Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΟ loutraki-press
ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ


Στο loutraki-press έφθασε χθες αργά το απόγευμα μια επιστολή από εμπλεκόμενο την περασμένη εβδομάδα στο δείπνο της Κυρά Βρύσης και στη συνέχεια σε ποτό σε παραλιακό cafe bar (γνωστά και τα δύο ονόματα των καταστημάτων) υπό τον επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλο Παύλου, με προφανή σκοπό τη δήθεν αποκατάσταση της πραγματικότητας, αλλά το κυριότερο είναι η ενδεχόμενη προσπάθεια πλασματικής διάψευσης, έτσι ώστε να καταστεί ψευδές και αναξιόπιστο το εν λόγω ιστολόγιο.
Διαμαρτυρόμενος και συντάκτης της επιστολής είναι ο τέως δημοτικός σύμβουλος και τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Μπάμπης Γεωργίου, ο οποίος διαψεύδει τη συνάντηση, την οποία, ωστόσο, συνομολογούν τρεις από τους παρισταμένους, καθώς επίσης και το περιεχόμενο που αναγράφηκε από το loutraki-press. Το γεγονός αυτό, ο τέως δημοτικός σύμβουλος το χαρακτηρίζει «φωσκολικό σεναριογράφημα».
Επίσης, ο Μπάμπης Γεωργίου θέσεις, απόψεις και σχόλια που ο ίδιος έχει διατυπώσει βράδια σε βάρος του Γιώργου Γκιώνη σε γνωστό καφέ με γρήγορο φαγητό επί της κεντρικής λεωφόρου, τα χαρακτηρίζει δημοσιογραφικά παρελκόμενα.
Επειδή η επιστολή διαμαρτυρίας ως προς τα συγκεκριμένα σημεία είναι ψευδέστατη, ο γράφων διερωτάται πώς το συγκεκριμένο πρόσωπο μπορεί να ισχυρίζεται ότι έχει ως πολιτικός το θάρρος να κοιτάζει τους συμπολίτες του με βλέμμα καθάριο; Συγνώμη για το πρώτο πρόσωπο, αλλά τουλάχιστον επιτρέψτε μου να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ως προς την ειλικρίνεια του ανδρός.
Ο καθένας και η καθεμία μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους μεταξύ των γεγονότων και των ισχυρισμών του Μπάμπη Γεωργίου.
Μπάμπη Γεωργίου, αυτή είναι γκάφα ολκής, οφειλόμενη σε υπεροψία, αλαζονεία και μόνον…

«Ο Μπάμπης Γεωργίου δεν ήταν στο δείπνο και το καφέ»!..
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Μπάμπη Γεωργίου, έχει ως ακολούθως:
«Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε μια «συνάντηση αποσκιρτημένων στελεχών» μέσα στην οποία μάλιστα αναφέρεται και περιγράφεται γλαφυρώς, όχι μόνο η συμμετοχή μου σε αυτή αλλά και τα υποτιθέμενα σχόλια μου προς συγκεκριμένα πρόσωπα.
Επειδή η παραφιλολογία αυτής της υποθετικής συνάντησης αποκτά χροιά φωσκολικού σεναριογραφήματος θα ήθελα να ενημερώσω τους εμπνευστές της ότι τα δημοσιογραφικά παρελκόμενα σ’ αυτή τη περίπτωση δεν πιάνουν τόπο.
Έχω διανύσει μέχρι τώρα μια πολιτική πορεία στα δρώμενα του τόπου μου, συγκεκριμένη και ξεκάθαρη. Πολιτικά δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν. Είχα πάντα το θάρρος να εκφράζω απόλυτα την άποψή μου με αποτέλεσμα να δέχομαι δυσμενείς ή επικριτικές αντιδράσεις.
Δεν πρόκειται να αλλάξω θέση και χαρακτήρα για κανένα λόγο, γιατί έχω μάθει οι κουβέντες μου να ακολουθούν τα έργα μου.
Από την άλλη θα ήθελα να τονίσω ότι οι πολιτικές μου θέσεις μπορεί να διαφοροποιούνται από παλιούς ή νέους συνεργάτες μου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το υπόβαθρο είναι προσωπικό ή κοινωνικά ανταγωνιστικό.
Όλοι είμαστε «συγκάτοικοι» στον ίδιο τόπο που υποτίθεται ότι πρωτίστως σεβόμαστε και αγωνιζόμαστε να τον κάνουμε όσο το δυνατό καλύτερο!
Προτιμώ να χαίρω της εκτίμησης των συμπατριωτών μου παρά των «ολίγων» και «εκλεκτών»!
Ως πολιτικός, ως επιχειρηματίας, ως οικογενειάρχης και άτομο θα μου επιτρέψετε να έχω το θάρρος να κοιτάζω τους συμπολίτες μου με βλέμμα καθάριο.
Διαθέτω τη δύναμη και το σθένος να ανακοινώνω μόνος μου, όπως έκανα πάντα, -όταν αυτό προκύπτει- τις όποιες απόψεις και αποφάσεις μου χωρίς να χρησιμοποιώ αναβατήρες και δεκανίκια!»
Λουτράκι Ιούλιος 2011
Μπάμπης Γεωργίου.

