ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ




ΚΟΥΙΖ 1

Ποιος είναι ο αντιδήμαρχος που έφτασε την Παρασκευή το πρωί ακόμη και σε ρήξη με τον Κωστάαακη για τη μπουλντόζα ΜΟΜΑ; Είναι αλήθεια ότι ισχυριζόταν ότι ο ένας εκ των δύο «στρατηγών» της μπουλντόζας λόγω της ψηφοθηρίας του τον έχει φέρει σε δυσχερή θέση;

(010811)




ΚΟΥΙΖ 2

Είναι αλήθεια ή όχι ότι ο ένας εκ των δύο «στρατηγών» πήγε σε μακρύτερο συγγενή του και του είπε αύριο η μπουλντόζα θα είναι δίπλα στο αμπέλι σου. Αν θέλεις να ανοίξουμε το δρόμο, πάρε τηλέφωνο το στενό μου συγγενή που την καθοδηγεί!

(010811)




ΚΟΥΙΖ 3

Ο ένας εκ των δύο «στρατηγών» για ποιόν δημοτικό σύμβουλο λέει στο χωριό ότι αυτός κάνει ότι τον διατάζω εγώ, γιατί είναι υπό την εποπτεία μου; Μπορεί ο «στρατηγός» έτσι να ισχυρίζεται, αλλά στο loutraki-press υπάρχει η αίσθηση ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κι απλά είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων.

(010811)




ΚΟΥΙΖ 4

Ποιός είναι ο δημοτικός σύμβουλος του Κωστάκη που με περισσό στόμφο ισχυριζόταν στο Λουτράκι -αν και αναρμόδιος- ότι θα κόψει τα νερά στο Λουτράκι μέσα στο καλοκαίρι, σ’ όσες τουριστικές επιχειρήσεις και σ’ όσα εργοστάσια χρωστούν;
(010811)




Ο ΚΩΣΤΑΑΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΜΒΑ, ΠΑΙΖΕΙ Μ’ ΑΥΤΗΝ
ΚΙ ΟΛΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ;..

Η επτάμηνη πια παρουσία του Κωστάαακη στα δημοτικά πράγματα, είναι ως να έχει ενεργοποιήσει ο ίδιος μια βόμβα και να παίζει μαζί της, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες και τις επιπτώσεις από την έκρηξή της.
Κρίνοντας εκ του μέχρι αποτελέσματος που έχει παράξει η σημερινή δημοτική αρχή, διαπιστώνεται ότι η αναβολή και μετάθεση των εκκρεμοτήτων σε ύστερο χρόνο είναι το κυρίαρχο σημείο αδυναμίας και ανεπάρκειας του συνδυασμού.
Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα η πολύ ορθή -από τον πρώτο μήνα της θητείας του Κωστάαακη- πρόβλεψη του loutraki-press ότι θα τρέχει πίσω από τα γεγονότα, τα οποία δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει λόγω του όγκου τους.
Ένας όγκος, ο οποίος καθημερινά αυξάνεται και διευρύνεται λαμβάνοντας διαστάσεις χιονοστιβάδας, αν και ο ένοικος της Ιάσωνος αδυνατεί να το αντιληφθεί ακόμη τις επιπτώσεις της, γιατί δεν έχει παρέλθει ακόμη ικανό χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, η στιγμή των επιπτώσεων είναι μπροστά μας και τοποθετείται σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι οι υποθέσεις λόγω συγκυρίας σωρευμένες από το παρελθόν τρέχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα, ακόμη και από τον αδηφάγο δημοσιογραφικό χρόνο.
Ήδη, στη σημερινή δεινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κι έχει περιέλθει η δημοτική αρχή γενικότερα και ο Κωστάαακης ειδικότερα, η χρονική στιγμή είναι πρωθύστερη έναντι αυτής που προβλεπόταν κι αυτό μπορεί να θεωρείται φυσιολογικό για όσους αντιλαμβάνονται το πολιτικό επέκεινα από τον τρόπο διαχείρισης της έως σήμερα πολιτικής καθημερινότητας.
Σ’ αυτό το αδιέξοδο που περιέρχονται πλέον δημοτική αρχή και Κωστάαακης, αιτία είναι αυτή καθ’ εαυτή η αυτοκρατορική νοοτροπία του Κωστάαακη, ο οποίος το πρώτο διάστημα αναλωνόταν να απολαμβάνει μπράβο και ζήτω, καθώς επίσης και το πώς θα βολέψει τους δικούς του ανθρώπους -συγγενείς και στενούς οικογενειακούς φίλους- σε αμειβόμενες θέσεις της εξουσίας.
Έχοντας χάσει τον πρώτο καθοριστικό χρόνο καταλυτικών παρεμβάσεων, αλλά και ελέγχου της εξουσίας -λόγω του ότι τον πήγαιναν κατά το δοκούν οι κόλακες του χωρίς νου και πολιτική αντίληψη- σήμερα έχει πάθει αυτό που λέει ο απλός κόσμος: Έχασε τη μπάλα και τρώει γκολ και από τον πιο απίθανο!..
Δυστυχώς, για τον Κωστάαακη κι όλους αυτούς που συναγελάζονται πέριξ του δημαρχιακού γραφείου, θεωρείται δεδομένο -είναι όλοι τους μηδενός εξαιρουμένου κατώτεροι των περιστάσεων- ότι δεν μπορούν σε καμία των περιπτώσεων να αναστρέψουν την κατάσταση. Μάλιστα, σκεπτόμενοι άνθρωποι κι έχοντας σχέση με την πολιτική, έχουν αρχίσει να διερωτώνται αν ο Κωστάαακης θα μπορέσει να αντέξει να ολοκληρώσει τη θητεία του. Υπενθυμίζεται ότι τον προβληματισμό αυτό είχε θέσει το loutraki-press από το δεύτερο μήνα της θητείας του, θέτοντας το ερώτημα, μήπως θα πρέπει οι οικείοι του να τον κρατήσουν σπίτι; Τώρα πια, αυξάνεται ο αριθμός των ασχολούμενων με τα πολιτικά πράγματα, οι οποίοι διερωτώνται, διατυπώνοντας τον ίδιο προβληματισμό;

