ΔΥΟ ΣΥΝ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΡΡΑ
ΓΙΑ ΤΗ MERCEDES ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ

Το καράβι της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», ειδικότερα τη δεύτερη διετία της θητείας της στον πρώην δήμο Λουτρακίου Περαχώρας, ήταν τρύπιο ως σουρωτήρι.
Ο καπετάνιος; Στην κοσμάρα του… Το πλήρωμα; Του άρεσαν οι ξέρες και τα βράχια! Τελικά το πέτυχαν και το βούλιαξαν. Σε κάθε ναυάγιο κάποιοι σώζονται. Οι άλλοι; Αύτανδροι στον πάτο. Πολιτική; Τέλος γι’ αυτούς.
Αλλά κι αυτοί που διασώθηκαν δεν βάζουν μυαλό. Δεν παραδειγματίζονται, που οι άλλοι αποτελούν παρελθόν στη συνείδηση της κοινωνίας. Επιδιώκουν για τον εαυτό τους την ίδια τύχη!
Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, Σωτήρη Πέρρα, που αδυνατεί να αντιληφθεί την πολιτική κι επιδίδεται στην άνευ ουσίας μικροπολιτική. Ο λόγος για την αντιπαράθεσή του με τον αντιδήμαρχο Αγ. Θεοδώρων Δημήτρη Δέδε, τον οποίο ο γράφων δεν γνωρίζει, ούτε ποτέ έχει ανταλλάξει μαζί του ένα για. Ωστόσο, ακούγονται καλά και θετικά σχόλια για το πρόσωπό του κι όλοι εκφράζουν την απορία τους για το λόγο που έχει στοχοποιηθεί από τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.
Δημοτικοί παρατηρητές αποδίδουν τη στάση αυτή στο γεγονός ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αντιδημάρχου βρίσκεται η δημοτική κοινότητα Ισθμίας, πατρώα Γη του αντιπροέδρου.
Ο Δημήτρης Δέδες έδωσε τις δέουσες εξηγήσεις στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και ήταν εκ του περισσού το θέμα να επανέλθει προς συζήτηση.
Το loutraki-press θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα στον Σωτήρη Πέρρα κι αν είναι σε θέση να δώσει τις σχετικές απαντήσεις:
1 Είναι αλήθεια ή όχι ότι η mercedes του δημάρχου βρισκόταν νύκτες στην Αθήνα;
2 Είναι αλήθεια ή όχι ότι η mercedes του δημάρχου τρακάρισε νύχτα στην Αθήνα;
Μήπως ο Σωτήρης Πέρρας έχει υπόψη του αν τα δύο προηγούμενα ερωτήματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα:
1 Που βρισκόταν παρκαρισμένη τα βράδια η mercedes;
2 Ποιος οδηγούσε τη mercedes;

Επειδή ο Σωτήρης Πέρρας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο που χρησιμοποιεί ο αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων Δημήτρης Δέδες το αυτοκίνητο του δήμου, δεν θα ήταν καλό να διευκρινίσει στους συμπολίτες του την προηγούμενη τετραετία τι γινόταν και με ποιο τρόπο χρησιμοποιείτο η mercedes του δημάρχου;
(020211)




ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Διαβάζοντας τις απαντήσεις των βουλευτών του νομού Κορινθίας Άγγελου Μανωλάκη και Αικατερίνης Φαρμάκη Γκέκη, πουθενά δεν βλέπουμε την πρόθεση εκ μέρους της, για μεταφορά στο Κοινοβούλιο της βούλησης της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της επιτακτικής ανάγκης που προκύπτει για επανασχεδιασμό του έργου του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και διατήρηση του σταθμού του Ισθμού στη διακλάδωση, στη θέση Παράδεισος. Βούληση που ευτυχώς συμμερίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Πάνος Μπεγλίτης με δήλωσή του που έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν και γι’ αυτό κάνουμε δημόσια έκκληση να παρέμβει εκ νέου.
Θυμίζουμε, ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας σε γραπτή δήλωσή του, είχε τονίσει ότι μόνο με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου (του πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας) θα έπραττε.
Όσον αφορά το χαρακτηρισμό του Άγγελου Μανωλάκη για έγκριτη μελέτη της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε., θυμίζουμε στο βουλευτή ότι η διαφωνία ΟΣΕ και δημοτικής αρχής Γιώργου Γκιώνη για τη χωροθέτηση του τερματικού σταθμού στο Λουτράκι, είχε ως αρνητικό αποτέλεσμα τη δημιουργία του σταθμού στη θέση Βασιλόπουλου. Το γεγονός ότι σε 12 εντοπισμένα παραδείγματα πανελλαδικά σε γραμμές σαν του Λουτρακίου παρακαμπτήριες και τερματικές, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν συμβαίνει να μην υπάρχει σταθμός στη διακλάδωση, αποδεικνύει περίτρανα ότι όλα τα προαναφερόμενα, είναι πρωτοφανή για τα σιδηροδρομικά χρονικά.
Ο Άγγελος Μανωλάκης, πρέπει να κατανοήσει ότι ο μόνος λόγος αυτής της αντιπαράθεσης που έχει προκύψει με την τοπική κοινωνία του Λουτρακίου έχει ένα και μόνο στόχο. Την εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου στην περιοχή του Λουτρακίου και ΜΟΝΟ.
Σε περίπτωση που τελικά δεν μεταφερθεί η βούληση και η επιτακτική ανάγκη επανασχεδιασμού του έργου, η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί με ευθύνη των εν λόγω βουλευτών κι όχι της τοπικής κοινωνίας.
Δεν είναι δυνατόν η Αικατερίνη Φαρμάκη Γκέκη, πουθενά στην απαντητική επιστολή της, να μην κάνει λόγο για το θέμα που είναι Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ του σταθμού του Ισθμού και να προτάσσει μια μελέτη της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε., η οποία έχει δημιουργήσει τεράστια ερωτήματα για τη σκοπιμότητά της εκ μέρους της εταιρείας.
Η σχετική συζήτηση που έκανε η Αικατερίνη Φαρμάκη Γκέκη με τον Γιάννη Πετρόπουλο για τη γραμμή του Λουτρακίου, ουδόλως ενδιαφέρει σ’ αυτή τη χρονική στιγμή, δεδομένου ότι είναι εκτός του συγκεκριμένου θέματος που έχει προκύψει.
Το θέμα που έπρεπε να είχε συζητήσει η Αικατερίνη Φαρμάκη Γκέκη με το διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Πετρόπουλο, είναι το γιατί η ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. δεν έχει προβλέψει σταθμό μετεπιβίβασης στην διακλάδωση των γραμμών του προαστιακού για Λουτράκι και να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση, αφού όλα τα ζωντανά παραδείγματα του ΟΣΕ πανελλαδικά αυτό προστάζουν;
Επίσης Αικατερίνη Φαρμάκη Γκέκη, ζητήστε να μας πουν γιατί οι χάρτες του Προαστιακού Σιδηροδρόμου δεν περιλαμβάνουν σταθμό στο Βασιλόπουλο;
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη σκοπιμότητα των φράσεων της Αικατερίνης Φαρμάκη Γκέκη όπως: «Δρομολογείται από ορισμένους προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης».
Κυρία βουλευτής, θα έπρεπε να έχετε υπόψη σας ότι οι κάποιοι εκφράζονται σύμφωνα με τις αποφάσεις δημοκρατικών διαδικασιών, όπως του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, αλλά και με τις χιλιάδες υπογραφές πολιτών και όλων των φορέων της πόλης.
Επομένως, το μόνο που δεν έχουμε στόχο, είναι να αποπροσανατολίσουμε τους συμπολίτες μας, αλλά αντίθετα να τους διαφωτίσουμε.
Οι πολίτες στηρίζουν τα μεγάλα ΣΩΣΤΑ σχεδιασμένα αναπτυξιακά έργα του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.
Το ερώτημα που τίθεται ευθέως από την Πρωτοβουλία Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο είναι:
«Εσείς οι βουλευτές του νομού μας θα το πράξετε κάποτε»;
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, έδειξε πρώτος το σωστό δρόμο…
Σας αναμένουμε…


* Ο Δημήτρης Καραπατάς είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λουτρακίου για τη σύνδεση της πόλης με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

(020211)




ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΣΘΜΙΑΣ

Τρία θέματα βρίσκονται στην ατζέντα της Ημερήσιας Διάταξης της δημοτικής κοινότητας Ισθμίας, του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου το απόγευμα στις 17.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος Ισθμίας.
Τα τρία θέματα προς συζήτηση και λήψη απόφασης, είναι τα ακ΄λολουθα:
1 Λήψη απόφασης σχετικά με την υδροδότηση του οικισμού Αγίας Μαρίνας, σύμφωνα με την αριθμ. 174/2005 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας.
2 Λήψη απόφασης για τον καθορισμό πλάτους πεζοδρομίων στις περιοχές εντός σχεδίου πόλης, που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
3 Ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, για την προοπτική λειτουργίας του νέου Ποδοσφαιρικού Γηπέδου Ισθμίας.
Το loutraki-press σας εύχεται καλή αρχή και σιδεροκέφαλοι, τόσο στον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Ισθμίας Παναγιώτη Σπανό, όσο και στα μέλη του συμβουλίου.

(020211)
Return top