Ο ΕΡΜΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

Η επιστολή του τακτικού επισκέπτη του loutraki-press, Ερμή, έχει ανοίξει ήδη ένα κύκλο προβληματισμού και το ενθαρρυντικό θα είναι αυτός ο κύκλος να μετατραπεί σε ανοικτή συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.
Ο Ερμής, στην επιστολή του δεν κάνει τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από το να αποτυπώνει την πραγματικότητα κι αυτό που έρχεται και είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο όλοι μας να αντιμετωπίσουμε, δεδομένου ότι για τους περισσότερους η συρρίκνωση τω εσόδων έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα και αδυναμία ανταπόκρισης τόσο στις ανάγκες της καθημερινότητας, όσο και στις τρέχουσες προγραμματισμένες τακτικές υποχρεώσεις, ενός εκάστου.
Το νέο τοπίο που βρίσκεται μπροστά μας, θα δημιουργήσει προβλήματα που κάποιοι δεν φαντάζονται και κάποιοι άλλοι δεν θέλουν ούτε καν να σκέφτονται ότι τα αρνητικά που φαντάζονται ως συνέπεια της κρίσης που ζούμε, ότι μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
Είναι πάρα πολύ ορθή η επισήμανση του Ερμή, ότι για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε σ’ αυτό που είναι ήδη διαμορφωμένο μπροστά μας, απαιτείται η συλλογικότητα και η ομαδικότητα, έναντι του ατομικισμού που επικράτησε τις δεκαετίες μετά τη μεταπολίτευση. Απαιτείται, δηλαδή, εδώ και τώρα, όλοι μας να αλλάξουμε νοοτροπία και η σκέψη να κινείται με συλλογικό προσανατολισμό για την αντιμετώπιση των όσων δυσβάσταχτων έχουν σχεδιάσει να συμβούν σε βάρος της; πατρίδας μας και στον καθ’ ένα ξεχωριστά από εμάς, χωρίς εμάς.
Το loutraki-press είναι διαθέσιμο να φιλοξενήσει και να προβάλλει απόψεις που από μια άλλη οπτική γωνία, προσαρμοσμένες στη νέα πραγματικότητα κι αυτό που έρχεται, θα αναπτύσσουν προβληματισμούς και θα δίνουν ιδέες να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνυπάρξουμε και να αντεπεξέλθουμε των συνθηκών που υπάρχουν στο σκοτεινό τούνελ που ήδη μας έχουν βάλει και η αλήθεια είναι ότι φως εξόδου, ούτε ακόμη υπάρχει, ούτε ακόμη φαίνεται, αλλά και να ελπίζουμε ότι κάτι μπορεί ν’ αρχίσει να φαίνεται, αφού πρώτα παρέλθει τουλάχιστον μια δεκαετία;

(050711)




ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Θεμιτή η αντίδραση και η ένσταση του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου στις μεθοδεύσεις του Κώστα Λογοθέτη, για την πρόσληψη των δύο δικηγόρων στη Λουτράκι Α.Ε., που σε τίποτε δεν δικαιολογούσε και δεν μπορούν να σταθούν οι αμοιβές αυτές λόγω της πρότερης εμπειρίας τους.
Ωστόσο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου, μήπως θα πρέπει με τα μέλη του να επανεξετάσουν τη στάση τους και σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές να επιδείξουν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας;
Χαρακτηριστικότατη είναι η παρακάτω καταγγελία που έφθασε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο στο loutraki-press.
«Ίσως να μην είναι κι ο καταλληλότερος τρόπος για να εκφραστεί η απογοήτευση που νιώθουν πολλοί πολίτες. Κι αυτό, διότι είναι δύσκολο να διαβαστεί, αν δεν διαβάσει κάποιος το loutraki-press.
Ας ελπίσουμε ότι θα κάνετε κάτι εσείς, ώστε να γίνει ευρέως γνωστό, πως πολλά υπερχρεωμένα νοικοκυριά στο νομό Κορινθίας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τη στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, όπως την έχουν σ’ άλλους νομούς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώσουν τα έξοδα για την κατάθεση φακέλου για την εκδίκαση της προσφυγής τους στο Ειρηνοδικείο Κορίνθου...»
Ως Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου, είναι φυσικό ότι διαθέτετε την απαιτούμενη τεχνογνωσία και πολλά από τα μέλη σας που δεν πνίγονται αυτή την περίοδο στη δουλειά, υπό την αιγίδα του ΔΣΚ να διεκπεραιώσουν αυτές τις υποθέσεις.