(010811)




ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ Η 19η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία λόγω της ανταπόκρισης του κοινού που άγγιξε το maximum, καθώς και υψηλότατου καλλιτεχνικού επιπέδου συντελεστές, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η βραδιά της Λόγιας Μουσικής & Ποίησης.
Πρόκειται για τη 19η Θρησκευτική Συναυλία, που έχει γίνει πλέον θεσμός και πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου, έμπροσθεν του ιερού ναού Παναγίας Γιάτρισσας.
Στη χθεσινή συναυλία απέδωσε τα έργα γνωστών μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών η ορχήστρα δωματίου «Πάραλος» υπό τη διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη, ενώ τα τραγούδια ερμήνευσαν οι Κώστας Θωμαΐδης και η υψίφωνος Βανέσσα Καλκάνη.
ακούσθηκαν τα τραγούδια το χαμόγελο της Τζοκόντα, Domine Deus, χάρτινο το φεγγαράκι, ave Maria, νύχτα μαγικιά, μην τον ρωτάς τον Ουρανό, quando men΄ vo, έλα σε μένα, μια θάλασσα μικρή, όταν έρχονται τα σύννεφα, κέλομαι σε γογγύλα, τα λιανοτράγουδα, Bachianas Brazileiros, η νύχτα, ο έρωτας, το Αρχιπέλαγος, Κεμάλ, πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι, το τραγούδι της ερήμου, τα ήσυχα βράδια, μια πόλη μαγική, χρυσοπράσινο φύλλο, άρνηση, των συνθετών Μάνου Χατζηδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Giacomo Puccini, Giulio Caccini, Antonio Vivaldi, Vila lobos και Διονύσης Σαββόπουλου σε ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Σαπφούς, Ερρίκου Θαλασσινού, Ανδριόπουλου, Νότη Περιγιάλη και Γιώργου Σεφέρη.
Την ορχήστρα δωματίου «Πάραλος» πλαισίωναν οι μουσικοί Ανίλντα Λιάκου, Μαργαρίτα Πλέστη, Γκέρτα Σινάι, Λευκή Κολοβού, Γιώργος Άρνι, Χρήστος Καλούδης, Πελοπίδας Μαυρόπουλος, Κατερίνα Παντελέων και Θωμάς Παπαδόπουλος.

(010811)
Return top