ΚΟΥΙΖ

Ποιοί είναι οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και πρώην αξιωματούχοι του πρώην δήμου Λουτρακίου που «λάδωναν» προεκλογικά συγκεκριμένη τοπική εφημερίδα προκειμένου να «τσαλακώνει» οποιονδήποτε είχε αντίθετη άποψη ή ήταν πολιτικός αντίπαλος τους; Μάλιστα, σε τραπέζι στην Περαχώρα, ο ένας ρώταγε τον άλλον αν έχουν δοθεί τα χρήματα; Ο ένας εκ των δύο έχει την αίσθηση για τον εαυτό του ότι είναι μόνον αυτός και κανένας άλλος… Το αστείο είναι ότι πιστεύει πως έχει την ικανότητα να στήνει και να κατευθύνει καταστάσεις με μόνο γνώμονα το ίδιον όφελος, μη διστάζοντας να χρησιμοποιεί συγγενείς και φίλους। Θεωρία επισκόπου και καρδιά μυλωνά.

(090911)




Είπαν…

«Πόσο κόσμο ελπίζει ότι θα έχει ο Κώωτσης στη συγκέντρωση του συνδυασμού την Κυριακή, όταν την Τετάρτη το βράδυ μετά τη Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, αν και υπήρχε δωρεάν φαγητό -προσφορά του "αυτοκράτορα"- σε παραλιακό ουζερί, δεν παρέστησαν περισσότερα από δεκαπέντε άτομα, μεταξύ αυτών και οι γνωστοί τρακαδόροι της αυλής του; Ποιοί θα χειροκροτήσουν τον "αυτοκράτορα" και θα του υποβάλλουν τιμές;»
(090911)




ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΩΩΤΣΗ;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφθασαν στο loutraki-press, ο Κώωτσης έχει δώσει εντολή σε δύο από τους πέντε δικηγόρους, για τους οποίους έφθασε μέχρι και στην παρανομία δημοσιοποιώντας ακόμη και ψευδή στοιχεία προκειμένου να τους διορίσει στην Λουτράκι Α.Ε., να παρακολουθούν λέξη - λέξη τα κείμενα του ιστολογίου, έτσι ώστε να μπορέσει να υποβληθεί μήνυση κατά του γράφοντος, που να είναι δεμένη και να επιφέρει την καταδίκη.
Πάντως, ο Κώωτσης, δεν έχει απαντήσει πώς είχε πρόθεση να δώσει € 5.000 μηνιαία αποζημίωση στον καθένα από τους δύο δικηγόρους, με πολύ μικρή προϋπηρεσία ο καθένας τους, όταν ο συγγενής - κουμπάρος του Δημήτρης Κονομόδης -αλήθεια ποιος τα πιστεύει αυτά;- έχει προσφερθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του μόνος του, με € 1.000 σε ετήσια βάση;
Κώωτση, έχεις ακούσει τι λέγεται στην πολιτική πιάτσα και γιατί ήθελες να δώσεις από € 5.000 στον καθένα από τους δύο δικηγόρους; Τα σχόλια μόνον εγκωμιαστικά δεν είναι για σένα… Πώς τα ’χεις καταφέρει έτσι;
Πάντως Κώωτση, μόνο για μηνύσεις δεν μπορείς να μιλάς. Έχεις λερωμένη τη φωλιά σου, τόσο με τις δύο επιταγές των απόρων - υπεξαίρεση το αδίκημα, όσο και με τη δωρεάν εκχώρηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου σε ιδιωτική επιχείρηση, από τη χρήση του οποίου είχε οικονομικό όφελος. Μήπως οδηγεί σ’ έκπτωση; Ή μήπως δεν οδηγεί σ’ έκπτωση η ψευδής ανάρτηση στο διαδίκτυο για την πρόσληψη των δύο νομικών στη Λουτράκι Α.Ε., άσχετα αν ανακλήθηκε εκ των υστέρων η απόφαση πρόσληψής τους;
(090911)




ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΚΩΩΤΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ loutraki-press

Έξω φρενών έγινε χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki-press, ο Κώωτσης, μόλις πληροφορήθηκε ότι τα παρόν ιστολόγιο δημοσιοποίησε μετά από λίγη ώρα την αντίδρασή του στην προηγούμενη ανάρτηση για τη δυσφορία του Παναγιώτη Βαρελά στο πρόσωπό του.
Προηγουμένως ο Κώωτσης έλεγε ότι ολόκληρη την περιουσία του την έχασε στον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Τι δουλειά ήθελε Κώωτση η αλεπού στο παζάρι; Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;
Επιπρόσθετα Κώωτση να σε πληροφορήσω ότι έχεις δημιουργήσει μεταξύ των πιστών της αυλής σου προβληματισμό, μήπως τρέχει και κάτι άλλο με την υπόθεση των νερών.

