ΚΟΥΪΖ

Ποια άλλη μεγάλη πόρτα πήγαν να περάσουν για επαιτεία δύο αντιδήμαρχοι και τους την έκλεισαν στα μούτρα, προκειμένου να εξασφαλίσουν μέρος από τα € 600.000 που αναζητούν εναγωνίως, αφού ο αυτοκράτορας τα έχει κάνει μούτι και δεν έχει μούτρα να πάει;
Μήπως αισθάνονται οι δύο αντιδήμαρχοι να σφίγγει ο κλοιός και η τσιμπίδα του εισαγγελέα, που γράφει κακουργήματα;
Μήπως υπάρχει και η συγκάλυψη του αυτοκράτορα;

(220711)




ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Μετά τις επιθέσεις Λογοθέτη κατά των πολιτών, των φορέων και των δημοτικών συμβούλων που υπέγραψαν και ψήφισαν για τον προαστιακό, ο δήμαρχος επιτέθηκε με σοβαρές αιχμές και κατά του πρώην δήμαρχου Παύλου Παύλου.
Συγκεκριμένα, σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ο Κώστας Λογοθέτης άφησε υπονοούμενα ότι επί της δωδεκαετίας Παύλου, ο πρώην δήμαρχος δεν έκανε τίποτα για να μας υπολογίζει το καζίνο, ρίχνοντας εμμέσως μομφή κατά του πρώην δημάρχου.
Ο Κώστας Λογοθέτης, με τη στάση του, δείχνει πώς αντιλαμβάνεται την ευγνωμοσύνη προς όλους αυτούς που τον βοήθησαν να εκλεγεί δήμαρχος. Κάνοντας συνεχώς απρόκλητες και αδικαιολόγητες επιθέσεις εναντίον τους, συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης της εξουσίας, ως τσιφλικάς, που υφάρπαξε την εξουσία υφαίνοντας ιστό ψεμάτων.
Πρόκειται για ένα δήμαρχο που προσπαθεί με στρεβλό τρόπο κι επικοινωνιακά τερτίπια να αλλοιώσει την οικτρά πραγματικότητα, ώστε να την ωραιοποιήσει στα μάτια των δημοτών, προκειμένου να μετριάσει το πολιτικό του κόστος.
Τα αρνητικότατα μηνύματα που απορρέουν από τη δημοτική του αρχή δεν επιδέχονται οιαδήποτε παρερμηνεία. Οι φήμες και οι δικαιολογίες τους, ανάξια διάψευσης.
Μια δημοτική αρχή μ’ έντονο δημοκρατικό έλλειμμα, αλλά και με ανυπαρξία ηγετικών μορφών να επεμβαίνουν όταν χρειάζεται. Που οι δημοτικοί της σύμβουλοι δεν αντιδρούν στα παραστρατήματα του σπιθαμιαίου και περαστικού δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, θυμίζοντας αδρανή υλικά και αγάλματα σιωπής. Κι όταν επεμβαίνουν, κακόηχα, είναι για να μπαχαλοποιήσουν περισσότερο την κατάσταση και να δικαιολογήσουν τον τίτλο της δημοτικής αρχής, σκορποχώρι.
Είναι ολοφάνερο, ότι ο Κώστας Λογοθέτης, διαπράττει και ποινικά κολάσιμες πράξεις, όπως της παράβασης καθήκοντος (δεν εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου), διασπείρει εν γνώση του φήμες και ψευδείς ειδήσεις για να προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες και να τους χωρίσει στα δύο, αλλά και ενδεχόμενα να διαπράττει κι απιστία εις βάρος του δήμου για λογαριασμό τρίτων. Επιχειρεί να ωραιοποιήσει μάλλον επικίνδυνες πολιτικές για τον τόπο, ασκώντας διοικητικό εκτροχιασμό. Επίσης, στον πιο ουσιαστικό αντιδήμαρχό του, ασκήθηκε μηνυτήρια αναφορά και υποβλήθηκε αγωγή από τον περιφερειάρχη.
Ένας δήμαρχος φειδωλός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, που είναι οξύμωρο πριν τις εκλογές να υπόσχεται -όπως ο προαστιακός- και μετά, αφού υφάρπαξε τη ψήφο των πολιτών, να εφευρίσκει δυσκολίες για να μην τις υλοποιήσει, αυξάνοντας την αναξιοπιστία, την αβεβαιότητα, την καχυποψία, κλείνοντας εν κατακλείδι την στρόφιγγα της εμπιστοσύνης προς στους δημότες.
