ΚΟΥΪΖ

Τι έλεγαν επί πολλές ώρες προχθές τα μεσάνυχτα σε παραλιακό καφέ, δύο δημοτικοί σύμβουλοι διαφορετικών συνδυασμών του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, οι οποίοι τυγχάνει να είναι και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε.; Πάντως, η αγωνία για όλους ανεβαίνει στο κατακόρυφο με αφορμή τη γνωμοδότηση Τσοβόλα, αλλά και την επικίνδυνη παρουσία του Κωστάαακη!

(200711)




ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ O ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ «ΒΟΜΒΑ» - ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΣΟΒΟΛΑ


Η «βόμβα» που ακούει στ’ όνομα γνωμοδότηση Τσοβόλα, έχει ήδη πυροδοτηθεί. Αυτός που εκ των πραγμάτων αδυνατεί να το αντιληφθεί είναι ο πρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. Κώστας Λογοθέτης, εξαιτίας του οποίου όχι μόνο θα σκάσει στα χέρια του, αλλά τα θραύσματα θα πάρουν κι όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Επιπρόσθετα αν ο ίδιος δεν αντιδράσει ως ενδείκνυται θα βρεθεί μόνος κατηγορούμενος στο σκαμνί, για συγκάλυψη απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Γιώργος Κακαβάς άνοιξε τον ασκό του Αιόλου
Η παραίτηση Γιώργου Κακαβά χθες το πρωί από μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε., καθώς επίσης και από μέλους του διαχειριστικού συμβουλίου της Club Hotel Casino Loutraki, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Σύμφωνα με τη γνώση του loutraki-press ο Γιώργος Κακαβάς την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την Λουτράκι Α.Ε. την έχει εκφράσει και στο παρελθόν -από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου- λόγω της αναβλητικότητας του Κωστάαακη και παρέμενε πιεζόμενος από άλλα μέλη του Δ.Σ. για να μπορέσει να προχωρήσει η εταιρεία στην κάθαρση.
Έχοντας στα χέρια του την «ενεργοποιημένη βόμβα» - γνωμοδότηση Τσοβόλα, παρατηρώντας τον Κωστάαακη περί άλλων να τυρβάζει και να μην προβαίνει στις επιβεβλημένες πράξεις, έχοντας γνώση των κινδύνων πλέον που αναδύονται κι ελλοχεύουν, προτίμησε να απομακρυνθεί για να μην βρεθεί ο ίδιος κατηγορούμενος για ποινικές παραβάσεις και αστικές αξιώσεις.
Κατά την άποψη του loutraki-press ο Γιώργος Κακαβάς θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση του, καταγγέλλοντας κι αδειάζοντας τον Κωστάαακη, ο οποίος σε τούτη τη φάση όπως πορεύεται, δεν πορεύεται σύννομα;
Όσον αφορά τον Γιώργο Κακαβά, για το γράφοντα δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν παραιτηθεί κι από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων λόγω των κάκιστων σχέσεων του με τον Κωστάαακη που δεν έχει αρχή, μέση, τέλος. Επισημαίνεται, ότι στο παρελθόν, μ’ όσα συμβαίνουν στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος, με το «παρεάκι», τους πρόθυμους για όλα λόγω εξουσίας, τα φασιστοειδή του Κωστάαακη κι όλο το κακό συναπάντημα που συναγελάζεται εκεί, αηδιασμένος ήθελε να παραιτηθεί, αλλά δέχθηκε εντονότατες πιέσεις για να παραμείνει στη θέση του.
Ο Γιώργος Κακαβάς θα πρέπει να γνωρίζει ότι αν παραιτηθεί, στην ουσία συγκαλύπτει όλα όσα γίνονται σε βάρος του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, καθώς επίσης και των δημοτών του.
Ο Γιώργος Κακαβάς θα πρέπει να μείνει στη θέση του και να δώσει τη μάχη εκ των έσω, αναδεικνύοντας όλα τα κακώς κείμενα συγγενών και φίλων του Κωστάαακη που περιαυλίζονται στην εξουσία, τα οποία και αποβαίνουν σε βάρος του τόπου.

