ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ… ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;

Του Δημήτρη Καραπατά*

Δήμαρχος Λουτρακίου ή δήμαρχος ΠΑΣΟΚ;
Αυτό είναι το δίλημμα που προκύπτει στους πολίτες του Λουτρακίου, από τη στάση του Κώστα Λογοθέτη, σχετικά με τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, να μη προωθούν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, στο κοινοβούλιο.
Η πόλη δια μέσου των φορέων της, των αιρετών αλλά και της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά κι όλοι αντέδρασαν συντονισμένα. Η κίνηση αυτή, κορυφώθηκε με επιστολή διαμαρτυρίας κατά των βουλευτών στον πρωθυπουργό της χώρας και στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο δήμαρχος της πόλης μας Κώστας Λογοθέτης, δεν ήταν πουθενά παρών, απαξιώνοντας και υποτιμώντας με τη στάση του την πόλη του Λουτρακίου που τον έχρισε πρόσφατα δήμαρχο, εν αντιθέσει με τη γενέτειρά που τον… μαύρισε.
Συνεχίζει την τακτική του προκατόχου του, να μην απαντάει σε ερωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, και να μη σέβεται τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Εύλογα, κύριε δήμαρχε τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, αλλά και απλοί πολίτες διερωτούνται: «Οι πολίτες είναι μπροστά. Εσείς που είσαστε κύριε δήμαρχε;»
Το σχέδιο της προηγούμενης δημοτικής αρχής που είχε αρχίσει να διαφαίνεται, μάλλον υιοθετεί ο Κώστας Λογοθέτης. Αυτό δεν είναι άλλο από τη στάση στον Βασιλόπουλο και μετά από 10 - 15 χρόνια ο προαστιακός να τερματίζει στην οδό Παπανικολάου σε χώρο κοντά στο Καζίνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Κώστας Λογοθέτης προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να μειώσει το πολιτικό κόστος, για τον Βασιλόπουλο, προφανώς θα κάνει χρήση των φιλικών σχέσεων που διατείνεται ότι έχει με τον Σπύρο Βούγια. Όλα δείχνουν ότι μεθοδεύει να τον προσκαλέσει στην πόλη να ανακοινώσει την έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι, γενικά και αόριστα χωρίς χρονοδιάγραμμα, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των πολιτών του Λουτρακίου.
Υπενθυμίζεται η αναγνώριση και ομολογία του λάθους σχεδιασμού από την προηγούμενη δημοτική αρχή δια στόματος του τέως αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Ρουμελιώτη, στη συνάντηση τον περασμένο Μάιο, στην Τρίπολη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη. Παρόντες σ’ εκείνη τη συνάντηση ο νυν αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες και ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης.
Η τακτική του Κώστα Λογοθέτη έρχεται σε αντίθεση τόσο με τις υποδείξεις των συγκοινωνιολόγων, της εισήγησης της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου που βασίζεται σε μελέτη, της ΟNTRACK, καθώς και ορθής τοποθέτησης του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη που έκανε λόγο για επανασχεδιασμό του έργου του Προαστιακού.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, σε πρόσφατη ερώτησή του για την στάση του Προαστιακού στο Ζευγολατειό, δεν ακολούθησε στο ολίσθημα τους άλλους δύο βουλευτές, αποφεύγοντας την αναφορά για σταθμό στον Βασιλόπουλο. Απεναντίας, παρέμεινε σταθερός στην αρχική του θέση.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λουτρακίου για τον προαστιακό Σιδηρόδρομο, όσο καλή πρόθεση και αν διαθέτει, αδυνατεί να κατανοήσει πώς ο δήμαρχος δεν βρίσκει(;) χρόνο για ένα από τα μεγάλα θέματα της πόλης του, το οποίο για τον οποιοδήποτε εχέφρονα θα βρισκόταν ψηλά στην ατζέντα του. Να μην ξεχνούμε τι υποστήριζε προεκλογικά και τι πράττει μετά την εκλογή του. Προφασίζεται ότι δεν έχει διαθέσιμο χρόνο να μεταβεί με ειδικευμένους συγκοινωνιολόγους που θα έφερνε στο Λουτράκι ο γράφων, σε σημεία της γραμμής Ισθμού - Λουτράκι προκειμένου να αποκτήσει ενημέρωση, γνώση και να έχει ίδια αντίληψη από τα πλέον κατάλληλα άτομα.
Επίσης, αδυνατούμε να κατανοήσουμε ποια είναι η αλήθεια, δεδομένου ότι κατά την επίσκεψή μας στο γραφείο άσκησης της επαγγελματικής του δραστηριότητας, ο Κώστας Λογοθέτης είχε γνωστοποιήσει ότι μεταβαίνοντας στην Αθήνα θα επισκεπτόταν το γραφείο του φίλου του υφυπουργού Σπύρου Βούγια, πως σε συνάντηση που είχα στο γραφείο της εργασίας του. Επιστρέφοντας μετά από όχλησή μας, μας απάντησε ότι δεν μετέβη για τον προαστιακό!..
Στην Πρωτοβουλία Πολιτών Λουτρακίου για την τύχη του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, αυξάνεται η ανησυχία, δεδομένου ότι πολλαπλασιάζονται οι συνεργάτες και υποστηρικτές που ομιλούν για έλευση του προαστιακού στον Ισθμό.
Τις πραγματικές προθέσεις του δημάρχου, πρόσφατα, στη συνάντηση με τους φορείς της πόλης, αποκάλυψε ο εξάδελφός του δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Δόσχορης.
Τις ανησυχίες ενισχύει ακόμη το γεγονός, ότι από την εκλογή του και μετά ο Κώστας Λογοθέτης ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά με την τύχη του προαστιακού. Παρά μόνον μόλις μία φορά. Αυτή ήταν όταν πήρε να διαμαρτυρηθεί για την ανάρτηση άρθρου με τίτλο «Σφυρίζει αδιάφορα ο Λογοθέτης για τον προαστιακό;».
Ο Κώστας ο Λογοθέτης, υπεραμυνόμενος των κινήσεων του σε αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία είχε τονίσει: «Εγώ είμαι ο Κώστας ο Λογοθέτης. Δεν μπορώ κάθε πρωί να περνώ από το μαγαζί σου και να στο θυμίζω».
Πράγμα που δεν ζητήθηκε ποτέ από τον δήμαρχο να κάνει. Μόνο όταν υπάρχει λόγος να βγαίνει να αποδεικνύει με αλήθειες ότι πράγματι είναι ο Κώστας ο Λογοθέτης.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

