ΚΟΥΪΖ

Ο Κώστας Λογοθέτης ετοιμάζεται να προσαλάβει «συγγενικό» του πρόσωπο ή όχι;
(120711)




«ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ…»

Στην πολιτική, πρέπει κι επιβάλλεται ο λόγος σου να πείθει… Αν από καθαρή τύχη ή σε ευνόησαν οι συγκυρίες κι έχεις βρεθεί σε μια θέση για την οποία τα προσόντα και οι δυνατότητές σου είναι κατώτερες των περιστάσεων, θα πρέπει να ξέρεις να κρυφτείς για να μην σε πάρουν πρέφα... Κι αυτό, γιατί, άμα οι απλοί πολίτες σ’ αντιληφθούν τι καπνό φουμάρεις -που λέει και ο λαός μας- αρχίζει το καλαμπούρι και η καζούρα. Πολύ δε χειρότερα γίνονται τα πράγματα, όταν σε αντιληφθεί η νεολαία και ειδικότερα το κομμάτι εκείνο που βρίσκεται στην πρώτη εφηβική ηλικία.
Οι νέοι, είναι ευρηματικοί και παρουσιάζουν τα πράγματα από τη δική τους σκοπιά και πώς εκείνοι αντιλαμβάνονται και τι απαιτήσεις έχουν από την εκάστοτε δημοτική αρχή, ενώ στην προκειμένη περίπτωση, διαπιστώνουν την ανυπαρξία της!
Χαρακτηριστική, για του λόγου το αληθές, είναι η παρακάτω επιστολή που απέστειλαν στο loutraki-press μια χούφτα παιδιά αγόρια και κορίτσια από τους Αγ. Θεοδώρους, που εμπλέκονται με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου τους.
Έχει ενδιαφέρον να προσέξει ο αναγνώστης τι γράφουν στον Κώστα Λογοθέτη και ποια μηνύματα του στέλνουν, που σε οποιονδήποτε άλλον στη θέση του, θα τον έκαναν να νιώθει πάρα πολύ άβολα, γιατί η επιστολή μιας χούφτας παιδιών, στην κυριολεξία αδειάζει τον πρώτο πολίτη.
«Είμαστε παιδιά από τους Αγίους που χορέψαμε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για ότι κάνετε για μας.
Είναι τόσα πολλά, μα ας αρχίσουμε από το τελευταίο. Κατ’ αρχάς να σας πούμε ότι σας αποκαλούμε αγαπημένε, γιατί αλήθεια σας αγαπάμε επειδή φροντίζετε για εμάς και το μέλλον του τόπου.
Η λέξη κύριος, μας έχουν εξηγήσει οι δάσκαλοί μας, τη λέμε μόνο σε κάποιους απόμακρους και σοβαροβλόσυρους ανθρώπους. Υπουργούς, προέδρους, δικαστές κ.λπ. Εσείς, όμως, δεν έχετε καμία σχέση μ’ όλους αυτούς.
Εσείς είστε πάντα χαμογελαστός, προσηνής, ήρεμος.
Είστε ο Κωστάκης, ο δήμαρχός μας που λένε οι γονείς μας.
Αγαπημένε μας δήμαρχε, ευχαριστούμε που φρόντισες μαζί με τους συνεργάτες σου να γίνει η εκδήλωση στην Κόρινθο.
Να ’ξερες από τι μας γλύτωσες!
Από τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τους θείους, τις θείες, που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν ήρθαν να μας δουν κι έτσι γλυτώσαμε τα χαϊδέματα στο κεφάλι μετά το τέλος της παράστασης και προπαντός τα τσιμπήματα στο μάγουλο.
Το πιο εκνευριστικό πράγμα.
Θυμάστε, βέβαια, δήμαρχε μας, τα τσιμπήματα γιατί είχατε κάνει κι εσείς παιδί κάποτε…
Γλυτώσαμε από όλους αυτούς.
Γλυτώσαμε, από παγωτά, χυμούς, σουβλάκια κ.λπ.
Έτσι, προστατέψαμε και την υγεία μας.
Χάρη σ’ εσάς, γλυτώσαμε την καζούρα των φίλων και συμμαθητών.
Ξέρετε πως είναι τα παιδιά…
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη διάλυση της Φιλαρμονικής.
Μας κάνατε πολύ ευτυχισμένους. Γιατί, απ’ ότι μαθαίνουμε -βλέπετε δεν έχουμε και καμιά σοβαρή ενημέρωση- του χρόνου δεν θα έχουμε τίποτε άλλο απ’ όλα αυτά τα πολιτιστικά.
Ξέρετε: Πρόβες, μαθήματα, και ξανά πρόβες.
Έτσι, θα έχουμε χρόνο για παιχνίδι και «σουλατσαρία» στους δρόμους, τις πλατείες, την παραλία, και θα τη βγάζουμε κοτσάνι…
Αφήστε που εκεί έξω υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μας… αγαπάνε και που είναι πάντα πρόθυμοι να μας κεράσουν, να μας πάνε βόλτα με τη μηχανή ή το αυτοκίνητο.
Απορούμε, που οι γονείς μας λένε συνέχεια να προσέχουμε και να μην τους μιλάμε. Αλλά, μπορεί κανείς να καταλάβει τους γονείς;
Όλο γκρίνια και παρατηρήσεις.
Ακόμα και για εσάς!
Ενώ στην αρχή χάρηκαν, τώρα γκρινιάζουν. Λένε, καλό παιδί ο Κωστάκης!..
Ναι. Έτσι, σας αποκαλούν. Κωστάκη!..
Καλό παιδί…
Καλό Πάσχα, απαντάει ο άλλος.
Πώς θα καταλάβουμε τι θέλουν να πουν που τους ρωτάμε κι όλο μας λένε θα καταλάβετε όταν μεγαλώσετε;..
Εμείς, δήμαρχέ μας, θα συνεχίσουμε να σας αγαπάμε.
Μόνο εσείς μας σκέφτεστε και μας δίνετε χρόνο για παιχνίδι κι όχι όλες αυτές τις αηδίες περί πολιτισμού, κουλτούρας κ.λπ.
Ένα τελευταίο μεγάλο ευχαριστώ για την απουσία όλων σας από την εκδήλωση κι έτσι κατάλαβαν και οι γονείς μας ότι όλα αυτά τα πολιτιστικά είναι μια βλακεία για να τρώει το χρόνο μας.
Μόνο για ένα πράγμα, είμαστε λυπημένοι, αγαπημένε μας δήμαρχε. Κι αυτό, είναι ότι θα σας έχουμε δήμαρχο για άλλα σχεδόν τρία χρόνια.
Ευχαριστούμε πολύ.
Τα δικά σας παιδιά.
Άννα, Φαίδρα, Καίτη, Θάνος, Ιφιγένεια, Γιάννης, Αλεξία, Κώστας, Δανάη, Πέτρος, Αλέξανδρος κι όλοι οι υπόλοιποι μέχρι τους εκατό.
Σας χαιρετούμε δήμαρχε Κωστάκη.