(090911)




ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ…
ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

Του Γιώργου Παπαγεωργίου*

Είναι γεγονός πια ότι με τις πράξεις της η δημοτική αρχή μας έχει πείσει ότι είναι η πιο αναποτελεσματική δημοτική αρχή των τελευταίων δεκαετιών κι ότι παρέλαβε ένα δήμο με προβλήματα και κατάφερε να τον κάνει χειρότερο...
Και αυτό το κατάφερε σε 8 μήνες με τις ενέργειες της, με τις παραλείψεις της, με τις άστοχες κυριολεκτικά κινήσεις της.
Λέει με καμάρι ότι «ανοίγει τα θέματα». Ε, άμα είναι να τα’ ανοίγει έτσι, τότε ας τα αφήσει καλύτερα… Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.
Θέλετε παράδειγμα; Η σημερινή δημοτική αρχή «τα έβαλλε αρχικά» με τις «εταιρείες που βρίσκονται στο "Σουσάκι" και μετά τους ζήτησε ελεημοσύνη την οποία και πήρε… για να καλύψει λειτουργικές ανάγκες του δήμου.
Κάποιες από αυτές τις εταιρείες, για κάποιους λόγους ενέδωσαν, άραγε με τι όμως αντάλλαγμα και με τι έκπτωση του κύρους που πρέπει να έχει μια δημοτική αρχή η οποία μάλιστα ευαγγελίζεται να οδηγήσει το δήμο στη νέα εποχή;
Και πώς θα ασκείται ο προβλεπόμενος περιβαλλοντικός έλεγχος όταν ο ελεγχόμενος είναι και ταυτόχρονα ο ευεργέτης ή ο χορηγός;
Είτε είναι η ΔΗΚΕΠΑΘ, είτε είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, είτε είναι το ατυχές θέμα με το βιολογικό, είτε είναι οι σχέσεις του δήμου με την Club Hotel Casino Loutraki, όλα δείχνουν μια δημοτική αρχή αποπροσανατολισμένη, που βρίσκεται στο έλεος ερασιτεχνισμών και ευκαιριακών εντυπωσιασμών, τους οποίους επιχειρεί φυσικά με άσχημα αποτελέσματα γιατί οι καιροί είναι διαφορετικοί.
Όμως, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό, χωρίς πυξίδα, χωρίς να αντιλαμβάνονται τα εμπλεκόμενα στελέχη την κρισιμότητα των στιγμών, χάνεται πολύτιμος χρόνος, όπως χάθηκε πολύτιμος χρόνος στη αντιμετώπιση του προβλήματος της Soussaki Logistics Α.Ε., που στην ουσία του ήταν πρόβλημα επικοινωνίας.
Πρόβλημα επικοινωνίας του δημάρχου με τα κέντρα εξουσίας τα οποία αποφασίζουν για τέτοια ζητήματα και τα οποία σε τελική ανάλυση τον στήριξαν για να καταλάβει το δημαρχιακό θώκο που κατέχει σήμερα.
Και αν δεν υπήρχε η Επιτροπή Αγώνα που συνεστήθη και πήρε την υπόθεση στα χέρια της, αν δεν υπήρχαν τα νέα τα παιδιά, η Έφη, ο Κώστας, η Αργυρώ, ο Δημήτρης, η Άντζελα, η Χριστίνα, ο Σταύρος και όλοι οι άλλοι να πάρουν την σκυτάλη του αγώνα, η όλη υπόθεση θα ήταν «χαμένη από χέρι»...
Γιατί βέβαια με ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου, με κλεισίματα δρόμων, με άστοχες κινήσεις εντυπωσιασμού, με καταγγελίες και με πανό μόνο, δεν σταματάνε τέτοιου είδους επενδυτικά σχέδια παντοδύναμων εταιρειών.
Ούτε βέβαια, με μικροπολιτικές τακτικές συγκάλυψης των ημέτερων για τις ατυχείς δηλώσεις τους ή με επιλεκτικές αποχές από κομματικές εκδηλώσεις, αναστέλλονται εταιρικές δραστηριότητες εκατομμυρίων.