(270711)




ΒΡΑΔΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ THERMAL SPA ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση για τους φίλους της κλασσικής μουσικής, διοργανώνει σήμερα στις 21:00, στο αίθριο του Thermal Spa Λουτρακίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Περιβάλλοντος ο «Προμηθέας».
Τρία ταλέντα, δημότες του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων θα παρουσιάσουν έργα στο πιάνο μεγάλων μουσουργών, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το πέρασμά τους στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.
Η βραδιά μπροστά στο πιάνο, σήμερα ανήκει στο ξεκίνημα, στο δεκαπεντάχρονο Σταύρο Δρίτσα, ο οποίος αν και ξεκίνησε αργά το πιάνο λόγω της εντατικής μελέτης του έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο και τα αδέλφια Πέγκυ δεκαέξι ετών και Αντώνη Παπαθεοδώρου είκοσι ενός ετών.
Η Πέγκυ Παπαθεοδώρου έχει βραβευθεί με το πρώτο βραβείο για παιδιά μέχρι ηλικίας δεκαπέντε ετών, από τη Χορωδία και Ορχήστρα Νέων, ενώ ο Αντώνης Παπαθεοδώρου σε ηλικία δεκαέξι ετών έλαβε πρώτο έπαινο από το Ωδείο Αθηνών.
Τα δύο αδέλφια είναι παιδιά του πρώην αντιδημάρχου Λάμπρου και της συζύγου του Έφας Παπαθεοδώρου, τα οποία από μικρή ηλικία πραγματοποιούν σπουδές στο πιάνο. Ο Αντώνης, πρωτότοκος της οικογένειας, σήμερα είναι τεταρτοετής φοιτητής του τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ η μικρότερη Πέγκυ, είναι μαθήτρια της δευτέρας τάξης του Μουσικού Λυκείου Κορίνθου και παράλληλα εξελίσσει τις σπουδές της στη δεύτερη τάξη ανωτέρας στο Ωδείο.
Πέραν της κλίσης της στη μουσική, η Πέγκυ Παπαθεοδώρου είναι και πολύ καλή χορεύτρια στο κλασικό μπαλέτο, αν και συνήθως αρέσκεται να τα δίνει όλα, στους πιο εύκολους μοντέρνους χορούς. Ωστόσο, ιδιαίτερη έμφαση και το μεγαλύτερο μέρος του ημερήσιου χρόνου της η Πέγκυ το διαθέτει για μελέτη μπροστά στο πιάνο.
Οι τρεις φερέλπιδες πιανίστες θα παρουσιάσουν έργα των Ludwig van Beethoven, Frédéric François Chopin, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, Ferenc Liszt, Robert Schumann, Sergei Rachmaninoff, Domenico Scarlatti και Moritz Moskofski.
Μόλις ολοκληρώσει την ερμηνεία εννέα έργων, η Πέγκυ Παπαθεοδώρου θα αποδώσει μαζί με τον Σταύρο Δρίτσα έργο του Antonin Dvorak για τέσσερα χέρια.
Την εκδήλωση θα κλείσει ο Αντώνης Παπαθεοδώρου με τη σονάτα una Fantasia του Beethoven και μια σονάτα του Franz Liszt, καθ’ ότι φέτος είναι χρονιά Liszt που τιμώνται τα διακόσια χρόνια από το θάνατο του Ούγγρου μουσουργού.
Η σημερινή βραδιά θα είναι ξεχωριστή για το ζεύγος Παπαθεοδώρου που θα καμαρώνουν τα παιδιά τους να πρωταγωνιστούν στην ίδια εκδήλωση.