Σκέψεις για ενοποίηση των φιλαρμονικών ελέω «Καλλικράτη»
Το loutraki-press απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης, Περιβάλλοντος «Προμηθέας» του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Νίκο Λόη, να τοποθετηθεί για τα ευτράπελα και πρωτοφανή που συμβαίνουν στον τομέα του Πολιτισμού επί δημαρχίας Κώστα Λογοθέτη.
Ο Νίκος Λόης με σαφή τρόπο ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για την εκδήλωση που αναφέρουν τα παιδιά. (Μήπως ο Κώστας Λογοθέτης θα πρέπει να προσπαθήσει να σκεφθεί -όταν οι δικές του «νύφες» για τον Πολιτισμό δεν ενημερώνουν- τι παιχνίδια παίζονται και περιθάλπει, θυσιάζοντας ένα καθ’ όλα αξιόλογο άτομο και με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και παιδεία, την Μαρία Στάμου;)
Όσον αφορά τις ενστάσεις για τη Φιλαρμονική, ο Νίκος Λόης ξεκαθάρισε κατηγορηματικότατα στο μαέστρο ότι θα εισπράξει το ποσόν που δικαιούται όταν θα υπάρξει προϋπολογισμός. Έως τότε, θα πρέπει να κάνει υπομονή… Επομένως η Φιλαρμονική δεν έχει διαλυθεί!
Καθαρά προσωπική άποψη του Νίκου Λόη, που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο του «Προμηθέα», σε χαλεπούς καιρούς με Καλλικράτη, σ’ ένα δήμο δεκαοχτώ χιλιάδων κατοίκων, δεν μπορούν να λειτουργούν τρεις δημοτικές φιλαρμονικές, ούτε να χρηματοδοτούνται πλέον και πάρα πολλοί σύλλογοι…
Κατά συνέπεια, στο τραπέζι του διοικητικού συμβουλίου θα πρέπει να έλθει θέμα, δεδομένου ότι υπάρχει και η μουσική σχολή, ενώ θα πρέπει να βρεθεί κι ένα πλαίσιο συνεργασίας, αν το επιθυμεί και η Φιλαρμονική Εταιρεία.