Πάντως, με το πρόσωπο που είναι διαθέσιμο να επιλέξει ο Κωστάαακης σε αναπλήρωση του Γιώργου Κακαβά, το προφίλ της εταιρείας θα ενισχυθεί για να πάει ακόμη πιο χαμηλά!

Τι επισημαίνουν έγκριτοι νομικοί της Κορίνθου
Νομικοί κύκλοι της Κορίνθου στη γνώση των οποίων έχει περιέλθει η γνωμοδότηση Τσοβόλα, κατ’ αρχήν επεσήμαιναν το επιτακτικό της υποβολής αυτοτελούς μηνυτήριας αναφοράς από την Λουτράκι Α.Ε. για τους πενήντα τρεις εμπλεκομένους, καθώς επίσης και προσφυγή στα αστικά δικαστήρια για τη διεκδίκηση των όποιων αξιώσεων διαπιστώνονται.
Φυσικά, οι πρακτικές του Κώστα Λογοθέτη, με τη δημοσιοποίηση στοιχείων της γνωμοδότησης δια των ανεγκέφαλων «παπαγαλακίων», έχουν συμβάλλει στη γελοιοποίηση της εταιρείας, λαμβανομένης υπόψη της θυροκολληθείσης εξώδικης διαμαρτυρίας - πρόσκλησης της Club Hotel Loutraki S.A., ενώ παράλληλα, έχει πλέον απωλεσθεί το πλεονέκτημα για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, όσον αφορά τις οικονομικές αξιώσεις.
Η συμπεριφορά αυτή του Κώστα Λογοθέτη, κρίνεται κατώτερη των περιστάσεων και τουλάχιστον παιδαριώδης, που δημιουργεί πλέον και κινδύνους για τη Λουτράκι Α.Ε., καθ’ ότι οι υποθέσεις δίνουν και παίρνουν με συνέπεια να ακούγονται πάρα πολλά ονόματα που ενδεχομένως σε βάρος τους να υποβληθούν μηνυτήριες αναφορές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται ούτε για αστείο να κατονομάζονται.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση του loutraki-press, ο Κώστας Λογοθέτης επιδιώκει να υποβαθμίσει το θέμα, παρά το γεγονός ότι η γνωμοδότηση Τσοβόλα κρίνει επιβεβλημένη την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την προάσπιση των συμφερόντων της Λουτράκι Α.Ε.
Σύμφωνα δε με τους νομικούς κύκλους, από τις άστοχες κι ατυχείς ενέργειες του Κώστα Λογοθέτη, υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος οι οικονομικές αξιώσεις που δεν θα διεκδικηθούν να βαρύνουν ένα έκαστο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενώ είναι έντονη η πιθανότητα από επόμενο διοικητικό συμβούλιο να παραπεμφθούν για συγκάλυψη.
Είναι ώρα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε. να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, μη επιτρέποντας στον Κώστα Λογοθέτη να κινείται κατά το δοκούν, δεδομένου ότι αδυνατεί να αντιληφθεί τους κινδύνους.
Επίσης, επειδή βρίσκονται σ’ εξέλιξη μηνυτήριες αναφορές και αστικές αξιώσεις, δεδομένου ότι υπάρχει έννομο συμφέρον από διάδικους, απαιτείται να περιέλθει στην κατοχή τους επίσημα η γνωμοδότηση Τσοβόλα που κατέχει η Λουτράκι Α.Ε.

(200711)




Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ
ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΠΕ ΓΙΑ SOUSSAKI

Στην ανάκληση της υπογραφής του γραμματέα της περιφέρειας Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για σύντομο χρονικό διάστημα, έως ότου οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος εκδώσουν το πόρισμά τους, παρέπεμψε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, τους εκπροσώπους του Λουτρακίου που τον επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, για την αποτροπή εγκατάστασης των αποθηκευτικών δεξαμενών της Soussaki Logistics A.E.
Ο γενικός γραμματέας πλαισιωμένος από τους νομικούς του συμβούλους και μηχανικούς, εξήγησε στην αντιπροσωπεία του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων που αποτελείτο από τον Κωστάαακη, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Γκιώνη, τον επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία Γιώργο Πετρίτση, τον εκπρόσωπο του Κινήματος Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου και πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Περιβάλλοντος Νίκο Λόη και το δημοτικό σύμβουλο Αγ. Θεοδώρων της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών Γιώργο Ράτη, ότι δεν μπορεί να μπει στην ουσία της υπόθεσης, αλλά να εξετασθεί το σύννομο ή μη της υπόθεσης.

Προσβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Στο διάλογο που αναπτύχθηκε και πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, επισημάνθηκε ότι υπάρχουν λόγοι που συνηγορούν στην προσβολή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), καθώς επίσης μπορεί να προσβληθεί και η μεταγενέστερη άδεια εγκατάστασης.
Ο Τάσος Αποστολόπουλος, αφήνοντας υπονοούμενα τόνισε ότι είναι προτιμότερο ο Πέτρος Τατούλης να προχωρήσει από μόνος του στην ανάκληση της υπογραφής του και παράλληλα να αναμένεται και το πόρισμα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), δεδομένου ότι η προσφυγή στο ΣτΕ θα εκδικασθεί τον προσεχή Ιούνιο.
Πάντως η ΜΠΕ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, πάσχει σε δύο συγκεκριμένα σημεία, τα οποία μπορούν να υποδειχθούν στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, προκειμένου να τα επισημάνουν και να ακυρωθεί η έγκριση της ΜΠΕ.

Επιστολή Πέτρου Τατούλη στην ειδική γραμματέα Περιβάλλοντος
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε επιστολή του προς την ειδική γραμματέα Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη ζητεί τις απόψεις της για την υπόθεση της Soussaki Logistics A.E.
Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Σας παρακαλώ να μας καταθέσετε τις απόψεις σας τόσο σε σχέση με την συγκεκριμένη επένδυση, αλλά και τις γενικότερες σκέψεις σας για την ευρύτερη περιοχή, η οποία φιλοξενεί βαριά βιομηχανική δραστηριότητα. Παρά το γεγονός ότι η εγκατάσταση της μονάδας δεν επιχειρήθηκε να ανακοπεί σε προηγούμενο στάδιο, πράγμα το οποίο ήταν τότε δυνατόν, παρά την διαχρονική και τεκμαρτή ολιγωρία των δημοτικών αρχών της συγκεκριμένης περιοχής να εφαρμόσουν τον εγκεκριμένο ΖΟΕ, και παρά το γεγονός ότι η άδεια εγκατάστασης από την περιφέρεια έχει τυπικό εκ του νόμου χαρακτήρα και δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης, προσωπικά ανέλαβα απέναντι στους πολίτες την ευθύνη, στην περίπτωση που γνωμοδοτήσει η Υπηρεσία Επιθεωρητών αρνητικά ή διατηρήσει κάποια επιφύλαξη σχετικά με την συγκεκριμένη μονάδα να ανακαλέσω την υπογραφή μου στην άδεια εγκατάστασης.»

Οργή Τατούλη για το… θέατρο των αντιδρώντων
Ευθείες βολές για τα τερτίπια των αντιδρώντων, εξαπέλυσε ο Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, επισημαίνοντας ότι οι πρακτικές και οι συμπεριφορές τους ήταν στα όρια του κλαυσίγελου.
Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «είναι πολύ εύκολο να μεταθέτει κάποιος τις δικές του ευθύνες αλλού, όταν ο ίδιος έχει αδρανήσει επί μακρόν για διάφορους δικούς του λόγους. Η διεκδίκηση απαιτεί μεθοδικότητα, γνώση και υπευθυνότητα για να ευοδωθεί. Όταν αυτά λείπουν ξεκινά ο λαϊκισμός και ο υποδαυλισμός ακραίων συμπεριφορών. Τέτοιες συμπεριφορές έχω αντιμετωπίσει δεκάδες και μάλιστα από προσωπικότητες που γνώριζαν εξαιρετικά το παιχνίδι της επικοινωνιακής πολιτικής και της ψηφοθηρίας. Πολιτικές συμπεριφορές σαν τη χθεσινή είναι στα όρια του κλαυσίγελου. Η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει σε όλους τους τόνους τονίσει ότι προσπαθεί πάντοτε να υπερβαίνει τα όποια εμπόδια προκειμένου να είναι δίπλα στους πολίτες. Και αυτό επιβεβαιώνεται σε καθημερινή βάση. Είμαστε με ορθολογισμό και νηφαλιότητα κοντά στους πολίτες της Πελοποννήσου χωρίς βερμπαλισμούς, ψεύτικα λόγια και ιδιοτέλειες».

