ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΚΑΦΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΑΟΣ

Την ώρα που το Λουτράκι απασχολούν καυτά προβλήματα και είναι καθοριστικότατα για το μέλλον του στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, η προσοχή στρέφεται σε ήσσονος σημασίας θέματα από παιδαριώδη σφάλματα, ενώ οι δικαιολογίες που τα ακολουθούν υπονοούν κουτά παιδιά!
Την ώρα λοιπόν που η Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. θα έπρεπε να έχει συνεδριάσει δέκα -χωρίς υπερβολή- φορές και ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων να φλέγεται από τη μηνυτήρια αναφορά του έγκριτου νομικού Κορίνθου Λουτρακιώτη Περικλή Μπαλοδήμου, η «παιδική χαρά» και το παρεάκι του Κώστα Λογοθέτη, στρέφουν και συντηρούν με κατευθυνόμενη διαρροή την προσοχή της κοινής γνώμης σε θέματα που είναι προϊόν καθαρής ανεπάρκειας και... κουταμάρας.
Ας μην ξεχνούμε ότι άνοιξε το Τριώδιο, οι επισκέπτες το Σαββατοκύριακο ρωτούσαν με απορία τι γίνεται, ενώ τον ίδιο προβληματισμό έθεταν οι ντόπιοι, συγκρίνοντας τα αμέσως προηγούμενα χρόνια.
Όπως εξελίσσονται τα τοπικά πολιτικά πράγματα στο Λουτράκι σε συνδυασμό με τα γεγονότα που βρίσκονται στον αέρα, ως παρατηρητές αν συνέβαιναν αυτά τα πράγματα σε οποιονδήποτε τόπο, οι πολίτες θα κατέληγαν σε τρία κυρίαρχα ενδεχόμενα:
Πρώτον, ο επικεφαλής είναι κατώτερος των περιστάσεων, αδυνατεί να το αντιληφθεί κι εκεί πλέον ευθύνη φέρουν οι οικείοι του. Πρέπει να τον προστατέψουν πείθοντάς τον ότι από την υψηλή πίεση της θέσης του πρώτου, μπορεί να του προκληθούν προβλήματα υγείας, οπότε μήπως είναι προτιμότερο να τα παρατήσει;
Δεύτερον, με τον αποπροσανατολισμό υπάρχει πρόθεση συγκάλυψης, οπότε το νέο πρόσωπο είναι ίδιο και απαράλλαχτο με τους προκατόχους του;
Τρίτον, αν το έχει κάνει συνειδητά, είναι επικίνδυνος και μπορεί ανά πάσα στιγμή λόγω πολύ χαμηλών ικανοτήτων και προσόντων να βουλιάξει το καράβι στη νηνεμία;

Μέχρι σήμερα πάντως, ο Κώστας Λογοθέτης με την τακτική που ακολουθεί, το παρεάκι και τους συμβούλους που έχει μαζέψει, έχει επιτύχει να είναι ουραγός των γεγονότων κι όχι να τα διαμορφώνει και να τα κατευθύνει, όπως ακριβώς θα έκανε ένας ώριμος πολιτικός.
Δεν γνωρίζουμε πότε, αλλά θα πρέπει ο Κώστας Λογοθέτης να έχει κατά νου ότι με τα ψέματα δεν διοικείται ο τόπος.

Γιατί ο Λογοθέτης δεν προωθεί τη μηνυτήρια αναφορά του φίλου του;
Η μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του έγκριτου νομικού Κορίνθου, Λουτρακιώτη Περικλή Μπαλοδήμου, ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό και το πολιτικό γίγνεσθαι όπως το έχουμε γνωρίσει όλοι μέχρι σήμερα στο Λουτράκι.
Ο Περικλής Μπαλοδήμος με τη μηνυτήρια αναφορά του είναι ο άνθρωπος που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, με συνέπεια οι επερχόμενες εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και να απασχολήσουν για πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία.
Τα κυρίαρχα στοιχεία από αυτή τη διαδικασία είναι δύο:
Πρώτον, πόσα χρήματα και πότε θα εισρεύσουν στο ταμείο της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε.
Δεύτερον, ποιοί θα παραπεμφθούν στην ακροαματική διαδικασία, και με ποιες κατηγορίες.