Τουναντίον, οι βιομηχανίες, όταν δουν την απέναντι πλευρά να αναλώνεται σε μικροπολιτικές τακτικές, σε φαμφάρες και αστοχίες, «πατάνε γκάζι» και διεκδικούν πιο πολλά, με πιο πολλούς τρόπους.
Και φυσικά η γενικότερη κατάσταση στο Σουσάκι παραμένει μια δυσάρεστη πραγματικότητα η οποία όμως δεν λύνεται με τραμπουκισμούς, με ύβρεις και με μαύρες σημαίες ή με μεγαλόπνοες και ανεδαφικές υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρηθούν... Αυτά δεν φτάνουν. Ίσως και να μην βοηθούν καν. Κι όσες φορές χρησιμοποιήθηκαν δεν έφεραν ποτέ μόνιμο θετικό αποτέλεσμα που να αντέξει στο χρόνο. Αφήστε που η εμπειρία μας έδειξε ότι οι εταιρείες, κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις εκμεταλλεύονται σαν ολίσθημα δικό μας και επανέρχονται και μάλιστα δριμύτερες…
Και για να το πω απλά, ως δήμος χρειαζόμαστε συντονισμό, στρατηγική και κάθε ικμάδα βοήθειας από όπου και αν προέρχεται για να αντιμετωπίσουμε κάποιον που σκορπάει εκατομμύρια για να διαμορφώσει συνειδήσεις υπέρ του…
Χρειάζονται άλλα μέτρα, ρεαλιστικά, προγραμματισμένα κι επιθετικά, που πρέπει να πάρουμε άμεσα, κυριολεκτικά χθες. Και τα γράφω αυτά για να μείνουν και για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του…
1 Πρέπει να προχωρήσει ο δήμος στην άσκηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας. Παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων κύκλων, είναι προφανές ότι μια τέτοια κίνηση θα είχε άμεσα αποτελέσματα αφού θα αφαιρούσε κάθε πιθανότητα περεταίρω ενεργειών της εν λόγω εταιρείας.
2 Πρέπει επιτέλους να συσταθεί περιβαλλοντική υπηρεσία του δήμου Λουτρακίου. Είναι αδύνατον να υπάρχει βιομηχανική περιοχή εντός των ορίων του δήμου, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία του δήμου να την εποπτεύει.
Αφήστε που με μια τέτοια υπηρεσία είναι δυνατόν να μην έχουμε ως δήμος μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων, αλλά ουσιαστικό και να μπορούμε να ερευνούμε και εμείς αν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι που υπάρχουν σε κάθε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
3 Πρέπει να κάνουμε επιτέλους Μελέτη Επίπεδου, μελέτη δηλαδή της συνολικής ρύπανσης της περιοχής, γιατί -όπως ορίζει ο σχετικός νόμος- μπορεί όλη η περιοχή να είναι ήδη κεκορεσμένη και συνεπώς να απαγορεύεται κάθε νέα αδειοδότηση. Και το περίεργο είναι εδώ ότι ενώ ως δήμος, αποκαλούμε την περιοχή κεκορεσμένη και το χρησιμοποιούμε αυτό σαν επιχείρημα εδώ και μήνες, ΔΕΝ έχουμε ακόμα προχωρήσει στις αντίστοιχες μελέτες.
4 Είναι ανάγκη να δημιουργηθούν σταθμοί παρακολούθησης εναερίων ρύπων ώστε να ελέγχονται σε ημερήσια βάση οι ρίποι που εκλύουν οι βιομηχανίες της περιοχής.
5 Είναι ανάγκη να προχωρήσει η εκστρατεία ενημέρωσης για το θέμα. Ναι πρέπει επιτέλους να κληθούν οι δημοσιογράφοι από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και τις αθηναϊκές εφημερίδες, γιατί μόνο αν φτιάξουμε έναν προστατευτικό κλοιό ενημέρωσης θα μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη των εντυπώσεων… τις οποίες έχουμε τόσο ανάγκη για την πορεία του αγώνα μας.
