ΚΟΥΪΖ

Ποιο είναι το συγγενικό πρόσωπο δημοτικού συμβούλου που φόρτωνε στο αυτοκίνητό του τα πεύκα που έκοβε από την παράνομη διαπλάτυνση δασικών δρόμων η μπουλντόζα «ΜΟΜΑ», σύμφωνα με τις διαταγές του;

(300711)




Ο ΚΩΣΤΑΑΑΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Σ’ άλλη μία αυθαιρεσία έχει προχωρήσει ο αυτοκράτορας του Λουτρακίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press. Ο Κωστάαακης, ενδεχομένως, την Λουτράκι Α.Ε. πρέπει να την αντιλαμβάνεται, σύμφωνα με τη μέχρι σήμερα πρακτική του, ως την προσωπική του επιχείρηση.
Χωρίς η Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. να διαθέτει κανονισμό λειτουργίας -λαμβανομένου υπόψη ότι ο Κωστάαακης για δικούς του λόγους δεν θέτει προς ψήφιση στο Δ.Σ. το σχέδιο του νομικού της συμβούλου Γιώργου Πέτρου και προτίμησε με απευθείας ανάθεση κι αμοιβή € 2.000, να το δώσει στον κουμπάρο του Δημήτρη Κονομόδη- προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης καθαρισμού της θάλασσας της παραλίας Λουτρακίου, διαθέτοντας για διάστημα λιγότερο των δύο μηνών € 15.000 ως αμοιβή για τη βάρκα και € 7.000 για το χειριστή της.
Σύμβαση, ελαφρώς χαμηλότερη έναντι της περσινής, αλλά χωρίς έργο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρονται με επιφύλαξη, την εν λόγω βάρκα δεν την έχουν δει ούτε μία φορά να καθαρίζει τη θάλασσα. Λέγεται δε, ότι η υγκεκριμένη βάρκα, λόγω της κατασκευής της με τη σέσουλα μήκους 1,1 μ. στην πλώρη, παρουσιάζει αδυναμία πλεύσης με συνέπεια να καθίσταται αδύνατον να επιτελέσει έργο σε κυματισμό, πολύ δε περισσότερο καθίσταται επικίνδυνη για την ασφάλεια των λουομένων, δεδομένου ότι χάνεται ο έλεγχός της από το χειριστή.
Στη Θάλασσα πετάει ο Κωστάαακης το δημοτικό χρήμα;
(300711)




ΚΩΣΤΑΑΑΚΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» ΤΗΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑΣ
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ;

