Είπαν…

Η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη μοιάζει σαν θίασο, αλλά εδώ οι ηθοποιοί σε κάνουν να κλαις, αντί να γελάς!..

(090711)




ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ
ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ


Έντονο προβληματισμό και αφήνει αναπάντητα ερωτήματα η τακτική που έχει υιοθετήσει η δημοτική αρχή, σοβαρά προβλήματα να τα περνάει με το μαχαίρι στο λαιμό των δημοτικών συμβούλων, «αν δεν αποφασίσουμε για το θέμα τώρα, ως δήμος χάνουμε την ευκαιρία».
Στον εξάμηνο και πλέον βίο του, ο Κώστας Λογοθέτης, έχει διαπιστωθεί όταν δεν έχει το θάρρος να πάρει μια απόφαση, καλή ή κακή, γιατί αδυνατεί να την αξιολογήσει, το θέμα που του ζητείται να αποφασίσει ή οι συνθήκες που το επιτάσσουν, το φέρνει στο αρμόδιο όργανο προς συζήτηση την ενάτη ώρα, προκειμένου τα μέλη του να κινηθούν με το συναίσθημα ή να φοβηθούν από το μέγεθος αυτού που πάει να χαθεί, παρά να το αξιολογήσουν με ψυχραιμία και ορθολογική κρίση.
Ο λόγος για άλλη μια φορά, η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων μεθαύριο Δευτέρα, για τη λήψη απόφασης συμμετοχής του δήμου στο πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού 2007 - 2013».
Το κατεπείγον του θέματος τρία πράγματα προδικάζει:
Πρώτον, ότι λήγει η προθεσμία υποβολής συμμετοχής, στην περιφέρεια Πελοποννήσου κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και τώρα ξύπνησαν;..
Δεύτερον, τον ύπνο του δικαίου τον απολαμβάνουν στο δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων;
Τρίτον, έχει στηθεί να βολευθούν οι δικοί μας άνθρωποι, γιατί ο Κώστας Λογοθέτης έχει ξεπεράσει σε προσπάθεια -όχι στο αποτέλεσμα- κατά πολύ την εποχή των πράσινων κλαδικών;

Ας αναμένουμε μέχρι τη Δευτέρα για να πληροφορηθούμε το σοβαρό λόγο του κατεπείγοντος, όταν την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

(090711)




ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ & ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Με σοβαρότερο θέμα τη λήψη απόφασης για τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση το σώμα, την προσεχή Τετάρτη στις 19:00.
Έτερο θέμα, που δεν διεκδικεί δάφνες, αλλά πρόκειται για τον προεκλογικό εμπαιγμό όλων των συνδυασμών, είναι να προστεθεί το όνομα της Περαχώρας στην ονομασία του δήμου.
Το loutraki-press, έχει τοποθετηθεί ανοικτά και χωρίς περιστροφές τι απαιτεί η στοιχειώδης κοινή λογική για την ονομασία του δήμου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Κάποιοι θα πρέπει να μιλήσουν για την πραγματικότητα έξω από τα δόντια και να μην κρύβονται για να δελεάσουν τους ψηφοφόρους του ιστορικού χωριού. Χαρακτηριστικότατη επί του θέματος ήταν και η παρέμβαση στη σχετική συζήτηση, του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργου Κοντού.
Απορία δημιουργεί το τέταρτο θέμα. Ο Κώστας Λογοθέτης είχε εκδώσει δελτίο Τύπου, είχε φωνάξει τις τηλεοράσεις, κατά την προσφιλή τακτική -λες και είναι θίασος- και πριν τρεις εβδομάδες είχαν παραλάβει τα αυτοκίνητα από την ΤΕΟ Α.Ε.
Τότε, Ο Κώστας Λογοθέτης τα παρέλαβε ως ιδιώτης και τώρα ζητάει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για να τα δωρίσει ο ίδιος; Από τις πρώτες ημέρες της θητείας σας, ο γράφων σας έχει προειδοποιήσει ότι θα σύρεσθε πίσω από τα γεγονότα και τις εξελίξεις.
Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:
1 Περί ορισμού της Περαχώρας ως ιστορικής έδρας του δήμου.
2 Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.
3 Έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του 2ου Δημοτικού Κοιμητηρίου Λουτρακίου στη θέση «Άσπρα Χώματα».
4 Παραχώρηση ή μη στον δήμο οχημάτων της ΤΕΟ Α.Ε.
5 Εισήγηση για παραχώρηση άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου στους Αγ. Θεοδώρους.
6 Λήψη απόφασης για εκμίσθωση τμήματος αιγιαλού στη δημοτική κοινότητα Αγ. Θεοδώρων, έμπροσθεν δημοτικού αλσυλλίου «Λιάντρο», για τοποθέτηση θαλασσίων μέσων αναψυχής.
7 Λήψη απόφασης για μίσθωση ιδιωτικών γεωτρήσεων προς κάλυψη υδρευτικών αναγκών δημοτικής κοινότητας Αγ. Θεοδώρων.
8 Καθορισμός αμοιβής ορκωτού λογιστή, για την εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Κατασκευής Έργων Λουτρακίου - Περαχώρας (ΔΕΚΕΛΠ).
9 Καθορισμός αμοιβής, κατά παρέκκλιση, πληρεξουσίων δικηγόρων δήμου, δυνάμει των υπ’ αριθ. 20/2011 & 94/2011 Αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής.
10 Επικαιροποίηση της υπ’ αριθ. 292/2010 ΑΔΣ Λουτρακίου Περαχώρας, περί οριστικής εκκαθάρισης οφειλών της ιδιοκτησίας (154) της 8/97 Πράξης Αναλογισμού.
11 Λήψη απόφασης για υπαγωγή ή μη του δήμου στη ρύθμιση βεβαιωμένων ή μη οφειλών, βάσει του Ν. 3979/2011.
12 Διάθεση πίστωσης για προμήθεια διαφημιστικών πανό στα πλαίσια ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων δήμου.
13 Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.
14 Τροποποίηση τίτλου εγγραφής πίστωσης αναφορικά με την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Πισίων. Τροποποίηση Τεχνικού ΠΕΕ.
15 Γνωμοδότηση επί του χαρακτηρισμού οδού στη θέση «Κλεφτοράχη» δήμου μας ως προϋφισταμένης του έτους 1923.
16 Συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για την εκδίκαση ενστάσεων καταναλωτών κατά λογαριασμών ύδρευσης, στη Δημοτική Κοινότητα Αγ. Θεοδώρων.
17 Συγκρότηση επιτροπής διαχείρισης ακτής Λουτρακίου.
18 Χορήγηση ή μη στον Μάρκο Παπαβασιλείου, άδειας διενέργειας τεχνικών ψυχαγωγικών παιγνίων στο κατάστημά του «Καφετέρια - μπαρ», επί της πλατείας 25ης Μαρτίου 14, στο Λουτράκι.
19 Χορήγηση ή μη στη Δ. ΦΡΑΓΚΟΥΛΙΑΣ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., άδειας λειτουργίας έκθεσης βιβλίου σε υπαίθριο ιδιωτικό χώρο επί των οδών Ποσειδώνος & Τομπάζη στο Λουτράκι.
20 Εξέταση αιτήματος Χρήστου Μελέτη για απαλλαγή προσαυξήσεων από Τέλος Ακαθαρίστων Εσόδων ετών 1991 & 1997.
21 Εξέταση αιτήματος Μαρίας Αβούρη για επιστροφή ποσού από Τέλη Καθαριότητας Νέου Νεκροταφείου Αγ. Θεοδώρων, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος, και διαγραφή ποσού από ίδιο τέλος έτους 2009.
22 Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: «Συντήρηση οδοποιίας στο τ.δ. Πισίων» (αρ. μελ. 41/2010).
23 Έγκριση μετακινήσεων δημάρχου εκτός έδρας (Αύγουστος).