(120711)




ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ SOUSAKI LOGISTICS S.A.


Με λαϊκή συνέλευση για την προσεχή Κυριακή στις 11:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Θεοδώρων, απαντάει η εκτελεστική επιτροπή του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, για την αποτροπή της εγκατάστασης δεξαμενών αποθήκευσης και διακίνησης χημικών προϊόντων από την εταιρία, Soussaki logistics Α.Ε., που ενέκρινε ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Ας ελπίσουμε ότι η δημοτική αρχή και ιδιαίτερα Κώστας Λογοθέτης και Σπύρος Νικολάου θα παρουσιάσουν ολοκληρωμένη πρόταση με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα σε συνδυασμό μ’ όσα έχουν προηγηθεί, προκειμένου να έχουν αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις που προκρίνουν. Η λαϊκή συνέλευση είναι εκείνη που θα εγκρίνει ή θα απορρίψει τη συγκεκριμένη πρόταση ή θα την τροποποιήσει λαμβάνοντας υπόψη ιδέες και προτάσεις που θα ακουσθούν.

Κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Πέτρο Τατούλη
Εξάλλου, χθες το πρωί, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Σπύρος Νικολάου και Δημήτρης Δέδες, κατέθεσαν στον γενικό γραμματέα της περιφέρειας Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας στην έκδοση αδείας εγκατάστασης στην περιοχή Αγίων Θεοδώρων της χημικής βιομηχανίας Soussaki logistics A.E. για την αποθήκευση και διακίνηση χημικών προϊόντων.
Επισημαίνεται, ότι οι δύο αντιδήμαρχοι βρέθηκαν στην Τρίπολη, στο πλαίσιο διευρυμένης σύσκεψης δημάρχων της περιφέρειας Πελοποννήσου για τη συντονισμό και λήψη αποφάσεων που αφορούν όλους τους δήμους.
Οι εκπρόσωποι του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, κατέθεσαν την ανοικτή επιστολή και στη συνέχεια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν, λες και η συζήτηση και αποφάσεις δεν αφορούν το δήμο μας. Η στάση αυτή θυμίζει το γύφτο που τον απάτησε η σύζυγός του και για να την εκδικηθεί, ευνουχίστηκε…
Φυσικά, οι δύο αντιδήμαρχοι σ’ ένδειξη λεονταρισμού αποχώρησαν με εντολή δημάρχου ή ενδεχομένως της εκτελεστικής επιτροπής. Αύριο, όλοι εσείς ποια πόρτα θα χτυπήσετε για να ενταχθείτε σε ευρωπαϊκά προγράμματα και να τύχει χρηματοδοτήσεων ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων; Τι θα πει τότε ο Πέτρος Τατούλης; Περάστε σας φοβήθηκα;
Σε καμία περίπτωση, δεν εννοείτε, να συμπεριφερθείτε με παθητική στάση και υποτέλεια. Ωστόσο, στη συζήτηση επιβαλλόταν να παραμείνετε γιατί η συζήτηση περιελάμβανε πρώτης προτεραιότητας θέματα που αφορούν και το δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.