Όσο καλή διάθεση για άσκηση κριτική να έχει και ο τελευταίος πολίτης, αυτό που διαπιστώνεται από μέρος στελεχών του συνδυασμού Με τους Πολίτες «Πίσω» είναι η διάθεση πλιάτσικου σ’ ότι αφορά τα δημόσια αγαθά, άσχετα αν στο πρόσφατο παρελθόν οι πλατσικολόγοι κατηγορούσαν άλλα πρόσωπα, προφανώς για να αποπροσανατολίσουν, έναντι των μελλοντικών τους σχεδίων.
Η ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Λουτρακίου «Τα Γεράνεια» που απεστάλη χθες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του loutraki-press, έρχεται να επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο τα κουίζ που θέτει περισσότερο από ένα μήνα το ιστολόγιο για το ρόλο που έπαιξαν τις προηγούμενες ημέρες οι «στρατηγοί» της μπουλντόζας «ΜΟΜΑ».
Οι «στρατηγοί» είχαν υπό τις διαταγές τους τη μπουλντόζα της Σχολής Μηχανικού για διάστημα 27 ημερών σε αγροτικές και δασικές περιοχές για την εξυπηρέτηση και μόνον προσωπικών περιουσιακών τους συμφερόντων, σε βάρος του κοινού συμφέροντος, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, σε βάρος της προστασίας του δάσους! Παράλληλα, όλα δείχνουν, ότι και τα καύσιμα ακόμη του μηχανήματος, καλύπτονταν από δημοτικό χρήμα!
Φυσικά, κανείς δεν μπορεί ούτε καν να υποθέσει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν ήταν σε γνώση του Κωστάαακη, καθ’ ότι στην Ιάσωνος με τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει γίνει θέμα συζήτησης τουλάχιστον τρεις φορές. Παρ’ όλα αυτά, αντιμετωπίζοντας το δήμο ως τσιφλίκι τους, ο άτακτος στρατός εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων, έχει αφήσει τελικά τα Γεράνεια στην τύχη τους.
Αυτό επισημαίνεται χαρακτηριστικότατα στην ανακοίνωση με ημερομηνία 27 Ιουλίου 2011 του Κυνηγετικού Συλλόγου Λουτρακίου, που έχει περπατήσει σπιθαμή προς σπιθαμή ολόκληρο τον ορεινό όγκο. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι από 29.383 μέτρα που ήταν προγραμματισμένα να καθαρισθούν σύμφωνα και με την άδεια του Δασαρχείου Κορίνθου, έχουν καθαρισθεί μόνον 3.273 μέτρα των επτά πρώτων ημερών.
Η μπουλντόζα «ΜΟΜΑ» ή επί το ορθότερον προωθητήρας D7 έχει εκχωρηθεί για σαράντα ημέρες από τη Σχολή Μηχανικού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2011, σύμφωνα και με τη σχετική άδεια του Δασαρχείου Κορίνθου, με σκοπό να συμβάλει στον καθαρισμό δασικών δρόμων των οποίων η βατότητα χρήζει άμεσης επισκευής που έχουν καταστραφεί από βροχές και κατολισθήσεις, όπως απομάκρυνση τεράστιων ογκόλιθων, ξεμπάζωμα ή μπάζωμα τμημάτων που έχουν υποχωρήσει. Διευκρινίζεται ότι αποστολή της δεν ήταν η διαπλάτυνση των δασικών δρόμων, καθ’ ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν είναι κατάλληλο για την εν λόγω εργασία.
Στο πλαίσιο αυτό, επελέγησαν δασικοί δρόμοι οι οποίοι επί σειρά ετών η βατότητα τους ήταν από αδύνατη έως σχεδόν αδύνατη κι ευρίσκονται στο εναπομείναν άκαυτο κι απαράμιλλης ομορφιάς παραλιακό πευκοδάσος της Περαχώρας.
Δηλαδή, στον αρχικό σχεδιασμό, επελέγησαν οι περιοχές στην Βουλιαγμένη, στην Στέρνα, στην Μυλοκοπη, στο Μπούφι, στην Σκαλωσιά και η πορεία συνεχίζονταν προς Κρίκη, Μαλαγάρι, Καμαρίζα, Καστανιά, προσπερνούσε κάθετα το Σελκι και συνεχίζετο στην Μούρτιζα και από εκεί ο σχεδιασμός προέβλεπε να καλυφθεί το σήμα κατατεθέν της δασοκάλυψης του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων που είναι το βορεινό τμήμα με το βράχο των Γερανείων και είναι αυτό που βλέπουν οι Περαχωρίτες με την ανατολή του ήλιου και σίγουρα δεν δέχονται η εικόνα αυτή των Γερανείων κάποιο ξημέρωμα να είναι μαύρη.
Για την ιστορία τη διάθεση του προωθητήρα D7, είχε εξασφαλίσει από το 2010 ο τέως δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, αλλά για λόγους εσωτερικούς της Σχολής Μηχανικού δεν κατέστη αυτό δυνατόν να γίνει την περσινή χρονιά και διατέθηκε τη φετινή χρονιά που υπήρξε η δυνατότητα.
Η επιλογή των τοποθεσιών έγινε σε συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λουτρακίου -ο οποίος εξ αντικειμένου γνωρίζει όλους τους δρόμους και τον βαθμό δυσκολίας βατότητας- αποτύπωσαν επί χάρτου σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ζήτησε το Δασαρχείο Κορίνθου τους δρόμους που έχρηζαν άμεσης επισκευής κι αφού ελέχθησαν χορηγήθηκε η σχετική άδεια.
Επισημαίνεται ότι βασικός όρος της διάθεσης του μηχανήματος από την Σχολή Μηχανικού, ήταν η ύπαρξη της προαναφερόμενης άδειας την οποία και εξασφάλισε ο τέως δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης από το 2010.
Με τα όσα αποκαλύπτει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λουτρακίου «Τα Γεράνεια», η προαναφερόμενη υπόθεση επιβάλλεται να έλθει προς συζήτηση στα προ ημερήσιας συζήτηση θέματα στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση διάνοιξης των εν λόγω δασικών δρόμων από ιδιώτες πλέον και το κόστος των εργασιών να χρεωθεί στους «στρατηγούς» της μπουλντόζας.
Παράλληλα, οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα πρέπει στοιχειωδώς να ζητήσουν συγνώμη από τους πολίτες του δήμου που έκαναν κατάχχρηση εξουσίας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος;

Φυσικά, σ’ αυτές τις περιπτώσεις στον πολιτισμένο κόσμο, αν υπάρχει ευθιξία παραιτείσαι!
Ίδωμεν…

(300711)
Return top