(090711)




ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ…

Κάλιο αργά παρά ποτέ λέει ο θυμόσοφος λαός μας κι εδέησαν οι τρεις έμμισθοι του γραφείου Τύπου, να εκδώσουν μετά δύο ημέρες -περασμένη Τετάρτη, άσχετα αν στο δελτίο Τύπου ομιλούν για Τρίτη 5 Ιουλίου, απλά δεν κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους και κοροϊδεύουν όλοι μαζί- δελτίο Τύπου για τον απολογισμό του Ράλλυ Ακρόπολις.
Ωστόσο, η πολιτική ανεπάρκειά τους και η έλλειψη κρίσης, για τις επιπτώσεις και τους συνειρμούς με προφανή σκοπό τον εντυπωσιασμό, οδηγεί σε νέα γκάφα, δεδομένου ότι εμπλέκουν στη συγκεκριμένη ανακοίνωση δήλωση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου, υπενθυμίζοντας ότι ο Κώστας Λογοθέτης τον παράτησε στα… κρύα του λουτρού, για να πάει σε ειλημμένη υποχρέωση! Δεν θα έπρεπε στοιχειωδώς να τον είχε συνοδεύσει να δουν μαζί την τελευταία ειδική διαδρομή;
Στην παρέμβασή του ο Κώστας Λογοθέτης, χρησιμοποιώντας τις λέξεις κλισέ που επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία -σημαντικά, ενθουσιασμένοι, συναρπαστικό (λείπει το τεράστιο)- ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της παγκόσμιας διοργάνωσης.
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Όλοι οι δημότες μας αλλά και χιλιάδες επισκέπτες - θεατές που μαζικά ξεχύθηκαν σε όλα τα σημεία των ειδικών διαδρομών στα Γεράνεια δήλωσαν ότι αισθάνονται τυχεροί και ενθουσιασμένοι με το συναρπαστικό θέαμα που απόλαυσαν. Αποδείξαμε, ότι ο δήμος μας είναι εγγύηση για την άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή παγκοσμίων πρωταθλημάτων στο πανέμορφο τόπο μας, προκειμένου να προβληθεί όχι μόνο ο δήμος μας αλλά και ολόκληρη η χώρα μας παγκοσμίως, με σκοπό να προσελκύουμε κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες».

Σημαντική η βοήθεια από υπουργείο, δήμο και Σχολή Μηχανικού
Από την πλευρά του εκ μέρους της επιτροπής του Ράλλυ Ακρόπολις, ο Παύλος Αθανασούλας επεσήμανε ότι: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο με το αποτέλεσμα όσο και με την επισκεψιμότητα των θεατών. Με επίσημους υπολογισμούς περισσότεροι από 140.000 θεατές επισκέφθηκαν τη δημοτική κοινότητα Λουτρακίου Περαχώρας κατά την διάρκεια των αγώνων. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το Ράλλυ Ακρόπολις έλαβε σημαντική υποστήριξη και βοήθεια όχι μόνο από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και από το δήμο Λουτρακίου & Αγίων Θεοδώρων και τη Σχολή Μηχανικού, συμβάλλοντας στην εξαιρετική διοργάνωση, αλλά και στην προβολή του δήμου και της Ελλάδας παγκοσμίως».

(090711)




ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα Σακχαρώδης Διαβήτης η Μάστιγα του 21ου Αιώνα, Πρόληψη και Αντιμετώπιση, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 και ώρα 19:00 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αρχαίας Κορίνθου «Αναστασία Κεφαλά».
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών νομού Κορινθίας «ΕΥ ΖΗΝ» και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Κορινθίων.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με ομιλία του ο ιατρός ενδοκρινολόγος - διαβητολόγος - ειδικός μεταβολισμού, Γεώργιος Π. Μαρίνος.
Στους παρευρισκομένους θα γίνουν μετρήσεις σακχάρου με τη στήριξη του συλλόγου από νοσηλεύτρια - μέλος του συλλόγου και θα μοιραστεί έντυπο ενημερωτικό υλικό.
(090711)
Return top