(270711)




ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ
Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ…

Του Δημήτρη Καραπατά*

Σχέδιο υποβάθμισης και απαξίωσης του κεντρικού Λουτρακίου στα πρότυπα του κέντρου της Αθήνας, έχει αρχίσει να διαφαίνεται στον ορίζοντα…
Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν:

- Η πλημμελής καθαριότητα της πόλης.
- Οι χαλασμένες ενημερωτικές ψηφιακές πινακίδες που δεν επισκευάζονται και θα μπορούσαν να δίνουν χρήσιμες πληροφορίες όζι μόνον στους πολίτες, αλλά και στους επισκέπτες.
- Καμένες λάμπες που δεν ααντικαθίστανται.
- Κάδοι απορριμμάτων που δεν πλένονται -συστηματικά όπως γίνονταν επί δημαρχίας Γιάννη Γιωτάκη και συνεχίσθηκε στις αρχές επί ημερών του Παύλου Παύλου- και είναι χωρίς καπάκια.
- Οι διαγραμμίσεις των δρόμων δεν βάφονται από ειδικό συνεργείο με κατάλληλα χρώματα που αντέχουν στο χρόνο.

- Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός γκράφιτι σε όλα τα ακίνητα της πόλης.
- Η πλημμελέστατη συντήρηση του παραλιακού πεζόδρομου με παμπάλαιες πλάκες και διάκοσμο περασμένων δεκαετιών.
- Όλα ανεξαιρέτως τα ρολόγια της παραλίας σταματημένα.
- Πρώτη φορά στη θάλασσα δεν μπήκαν δίχτυα ή εναλλακτικά δεν ανατέθηκε στη βάρκα που καθάριζε τη θάλασσα τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται από τα σκουπίδια άσχημη εικόνα.
- Τα αστικά λεωφορεία που οφθαλμοφανέστατα δεν τηρούν κανένα σύγχρονο κανονισμό προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά δεν ικανοποιούν και τις ανάγκες όσων ανθρώπων έχουν κινητικά προβλήματα. Εν κατακλείδι, είναι σακαράκες και αποτελεί ζητούμενο πώς επιτρέπει η δημοτική αρχή να κυκλοφορούν πληρώνοντας αδρά τον αρμόδιο φορέα;
Προφάσεις εν αμαρτίες όσα εφευρίσκει η δημοτική αρχή, που μάλλον δεν πείθουν κανένα.