6 Πρέπει να ενημερώσουμε γραπτώς ως δήμος κάθε εμπλεκόμενη δημόσια υπηρεσία και τι ζητάμε από αυτήν. Κάποιοι, προφανώς από άγνοια, ισχυρίζονται δημόσια μάλιστα, ότι μπορεί να σταματήσει το θέμα η Πολεοδομία Κορίνθου όταν η εταιρεία ζητήσει κάποια άδεια. Πρόκειται περί εσφαλμένης αντίληψης που μόνον κακό θα κάνει. Η πολεοδομία είναι υποχρεωμένη να εκδώσει κάθε απαιτούμενη άδεια υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Αν δηλαδή ο φάκελος που θα υποβάλλει η εταιρεία είναι πλήρης τότε η πολεοδομία οφείλει να δώσει την αιτούμενη άδεια. Το μόνο που μπορεί να κάνει η πολεοδομία είναι μια μικρή καθυστέρηση. Αλλά και αυτό μέχρι πότε, γιατί μετά ακολουθούν αστικές ευθύνες; Άρα, δηλαδή, η διένεξη μεταξύ εταιρείας και δήμου δεν επηρεάζει την έκδοση της αιτούμενης άδειας από την πολεοδομία, εκτός αν ασκηθούν πρόσθετα ένδικα μέσα. Για να ασκηθούν όμως ένδικα μέσα πρέπει να το ξέρουμε, να το πληροφορηθούμε εγκαίρως. Επειδή κάποιος δημόσιος υπάλληλος μπορεί να το "ξεχάσει" ότι η εταιρεία ζήτησε άδεια π.χ. έναρξης εργασιών και να μην μας ενημερώσει, είναι ανάγκη να ενημερώσουμε εμείς, γραπτώς σαν δήμος, κάθε εμπλεκόμενη δημόσια υπηρεσία τι ζητάμε ακριβώς από αυτήν, ώστε να αποφύγουμε τις εκπλήξεις…
7 Πρέπει η δημοτική αρχή να εμπνεύσει ή ακόμα να επιβάλλει την κινητοποίηση όλων των δημοτικών συμβούλων. Το άλλοθι ότι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από την περιοχή των Αγ. Θεοδώρων απέχουν επιδεικτικά από τον αγώνα ασχολούμενοι μόνο με την εύκολη κι ανέξοδη κριτική, χωρίς να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό, δεν δικαιολογεί συνολικά την αποχή των περισσοτέρων από όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να κυριαρχούν οι προσωπικές στρατηγικές ορισμένων, αλλά η κοινή συστράτευση σ’ έναν αγώνα για τη ζωή, για το κοινό καλό, για το αύριο.
Είναι προφανές ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει την "πίτα και το μαχαίρι".
Αυτή κρίνει και αυτή αποφασίζει το μέλλον του δήμου… Εμείς, απλά, προτείνουμε, ελέγχουμε και "βάζουμε πλάτη" όπου νομίζουμε ότι πρέπει… γιατί τα θέματα του περιβάλλοντος δεν έχουν κομματικό χρώμα, ούτε σηκώνουν παραταξιακές λογικές.
Τουναντίον, τουλάχιστον η προστασία του περιβάλλοντος, ενώνει πολιτικούς χώρους, συσπειρώνει πολιτικές δυνάμεις και δυναμώνει τη λαϊκή συνοχή. Αυτό κάναμε και εμείς μέχρι τώρα. Αυτό θα κάνουμε και στο μέλλον….
Φυσικά όλα εξαρτώνται από τον δήμαρχο, ο οποίος οφείλει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και επιτέλους να "δημαρχεύσει", γιατί αν δεν το κάνει, αν δεν πάρει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες άμεσα, θα πρέπει να ξέρει ότι στη πολιτική «τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο».

* Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, είναι νομικός και πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στους Αγ. Θεοδώρους.
(090911)
Return top