(160211)




Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΗΣ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΟ
΄Η ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ;


Την περασμένη Κυριακή τα μέλη του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λουτρακίου, προκειμένου να κόψουν την Πρωτοχρονιάτικη Πίττα τους.
Αν λοιπόν συγκεντρώθηκαν για να πουν το στερνό αντίο στην πολιτική, όλα καλώς καμωμένα.
Αν όμως λοιπόν συγκεντρώθηκαν για να επιβεβαιώσουν τη συνέχιση της πολιτικής τους για την επιστροφή τους στην εξουσία, τότε υπάρχει πρόβλημα και το πρόβλημα το έχουν οι ίδιοι!
Κατ’ αρχήν είναι να απορεί κανείς μαζί τους, επισημαίνει πρώην θεσμικός παράγοντας, γιατί δεν έχουν αντιληφθεί την ανεπανόρθωτη ζημιά που έχουν προκαλέσει στον τόπο. «Την τετραετία που πέρασε βρήκαν το μνήμα και του έβαλαν την ταφόπλακα. Τώρα τι επιδιώκουν; Να σφραγίσουν το μέλλον του Λουτρακίου και να βάλουν από πάνω το Σταυρό, διερωτήθηκε;»
Είναι προφανές, τονίζει ο πρώην θεσμικός παράγοντας ότι οι άνθρωποι «φαίνεται να μην έχουν επαφή με την πραγματικότητα και κατά συνέπεια γίνονται ακόμη περισσότερο επικίνδυνοι».
Αποδεικνύεται περίτρανα τονίζει ο πρώην θεσμικός παράγοντας ότι «όχι μόνο δεν διαθέτουν πολιτικό μυαλό, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν διαθέτουν μυαλό;
»Η μηνυτήρια αναφορά του Περικλή Μπαλοδήμου που αφορά κι αυτούς και είναι κόλαφος σε βάρος τους δεν τους αγγίζει καθόλου; Αντιλαμβάνονται στοιχειωδώς ποια είναι η θέση τους; Η δράση στην πολιτική τους μάρανε; Δεν σκέφτονται από μια στραβή που μπορούν να βρεθούν; Και μέχρι τις προσεχείς εκλογές δεν σκέφτονται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και η υπόθεση θα έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο;»

(160211)
Return top