SOS ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ 2012!


Δύο επιχειρηματίες, κορυφαίος ο καθένας στη δραστηριότητά του στη λεγόμενη τουριστική βιομηχανία, επικοινώνησαν χθες το βράδυ με το loutraki-press προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτηση, την απογοήτευση, την απόγνωση, την καταδίκη του τόπου που βλέπουν να έρχεται με μαθηματική ακρίβεια.
Απογοητευμένοι και οι δύο με τη νέα δημοτική αρχή -σε συνέχεια των προκατόχων της- που δεν αντιλαμβάνεται ότι χρόνος δεν υπάρχει, δεν περισσεύει… Ωστόσο, ο χρόνος περνάει χωρίς όχι μόνο να εκδηλώνεται, αλλά ούτε να διαφαίνεται υποψία εκδήλωσης αντίδρασης, που θα αναστρέψει την κατάσταση. Και οι δύο κομίζοντας τις απόψεις κι άλλων επιχειρηματιών διαφορετικών κλάδων, δηλώνουν αποφασισμένοι οι ίδιοι να αναλάβουν σειρά άμεσων πρωτοβουλιών και δράσεων, έτσι ώστε να αφυπνίσουν και να φέρουν το δήμαρχο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη προ τετελεσμένων γεγονότων με τα οποία θα πρέπει να συμμορφωθεί, να ευθυγραμμισθεί και να τα υιοθετήσει.
Οι εν λόγω εκπρόσωποι των συγκεκριμένων κλάδων του τουρισμού στην τοπική οικονομία, επισημαίνουν λόγω της μακράς εμπειρίας τους, ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες και ενδεδειγμένες κινήσεις συγκροτημένα και συντονισμένα σε διάστημα δύο μηνών που υπολείπεται, θα χαθεί και το 2012!
Κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου, λέει ο καθένας από την πλευρά του, στον Γιώργο Γκιώνη που δεν αντιλαμβανόταν τίποτε. Πέταξαν από το παράθυρο τα λεφτά του τόπου, δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με τη διαφημιστική εταιρεία που τα εισέπραξε να μην έχει προσφέρει το παραμικρό και να μην έχει προσδώσει απολύτως τίποτε στο τοπικό τουριστικό γίγνεσθαι.
Σαν να ήταν συνεννοημένοι και οι δύο, επιτίθενται στο δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη γιατί διαπιστώνουν στα θέματα του τουρισμού να τον περιτριγυρίζουν τα ίδια ακριβώς άτομα που συγχρωτιζόντουσαν με τον Γιώργο Γκιώνη και ο τουρισμός επί των ημερών του κινήθηκε όπισθεν ολοταχώς.
Ο Κώστας Λογοθέτης μοιράζει θέσεις και τίτλους, αλλά πρόοδος μηδέν και χωρίς να φαίνεται ικανό το νέο team να χαράξει προοπτική, λαμβανομένου υπόψη ότι μάλλον δεν έχουν γνώση για το 2012 το οποίο φαίνεται να χάνεται!
Από την άλλη, ο Γιώργος Γκιώνης και ο συνδυασμός τους διαπιστώνοντας την αδράνεια της δημοτικής αρχής, νομίζουν ότι είναι εύκολο να επανεκλεγούν και με τη διαπιστωμένη βάσει αποδείξεων ανικανότητά τους συλλήβδην, να καταδικάσουν τον τόπο οριστικά και αμετάκλητα. Ειδικότερα, για το συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη, το θράσος περισσεύει. Από εκεί που τα μέλη του συνδυασμού του για το κακό που έκαναν στον τόπο θα έπρεπε να κυκλοφορούν με κατεβασμένο το κεφάλι, ωστόσο, μη αντιλαμβανόμενοι -και πώς να το κάνουν άλλωστε;- ομιλούν για θετικές προοπτικές επανεκλογής τους, λες και νομίζουν ότι οι συμπολίτες τους είναι χαχόλοι και δεν αξιολογούν την καταστροφή που άφησαν πίσω τους.
Στο δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων υπάρχουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται υγιώς και αναπτύσσονται διαρκώς στον τουριστικό τομέα, λόγω της αξιοποίησης κι εκμετάλλευσης των σύγχρονων εργαλείων, προσαρμογής κι ανταπόκρισης στις επιταγές των καιρών, στο δαιμόνιο του επιχειρείν.
Ο Κώστας Λογοθέτης επιβάλλεται μετά δύο μήνες σχεδόν στη θέση του πρώτου πολίτη, επιτέλους να ξεφύγει από την παρέλαση των διαπιστευτηρίων που δέχεται καθημερινά, να κινηθεί και να σπρώξει στην πρόοδο και το μέλλον τον τόπο.
Η κοινωνία μπορεί να επιδεικνύει ανοχή στην άσκηση κριτικής προς τη δημοτική αρχή, αλλά οι επιχειρήσεις με τα όσα έχουν συμβεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορούν να περιμένουν. Και την όποια υπομονή να έχουν διάθεση να κάνουν, όταν βλέπουν ότι τίποτε δεν κινείται ή κι αν σηκωθεί σκόνη αυτή είναι από λάθος κατεύθυνση, δεν φαίνονται διατιθεμένοι να χάσουν κι άλλο χρόνο.
Απλά, από την τοπική πολιτική σκηνή έχουν απογοητευθεί εντελώς, γιατί έχουν διαπιστώσει έμπρακτα ότι καταδίκασε τον τόπο, με αποτέλεσμα να δηλώνουν έτοιμοι να οργανωθούν να σπρώξουν προς τα εμπρός τα πράγματα και τον τόπο και τη δημοτική αρχή ουραγό, να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.
Σύντομα θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη κίνησή τους όχι με στόχο να αντιπολιτευθούν τον Κώστα Λογοθέτη την ώρα που οι αρνητικότατες εμπειρίες είναι ακόμη νωπές από τον Γιώργο Γκιώνη και το συνδυασμό του, τους οποίους δεν εμπιστεύονται πλέον για τίποτε.
Οι υγιώς σκεπτόμενοι επιχειρηματίες του τόπου, διαθέτουν ιδέες, είναι αποφασισμένοι να ακούσουν ακόμη πιο μοντέρνα κελεύσματα και δεν διστάζουν να επενδύσουν σε πρωτοποριακές τεχνικές που θα εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους στο μέλλον.

(220211)




ΑΜΕΡΙΣΤΗ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΙΓΑΙΟΥ


Την απόφασή του να προωθήσει όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό από τον ίδιο το αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Λουτρακίου για να έλθει ο προαστιακός σιδηρόδρομος μέσα στο Λουτράκι, αλλά και να κατασκευασθεί σταθμός μετεπιβίβασης στη θέση Φιλοθέη - Παράδεισος είναι ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κόλλιας.
Ο «γαλάζιος» βουλευτής σε συνάντησή του χθες το πρωί με τον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, αντιλαμβανόμενος αφενός το δίκαιο αίτημα περίπου δεκαπέντε χιλιάδων κατοίκων, αλλά σεβόμενος και τις ειλημμένες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, δεσμεύθηκε στον Δημήτρη Καραπατά ότι θα είναι στη διάθεση της πόλης για την προώθηση αυτού του μείζονος έργου.
Αυτονόητο είναι, ότι η έλευση του προαστιακού στην οδό Αιγαίου θα πολλαπλασιάσει την επισκεψιμότητα στον τόπο, όταν σε σαράντα λεπτά απόσταση υπάρχει μια πόλη με περισσότερα από πέντε εκατομμύρια κατοίκους.
(220211)
Return top