ΠΙΣΩ ΜΠΡΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΥΜΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΛΟΗΣ


Η απαισιοδοξία είναι αυτή που έχει καταλάβει πλήρως τους επαΐοντες του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων για την τύχη των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων, που δεν βλέπουν πλέον να υπάρχει περιθώριο θετικής προοπτικής του.
Τι περιμένετε δηλαδή να γίνει, διερωτώνται με απορία, όταν ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί η επιτροπή καρναβαλιού κι ακόμη δεν έχει οριοθετηθεί το περίγραμμα της κάθε καρναβαλικής εκδήλωσης;
Χαρακτηρίζουν λανθασμένη τη μέχρι σήμερα τακτική του δημάρχου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη που δεν έχει καταλήξει ακόμη -γιατί δεν παίρνει απόφαση και διαρκώς το αναβάλει- για να μπορέσουν να δουλέψουν αυτοί που τελικά θα πλαισιώσουν την επιτροπή.
Αρνητικό στοιχείο θεωρούν ακόμη, ότι σ’ ένα ενιαίο δήμο την ίδια περίπου ώρα όταν θα πραγματοποιηθούν δύο παρελάσεις, δεν θα μπει σε κίνδυνο η επιτυχία τόσο του ενός όσο και του άλλου καρναβαλιού, όταν ο δήμος θα είναι διασπασμένος στα δύο;
Σύμφωνα με πληροφορίες που άρχισαν να διακινούνται σε χαμηλό ακόμη επίπεδο, οι περί τον Κώστα Λογοθέτη αρχίζουν να φοβούνται ως προς την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία του φετινού καρναβαλιού, με αποτέλεσμα να σκέφτονται να το αποτινάξουν από πάνω τους μην επιβαρυνθούν με το ανάλογο πολιτικό κόστος που μπορεί να επιφέρει ενδεχόμενη αποτυχία.
Ως σάκος του μποξ θεωρούν τώρα ότι μπορεί να λειτουργήσει το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου και οι σκέψεις που αρχίζουν να κυριαρχούν είναι η «καυτή πατάτα» να πεταχτεί, αφού πρώτα τον δυσφήμισαν και τον διέσυραν, στον σημερινό αντιπρόεδρό του Νίκο Λόη.
Βασίζονται στο γεγονός ότι ο Νίκος Λόης μπαίνει στη φωτιά χωρίς να σκέφτεται το κόστος, παλεύει και μπορεί να σώσει την παρτίδα ή άλλως να του χρεωθεί εξ’ ολοκλήρου η αποτυχία ως ανίκανου. Μια αποτυχία -που όλοι πιστεύεται ότι απεύχονται- δηλαδή που θα ανήκει εξ’ ολοκλήρου για την αναβλητικότητα και την αναποφασιστικότητα στον Κώστα Λογοθέτη και το χαμηλό επίπεδο που τον περιτριγυρίζει δίκην συμβούλων.
Παρά τη δυσφήμιση που υπέστη και τη λάσπη που δέχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα ο εκτελών χρέη προέδρου στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου, επισκέπτεται επιχειρήσεις και προσπαθεί να συγκεντρώσει χορηγίες προκειμένου να αυξηθεί το budget των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων και να είναι πιο πλούσια η διοργάνωσή του.
Ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τη διαφήμιση και προβολή των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων, που ήδη έπρεπε να είναι στον αέρα και να τρέχει η σχετική προαναγγελία στα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, έτσι ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη και να προσέλθουν στην πόλη του Λουτρακίου άλλοι την ημέρα της παρέλασης και της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί κι άλλοι για το τριήμερο, έτσι ώστε να δουλέψουν και τα ξενοδοχεία.
Πάντως, υπολείπονται ακόμη είκοσι έξι ημέρες μέχρι την κορύφωση του φετινού καρναβαλιού κι ακόμη δεν έχει μπει το πρώτο λιθαράκι.

(080211)




ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20/2 ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΔΙΚ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΘΜΙΑ

Στην επεξεργασία ενός Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων και ΑΕΔΙΚ, συμφώνησαν οι δύο πλευρές.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου, Κώστα Λογοθέτη και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Θανάση Μπαλέρμπα, τονίστηκε ότι η Διώρυγα είναι καθοριστικής σημασίας στην ταυτότητα του νέου δήμου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΔΙΚ Θανάσης Μαλέρμπας λεκανε γνωστό στο δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη ότι η εταιρεία έχει αποφασίσει να παραχωρήσει έκταση για την κατασκευή σχολείου στην Ισθμία.
Ο Θανάσης Μαλέρμπας έκανε επίσης γνωστό ότι το χρόνιο πρόβλημα της βυθιζόμενης γέφυρας στο Καλαμάκι επιλύεται και η γέφυρα έως 20/2 θα λειτουργεί.
Μετά τη συνάντηση, ο Κώστας Λογοθέτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε τονίσει προεκλογικά ότι η Διώρυγα αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της ταυτότητάς μας και κρίσιμο αναπτυξιακό εργαλείο για το δήμο μας. Στην κατεύθυνση αυτή αναπτύσσουμε δρόμους συνεργασίας με την Α.Ε.ΔΙ.Κ. Είναι σαφές ότι ο δήμος μας διεκδικεί και αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της ευρύτερης περιοχής.»
(080211)




ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ
ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΣΕ ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΟΙΩΝΟ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕΛΛΟΝ


Σίγουρα είναι θαρραλέο τη σημερινή εποχή, θέλει λεβεντιά είτε να λες, είτε να πράττεις το αυτονόητο.
Έτριβα στην κυριολεξία τα μάτια μου χθες το βράδυ όταν διάβασα την ανακοίνωση του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» στο ιστολόγιο δημοτικά σχόλια.
Ένας συνδυασμός που δεν διακρίθηκε για τη σκέψη του, αλλά έγινε αισθητή η παντελής απουσία στοιχειώδους πολιτικής σκέψης.
Ο άνθρωπος που μπορεί να τους διασώσει προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο Μιχάλης Δρίτσας, αλλά οι ανεγκέφαλοι επέτυχαν να τον «πετάξουν έξω» για να επικρατεί η οξύτατη κουταμάρα.
Από τη σύνταξη της ανακοίνωσης του κειμένου που υπεραμύνεται της εκλογής του Δημήτρη Κοντού ως αντιπροέδρου της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε., φαίνεται ως να υπάρχει κάποια νέα μετεγγραφή και κάποιος επιχειρεί να πει κάτι ως πολιτικό κείμενο.
Στην ουσία της ανακοίνωσης.
- Που ήταν Γιώργο Γκιώνη το θάρρος και η λεβεντιά να υπεραμυνθείς και να διεκδικήσεις τα συμφέροντα του τόπου σου όταν ήσουν δήμαρχος;
- Γιατί Γιώργο Γκιώνη η υποτέλειά σας δεν είχε προηγούμενο έναντι του καζίνο και παρήλθε ολόκληρη τετραετία χωρίς ο τόπος να κερδίσει το παραμικρό;

Το πλέον εξωφρενικό στην ανακοίνωση είναι που θεωρούν ότι το ύφος της ανακοίνωσης τους διαχωρίζει από τις δυνάμεις του παρελθόντος που οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη.
Πολύ ορθά, κάτι αρχίζετε να αντιλαμβάνεσθε. Ωστόσο...
- Ποιο είναι το μαγικό φίλτρο που αποκτήσατε κι εσείς αυτοαναγορεύεσθε σε δύναμη του μέλλοντος;
- Δεν σας φθάνει η ζημιά που έχετε προκαλέσει κι επιφέρει στον τόπο;
- Τώρα ζητάτε και τα ρέστα από πάνω;

Αφήστε το μέλλον στους νέους ανθρώπους που δεν έχουν καεί από τακτικές σαν κι αυτές που υιοθετήσατε ως διαχειριστές και νομείς της εξουσίας. Έχει κλείσει ο πολιτικός σας κύκλος και νέες δυνάμεις θα οδηγήσουν τον τόπο στο μέλλον.

Η ανακοίνωση στήριξης στον Δημήτρη Κοντό
Η «Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών» και ο Γιώργος Γκιώνης έχουν φωνή.
Φωνή δυνατή και καθαρή. Δεν αρέσκονται σε ψιθυρολογίες, κουτσομπολιά, μισόλογα, κουβέντες πίσω από την πλάτη και συνεννοήσεις κάτω απ’ το τραπέζι.
Ότι θέλουν να πουν το λένε δυνατά και καθαρά. Και το λένε με την υπογραφή τους.
Αυτό -και όχι μόνο αυτό- τους διαχωρίζουν από τις δυνάμεις του παρελθόντος, στις οποίες οι πολίτες γύρισαν την πλάτη και σήμερα θέλουν να ελέγξουν τον Δήμο μέσα από το παρασκήνιο.
Η διασπορά και η αναπαραγωγή φημών (πάντα με μισόλογα, πάντα χωρίς υπογραφή…) εναντίον του αντιπροέδρου της δημοτικής επιχείρησης κ. Δ. Κοντού μας βρίσκει αντίθετους και ως πρακτική και ως ηθική.
Αυτές είναι πρακτικές του παρελθόντος, που καταδίκασαν οι συμπολίτες. Και δεν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν.
Η κριτική μας στον κ. Δ. Κοντό, και συνολικά στην δημοτική αρχή, θα είναι πολιτική και δημόσια, όπως μας ζητούν οι συμπολίτες και όπως μας επιβάλλει η συνείδησή μας και η πολιτική μας διαδρομή.

(080211)




ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΙ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΛΠ

Άκρως ικανοποιημένοι ήταν οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΛΠ, μετά τη μίνι δεξίωση γνωριμίας που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου, την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι.
Οι εργαζόμενοι ομιλούν με πολύ καλά λόγια για τα νέα μέλη που συγκροτούν το διοικητικό συμβούλιο και εκτιμούν ότι θα παράξει έργο ουσίας, κάτι που δεν έγινε με την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Παράλληλα, εκτιμούσαν ότι το διοικητικό συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση θα είναι αρκετά ευέλικτο και κατά συνέπεια γρήγορης αντίδρασης και άμεσης δράσης.

(080211)
Return top