ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ




Ο ΠΑΥΛΟΥ ΒΡΗΚΕ… ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε.»


Σκληρή αντιπαράθεση δημιουργήθηκε χθες στην πρώτη ουσιαστικά - αν και έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε.
Πρωταγωνιστές ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Κοντός, με τον επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλο Παύλου.
Στην εξέλιξη της συνεδρίασης και τη συζήτηση στο θέμα της τήρησης των πρακτικών των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και το δέον γενέσθαι με την τύχη των πρακτικών συνεδριάσεων παρελθόντων ετών για τα οποία υπάρχουν διαφόρων ειδών ενδείξεις εμπεριέχονται στα κεφάλαια του Ποινικού Κώδικα, οι τόνοι ανέβηκαν ανεβάζοντας το θερμόμετρο στην αίθουσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki-press ο Παύλος Παύλου ενοχλήθη για την τροπή της συζήτησης στο συγκεκριμένο θέμα κι απειλούσε τα παριστάμενα μέλη με μηνύσεις, δείχνοντας προς στιγμήν ότι έχει πάρει τον έλεγχο της συνεδρίασης και οδηγεί τη υπόθεση σε άλλους ατραπούς. Εκεί παρενέβη ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Δημήτρης Κοντός και ζήτησε οι απειλές να καταγραφούν στα πρακτικά, οπότε ο Παύλος Παύλου αναγκάσθηκε να ρίξει τους τόνους και να συνεχισθεί ομαλά η εξέλιξη της συνεδρίασης.
Αξίζει να επισημανθεί, ότι ακόμη και ο Γιώργος Γκιώνης εξέφραζε στο πρόσωπό του την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, δεδομένου ότι διαπίστωνε ότι βρέθηκε ένας άνθρωπος να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας και να αναχαιτίσει τους ενδεχόμενους «λεονταρισμούς» του Παύλου Παύλου.
Για τα πρακτικά συνεδριάσεων διοικητικών συμβουλίων παρελθόντων ετών, συνεστήθη τριμελής επιτροπή αποτελουμένη από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Δημήτρη Κοντό, το διευθυντή Νεκτάριο Σπηλιόπουλο και το νομικό Γιώργο Πέτρου. Οι πληροφορίες θέλουν, ο Γιώργος Πέτρου να έχει υποβάλλει γνωμοδότηση προς τη διοίκηση της εταιρείας για τον τρόπο τήρησης των πρακτικών συνεδριάσεων διοικητικών συμβουλίων, η οποία στην κυριολεξία… καίει.
Από πρακτικά -πρόχειρα και καθαρογραμμένα- που έχουν περιέλθει στο loutraki-press κι έχουν ήδη γνώση έγκριτοι νομικοί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους υπάρχει πάρα πολλή δουλειά για την τριμελή επιτροπή, ενώ η αποτελεσματικότητά της θα εξαρτηθεί από τα ευρήματα που θα παρουσιάσει, έναντι αυτών που υπάρχουν.
Το loutraki-press είναι πάντως στη διάθεση της επιτροπής να συνδράμει με στοιχεία και πληροφορίες, να επισημάνει συγκεκριμένες συνεδριάσεις διευκολύνοντας το έργο της, που θα προκαλέσουν ιδιαίτερη αίσθηση στην τοπική κοινωνία, θα συζητηθούν και θα αναθεωρήσουν απόψεις για συγκεκριμένα πρόσωπα.
Τα καλά, πάντως, πίσω είναι και θα απασχολούν επί μακρόν τον τόπο.
Είναι προς το συμφέρον του τόπου η επιτροπή αυτή να δουλέψει απερίσπαστα σε βάθος, να αναζητήσει και να αναδείξει τα ευρήματα και να μην εμπλακούν πρόσωπα που δεν διαθέτουν το ειδικό βάρος για τέτοιου είδους θέματα. Η εν λόγω επιτροπή εξυπακούεται ότι επιβάλλεται να αναδείξει όλα τα ύποπτα στοιχεία, γιατί διαφορετικά θα πρέπει να κατηγορηθεί για συγκάλυψη!

(010311)




ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!..