Κατατέθηκε η αγωγή Πέτρου Τατούλη κατά Σπύρου Νικολάου
Όπως είχε δηλώσει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τη μηνυτήρια αναφορά του θα ακολουθούσε η κατάθεση αγωγής, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί και απαιτείται από τον εναγόμενο ποσό ύψους τετρακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ για ηθική αποζημίωση λόγω της προκλητικής επιστολής του αντιδημάρχου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Σπύρου Νικολάου, σε βάρος του περιφερειάρχη.

(200711)




Ο ΚΩΣΤΑΑΑΚΗΣ ΕΔΩΣΕ ΕΤΣΙ… ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ!

Ο Κωστάαακης φαίνεται μάλλον να αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, ως να είναι το μαγαζάκι του. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στην «άσκηση» των καθηκόντων του που διακρίνονται από παραβατικότητα.
Ο λόγος για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου, του οποίου έχει παραδώσει τα κλειδιά σε ιδιωτική επιχείρηση να φιλοξενεί την πελατεία της. Κανείς δεν γνωρίζει κάτω από ποιο καθεστώς έχει παραδοθεί, αν έχει ενοικιασθεί, αν έχει υπογραφεί σύμβαση, αν κατά την ώρα της κολύμβησης υπάρχει γιατρός και ναυαγοσώστης;
Έχει σκεφθεί ο Κωστάαακης αν συμβεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου ένα ατύχημα, ένας πνιγμός, τι φταίει ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων να πληρώσει τα σπασμένα για τις αβλεψίες του Κωστάαακη που δεν έχει λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας;
Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, είναι εκτιθεμένα στις επιβουλές οιουδήποτε, που θα θελήσει να προξενήσει φθορές, είτε να υφαρπάξει τον εξοπλισμό που βρίσκεται σε κοινή θέα.

(200711)




ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΤΟΥ ΔΣΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΑΑΚΗ


Η πρόσληψη του κουμπάρου του Κώστα Λογοθέτη στην Λουτράκι Α.Ε., ήταν θέμα συζήτησης χθες το πρωί μεταξύ νομικών κύκλων στο αίθριο του δικαστικού μεγάρου Κορίνθου.
Οι νομικοί επεσήμαιναν ότι αναμένουν την αντίδραση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου Παναγιώτη Νικολόπουλου, καθ’ ότι οι εν λόγω ad hoc συμβάσεις, λόγω του ύψους τους δημιουργούν πολλά και ποικίλα ερωτήματα.
Όπως επεσήμαιναν, κινδυνεύει να ακυρωθεί στην ουσία η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, καθ’ ότι δεν προκηρύχθηκε εκ νέου η πρόσληψη πρόσθετου νομικού συμβούλου, ενώ παράλληλα απωλέσθηκε και η θέση που κατείχε μέχρι πρότινος ο τέως νομικός σύμβουλος της εταιρείας.
Η πρόσληψη από τον Κώστα Λογοθέτη του κουμπάρου του, έχει κάνει άσχημη εντύπωση και στην κοινωνία του Λουτρακίου, με συνέπεια να σχολιάζεται αρνητικά το μέχρι πρότινος… καλό παιδί. Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο οι πολίτες διαπιστώνουν τον Κώστα Λογοθέτη να προσπαθεί να βολέψει συγγενείς και φίλους με μισθούς μαμούθ για την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.
Δεν περιγράφεται κι είναι αδύνατον να αποτυπωθεί τι λεγόταν χθες το βράδυ σε ομήγυρη, για το ποιές είναι πρακτικές, οι επιδιώξεις και ο τελικός μοναδικός στόχος του Κωστάαακη.

(200711)
Return top