(050411)




ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Με την πάροδο του εξαμήνου και τη λήξη της περιόδου χάριτος για τη δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, ένα από τα θέματα που δημιούργησαν αίσθηση, ήταν και η απρεπής συμπεριφορά να μην προσκληθεί στη συνέντευξη Τύπου αναγγελίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Καράτε νέων ηλικίας 14 - 17 ετών, ο διοργανωτής φορέας, που είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης, Περιβάλλοντος ο «Προμηθέας».
Δημοτικοί παρατηρητές σχολίαζαν αρνητικά την τακτική του Κώστα Λογοθέτη, επισημαίνοντας ότι οι κινήσεις αυτές δείχνουν τη μικροψυχία… του ανδρός, υποστηρίζοντας ότι είναι προφανές και διακινδυνεύοντας την πρόβλεψη ότι στο μεγάλο αυτό τομέα του δήμου, από τη νοοτροπία που διέπει τη δημοτική αρχή, θα δημιουργηθούν πάρα πολλά προβλήματα.
Χαρακτηριστικό είναι και δεν πίστευαν σ’ όσα άκουγαν, ότι ο «Προμηθέας» δεν έχει καν προσκληθεί να παρευρίσκεται ακόμη και στη συνέντευξη Τύπου!..

(050711)




ΑΥΡΙΟ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ RALLY ACROPOLIS 2011

Τον απολογισμό του Rally Acropolis 2011, θα παρουσιάσουν αύριο στις 17:00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγίων Θεοδώρων, Κωνσταντίνος Λογοθέτης, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Rally Acropolis και πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Βασίλης Δεσποτόπουλος και ο πρόεδρος της εταιρίας διοργάνωσης του Rally Acropolis «CELERITAS», Παύλος Αθανασούλας.
(050711)




ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ’74 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Εκδήλωση μνήμης με παραδοσιακούς Κυπριακούς χορούς και τραγούδια επ’ ευκαιρία της επετείου της εισβολής των Τούρκων στη Μεγαλόνησο τον Ιούλιο του 1974, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 και ώρα 19:30 στο θέατρο του Κέντρου Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού, οδός Αγίου Σπυρίδωνος στο Σχίνο.
Η εκδήλωση, οργανώνεται από την επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συμμετοχή του χορευτικού Ομίλου του Πανεπιστημίου Κύπρου, με επικεφαλής τον Πρύτανη καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και τον καθηγητή Ανδρέα Βοσκό.

(050711)




Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΣΙΩΝ

Τα ζητήματα ύδρευσης, καθαριότητας, πυρασφάλειας, συντήρησης δρόμων και ελεύθερης πρόσβασης στη παραλία, ετέθησαν στη λαϊκή συνέλευση της Τοπικής Κοινότητας Πισίων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού, στο Σχίνο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ιωάννης Γκίκας αναφέρθηκε στα έργα τα οποία έγιναν την προηγούμενη τετραετία και προέτρεψε τους δημότες και τους φορείς της περιοχής να θέσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Ο Κώστας Λογοθέτης χωρίς να αναλάβει προσωπικές δεσμεύσεις, τόνισε ότι τα προβλήματα και εκκρεμή θέματα σε συνεργασία με τις περιφέρειες, αλλά και με όλους τους αρμόδιους φορείς και δημότες θα γίνουν μεγάλες προσπάθειες για να λυθούν.
Από την πλευρά του ο τέως δήμαρχος Γεώργιος Γκιώνης, αναφέρθηκε στα ποσά που διατέθηκαν κατά την προηγούμενη τετραετία για έργα πού πραγματοποιήθηκαν στη περιοχή και επεσήμανε την ανάγκη η προσπάθεια να συνεχιστεί από όλους.
Στη σύντομη παρέμβασή του ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία, Γεώργιος Πετρίτσης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα τα διάφορα προβλήματα της περιοχής, στα οποία αναφέρθηκε, πρέπει να λυθούν άμεσα.

(050711)
Return top