Του Δημήτρη Καραπατά*

Ημέρα με την ημέρα πυκνώνουν οι φωνές συνεργατών του Κώστα Λογοθέτη, που όχι μόνο επικρίνουν το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού Με τους Πολίτες Μπροστά, αλλά στην κυριολεξία το χλευάζουν επιδιδόμενοι σε ειρωνικά σχόλια. Το δυστύχημα είναι ότι αυτού του είδους τα σχόλια γίνονται σε σοβαρότατα θέματα, όπως αυτό του προαστιακού. Ας μην λησμονούμε, ότι η έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι, αποτέλεσε δέσμευση στρατηγικής του Κώστα Λογοθέτη, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη που τον ώθησαν στο τιμόνι της πόλης.
Οι συνεργάτες του Κώστα Λογοθέτη βέβαια, αδυνατούν ή μάλλον δεν θέλουν να καταλάβουν ότι όταν αθετείς και χλευάζεις την προεκλογική σου υπόσχεση, στην πραγματικότητα είναι ως να χλευάζεις και να αναιρείς την υπόσχεση που έδωσες στους πολίτες, όταν ζητούσες τη ψήφο τους.
Η αλλαγή πορείας στην εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση, είναι ως να ομολογείς ως δημοτική αρχή ότι το έκανες με μόνη πρόθεση για να τους κοροϊδέψεις και να υφαρπάξεις τη ψήφο τους!
Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο επιβαρυντικά, όταν υπάρχει και η υπ’ αριθ. 303 της 8/10/2009 ειλημμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας, για το θέμα του προαστιακού.
Ο συνδυασμός, ή καλύτερα σημαντικός αριθμός των μελών του συνδυασμού Με τους Πολίτες Μπροστά, με τη στάση τους -αν και δημοτικοί ταγοί πλέον- επιδεικνύουν ότι δεν σέβονται τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου τους φορείς, αλλά και τους πολίτες. Αποδεικνύουν στην πράξη το πόσο δημοκράτες είναι και πως αντιλαμβάνονται τη λειτουργία της Δημοκρατίας.
Στάση που και ο ίδιος ο δήμαρχος δείχνει να ενστερνίζεται(;) με την αδράνεια του απέναντι στους δύο «πράσινους» βουλευτές, οι οποίοι δεν μετέφεραν στην Εθνική Αντιπροσωπεία τη βούληση της τοπικής κοινωνίας ως έχουν καθήκον να πράξουν.
Αξιοσημείωτο είναι, όταν η πόλη έδειξε άμεσα αντανακλαστικά, ο Κώστας Λογοθέτης ήταν απών. Έτσι με ευκολία κέρδισε τον τίτλο «Λογοθέτης, ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ!»

Πάντοτε απόντες
Στο σημείο αυτό γίνεται γνωστό, ότι κανένας από τους συνεργάτες του Κώστα Λογοθέτη, δεν έδωσε το παρόν σε συναντήσεις με τους διευθυντές του ΟΣΕ και τους ειδικούς συγκοινωνιολόγους για να ενημερωθεί.
Σοβαρές ευθύνες για αυτό το πρωτοφανές αλαλούμ μέσα στη δημοτική αρχή, έχει προσωπικά ο ίδιος ο δήμαρχος, αφού όχι μόνο δεν έχει φροντίσει να ενημερώσει τους συνεργάτες του ως όφειλε μια και ο ίδιος είναι γνώστης του θέματος, αλλά αρνήθηκε και την ενημέρωση από έγκριτους συγκοινωνιολόγους που θα έφερνε στο Λουτράκι η Πρωτοβουλία Πολιτών Λουτρακίου, για διεξοδική ενημέρωση του ιδίου των συνεργατών του.
Από τα τεκταινόμενα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της δημοτικής αρχής το τελευταίο διάστημα, στο Λουτράκι το ερώτημα που ακούγεται από στόμα σε στόμα είναι ότι πως κατάφεραν να γυρίσουν εναντίον τους τόσο πολύ κόσμο σε διάστημα μόλις δύο μηνών.
Κατά την άποψη σημαντικής μερίδας της κοινωνίας ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης καθημερινά αναλώνεται στο… μαραθώνιο της χαιρετούρας, με συνέπεια να παρασύρεται και να διαφεύγει της προσοχής του το άσχημο ξεκίνημα που έχει κάνει και πόσα σοβαρά θέματα επείγουν και μένουν πίσω.
Ο Κώστας Λογοθέτης χτίζει ημέρα με την ημέρα αδιέξοδα τείχη αδιαφορίας. Προσπαθεί να γράψει ιστορία για εμάς χωρίς εμάς.
Το προεκλογικό του πρόγραμμα ήταν δέσμευση που μέχρι τώρα δεν κρατά.
Ήταν η εντολή των πολιτών να ξεκινήσει. Αυτή χλευάζουν οι συνεργάτες του.
Αυτά που μας πληγώνουν και μας θυμώνουν, ξαναζωντανεύουν!
Όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει όραμα, σχέδιο, προτάσεις.
Όλα δείχνουν ότι άρχισαν οι καθοδικές περιστροφές.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

(010311)
Return top