ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Όταν μια δημοτική αρχή παρεκκλίνει πρόωρα και πνέει τα λοίσθια κατά στρατηγικών προεκλογικών της δεσμεύσεων, όπως ο προαστιακός, που θα μπορούσε να συμβάλει τα μέγιστα στη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων του δήμου μας σε σχέση με άλλους δήμους.
Όταν μια δημοτική αρχή αρνείται τα αυτονόητα και προωθεί περίτεχνη ορολογία για να κοιμίσει τους πολίτες,.
Όταν μια δημοτική αρχή παίζει με την αλλαγή της έννοιας των λέξεων και προωθεί τον πολιτικό κανιβαλισμό.
Όταν μια δημοτική αρχή επί μακρόν χρησιμοποιεί μικροπολιτικά επιχειρήματα, εκβιαστικά και διχαστικά διλλήματα, ως άλλοθι της αναποφασιστικότητας και της ανεπάρκειας της…
Τότε αυτή η δημοτική αρχή τείνει προς τη δημοκρατική εκτροπή και κατ επέκταση προς την απονομιμοποίηση της!
Απονομιμοποιείται, γιατί κανείς δεν τη στήριξε για να εκφράζει διφορούμενες πολιτικές, υποβόσκουσες στρατηγικές, προκλητικές συμπεριφορές και προσπάθειες που είναι καταδικασμένες να παραμείνουν εν την γέννηση τους ατελέσφορες.
Όλα τα παραπάνω βρίσκουν τρόπο έκφρασης στη δημοτική αρχή Λογοθέτη.
Μια δημοτική αρχή που είναι ξεκάθαρο ότι πάσχει από πρωτογενές έλλειμμα αξιοπιστίας και αποποιείται συχνά πυκνά των δικών της πολιτικών ευθυνών, ενώ το μόνο που φαίνεται να τη νοιάζει είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ολίγων και όχι των πολλών, αλλά και οι κομματικές περγαμηνές που θα εξασφαλίσουν κομματοπαράσιτα της, ώστε να μετατραπούν σε λαφυραγωγημένα άτομα.
Δεν θέλουν να δουν την οικτρή πραγματικότητα που η ίδια η δημοτική αρχή καλλιεργεί και είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει πλημμυρίδα αντιδράσεων, αφού διοχετεύει στους πολίτες το αίσθημα ότι τίποτα δεν πάει καλά, τίποτα δεν λειτουργεί.
Προτιμά την ψευδαίσθηση του πλασματικού κλίματος της ευχαρίστησης, που νομίζουν πως τεχνηέντως διαχέουν στην τοπική κοινωνία τα πολιτικά τζιμάνια της, καθώς και οι εκκολαπτόμενοι πολιτικοί της φίτσουλες, με απώτερο σκοπό να κάνουν το μαύρο άσπρο.
Μια δημοτική αρχή απότοκο πολιτικών συγκυριών:
- Που αδυνατεί να κατανοήσει ότι το παλαιό έχει πεθάνει και δεν θέλει να κυοφορήσει το νέο.
- Με αναρίθμητα ατελέσφορα πολιτικά εγχειρήματα που ασχολείται.
- Με θέματα που δεν είναι για τον τόπο χρήσιμα και κρίσιμα τρέχοντας στην ουσία πίσω από μια σκιά, αυτή του εαυτού της και εξαντλεί τα αποθέματα ανοχής και εμπιστοσύνης των πολιτών της.
Αυτή η δημοτική αρχή μοιάζει σαν να παρακολουθεί εξ αποστάσεως το πολιτικό γίγνεσθαι και μεγαλώνει ολοένα τον κίνδυνο όχι μόνο της αποδόμησης του δήμου, αλλά και της κοινωνικής αποσάθρωσης της πόλης.
Τα δυσμενή αποτελέσματα που απορρέουν από πολιτικές της επιλογές πολύπλοκα και πλασματικά, χωρίς τα κατάλληλα εχέγγυα οδηγούν σε σπασμωδικές κινήσεις που προφανώς κατακερματίζουν τη διαφάνεια και υποθάλπουν υπόγειες διαδρομές που οδηγούν στη διαπλοκή με τα συμφέροντα των ελαχίστων, ξεθεμελιώνοντας και ισοπεδώνοντας τα συμφέροντα των πολλών.
Δράττομαι της ευκαιρίας να κάνω λόγο για μακροχρόνιο πολιτικό παγετώνα, βάζοντας την πρόοδο του τόπου στην κατάψυξη.
Η παρουσία του Κώστα Λογοθέτη στη θέση του δημάρχου εξελίσσεται δυστυχώς για το δήμο, στην πιο ανώφελη παρουσία δημάρχου στο τιμόνι του δήμου με την οποία δεν έχουν, αλλά ούτε και θα προκύψουν απτά συναφή οφέλη, καθιστώντας τους πολίτες του δήμου εξαπατημένους.
Η σταδιακή μετάλλαξη των πολιτικών του ίδιου του δημάρχου εντοπίζεται έντονα σε πολλά ζητήματα, με αιχμή του δόρατος το έργο του προαστιακού. Ειδικότερα για τον προαστιακό, υπάρχει το ευνοϊκότατο των συνθηκών λόγω της εξαγγελίας των αρμόδιων υπουργών για συνέχιση όλων των σιδηροδρομικών έργων του ΟΣΕ, ως μοχλός ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας. Παράλληλα, υπάρχει και η εξαγγελία του πρωθυπουργού για υλοποίηση έργων μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς εθνική συμμετοχή. Οι τοποθετήσεις αυτές, δίνουν ισχυρότατο ράπισμα στα μούτρα του ανεπαρκούς δημάρχου Κώστα Λογοθέτη.
Αποτέλεσμα της μετάλλαξης και της αντιφατικότητας του ιδίου του δήμαρχου, είναι να διευκολύνεται η πολιτική του απομόνωση από την τοπική κοινωνία. Η οποιαδήποτε ιδέα της ανανέωσης της φασκιάς της δημοτικής αρχής Λογοθέτη, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξεγελάσει τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες. Γιατί, στόχο θα έχει να τους εξευμενίσει και να τους εξαπατήσει πάλι, αδιαφορώντας αν ναρκοθετείται το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

Υ.Γ. 1: Φίλτατη η δημοτική αρχή, φίλτατοι ο τόπος και οι πολίτες του.
Υ.Γ. 2: Η φήμη δεν φτιάχνεται μ’ αυτά που θα κάνεις, αλλά χτίζεται πάνω σ’ αυτά που έκανες.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς είναι επιχειρηματίας.

(100711)
Return top