ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι ο αυλοκόλακας της Ιάσωνος που λέγεται ότι ζητούσε μπαξίσι για κάποιο διαφημιστικό σποτ; Κώωτση οι δικοί σου κάνουν και τέτοια; Είναι αλήθεια ή ψέματα; Γιατί αν είναι αλήθεια, αυτό είναι το νέο ήθος και ύφος άσκησης της εξουσίας;

(100911)




Είπαν…

«Τα παιδάκια άκουσαν Τουριστική και νομίζουν ότι θα πηγαίνουν εκδρομές και ταξιδάκια. Στο πλαίσιο αυτό, ο νεόκοπος στο διοικητικό συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε. Γιάννης Κακούρος, την παρθενική του εμφάνιση την έκανε φορώντας βερμούδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει έλλειψη σεβασμού προς το θεσμό και τα υπόλοιπα μέλη του οργάνου.»

(100911)




ΒΟΛΕΣ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΚΩΩΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Άλλο ένα πρόσωπο μεταξύ των πολλών που έχει εμπαίξει κι έχει εξαπατήσει πολιτικά ο Κώωτσης, είναι ο προκάτοχός του Παύλος Παύλου, ο οποίος στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών τον στήριξε ανοικτά προκειμένου να εκλεγεί δήμαρχος, ενώ σήμερα το έχει μετανιώσει πικρά.
Ο Κώωτσης μη σεβόμενος όχι μόνο τα λόγια του, αλλά και την υπογραφή του, όπως έχει κάνει σ’ άλλη περίπτωση, αναίρεσε το σύνολο των δεσμεύσεων και υποσχέσεών του, αφήνοντας τον επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλο Παύλου στα κρύα του λουτρού.
Εκ των πραγμάτων ο Κώωτσης έβαλε και τον Παύλο Παύλου απέναντί του, ο οποίος πλέον έχει γεμίσει τη φαρέτρα του κι εξαπολύει στοχευμένα πλέον τα βέλη του, καθ’ ότι ο Κώωτσης από μόνος του μπαίνει εύκολα στο κέντρο του στόχου.
Αυτό συνέβη και την περασμένη Δευτέρα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε., όπου ο Παύλος Παύλου εκτόξευσε πολλαπλά βέλη κατά του Κώωτση γιατί κατά την προσφιλή τακτική του αν δεν πει ψέματα, αποκρύπτει αλήθειες, όπως για παράδειγμα με το «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο και μ’ αφορμή τη συμμετοχή του δήμου Λουτρακίου σ’ ένα διαφημιστικό σποτ τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας, λόγω της παρουσίας της Metropolitan Opera στην Ελλάδα, προκειμένου να δώσει παραστάσεις σ’ επιλεγμένα σημεία ανά τη χώρα.
Μεταξύ των τοποθεσιών που έχουν επιλεγεί είναι και το «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο, με τον Παύλο Παύλου να ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι κατά της εκδήλωσης, αλλά επετέθη με σκληρά λόγια στον Κώωτση, γιατί και πώς δίνει για τις εκδηλώσεις το «Αλεξάνδρειο», δεδομένου ότι δεν έχει λάβει άδεια λειτουργίας, ενώ δεν έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία για την έκδοσή της, αν και έχουν περάσει οκτώ μήνες στο τιμόνι του τόπου;
Φυσικό κι επόμενο είναι, ότι αν συμβεί ένα ατύχημα θα πάνε όλοι μαζί δεμένοι και η εταιρεία θα υποβληθεί στην καταβολή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι επέρχεται καταστροφή. Έτσι λοιπόν όχι μόνο η άδεια λειτουργίας του «Αλεξάνδρειου» θα πρέπει να εκδοθεί, αλλά παράλληλα και να ασφαλιστεί -με δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό κι όχι να δοθεί σε δικό μας άνθρωπο- για αστική ευθύνη προς τρίτους.
Οι πληροφορίες θέλουν ο Κώωτσης να κατάλαβε τη σημασία όσων επεσήμαινε ο Παύλος Παύλου και φέρεται να έχει αρχίσει κινητοποίηση των στελεχών της Λουτράκι Α.Ε., για την έκδοση της σχετικής αδείας.
(100911)




ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ;

Του Δημήτρη Καραπατά*

Μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια σήμερα γιατί αρνήθηκα κάθε είδους χειραγώγηση...
Κώστας Λογοθέτης,
από το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Λόγια, λόγια, λόγια, που ούτε καν κατάφερε να τα υποστηρίξει ο δίγλωσσος πλέον δήμαρχος που παίζει με τις λέξεις, τις έννοιες και τα μυαλά των πολιτών.
Υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους και εκλαμβάνοντας τους ως ιθαγενείς. Κι αυτό, γιατί δεν απάντησε στις σοβαρότατες καταγγελίες του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη ότι δεν αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο, ο «ακτιβιστής δήμαρχος» όπως θέλει να τον αποκαλούν και για άλλη μεγάλη επέκταση εταιρίας χημικών στην ίδια περιοχή.
Στις συνήθεις πρακτικές του Κώστα Λογοθέτη ότι δεν γνώριζε τίποτα, για να βγει… λάδι, εισέπραξε μια μεγαλοπρεπέστατη διάψευση από τον ίδιο τον περιφερειάρχη, που τον γελοιοποίησε σ’ ολόκληρη την Πελοπόννησο μέσω των τηλεοπτικών δικτύων που μετέδιδαν τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Ο Κώστας Λογοθέτης δεν αντέδρασε ούτε όταν ο περιφερειάρχης αποκάλυψε και τον εξέθεσε για δεύτερη φορά στη συγκέντρωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον Ισθμό, πως έστειλε στο δήμαρχο Λουτρακίου επιστολή που του ζητούσε να πάρει απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την επέκταση της χημικής βιομηχανίας και όπως είπε χαρακτηριστικά ο αψεγάδιαστος Πέτρος Τατούλης «φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Όλοι γνωρίζουμε πλέον τι σημαίνουν οι επιλεκτικές οικολογικές ευαισθησίες του Κώστα Λογοθέτη και ρωτάμε τον δήμαρχο που μας παριστάνει τον οικολόγο:
Εσείς είστε που δεν χειραγωγείστε.
Το ταξίδι που υποσχέθηκε ο δήμαρχος έχει μετατραπεί πρόωρα σε Οδύσσεια και δεν μπορεί όχι στην Γη της Επαγγελίας να μας οδηγήσει όπως μας υποσχέθηκε, αλλά ούτε στο απέναντι πεζοδρόμιο. Και η μετάλλαξη του ως προς αυτό που ευαγγελίζονταν προεκλογικά είναι κάτι παραπάνω από ορατή. Και το ερώτημα που εύλογα κυοφορείται είναι το εξής:
Μπορείτε ακόμα δήμαρχε να κοιτάτε τους πολίτες μέσα στα μάτια;