Ένας δήμαρχος που οι πολιτικές του επιλογές βρίσκονται σε τελείως λάθος δρόμο και μοιάζουν σπασμωδικές.
Ένας δήμαρχος που αυτογελοιοποιείται, αφού ανακοινώνει έλευση υφυπουργών στο Λουτράκι και δεν έρχεται κανείς. Το αναιμικό του πέρασμα αποδεικνύεται στο πιο σύντομο, στο πιο επιβλαβές, στο πιο ανώφελο κι ασήμαντο για τον τόπο, αφού χάνονται ευκαιρίες. Όπως αυτή με την ένταξή έργων του δήμου στο ΕΣΠΑ, που με το «έτσι γουστάρω» των αντιδημάρχων του, έφυγαν από τη συνάντηση με τον οικείο περιφερειάρχη επιδιδόμενοι… σε χαρακίρι, αντί να μείνουν και να διεκδικήσουν χρήματα για το δήμο.
Ένας δήμαρχος που φέρεται σαν να επιδιώκει τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, το ξεθεμελίωμα βασικών και αναφαίρετων δικαιωμάτων των πολιτών. Που τον κατηγορούν οι δικοί του οι συνεργάτες για ψευτοηθική κι αυτοί που έχουν φιλότιμο, κατεβαίνουν από το τραίνο.
Ένας δήμαρχος που αφού δεν καταφέρνει να μας σταματήσει με τα παρακάλια του στο τηλέφωνο για την πολιτική κριτική που ασκούμε εις βάρος του κι εξαιτίας των διφορούμενων πολιτικών του, στέλνει τους στρατευμένους του να μας πείσουν να μην πάμε απέναντι από το δήμαρχο κι όταν και αυτή η τακτική δεν πιάνει, εξαπολύει τα σε διατεταγμένη υπηρεσία δημοσιογραφικά του απόβλητα -σκουπιδογράφοι- που έχουν καταδικαστεί από δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση και συνδιοικούνε, να μας κάνουν επίθεση και να μας φοβίσουν και να αμαυρώσουν έντιμες και προς το συμφέρον όλων των πολιτών προσπάθειες. Που αδυνατεί να κατανοήσει ότι όλα αυτά μας χαλυβδώνουν!
Θα κόψουμε δια των αποκαλύψεων, τον ομφάλιο λώρο που ενδεχόμενα φαίνεται να έχει ο δήμαρχος με τα συμφέροντα των ελαχίστων εις βάρος των πολλών.
Δεν θα ανεχτούμε, εμείς οι πολίτες, την πολιτική βία που επιδιώκετε εις βάρος μας, επειδή εσείς κύριε δήμαρχε βρίσκεστε σε πολιτική παράλυση και αχρηστία και δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις πιέσεις και να υπερασπιστείτε τους πολίτες σας.
Δεν θα επιτρέψουμε την ισοπέδωση των πάντων και είστε αποκλειστικά υπεύθυνος που υποβαθμίσατε τις πολιτικές σας σε τοξικότατα σκουπίδια που κινδυνεύουν να δηλητηριάσουν ολόκληρο το δήμο.
Είναι πανεύκολο να αποδείξουμε ότι αυτή η δημοτική αρχή έχει αποτύχει και τελειώσει από την πολιτική σκηνή του τόπου.
Έχουμε εισπράξει το μήνυμα, μας έχετε δημιουργήσει την αίσθηση, ότι κάτι μαγειρεύεται πίσω από τις πλάτες των πολιτών και προωθείται πολιτικές προσυνεννοημένες εκποιώντας το μέλλον του τόπου.
Ο καμβάς των πολιτικών σας ατοπημάτων πλούσιος κι ατελείωτος, ενώ η Δημοκρατία πενθεί, με τη δημοτική σας αρχή. Οι διανθισμένοι συλλογισμοί, το υπέρ του δέοντος σπαραξικάρδιο ύφος του δημάρχου, αλλά και η περίτεχνη φρασεολογία, στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες, να τους κοιμίσουν κι εν κατακλείδι να προωθήσουν «βελούδινες» αλλαγές που στόχο θα έχουν την εκποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του δημάρχου.
Η εικόνα, με τη δημοτική αρχή να προσπαθεί να εξοβελίσει, να ξεθεμελιώσει, να κατακερματίσει, να τορπιλίσει και να ισοπεδώσει το εφικτό, το αναγκαίο, και το αυτονόητο, είναι αξιοθρήνητη και μοιάζει σαν να προσπαθεί να απαγγείλει τον επικήδειο της.

