ΚΟΥΪΖ

Ποιόν αποκαλούν στην Ιάσωνος Φιλιππινέζα του αυτοκράτορα, επειδή δεν διστάζει να κάνει οτιδήποτε για να του επιδεικνύει την αφοσίωσή του, ενώ λέγεται ότι του πηγαίνει καθημερινά σοκολατάκια; Αυτό που επισημαίνεται χαρακτηριστικά, είναι το γεγονός ότι είναι πρόθυμος για όλα…

(250711)




ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΑΑΚΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ
ΤΗ ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΑ ΑΔΥΝΑΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Φαίνεται ότι σωσίβιο για τον Κωστάαακη, είναι ο νέος «δήμαρχος» Τάσος Φουντούκης.
Τώρα που ο Κωστάαακης έχει βραχυκυκλώσει πλήρως με την υπόθεση της Soussaki Logistics A.E. και σύρεται καθημερινά πίσω από τις εξελίξεις, χωρίς στρατηγική και σχεδιασμό (το loutraki-press τον προειδοποιούσε από τον πρώτο μήνα της θητείας του ότι ο ηγέτης διαμορφώνει και δεν σύρεται πίσω από τις εξελίξεις), έχει εκχωρήσει κι αυτό για το οποίο ζει. Τη χαιρετούρα και τα ζήτω…
Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki-press, επειδή ο Κωστάαακης πνίγεται σε μια κουταλιά νερό, έχει αναθέσει στο νέο «δήμαρχο» να συναντάει το κοινό και να ομιλεί για λογαριασμό του.
Παράλληλα, ο νέος «δήμαρχος», σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες έχει προσπεράσει και ξεπεράσει όλους τους αυλικούς και υπηκόους και είναι πρώτος τη τάξει. Το γεγονός αυτό, λέγεται δε, ότι έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του πρόθυμου για εξουσία, δίκην Φιλιππινέζας του Κωστάκη, λόγω και της προσωπικής έντονης αντιπαράθεσής τους.
Ο νέος «δήμαρχος», έχει αναλάβει να συντονίζει -όσον είναι αυτό εφικτό- τον άτακτο στρατό των δημοτικών συμβούλων και των παρατρεχάμενων περί την εξουσία του Κωστάαακη.
Επειδή στο… θίασο εμφανίσθηκε νέο πρόσωπο και πήρε θέση, αυτόματα υποσκελίζεται κάποιος άλλος, με τον οποίο ο αυτοκράτορας Κωστάαακης είναι πλήρως δυσαρεστημένος, λόγω της ανεπάρκειάς του. Ο εν λόγω αυλικός, έχει πάρει ήδη τα μηνύματα και πρόσφατα δεν ανταποκρίθηκε σε δουλειά που είχαν σκοπό να του αναθέσουν.
Το μόνο σίγουρο είναι, ότι ο τόπος διολισθαίνει καθημερινά από το κακό στο χειρότερο κι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται κάτι που να είναι ικανό να συγκρατήσει και στη συνέχεια να ανατρέψει την καταστροφική πορεία του Λουτρακίου, αλλά και του δήμου συνολικότερα.

(250711)




ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΟΙΟΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΒΟΜΒΑΣ


Οι πρωτοφανείς εικόνες με την εγκληματική διάθεση σε πανελλαδική εμβέλεια μέσω των κεντρικών τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων, ήταν αυτές που αμαύρωσαν την εικόνα του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, αλλά και τις προσπάθειες για την αποτροπή εγκατάστασης μιας χημικής «ενεργοποιημένης βόμβας» στο Σουσσάκι.
Το δυστύχημα είναι, ότι στον τηλεθεατή -ειδικότερα το Σάββατο- δεν έφτασε το μήνυμα που εξέπεμψαν οι κινητοποιήσεις, αλλά κυρίως οι σκηνές βιαιότητας και ειδικότερα οι κλωτσιές στο κεφάλι ενός άτυχου οδηγού, καθώς επίσης και το σπάσιμο ενός παρμπρίζ Ι.Χ., στους επιβάτες του οποίου η ζωή μέσα στο λιοπύρι για περισσότερο από μία ώρα έγινε δύσκολη άνευ λόγου κι αιτίας.
Ουκ έστιν αριθμός των παραπόνων που δέχθηκε το loutraki-press τόσο τηλεφωνικά όσο και με ηλεκτρονικά μηνύματα, που στόλιζαν κυρίως και στην κυριολεξία αφενός τον Κωστάαακη που έκανε δηλώσεις και φόντο είχε τις κλωτσιές που έπεφταν από τους θερμοκέφαλους στον άτυχο οδηγό, αφετέρου τους αντιδημάρχους των Αγ. Θεοδώρων, τους οποίους κατήγγειλαν για τη μακαριότητά τους. Όσο καιρό και διάστημα η υπόθεση βρισκόταν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας για να πέσουν οι υπουργικές υπογραφές, δεν άνοιξε ρουθούνι. Κανείς δεν συγκινήθηκε, κανείς δεν βγήκε στο δρόμο, κανείς δεν έκανε θεσμικές παρεμβάσεις που να εισακουσθούν και να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Εκ των υστέρων, την ανεπάρκεια των δημοτικών ταγών των Αγ. Θεοδώρων, ήλθαν να την πληρώσουν οι ανυποψίαστοι εκδρομείς με πρακτικές και συνταγές της τελευταίας δεκαετίας του περασμένου αιώνα, ωστόσο, χρεοκοπημένες για τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα.
Πέραν από της ανυπέρβλητης αναγκαιότητας να μην εγκατασταθεί και επιβαρυνθεί έτι περαιτέρω η ήδη επιβαρυμένη από βιομηχανίες σεισμογενής και ηφαιστιογενής περιοχή, ο Κωστάαακης και η δημοτική του αρχή, όλα δείχνουν ότι έχουν επενδύσει με τις κινητοποιήσεις να μπορέσουν να αναστρέψουν το σε βάρος τους πολιτικό κλίμα στο δήμο, λόγω της ανύπαρκτης παρουσίας τους.
Αυτό που έχει σημασία κι επιβάλλεται να αποφεύγονται νοοτροπίες κάφρων, προερχόμενες ακόμη και από αξιωματούχους του δήμου, προέχει να επικοινωνήσουν ορθά κι αποτελεσματικά το πρόβλημα κι όχι να κάνουν δύσκολη τη ζωή των διερχομένων πολιτών, είτε μέσω της εθνικής οδού, είτε των επιβατών του προαστιακού.
Δεδομένης της αδυναμίας τους να χαράξουν στρατηγικό πλαίσιο μεθοδευμένων κινήσεων και δράσεων, καλόν θα είναι η δημοτική αρχή του Κωστάαακη να απευθυνθεί σε ειδικούς που γνωρίζουν από επικοινωνία κι όχι με τους σκιτζήδες που παίζουν στην Ιάσωνος δίκην επικοινωνιολόγων, για να επιτευχθεί η αποτροπή περαιτέρω επιβάρυνσης της περιοχής.
Υπάρχουν κρείσσονες λόγοι που μπορεί να επιτευχθεί η αποτροπή της εγκατάστασης, αλλά σημασία έχει να αξιοποιηθούν αυτοί οι λόγοι κι όχι ενέργειες για το θεαθήναι που είτε θίγουν και προσβάλλουν την εικόνα του δήμου, είτε που δεν θα φέρουν αποτέλεσμα, αλλά επιδιώκεται η δημιουργία εντυπώσεων για την αποκόμιση ωφελημάτων από αναποτελεσματικές πρωτοβουλίες.
Επιβάλλεται λοιπόν, ο Κωστάαακης με τους αξιωματούχους να κινηθούν άμεσα κι αποτελεσματικά σε θεσμικό επίπεδο με πλήρη φάκελο υποστηρικτικό που θα τεκμηριώνει επιστημονικά τους κινδύνους που ελλοχεύουν, προκειμένου να εισακουσθούν και να αποτραπεί, οποιοδήποτε αρνητικό ενδεχόμενο για την επιβαρυμένη περιοχή.
Σ’ αυτό το μέτωπο θα κριθεί ο Κωστάαακης και οι συν αυτώ κι όχι αν οι εικόνες που κάνουν δύσκολη τη ζωή των πολιτών, στο λιοπύρι με το θερμόμετρο στο κόκκινο.
Αλλάξτε μυαλά, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό…
(250711)




ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΑΑΚΗ ΓΙΑ
ΑΓΡΑΝ ΨΗΦΩΝ, ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Οι περιαυλιζόμενοι στον Κωστάαακη, έχουν αναπτύξει μία κοντόφθαλμη θεωρία -αδυνατώντας να σκεφτούν για την επόμενη ημέρα- με την οποία ευελπιστούν χωρίς να μπορούν να το αξιολογήσουν, ότι θα μπορέσουν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που επικρατεί υπαιτιότητά τους, κουκουλώνοντας όλα τα μέχρι σήμερα κακώς κείμενα.
Συγκεκριμένα, θα… τζογάρουν πολιτικά με τις 361 θέσεις εργασίας πεντάμηνης διάρκειας, συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος που αφορά κοινωνικές δράσεις για δημότες, το οποίο είναι για μια φορά και μόνο! Μεθοδεύουν πώς θα το πουλήσουν επικοινωνιακά και οσονούπω θα αρχίσει ο επόμενος κύκλος υποσχέσεων για μια θέση στον ήλιο, ανθρώπων που έχουν ουσιαστική ανάγκη για εργασία κι επιβίωση.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η κάλυψη των παραπάνω θέσεων θα γίνει υποχρεωτικά μέσω ΑΣΕΠ και δεν υπάρχουν περιθώρια παράκαμψης γιατί ακυρώνεται με μία ένσταση ολόκληρη η διαδικασία και φυσικό είναι το πρόγραμμα να πηγαίνει πίσω.
Στο πλαίσιο αυτό, βάζοντας στην πρώτη γραμμή τον… ηθοποιό, ευελπιστούν ότι θα πουλήσουν πολιτικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκομίζοντας στις προσεχείς εκλογές τα ανάλογα οφέλη σε ψήφους.
Η προκήρυξη των θέσεων επιβάλλεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα κι όλη η διαδικασία μέχρι την επιλογή των 361 ατόμων να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Οκτωβρίου. Οι επιλεγέντες θα ανακουφισθούν οικονομικά για πέντε μήνες και περίπου στο προσεχές Πάσχα θα επιστρέψουν στην πρότερη τους κατάσταση, αυτή της ανεργίας.
Πώς λοιπόν επενδύετε στη ψήφο τους, για τον Ιούνιο του 2014, όταν οι 361 θα είναι άνεργοι από τις προσωπικές σας εξυπηρετήσεις από το Πάσχα περίπου του 2012;
(250711)




ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΤΕΛ ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ

Επί χρόνια στο Λουτράκι ακουγόταν ότι επιβάλλεται να μετακινηθεί ο σταθμός του ΚΤΕΛ στις παρυφές της πόλης. Κανείς πολιτικός δεν αναλάμβανε μέχρι σήμερα το πολιτικό κόστος, ενώ κάποια τοπικά πολιτικά πρόσωπα, στύλωναν τα πόδια, απειλώντας ένθεν κακείθεν τον οιονδήποτε που κινείτο ενάντια στα συμφέροντά τους.
Τα προηγούμενα χρόνια αρνητικά διακείμενο ήταν και το ίδιο το ΚΤΕΛ. Σήμερα, οι ασφυκτικές κυκλοφοριακές συνθήκες, φαίνεται ότι έχουν συντελέσει να αλλάξει άποψη και το ίδιο το ΚΤΕΛ, συμβιβαζόμενο να μετακινηθεί στις παρυφές της πόλης κι έχει επιλεγεί χώρος δίπλα στην Αστυνομία.
Ευελπιστείται, ότι η χωρίς ουσιαστικό κόστος πρωτοβουλία, θα φέρει οφέλη σε ψήφους στο συνδυασμό Με τους Πολίτες «Πίσω», καθ’ ότι θα πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική παρέμβαση στη βελτίωση της καθημερινότητας στο κέντρο της πόλης του Λουτρακίου.
Η πρωτοβουλία είναι προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά δεν θα αποδώσει και δεν θα αποφέρει τα μέγιστα, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο σε μια πόλη που αναπτύσσεται κι εξελίσσεται. Αυτό προϋποθέτει ότι όλες οι πρωτοβουλίες θα είναι συντονισμένες και συγκροτημένες στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός κεντρικού συγκοινωνιακού κόμβου που θα εξυπηρετεί τις οδικές μεταφορές και τη σταθερή τροχιά.
Τώρα πώς θα γίνει αυτό, μ’ ένα συνδυασμό που η πλειοψηφία σχεδόν των μελών του, έχουν ως αντίληψη ότι δεν πρέπει να μπει το πλέον σύγχρονο μεταφορικό μέσο μέσα στην πόλη, είναι ένα ερώτημα που μάλλον παραπέμπει στην κατεύθυνση ότι πολίτες και φορείς επιβάλλεται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, αφήνοντας στο περιθώριο την περαστική δημοτική αρχή.
Φυσικό είναι, η πρωτοβουλία αυτή να μην αποδώσει το προσδοκώμενο σε ψήφους που «σκέφτονται» οι περιαυλιζόμενοι του Κωστάαακη.

(250711)
Return top