Αισθητή η απουσία τους...
Σ’ αυτή την ασταμάτητη κατρακύλα που έχει πάρει ο δήμος με την καταβαράθρωση των θεσμών, της Δημοκρατίας και του δημοτικού συμβουλίου, κυρίως από τον Κώστα Λογοθέτη και τα παρακολουθήματα, τα εξαπτέρυγα και κατ επέκταση την πολιτική ουρά του, η απουσία ορισμένων πολιτικών προσώπων είναι παραπάνω από αισθητή. Πολιτικά πρόσωπα που θα έκαναν την ειδοποιό διαφορά και θα κρατούσαν τα κατάλληλα αντίβαρα.
Ο λόγος για τους:
Γιώργο Μάρκελλο, που ακατάπαυστα, ακούραστα και κραυγαλέα έστηνε αναχώματα σε οτιδήποτε δεν ήταν προς όφελος της πόλης. Κατατρόπωνε, κατακεραύνωνε οποιαδήποτε απόφαση δεν συμβάδιζε με το κοινό δημόσιο συμφέρον και μύριζε έντονα παρέμβαση εξωθεσμικών.
Με εχέγγυα το δημοκρατικό περίσσευμα και την βελτιστοποιημένη κοινωνική πολιτική, αλλά και με καθαρές θέσεις πάνω σε κρίσιμα και χρήσιμα θέματα της πόλης όπως η μαρίνα και ο προαστιακός. Δέχτηκε βρόμικο πόλεμο, επειδή δεν προσκύνησε εξωθεσμικούς. Το πάθος του για κοινωνική προσφορά παραλίγο να το πληρώσει με την υγεία του.
Δημήτρης Κυριάκης, ο αθόρυβος και άκρα αποτελεσματικός πολιτικός που δεν τραβάει την προσοχή και αν τον παρατηρούσες θα έβλεπες την καλή και καθαρή δουλειά που έκανε, αφού ψήφιζε μόνο θέματα προς το συμφέρον της πόλης. Οι δημότες τον αντάμειψαν, καθώς σε μια περιορισμένη δεξαμενή ψήφων λόγω των πολλών υποψηφιοτήτων για τη θέση του δημάρχου ο Δημήτρης Κυριάκης έχασε την εκλογή του ως σύμβουλος από τον τρίτο εκλογικό συνδυασμό για λίγους μόνο ψήφους.
Οι 450 περίπου προσωπικοί σταυροί του Δημήτρη, αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του. Μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής έγινε προσπάθεια εξαγοράς του από εξωθεσμικούς, αλλά ο Δημήτρης Κυριάκης δεν ενέδωσε, κάνοντας αυτό που πίστευε καλύτερα.
Θανάσης Γεωργίου, ο πάντα ενδιαφέρον στις τοποθετήσεις του στα συμβούλια με πλουραλισμό απόψεων, ενώ δεν μάσαγε ποτέ τα λόγια του. Ο μόνος που είχε το σθένος και την πολιτική μαγκιά να ανοίξει το μικρόφωνο εντός συμβουλίου και να τα χώσει στον Γιώργο Γκιώνη για τον προαστιακό λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Κύριε δήμαρχε δεν είναι άστοχα αυτά που λέει ο Δημήτρης Καραπατάς, έλα επιτέλους σε μια συνεννόηση να τελειώνει αυτό το θέμα». Και μάλιστα η τοποθέτησή του αυτή, έγινε λίγο πριν εισχωρήσει στο συνδυασμό του Γκιώνη, ενώ κάποιοι άλλοι τραγικοί σύμβουλοι εξέφραζαν τα συγχαρητήρια τους γι’ αυτήν την προσπάθεια στις γωνιές του δημαρχείου, όταν δεν τους έβλεπε κανείς.
Προφανώς για να μην δυσαρεστήσουν κάποιους φίλους τους εξωθεσμικούς.
Γεώργιος Κοντός, το μεράκι και η αγάπη του για τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα τον έχουν καταστήσει μοναδικό και αναντικατάστατο σε αυτό τον τομέα, ενώ ποτέ δεν εισέπραξε μια δραχμή ή ένα ευρώ από ταμείο του δήμου ή επιχείρησής του. Ποιός μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι καλύτερες καρναβαλικές εκδηλώσεις έγιναν επί των ημερών του; Πρωτοποριακές ιδέες και τον τομέα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, των συναυλιών, με πρόγραμμα που θα ζήλευαν πολλές φημισμένες, για τα πολιτιστικά τους δρώμενα, πόλεις. Και ως δημοτικός σύμβουλος ο Γιώργος Κοντός είχε μέγεθος αντιστρόφως ανάλογα με το επώνυμο του. Οι δόκιμοι πολιτικοί του πολυμυωπικού δημάρχου, θα μπορούσαν να διδαχθούν πολλά, κυρίως στο χώρο των πολιτιστικών που και αυτός καρκινοβατεί.
Παρασκευάς Παύλου, ο οποίος πληρώνει τα σπασμένα της φιλίας του με το γράφοντα και της υποστήριξής του στο θέμα του προαστιακού. Κυρίως, όμως, πληρώνει την προσήλωση του στα προεκλογικά συμφωνηθέντα με τους πολίτες, τη σταθερή του πολιτικά στόχευση και την αταλάντευτη πολιτική του κατεύθυνση. Ακόμη, την άρνησή του να συναινεί στο στρεβλό, το οξύμωρο και το λάθος. Πάρα τον πόλεμο που δέχτηκε από τα τσιράκια και τους τσιτσιφιόγκους του Λογοθέτη, ο Παρασκευάς με την πρώτη συμμετοχή του άγγιξε τους 200 προσωπικούς σταυρούς. Ευτυχώς, η κίνηση του Κώστα Λογοθέτη να τον απομονώσει από κάθε δραστηριότητα της δημοτικής αρχής - σκορποχώρι, αποδεικνύεται ευεργετική. Κι αυτό γιατί ο Παρασκευάς Παύλου δεν καίγεται πρόωρα, όπως άλλοι συνομήλικοι του, καθώς δεν έχει καμία σχέση με τις ανεδαφικές πολιτικές εκφάνσεις της δημοτικής αρχής, αφού προ πολλού αθόρυβα έχει διαφοροποιήσει την θέση του και έχει κρατήσει αποστάσεις. Γαλουχημένος με ηθικές αρχές και αξίες από τον βαθιά θρησκευόμενο πατέρα του, που χάρις τις ηράκλειες και ανιδιοτελείς προσπάθειες του δεύτερου ένα σημαντικό έργο της πόλης οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, αυτό της αναστηλώσεως του βυζαντινού ιερού ναού του Αγ. Ανδρέα.
Στις επόμενες εκλογές, ο Παρασκευάς Παύλου αν αποφασίσει να πολιτευτεί εκ νέου, θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον υποψήφιο δήμαρχο που θα τον έχει κοντά του.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(100911)




Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΤΗΣ SOUSSAKI LOGISTICS


Την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή εγκατάστασης των αποθηκευτικών δεξαμενών της Soussaki Logistics στο Σουσάκι, έχει ο δήμος Λουτρακίου και η επιτροπή αγώνα Αγ. Θεοδώρων.
Αυτό τόνισε κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο της πόλης την Πέμπτη το απόγευμα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, χαρακτηρίζοντας δίκαιο τον αγώνα.
Ο Νίκος Χουντής υπογράμμισε ότι υπάρχει σήμερα ανάγκη για αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της αναξιοπιστίας των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και είναι επιτακτική η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που σύσσωμη η δημοτική αρχή Λουτρακίου δίνει τον αγώνα της μαζί με τους κατοίκους των Αγ. Θεοδώρων, τους δημότες και όλους τους αρμόδιους φορείς ενάντια στην εγκατάσταση των χημικών.
«Από εδώ και εις το εξής, εταιρείες οι οποίες επιχειρούν να δραστηριοποιηθούν στο Σουσάκι με ιδιαίτερα επιβαρυντικές για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία δραστηριότητες, πρέπει να απορρίπτονται εκ των προτέρων αφού είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ήδη βιομηχανικά κορεσμένη», κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

(100911)




ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Την προσεχή Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 19:00, συνεδριάζει η δημοτική κοινότητα Λουτρακίου Περαχώρας, με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξή της.
1 Πρόταση προς έγκριση για τον κανονισμό λειτουργίας δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας.
2 Πρόταση για τον εορτασμό δημοτικής επετείου για τη μάχη της Περαχώρας και κατάθεσης στεφάνων προς τιμή των πεσόντων στην πλατεία Ταξιαρχών, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 2011.
3 Εισήγηση και πρόταση για την καθιέρωση ετήσιου εορτασμού δημοτικής επετείου για τη μάχη της Περαχώρας.
4 Εισήγηση και πρόταση για την ονομασία πλατείας στη θέση Αλώνια Λουτρακίου, σε πλατεία αδελφών Λάσκα προς τιμήν των συμπατριωτών αγωνιστών Βασίλη, Πέτρου, Μαρίνας και Παντελή (Πελοπίδα) Λάσκα.
5 Περί βεβαίωσης ωρών απασχόλησης πρακτικογράφου κατά τις συνεδριάσεις της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας για το μήνα Αύγουστο 2011.

(100911)
Return top