ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής δεν είναι τυχαία. Κατά κύριο λόγο οφείλεται στην έλλειψη κρίσης για την αξιολόγηση και την ανάδειξη γεγονότων.
Όταν λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί δεν αντιλαμβάνονται και δεν αξιοποιούν κάποιες συγκεκριμένες στιγμές, πώς είναι δυνατόν να αναμένεται από ανθρώπους κατώτερους των περιστάσεων να πάει ο τόπος μπροστά;
Μεταξύ αυτών, ένα θέμα σημαντικό για την πόλη που με την ανάλογη σπουδή και κάποιων happenings, θα μπορούσε να δημιουργήσει δωρεάν προβολή στο Λουτράκι, μέσα από τα τηλεοπτικά δίκτυα πανελλήνιας εμβέλειας.
Ο λόγος για τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας, ενόψει των αγώνων των Special Olympics, από την πόλη του Λουτρακίου.
Ενώ το σχετικό δελτίο Τύπου που εξεδόθη, αν δεν γνώριζε την πραγματικότητα ο κάθε ανύποπτος αναγνώστης θα έλεγε ότι μπράβο τους εκεί στο Λουτράκι, αποτύπωνε στομφώδη πράγματα, στη ουσία επρόκειτο για παχιά λόγια δημιουργίας εντυπώσεων που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
Χαρακτηριστικότατη ήταν η επισήμανση του επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία, Γιώργου Πετρίτση, ο οποίος στην κυριολεξία με την τοποθέτησή του άδειασε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που κομπορρημονούσε για τη δήθεν μοναδική στη φαντασία του αξιοποίηση του γεγονότος.
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Πετρίτσης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, είχε επισημάνει τα ακόλουθα:
«Εκτιμώ ότι η τελετή δεν είχε την ανάλογη μεγαλοπρέπεια και για άλλη μια φορά σημαντικές εκδηλώσεις όπως αυτή, δεν είχαν την ανάλογη παρουσία κόσμου, αφού δεν υπήρξε η ανάλογη προβολή.
»Μου έκανε εντύπωση και πρέπει να σχολιάσω την απουσία των περισσοτέρων δημοτικών σύμβουλων κι αυτής του δημάρχου, σε μια τελετή η οποία αφορούσε την λαμπαδηδρομία της φλόγας της ελπίδας, του μεγαλυτέρου αθλητικού γεγονότος που θα γίνει σ’ όλο τον πλανήτη τη φετινή χρονιά και γίνεται στη χώρα μας.
»Είδα τις ανάλογες τελετές στο Ξυλόκαστρο και στην Κόρινθο και πραγματικά, δεν έμεινα ενθουσιασμένος από την δική μας φτωχή τελετή και την εικόνα που παρουσιάσαμε.
Πραγματικά υπάρχουν γεγονότα που πρέπει να δείχνουμε, ότι τιμάμε τους πρωταγωνιστές, όταν μάλιστα οι πρωταγωνιστές στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι άλλοι από παιδιά με κινητικά ή διανοητικά προβλήματα. Πρέπει η ευαισθησία να μην μένει στα λόγια, αλλά να γίνεται και πράξη.»
Αν και οι άνθρωποι καταβάλλουν προσπάθειες να βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με την παρουσία τους στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, ωστόσο, αποδεικνύονται ανίκανοι να επιτύχουν να σχεδιάσουν την ανάδειξη ενός γεγονότος και δικαιολογημένα νε εκμεταλλευθούν και τη δική τους προβολή!

(020711)




ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ & ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ…