Τι αναφέρει η επιστολή διαμαρτυρίας του Σπύρου Νικολάου
Σε υψηλούς τόνους και ιδιαίτερα έντονο ύφος είναι το περιεχόμενο της επιστολής διαμαρτυρίας που κατέθεσαν οι δύο αντιδήμαρχοι του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, στο γενικό γραμματέα της περιφέρειας Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
Η επιστολή χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο είναι καθαρά ιστορικό, χαρακτηρίζεται ως προμελετημένο έγκλημα κι αφορά τις ενέργειες διαμαρτυρίας που έχουν εκδηλωθεί και τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα από τους δύο πρώην δήμους του Λουτρακίου Περαχώρας και των Αγ. Θεοδώρων, καθώς επίσης και του ενιαίου πλέον δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Στο δεύτερο μέρος η επιστολή διαμαρτυρία σε έντονο ύφος, σε μια αποστροφή της υπερβαίνει τα εσκαμμένα, δεδομένου ότι κάνει λόγο ακόμη και για την προσωπική ασφάλεια του καθενός τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ήδη οργανώνουμε την αντίδραση μας, η οποία μπορεί και να σας εκπλήξει. Θεωρούμε δεδομένο ότι εσείς είσθε ο άμεσος υπεύθυνος για ότι και σε όποιον κάτι συμβεί.».

«Το χρονικό ενός προμελετημένου εγκλήματος»
Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφεται από τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, κάτοικο Αγ. Θεοδώρων αναφέρει τα ακόλουθα:
23/05/2007: Αίτηση της Soussaki Logistics A.E. προς την διεύθυνση ΕΑΡΘ της γενικής διεύθυνσης Περιβάλλοντος του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ προς έγκριση Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΠΠΕ).
8/02/2008: Έκδοση θετικής γνωμοδότησης του γενικού διευθυντή Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ στο πλαίσιο της διαδικασίας της (ΠΠΕ) Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
31/03/2008: Ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου του τότε δήμου Αγ. Θεοδώρων, για την εγκατάσταση χημικών στη θέση Σουσσάκι.
06/04/2008: Ανοικτή λαϊκή συνέλευση κατοίκων και φορέων στους Αγ. Θεοδώρους και ψήφισμα διαμαρτυρίας με παρουσία του νυν υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος τάχθηκε, δημόσια, εναντίον της εγκατάστασης χημικών στο Σουσσάκι.
15/04/2008: Ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου, νομού Κορινθίας που διαφωνεί με τη θετική γνωμοδότηση του γ.γ. Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ και συμπαρίσταται στο δημοτικό συμβούλιο του τότε δήμου Αγ. Θεοδώρων.
15/04/2008: Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του τότε δήμου Λουτρακίου Περαχώρας συμπαράστασης στο Δ.Σ. Αγ. Θεοδώρων.
16/04/2008: Ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. του τότε δήμου Ευρωστίνης.
18/04/2008: Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Στυμφαλίας.
23/04/2008: Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Νεμέας.
12/06/2008: Κατάθεση αίτησης της «SOYSSAKI LOGISTICS A.E.» προς τη διεύθυνση ΕΑΡΘ της γενικής διεύθυνσης Περιβάλλοντος του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, για την έκδοση απόφασης έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ), συνυποβλήθηκε και σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).
18/10/2010: Κοινή απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κληματικής Αλλαγής και του υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της SOUSSAKI LOGISTICS A.E.
19/01/2011: Αποστολή ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση της χημικής βιομηχανίας του δήμου Λουτρακίου & Αγ.Θεοδώρων προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής με κοινοποίηση σε υπουργούς και την περιφέρεια Πελοποννήσου.
28/01/2011: Ο δήμος Λουτρακίου & Αγ.Θεοδώρων καταθέτει αίτηση στο ΣτΕ για την ακύρωση της κοινής απόφασης ΥΠΕΚΑ και αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας περί έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της νέας εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας Soussaki Logistics Α.Ε.
04/03/2011: Κατάθεση προς το ΣτΕ δικόγραφο προσθέτων λόγων ακύρωσης.
12/04/2011: Ομόφωνη απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Λουτρακίου & Αγ.Θεοδώρων:
α Να κατατεθεί αίτηση αναστολής της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Χημικής Βιομηχανίας Soussaki Logististics A.E. στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να επισπευστεί η δικάσιμος της αίτησης ακύρωσης και
β να υποβληθεί στην υπουργό Περιβάλλοντος αίτημα για συνάντηση υπογεγραμμένο από τους επικεφαλείς όλων των δημοτικών παρατάξεων. Περιμέναμε μάταια μέχρι τον τελευταίο ανασχηματισμό τη συνάντηση με την υπουργό.
28/06/2011: Συνάντηση αντιδημάρχου Σπυρίδωνος Νικολάου με τον γ.γ. του ΥΠΕΚΑ Άρη Αλεξόπουλο κι έκθεση της κατάστασης και της βούλησης της δημοτικής αρχής
22/06/2011: Απόφαση περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την έκδοση άδειας εγκατάστασης της μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας Soussaki Logistics Α.Ε.
07/07/2011: Ειδική διοικητική προσφυγή ενώπιον του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων για την ακύρωση και την αναστολή εκτέλεσης της υπ’ αριθμ. 1253/22-06-2011 απόφασης περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την εγκατάσταση χημικής βιομηχανίας Soussaki Logistics Α.Ε.