Τα εξωφρενικά ποσά -που έγιναν γνωστά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας ανεξαιρέτως- ως αμοιβή από την πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε., για τους χωρίς μακρά εμπειρία φίλους δικηγόρους, αλλά και το «συγγενή» δικηγόρο, δημιουργούν έντονους προβληματισμούς και προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα, λόγω της δεδομένης έλλειψης πόρων.
Είναι απορίας άξιο πώς θα γίνει η επέκταση σχεδίου πόλης που διατείνεται η δημοτική αρχή, αφού δεν υπάρχουν χρήματα;
Καθημερινά παρατηρείται το φαινόμενο της άφιξης στο κεντρικό Λουτράκι μεγάλου αριθμού εξαθλιωμένων οικονομικά μεταναστών που ασχολούνται με την πώληση μαϊμού επώνυμων προϊόντων, καθεστώς που συμβάλλει περισσότερο στο κλείσιμο νόμιμων επιχειρήσεων, απαξιώνει την εργασία, ενώ σύμφωνα και με τα όσα ακούμε από τα ΜΜΕ, συμβάλουν στην αύξηση της εγκληματικότητας, αφού μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών δεν έχει τα νόμιμα έγραφα.
Ο Παύλος Παύλου, προεκλογικά , έκανε λόγο για χαμένη αίγλη του Λουτρακίου. Μήπως αυτό εννοούσε;
Παρά το ευνοϊκότατο των συνθηκών (εξαγγελία αρμόδιων υπουργών για προώθηση όλων των σιδηροδρομικών έργων, ως μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας από το ΕΣΠΑ και μάλιστα χωρίς εθνική συμμετοχή, έγγραφο του υπουργείου που αναγνωρίζει την σπουδαιότητα για την περιοχή του Λουτρακίου και βλέπει θετικά την κατασκευή του έργου, αλλά και την ένταξη στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας, που έδωσε στη δημοσιότητα του υπουργείο Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κι έχει εντάξει τον προαστιακό με διακλάδωση για Λουτράκι) η δημοτική αρχή Λογοθέτη αρνείται παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, να συμβάλλει στην έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως είναι φυσικό, αυτό έχει αποτέλεσμα να εμποδίζεται η εύκολη, άνετη, ασφαλής, γρήγορη και οικονομική πρόσβαση στο Λουτράκι τουριστών είτε από το κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας, είτε από το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Επισημαίνεται ότι κατάλληλη διαφημιστική προβολή θα μπορούσε να συμβάλλει, έτσι ώστε η επισκεψιμότητα να είναι αυξημένη 12 μήνες τον χρόνο.
Παράλληλα, η έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου, θα συνέβαλε στη μόνιμη μετεγκατάσταση κατοίκων από την Αθήνα στο Λουτράκι, γεγονός που θα βοηθούσε όχι μόνο στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, αλλά και σ’ όλα τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την οικοδομική δραστηριότητα.
Αποτέλεσμα, αυτών των πολιτικών επιλογών είναι να έχει κλείσει μεγάλος αριθμός καταστημάτων και ξενοδοχείων, να αυξάνεται η ανεργία, όχι μόνο λόγω κρίσης. Εξ αιτίας της διαφαινόμενης υποβάθμισης απειλούνται να καταρρεύσουν οι εμπορικές αξίες όλων των ακινήτων, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν αντιστρόφως ανάλογες αν υπήρχε το τεράστιο συγκοινωνιακό σύγχρονο έργο υποδομής του προαστιακού σιδηροδρόμου κι έφθανε ως την οδό Αιγαίου με στάσεις στη διακλάδωση του Ισθμού και την Παπανικολάου, ενώ θα ωθούσε και θα συνέβαλε στην ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρου του Λουτρακίου.
Κι εδώ μπαίνουν τα ακόλουθα ερωτήματα:

- Γιατί όλα αυτά;
- Μήπως για να πεθάνει ότι βρίσκεται από την οδό Αιγαίου προς το κεντρικό Λουτράκι και να πάρει αξία μόνο ότι βρίσκεται κοντά στο καζίνο;

- Αν δεν γίνει τώρα το έργο του προαστιακού και κατασκευαστεί μετά από χρόνια όπου αναγκαστικά θα πάει κοντά στο καζίνο τι θα συμβεί;
Όχι μόνο θα αποβιβάζονται όλοι οι επισκέπτες κοντά στο καζίνο και με δεδομένο το μεγάλο κόστος μετάβασης προς το απαξιωμένο κεντρικό Λουτράκι θα παραμένουν στη γύρω περιοχή, αλλά και οι εναπομείναντες κάτοικοι στο κεντρικό Λουτράκι θα πρέπει να μεταβούν εκεί για να πάρουν τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς που θα βρίσκονται σε χώρο κοντά στο καζίνο.
Ήδη, χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη, η δημοτική αρχή Λογοθέτη, έχει πρόθεση να μεταφέρει για αρχή το σταθμό του ΚΤΕΛ κοντά στην Αστυνομία για να το μετακινήσει στη συνέχεια «βελούδινα» πλησίον της οδού Παπανικολάου, σε χώρο πλησίον του καζίνο, επιβαρύνοντας τον εξαθλιωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό των δημοτών που δεν διαθέτουν για να μετακινηθούν μερσεντές, όπως ο δήμαρχος.
Εν κατακλείδι, αυτό που διαφαίνεται στον ορίζοντα είναι ένα σχέδιο για να ωφεληθούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που θα αναπτυχθούν στην περιοχή γύρω από το καζίνο και να αποδομηθεί και να ισοπεδωθεί το υπόλοιπο εμπορικό κομμάτι της πόλης του κεντρικού Λουτρακίου.
Καλούμε τους πολίτες του Λουτρακίου σε επαγρύπνηση και να πατάξουν αν χρειαστεί, νεκρές πολιτικές, που αποτελούν το μεγαλύτερο ανάχωμα της ανάπτυξης του τόπου, αλλά και για να διαφυλάξουν τα έννομα συμφέροντα τους: Της εργασίας, της ιδιοκτησίας, της μετακίνησης, της ισόρροπης ανάπτυξης της πόλης κι όχι επιλεκτικά του κομματιού γύρω από το καζίνο και το σπίτι του δημάρχου.
Μετά και από την τοποθέτηση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, που στην ουσία διέψευσε τον Κώστα Λογοθέτη και υπονόησε σαφέστατα επιλεκτικές ευαισθησίες υπέρ συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, χωρίς να αντιδράσει ο Κώστας Λογοθέτης, ας είμαστε επιφυλακτικοί σε σχέση με τα όσα λέει ο δήμαρχος. Ένας δήμαρχος ο οποίος δεν φαίνεται να έχει στρατηγική και διαπραγματευτική ισχύ, δημιουργώντας ισχυρές συνθήκες ανασφάλειας.
Υ.Γ.: Η δημοσιογραφία πρέπει να αποκαλύπτει κι όχι να συγκαλύπτει.
Οι πολίτες απαιτούν, δεν επαιτούν.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