Πάρα πολλοί είναι αυτοί που ερωτούν και προβληματίζονται, αν οι πολίτες του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων ευτυχήσουν να έχουν στο πλευρό τους το νέο θεσμό, Συμπαραστάτη του Δημότη.
Ένας θεσμός, ανάλογος αυτού του Συνηγόρου του Πολίτη σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, που στόχο έχει να βοηθήσει τον πολίτη που είναι εκτιθέμενος και ανυπεράσπιστος στις ορέξεις του κάθε γραφειοκράτη.
Αυτονόητο, είναι λοιπόν, ότι ο υποψήφιος για το θεσμό σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να είναι φίλα προσκείμενος στην εξουσία και ειδικότερα στη συγκεκριμένη δημοτική αρχή, που ο τρόπος θυμίζει περισσότερο ότι επικρατεί ο νόμος της ομερτά. Οι μέχρι σήμερα πρακτικές της δημοτικής πλειοψηφίας, επιδεικνύουν και αποδεικνύουν ότι κανείς δεν μπορεί να τις έχει ανέλεγκτα εμπιστοσύνη.
Δεν είναι δυνατόν και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προκριθεί και να γίνει αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο υποψηφιότητα φίλα προσκείμενη και προτεινόμενη από την πλειοψηφία.
Το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να είναι και να λειτουργεί αποτελεσματικά ο νέος θεσμός, επιδεικνύοντας ότι σέβεται το δημότη και βρίσκεται εκεί για να προωθεί και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του, επιβάλλεται να υπερψηφίσει μια προσωπικότητα που κατ’ αρχήν δεν έχει καμία επαφή και σχέση με το συνδυασμό του Κώστα Λογοθέτη Με τους Πολίτες «Πίσω».
Κατά δεύτερο λόγο, ο υποψήφιος, για να ανταποκρίνεται επαρκώς των καθηκόντων του, θα πρέπει να έχει γνώσεις πανεπιστημιακού επιπέδου, έτσι ώστε να είναι σε θέση να μπορεί να ερμηνεύσει το νόμο, αλλά το κυριότερο να μπορεί να υπερασπισθεί στοιχειοθετημένα τα συμφέροντα του εκάστοτε δημότη.
Επίσης, ο υποψήφιος για Συμπαραστάτης του Δημότη, δεν θα πρέπει να σχεδιάζει να είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, καθ’ ότι η θέση αυτή με την καθημερινή τριβή με τους πολίτες και την επίλυση των προβλημάτων τους, φυσικό είναι να λειτουργεί ως δεξαμενή ψήφων, δίνοντας σαφέστατο πλεονέκτημα, έναντι άλλων προσεχών συνυποψηφίων του.
Κατά συνέπεια η σημερινή δημοτική πλειοψηφία(;) καλόν θα είναι να το σκεφθεί πάρα πολύ καλά, πριν προχωρήσει να προτείνει δικό της υποψήφιο, γιατί καθίσταται σαφέστατο ότι το πρόσωπο που θα προταθεί, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει επιλεγεί να εξυπηρετεί το δημότη, αλλά να συγκαλύπτει την εξουσία, ένας προσφιλές σπορ του Κώστα Λογοθέτη.

(020711)




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
ΚΑΡΑΤΕ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 14 - 17 ΕΤΩΝ


Το Παγκόσμιο Κύπελλο για νέους αθλητές -14 έως 17 ετών- θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου «Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι.
Προηγουμένως, από την Τρίτη 5 έως και την Πέμπτη 7 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Sportcamp, θα διεξαχθεί το 4ο Παγκόσμιο Σεμινάριο Προπονητών σε κούμιτε και κάτα, τεχνικών του καράτε.
Το διπλό παγκόσμιο γεγονός θα ανακοινωθεί προς τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης την Τρίτη 5 Ιουλίου, με κοινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, Κώστα Λογοθέτη και του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, καθώς επίσης και γενικού γραμματέα Της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε, Γιώργου Γερόλυμπου.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης, Περιβάλλοντος που είναι ο διοργανωτής των αγώνων δεν υπάρχει ως φορέας στην αναγγελία των αγώνων ή αυτός είναι ένας τρόπος μονοπώλησης της δημοσιότητας στην τοπική κοινωνία;

Υ.Γ.: Έχουμε πεισθεί, ότι όσοι νομίζετε ότι κάνετε επικοινωνία, αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να πέφτει το χρήμα και να νομίζετε ότι παραγοντίζεται. Ζητούμενο είναι πότε θα μάθετε να γράφετε ένα δελτίο Τύπου της προκοπής, γιατί οι περιορισμένες δυνατότητές σας, αποτυπώνονται κάτω από ένα φορέα.
(020711)
Return top