Υ.Γ. 1: Η ιστορία ποτέ δεν βλέπει με καλό μάτι αυτούς που χρονοτριβούν όταν η Ρώμη καίγεται…
Υ.Γ. 2: Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν φώναξα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν φώναξα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε μείνει κανείς, για να αντισταθεί μαζί μου.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

(220711)




Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ
ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΔΗΜΟ


Τον προσανατολισμό της στην προστασία του περιβάλλοντος αναδεικνύει και προβάλλει με τα έργα της η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της αντίληψής τους για ένα σύγχρονο και πρότυπο οικολογικό δήμο, προγραμματίσθηκε η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε όλα τα δημοτικά κτίρια και σχολεία. Στον πράσινο προσανατολισμό του συνδυασμού κατασκευάσθηκε το πρώτο δημόσιο βιοκλιματικό κτίριο στην Κορινθία με τη βίλα Χατζόπουλου.
Ο πρώην δήμος Λουτρακίου Περαχώρας προχώρησε σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για να υλοποιηθούν μεγάλα προγράμματα, όπως είναι:
- Η θέρμανση του SPA και των πισίνων του με ηλιακή ενέργεια.
- Τα Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα «Ευφυής Ενέργεια» και LIFE+ 2010.
- Τις επεμβάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας από το Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» στο γυμνάσιο Λουτρακίου, το κτίριο της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε., το Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου και το κτίριο του νέου Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου.

Πεποίθηση του επικεφαλής του συνδυασμού είναι ότι ο δήμος, πρέπει να επενδύσει στους ανθρώπους του, να εμπιστευθεί πρωτοπόρους συμπολίτες και να στηρίξει τις δικές τους προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

(220711)




ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΗΠΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΙΓΙΑΛΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Δημοπρασία εκμίσθωσης απλής χρήσης αιγιαλού στη θέση Καλυψώ - Μπούτσι, πραγματοποιείται την Τετάρτη στις 09:00, στο πλαίσιο συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Επιπρόσθετα στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν κι 11 θέματα που έχουν ως ακολούθως:
1 Κατάρτιση όρων δημοπρασίας εκτέλεσης έργου: «Συντήρηση δημοτικής οδοποιίας Λουτρακίου Περαχώρας».
2 Κατάρτιση όρων δημοπρασίας εκτέλεσης έργου: «Δημοτική οδοποιία στη δημοτική κοινότητα Ισθμίας».
3 Κατάρτιση όρων δημοπρασίας εκτέλεσης έργου: «Αγροτική οδοποιία (Αγ. Θεοδώρων)».
4 Διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 για την κάλυψη διαφόρων δαπανών.
5 Έγκριση απόδοσης εντάλματος προπληρωμής για την κάλυψη δαπανών διέλευσης διοδίων των οχημάτων του δήμου για την μεταφορά ανακυκλώσιμων υλικών και απαλλαγή υπολόγου.
6 Έγκριση απόδοσης εντάλματος προπληρωμής για την κάλυψη δαπανών τελών ταξινόμησης και έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας του νέου απορριμματοφόρου αυτοκινήτου υπηρεσίας Καθαριότητας και απαλλαγή υπολόγου.
7 Έγκριση απόδοσης εντάλματος προπληρωμής για την κάλυψη δαπανών παραλαβής επεξεργασμένων αρχείων για τη σύνταξη βεβαιωτικών καταλόγων του γραφείου εσόδων και απαλλαγή υπολόγου.
8 Προέλεγχος οικονομικού απολογισμού δήμου Λουτρακίου Περαχώρας έτους 2010.
9 Προέλεγχος ισολογισμού δήμου Λουτρακίου Περαχώρας έτους 2010.
10 Προέλεγχος οικονομικού απολογισμού έτους 2010 δήμου Αγίων Θεοδώρων.
11 Προέλεγχος ισολογισμού δήμου Αγίων Θεοδώρων έτους 2010.

(220711)




ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ,
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

Την εφαρμογή πλέγματος μέτρων, έτσι ώστε η διεξαγωγή της εμποροπανηγύρεως κατά τον εορτασμό της Παναγίας Γιάτρισσας, να μην έχει οικονομικές επιπτώσεις τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε στις επιχειρήσεις της πόλης, ζητεί μ’ έγγραφό της προς το δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, η Ένωση Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου.
Συγκεκριμένα στο έγγραφο περιλαμβάνονται οκτώ μέτρα, μεταξύ των οποίων πιο σημαντικό είναι το αίτημα να αποκλεισθούν προϊόντα που πωλούνται από τα τοπικά καταστήματα, έτσι ώστε δυνητικά να μην έχουν απώλειες στο τζίρο τους, καθώς επίσης να τηρηθούν αυστηρά τα χρονικά του όρια και να μην εξαπλωθεί υπέρμετρα.
Αναλυτικά στα οκτώ μέτρα που προτείνει η Ένωση Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου, προβλέπονται τα ακόλουθα:
1 Αυστηρά χρονικός περιορισμός της λειτουργίας του πανηγυριού, καθώς και συνεχής έλεγχος καθ' όλη την διάρκεια της λειτουργίας του. Για παράδειγμα, την παραμονή της γιορτής, 7/9/2011 να δοθούν οι άδειες στους μικροπωλητές, με αριθμημένες θέσεις, αυστηρά ελεγχόμενες.
2 Λήξη του πανηγυριού αυστηρά στις 9/9/2011 το μεσημέρι.
3 Εγγύηση 50% της αξίας της θέσης του μικροπωλητή, για την αυστηρή τήρηση των όρων λειτουργίας και επιστροφή των χρημάτων με πιστοποιημένη την τήρηση των όρων, από κλιμάκιο των υπευθύνων εποπτών του πανηγυριού.
4 Περιορισμός σε μεγάλο βαθμό του όγκου κάλυψης του χώρου του πανηγυριού. Όχι εξάπλωση, αλλά μείωση.
5 Να μη δοθούν άδειες σε μικροπωλητές με είδη ευρείας χρήσης, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, οικιακής χρήσης κ.α.
6 Αυστηρή τήρηση των υγειονομικών προδιαγραφών για αποφυγή ρύπανσης και μόλυνσης των περιοίκων.
7 Ποινή με αποκλεισμό, των μικροπωλητών που δεν τηρούν τους όρους.
8 Οικονομική ενίσχυση από τα έσοδα του πανηγυριού, στους υπαλλήλους που θα αναλάβουν την τήρηση της καλής λειτουργίας του, με έκτακτο επίδομα, ως κίνητρο καλύτερης απόδοσης και εφαρμογής των όρων λειτουργίας.
(220711)
Return top