«Βρώμικη δουλειά και μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας;»
κ. Περιφερειάρχα,
1 Με την απόφαση σας να χορηγήσετε άδεια εγκατάστασης στην Soussaki Logistics Α.Ε. σε μια περιοχή κορεσμένη βιομηχανικά, όπως είναι το Σουσσάκι, περιφρονείτε επιδεικτικά την αμετακίνητη - αρνητική βούληση της τοπικής κοινωνίας και αγνοείτε παντελώς την πρώην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ & Β΄ βαθμού ολόκληρου του νομού Κορινθίας, που έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην εγκατάσταση της χημικής βιομηχανίας και έχει συμπαραταχθεί στην αρνητική γνωμοδότηση του πρώην δήμου Αγ. Θεοδώρων με ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και του νομαρχιακού συμβουλίου Κορινθίας.
2 Μήπως θέλετε να ισχυρισθείτε ότι δεν γνωρίζατε για το προμελετημένο έγκλημα που πάει, να γίνει; .Τότε γιατί απαντήσατε με υπεκφυγές σε σχετική με το θέμα αίτηση περιφερειακού συμβούλου, ότι τάχα «δεν έχει αρμοδιότητα η αιρετή περιφέρεια» και ότι «το πρόβλημα έχει κριθεί σε υψηλό επίπεδο» και ακόμα ότι «οι αποθήκες χημικών δεν έχουν επικινδυνότητα»;
3 Η συγκεκριμένη απόφασή σας αυτή, μαζί με άλλη ανάλογη, που αφορά άλλη επικίνδυνη βιοτεχνία, στον ίδιο χώρο του Σουσσακίου μας προβληματίζει και συνειδητοποιούμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν περιφερειάρχη επικίνδυνο.
Επίσης ανακαλύπτουμε στο σύντομο χρόνο της θητείας σας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε το «μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας», που ήρθε για να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» στην περιφέρεια.
4 κ. Περιφερειάρχα,
σας δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η τοπική κοινωνία σύσσωμη και αποφασισμένη δεν θα επιτρέψει την εγκατάσταση χημικών στην περιοχή του Σουσσακίου.
Ήδη οργανώνουμε την αντίδραση μας, η οποία μπορεί και να σας εκπλήξει.
Θεωρούμε δεδομένο ότι εσείς είσθε ο άμεσος υπεύθυνος για ότι και σε όποιον κάτι συμβεί.
5 Δια μέσου υμών, θα θέλαμε να απευθυνθούμε και σε κάποιους συνεργάτες σας της πλειοψηφίας, από το νομό Κορινθίας, που κρύβονται τούτες τις ώρες!..
Γι’ αυτούς θα πούμε ακόμα μια φορά: «πλην Λακεδαιμονίων».

(120711)
Return top