλουν, οι δύο αντιδήμαρχοι των Αγ. Θεοδώρων, οι οποίοι έχουν βρει το κουμπί του και τους έχει πιστέψει ότι από το χωριό θα επανεκλεγεί δήμαρχος. Τώρα πώς βγαίνουν τα νούμερα, μόνον ι Κώωτσης φαίνεται ότι μπορεί να το πιστέψει. Παράλληλα, αδυνατεί να αφουγκρασθεί ή ακόμη να πληροφορηθεί από έμπιστό του πρόσωπο την οργή που νιώθουν στο πρόσωπό του η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των Αγ. Θεοδώρων.

Ο στρατηγός από απόσταση νίπτει τας χείρας του…
Ειδική περίπτωση είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς, ο οποίος πάει τον Κώωτση πότε ζέστη, πότε κρύο, λαμβάνοντας υπόψη και τη στάση του από τη Λουτράκι Α.Ε. Ο στρατηγός, καθ’ ότι διαθέτει το προφίλ και θα μπορούσε να δώσει λάμψη του Κώωτση, ωστόσο, δεν το κάνει γιατί φοβάται να μην μείνει από τον Κώωτση εκτεθειμένος και στα κρύα του λουτρού. Ήδη, έχει αντιληφθεί τις πρακτικές του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνεί μ’ όλες γιατί δεν αντιδρά, αλλά αυτή δεν είναι η παλικαρίσια στάση με τα καθαρά και σταράτα λόγια.
Ο Γιώργος Κακαβάς, λόγω και του καλού προφίλ του που πουλάει, σκέφτεται γι’ ακόμη ψηλότερα, με συνέπεια να αυξήσει τις αποστάσεις ασφαλείας από τον επιταχυνόμενο κατήφορο που έχει πάρει ι Κώωτσης με τους αυλικούς του. Από την πλευρά του και ι Κώωτσης επειδή δεν βρίσκει στο στρατηγό το στήριγμα που προσδοκά, πολλές φορές έχει σκεφθεί και ανοίξει συζήτηση, πώς θα τον καρατομήσει;

Ποιος θα του μείνει τελικά, αφού όλους τους απορρίπτει;
Ο μόνος πιστός που εξυμνεί καθημερινά τον «αυτοκράτορά» του και προσπαθεί να του ανεβάζει το ηθικό είναι ο άνθρωπος «πρόθυμος για όλα», με τον οποίο ι Κώωτσης λίγο ξεφεύγει και δεν έχει να του προσάψει κακό λόγο, γιατί απλά μαζί του νιώθει ασφάλεια και το κυριότερο δεν βλέπει απ’ αυτόν να απειλείται η καρέκλα του. Επίσης, διαπιστώνοντας την υπομονή κα την ανοχή του, προφανώς για να καταλάβει κι αυτός με τη σειρά του μια έμμισθη θέση, ο Κώωτσης υπόσχεται αφειδώς…
Τελικά, αφού κανένας δεν κάνει του Κώωτση, όλους τους απορρίπτει κι από πουθενά δεν μπορεί να λάβει τη λάμψη που επιθυμεί, με ποιόν θα μείνει;
Συνεπεία όλων αυτών, τελευταία, έχει βγει στο σεργιάνι και να αναζητεί νέο πρόσωπο που θα μπορέσει να τον υποβοηθήσει για τα επόμενα βήματά του, μήπως και κατορθώσει να πορευθεί με ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές του 2014;

(230911)
Return top