Παρά την προεκλογική περίοδο που διάγουν οι δικηγόροι όλης της χώρας, το Λουτράκι μονοπώλησε τη συζήτηση το πρωί του περασμένου Σαββάτου σε ομήγυρη νομικών στο κέντρο της Κορίνθου. Η κουβέντα ήταν προσανατολισμένη στην Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. κι όσα έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια στην εταιρεία, ενώ αναφορά έγινε και στην υπόθεση της πρόσληψης νομικού - ειδικού συμβούλου του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, που ο ίδιος συντηρεί ακόμη και για σήμερα κορυφαίο στην τοπική πολιτική επικαιρότητα, χωρίς να αντιλαμβάνεται το πολιτικό κόστος που του ψαλιδίζει το 24%.
Αυτονόητο είναι, ότι όλοι εξέφραζαν την απορία τους για την τακτική και την πολιτική που ακολούθησαν ο τέως δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Γιώργος Γκιώνης και ο προκάτοχός του πρώην δήμαρχος Παύλος Παύλου στην υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου που προΐσταντο.
Οι εν λόγω νομικοί αδυνατούσαν να κατανοήσουν τις πρακτικές τους και κατέθεταν προβληματισμούς και σκέψεις γιατί επέλεξαν να ακολουθήσουν αυτή την ατελέσφορη πορεία, που έχει μόνο μία κατάληξη… Ιδιαίτερα διερωτώντο αν αναλογίσθηκαν ποτέ ότι υπάρχει περίπτωση κάποιος να ανακινήσει αυτές τις υποθέσεις και να επιχειρήσει να αναζητήσει ευθύνες;
Φυσικά, οι σκέψεις και προβληματισμοί που κατατίθοντο, δεν ποιούσαν τιμή για τους εν λόγω πρώην δημάρχους, ενώ οι νομικοί έκαναν λόγο για απιστία και ενδεχόμενη απάτη σε βαθμό κακουργήματος, λόγω των υψηλών κονδυλίων.
Στην ομήγυρη παρευρίσκετο και δικηγόρος που γνωρίζει από παλαιά εν μέρει τη λειτουργία της εταιρείας και προσέθετε ότι ακριβώς οι ίδιες ευθύνες βαρύνουν και το διαχειριστικό συμβούλιο.
Έτερος της ομηγύρεως σχολίαζε ότι ευθύνες μπορεί να φέρουν κι όλα ανεξαιρέτως τα διοικητικά συμβούλια και διακινδύνευε την πρόβλεψη ότι δεν είναι απίθανο όλοι να παραπεμφθούν στην ακροαματική διαδικασία.
Επισημαίνεται, ότι η προκαταρκτική ανάκριση έχει ολοκληρωθεί, θα προστεθούν στη διαδικασία και νέοι μάρτυρες οι οποίοι έχουν άριστη γνώση της υπόθεσης και θα συμβάλλουν με πρόσθετα στοιχεία!

Προβληματισμός για το τι κάνει ο δήμαρχος;
Λόγω της μηνυτήριας αναφοράς του Περικλή Μπαλοδήμου, οι νομικοί διερωτώντο γιατί ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, δεν έχει προσκαλέσει να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε., προκειμένου να παρέμβει καταλυτικά και να προωθήσει την υπόθεση;
Περισσότεροι από τους μισούς, επεσήμαιναν ότι αν ο Κώστας Λογοθέτης δεν κινηθεί άμεσα προς υποστήριξη του συναδέλφου τους, δίνει το δικαίωμα στον κάθε ένα και την πάσα μία να ισχυρίζεται ότι αποπειράται να συγκαλύψει τους προκατόχους του. Ο Κώστας Λογοθέτης, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν γνώριζε, υποστηρίζουν. Η μηνυτήρια αναφορά του Περικλή Μπαλοδήμου είναι καταλυτική και το μόνο που ενδεχομένως να της λείπει, είναι ίσως να απαιτείται πιο ενδελεχής έλεγχος.
Επιπρόσθετα, οι νομικοί τόνιζαν ότι απαιτείται ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων να βαδίσει στα χνάρια του Περικλή Μπαλοδήμου, προκειμένου να διεκδικήσει όσα δικαιούται κατ’ αρχήν και κατά δεύτερο λόγο να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.
- Εκεί στην Ιάσωνος πότε θα το αντιληφθείτε να ξεκινήσετε προς αυτή την κατεύθυνση;

- Πέραν του δημάρχου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς διαθέτοντας από την προϋπηρεσία του την ανάλογη εμπειρία, τι κάνει;
- Δεν συμβουλεύει το δήμαρχο ή ο Κώστας Λογοθέτης δεν ακούει ούτε τον ίδιο και τον παρακάμπτει;

Η συγκάλυψη του Γιώργου Γκιώνη
Μόλις ο Γιώργος Γκιώνης ανέλαβε καθήκοντα, ερχόμενος με την κεκτημένη προεκλογική ταχύτητα και παρορμητισμό διέταξε έρευνα Ορκωτών Λογιστών για τα πεπραγμένα στην πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε. για τα έτη 2005 και 2006. Μέχρι την ολοκλήρωσή του, ο Γιώργος Γκιώνης είχε προλάβει να γίνει μέρος των συμβιβασμών και των απευθείας αναθέσεων μελετών, με αποτέλεσμα να αναγκασθεί να πνίξει το πόρισμα. Στο γράφοντα το πόρισμα περιήλθε άμεσα στα χέρια του, αλλά τα στοιχεία του κρατούντο για να παρουσιασθούν στο ακροατήριο των ποινικών δικαστηρίων. Τώρα, πλέον τα στοιχεία αυτά είναι παρανυχίς σε σχέση με τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή του loutraki-press, τα οποία και θα αρχίσουν σιγά σιγά να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μπας και παρακινήσουν τον Κώστα Λογοθέτη και τη δημοτική αρχή του. Επισημαίνεται, ότι τα νέα στοιχεία, από μόνο του το κάθε έγγραφο ισοδυναμεί με βόμβα μεγατόνων.
Σε πρώτη φάση θα δημοσιοποιούνται οι επίμαχες σελίδες του πορίσματος του ΣΟΛ. Αν ο Κώστας Λογοθέτης δεν αποφασίσει να κινήσει διαδικασίες, τότε σε ημερήσια βάση θα δημοσιοποιείται κι ένα έγγραφο.

(150211)
Return top