(270711)




ΚΩΣΤΑΑΑΚΗ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΜΕ
ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΕΣ ΚΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΠΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Μεταξύ των ιστολογίων που έλαβαν τα μεσάνυχτα την παρακάτω επιστολή που αναφέρεται στην εγκατάλειψη που βιώνει η πόλη του Λουτρακίου επί των ημερών του Κωστάαακη, ήταν και το loutraki-press.
Από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, εύκολο είναι να αντιληφθεί κανείς την οργή και την αγανάκτηση που νιώθουν οι επισκέπτες της πόλης. Καλόν κι ωφέλιμον θα είναι ο Κωστάαακης -που δεν τον ξέρουν- να επιστρατεύσει το σπαραξικάρδιο ύφος του και να καθησυχάσει τους παραθεριστές, γιατί είναι πολύ πιθανό με την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής να γυρίσουν κι αυτοί την πλάτη στο Λουτράκι.
Συγκεκριμένα η επί δύο δεκαετίες παραθερίστρια στο μαγικό κι όμορφο Λουτράκι γράφει:
«Παραθερίζω στο Λουτράκι τα τελευταία 20 χρόνια, από τα παιδικά μου χρόνια έως τώρα που είμαι πια μητέρα 2 παιδιών.
Θα παραβλέψω την ποιότητα του τουρισμού που κάθε χρονιά είναι εμφανώς κατώτερη της προηγούμενης.
Θα παραβλέψω την ανεπαρκή καθαριότητα σε δρόμους και παραλίες, όπου τα πλαστικά απορρίμματα (ειδικά τις ημέρες που φυσάει κι έχει κύμα), ξεβράζονται και παραμένουν στην ακτή.
Θα παραβλέψω τις τεράστιες πέτρες σε μέγεθος ογκόλιθων που έχουν μεταφερθεί μετά από την προέκταση του λιμανιού στα ρηχά και κάνουν δύσκολο και δυσάρεστο το καθημερινό μπάνιο των παραθεριστών σε κομμάτια της παραλίας όπου φημίζονταν για τα καθαρά νερά και τα λεία βότσαλα ή τη βελούδινη άμμο.

Αυτό όμως που δεν μπορώ με τίποτα να αποδεχθώ, είναι η πλήρης αδιαφορία του δήμου Λουτρακίου απέναντι στα παιδιά των δημοτών και των παραθεριστών. Υπάρχουν μόλις 2 παιδικές χαρές σε μια πόλη που το καλοκαίρι μαζεύει σχεδόν 100.000 κόσμο και αυτές οι παιδικές χαρές είναι παρατημένες και επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.
Η μία παιδική χαρά που βρίσκεται στο λιμάνι, αφού επί ένα χρόνο...''ανακαινιζόταν'' επί δημαρχίας Γκιώνη, το μόνο που τελικά έκαναν, ήταν να βάλουν πάνω στο παλιό χαλίκι, κάτι μπαλώματα υπερυψωμένα με υποτιθέμενο ασφαλές υλικό, τα οποία μπουρδουκλώνουν τα μικρότερα παιδιά και τα αναγκάζουν να τρώνε συνέχεια τούμπες. Η ήδη σπασμένη τσουλήθρα παρέμεινε ως είχε, δηλαδή σπασμένη και βρώμικη να υποδέχεται την αλλαγή των δημάρχων Γκιώνη και Λογοθέτη.
Εδώ και πολύ καιρό, κάποιοι ''φωστήρες'' θεώρησαν καλό να αφαιρέσουν τελείως τις τσουλήθρες, αλλά να αφήσουν την υπόλοιπη κατασκευή με 2 τρύπες-πύλες που κάποτε οδηγούσαν στις τσουλήθρες, να οδηγούν πλέον τα παιδιά στο κενό.
Βεβαίως δεν υπάρχει μόνο η σπασμένη τσουλήθρα στην κεντρική παιδική χαρά της πόλης, αλλά και... το μπάλωμα-δάπεδο από το σημείο που μέχρι πριν λίγους μήνες υπήρχε η μια και μοναδική τραμπάλα. Εξαφανίστηκε και αυτή μυστηριωδώς, αλλά παραμένει η βάση της και τα σίδερα να εξέχουν και να αποτελούν άλλη μια παγίδα θανάτου για τα παιδιά, ειδικά τις νύχτες που ο φωτισμός είναι λιγοστός και αυτά τα επικίνδυνα σίδερα δεν φαίνονται.
Επειδή, όμως, η δημοτική αρχή τον απέραντο σεβασμό που δείχνει στα παιδιά των δημοτών, δείχνει και στους γονείς τους. Έχει φροντίσει για την ξεκούραστη παραμονή τους κατά το διάστημα που τα παιδιά θα… παίζουν με τα ανύπαρκτα παιχνίδια του πάρκου. Ένα και μοναδικό παγκάκι που βρίσκεται μέσα στο χώρο της παιδικής χαράς, γερμένο προς τα αριστερά, έτοιμο και αυτό να καταρρεύσει, απόλυτα εναρμονισμένο με το όλο κλίμα εγκατάλειψης που χαρακτηρίζει τον υπόλοιπο χώρο.
Όσο για την παιδική χαρά του πάρκου Παντελή Ζερβού, τι να πρωτοπούμε;
Για τον ελλιπή φωτισμό, για την εξαιρετικά επικίνδυνη τσουλήθρα από την οποία έλλειπαν όλες σχεδόν οι σανίδες στο πάτωμα και αποτελούσε σαφώς παγίδα θανάτου για μικρά και μεγάλα παιδιά ή για το μπάλωμα που έγινε με μια μπλε τάβλα πριν από δυο-τρεις μέρες το οποίο προσωρινά κάλυψε τις τρύπες, αφήνοντας όμως όλες τις επικίνδυνες και σκουριασμένες βίδες να εξέχουν προς τα πάνω;
Κύριε δήμαρχε. Κύριε Λογοθέτη. Πολύ απλά... ΝΤΡΟΠΗ!»
Χριστίνα Γιαννιά.

(270711)




ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 παρατείνονται οι εγγραφές εργαζομένων στα τουριστικά επαγγέλματα για τα τμήματα μετεκπαίδευσης του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου Περαχώρας και η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Λουτρακίου Περαχώρας και γύρω Περιοχής.
Οι ειδικότητες για τη φετινή χρονιά είναι το εστιατορικό με τις ειδικότητες εστίαρχου, υπεστίαρχου, αρχισερβιτόρου, σερβιτόρου και βοηθού σερβιτόρου, μπάρμαν και βοηθούν μπάρμαν, σερβιτόρου μπαρ, ταμία - ελεγκτή.
Προϋπόθεση εγγραφής και παρακολούθησης των σεμιναρίων είναι η ύπαρξη ενσήμων ΙΚΑ, το λιγότερο 350 τα 3 τελευταία χρόνια από 24/6/2008 έως 23/6/2011, ή από 100 ανά έτος με σύνολο τα 300.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: Αποδεικτικό Σπουδών, φωτοτυπία αναγγελίας πρόσληψης, φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και οι δύο όψεις (όλα τα παραπάνω επικυρωμένα), καθώς και μία φωτογραφία.
Περισσότερες πληροφορίες στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λουτρακίου – Περαχώρας. Τηλ: 27440-68208 και 6974823426.

(270711)
Return top