Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ!

Όταν ανατρέπονται δικτατορικά καθεστώτα με προϊστορία δεκαετιών, εύκολο είναι να αντιληφθεί κανείς με την ευκολία που ο λαός δια της ψήφου του μπορεί να στείλει στην καλύτερη των περιπτώσεων σπίτι τους, αυτούς που νομίζουν ότι τους κατέστησε εξουσιαστές του.
Πριν τη σημερινή δημοτική αρχή του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων έχουν περάσει σ’ αυτή τη δύσμοιρη χώρα, πάρα πολλών ειδών εξουσίες, οι οποίες έχουν την αίσθηση ότι ο λαός τους ψήφισε να μείνουν για πάντα κι όχι ότι είναι περαστικοί.
Έτσι, με το που αναλαμβάνουν τη διαχείρισή της ηγεσίας αυτές οι εξουσίες, το πρώτο που σκέφτονται δεν είναι πως θα ταχθούν στην υπηρεσία του και τη διεκπεραίωση των αναγκών του, αλλά πως θα γατζωθούν και να μείνουν για πάντοτε. Δυστυχώς για όλες τις εξουσίες αυτού του τύπου, λογαριάζουν χωρίς… το ξενοδόχο.
Εν τω προκειμένω, η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, φαίνεται ότι δεν έχει λάβει τίποτε υπόψη της από όσα είχαν κάνει οι προκάτοχοί της σ’ αυτόν τον τόπο και θέλει να βαδίσει στα χνάρια τους, αδυνατώντας να επιδείξει φρέσκιες ιδέες, αλλά και διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης και διαχείρισης της διοίκησης για ένα ευοίωνο μέλλον.
Τι ’χες Γιάννη, τι ’χα πάντα. Εφημερίδα -προπαγανδιστικό όργανο, κάτι σαν Πράβντα του πάλαι ποτέ ΚΚΣΕ- εξέδιδαν οι προκάτοχοί της, τη Διαφάνεια, εφημερίδα θέλει να εκδώσει σύμφωνα με πληροφορίες η σημερινή δημοτική αρχή.
Στο πλαίσιο αυτό ο συνδυασμός Με τους Πολίτες Μπροστά έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις για την έκδοση εφημερίδας, προκειμένου να προβάλλει και να περνάει με ασφάλεια τα μηνύματα που θέλει στην τοπική κοινωνία.
Οι υπάρχουσες πληροφορίες θέλουν η δημοτική αρχή δια εκπροσώπων της να έχει έλθει σε επαφή με διαχειριστές ιστολογίου, οι οποίοι την προεκλογική περίοδο για την προβολή του συνδυασμού και των υποψηφίων του είχαν απαιτήσει δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ, για μια υπηρεσία με μηδέν κόστος!
Τότε, τα χρήματα που ζητούσαν δεν τα είχαν λάβει, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν, τώρα έχει κριθεί ότι χωρίς δικό τους φύλλο δεν μπορούν να σταθούν. Και τούτο λαμβάνοντες υπόψη την ακολουθούμενη τακτική των εντύπων που κυκλοφορούν. Ως γνωστόν, οι εκδότες τους αλλάζουν θέση με την ευκολία αλλαγής υποκάμισου, ανάλογα με το ποιος τους κουνάει τα ευρώ κι αυτοί σπεύδουν στην παροχή οποιουδήποτε είδους υπηρεσίας… κάνοντας με απίστευτη ευκολία και ελαφρότητα το άσπρο μαύρο. Mην διαφεύγει της προσοχής μας ότι στον κανόνα υπάρχει και η εξαίρεση. Ως εκ τούτου, οι ζηλωτές του Γκαίμπελς θεωρούν ότι δεν μπορούν να βασισθούν σ’ αυτούς τους εκδότες και θέλουν το δικό τους μέσο για την άσκηση προπαγάνδας.

(200211)




ΕΝΑΣ ΕΝΟΙΚΟΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ…

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του loutraki-press χθες το βράδυ λάβαμε την ακόλουθη επιστολή με τον πιο πάνω τίτλο και η οποία δημοσιεύεται αυτούσια, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση.
«Αγαπητέ Παναγιώτη Ηλιακόπουλε,
Είναι η πρώτη επικοινονία μας. Σου γράφω γιατί εσύ δεν κολάς να γράψεις την αλήθια κάθε φορά και το σέβομε.
Μετά απο 2 μήνες σχεδόν με τον Λογοθέτη στην εξουσία, είναι πια σίγουρο ότι μιλάμε για παιδική χαρά στο 2ο όροφο του δημαρχίου. Κρίμα οι ελπίδες μας.
Κάθε μέρα έχουμε παρέλαση απο δημώτες που ο Δήμαρχος δεν μπορεί να πει οχι για ραντεβού, με αποτέλεσμα ο μισός χρόνος να τρώγετε σε συναντήσεις για μπράβο ή για δανικά ή για ρουσφέτια (γιατί έχουμε και δημώτες που σχεδόν κάθε μέρα είναι εκεί και περιμένουν).
Κάθε μέρα έχουμε παρέμβαση κάθε λίγο και λιγάκι από επήγοντα από τους αντιδήμαρχους που δίχνουν να μην ξέρουν πως να αποφασίσουν ή να θέλουν μόνιμα την έγγριση του δημάρχου, με αποτέλεσμα την αδυναμία για συγγέντρωση και την αποσπασματική λιτουργία.
Όλοι γκρινιάζουν λέγοντας ότι πόσο δίσκολα είναι και πόσο τρέξιμο έχουν, λες και τους έχουν βάλλει με το ζόρι. Αν δεν μπορούν να παρετηθούν.
Ο Λογοθέτης είναι δισέβρετος για τα στελέχη και τους υπιρεσιακούς παράγοντες και στους δημοτικούς υπαλήλους, γιατί δεν μπορεί να πει όχι το κόσμο που κλίνει ραντεβού συνεχώς και από την αδυναμία των στενών σινεργατών του. Το παράδοξο βέβαια είναι ότι έχει χρόνο σχεδόν κάθε μέρα σε διάφορους τύπους και ρουφιανίσκους όπως γονείς εκλεγμένων ή στελέχη του συνδιασμού που κικλοφορούν με άνεση κουβαλόντας τα αντίγραφα από τι λένε όλα τα μπλογκ, ενώ κάπιοι έχουν μόνιμα τα κομπούτερ τους στα μπλογκ και στο φεισμπουκ.
Να μη σου πω για την αραβονιαστικιά αντιδημάρχου που κάνει κριτική για τη καθαριότητα και κλίνει ραντεβού για γνοστούς της στον δήμαρχο. Ούτε να σου πω για τους "σιμβούλους" που πάνε και έρχοντε χορίς πρόγραμμα. Αντί να είναι μόνιμα εκεί και να βοηθούν, μια είναι εκεί και μια απουσιάζουν.
Ένα μπάχαλο κανονικό σου λεω. Σκέτη απογοήτευση. Τέλος πάντον, ας ελπίσουμε ότι κάπιος θα τους ξιπνήσει πριν είναι αργά.
Τα ξαναλέμε…»
(200211)





ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΟΥ
ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΦΙΛΟΘΕΗ - ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ


Τη χωροθέτηση του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Λουτρακίου με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο ζητεί από την κυβέρνηση ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας.
Ο Κώστας Κόλλιας σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, επισημαίνει την αναγκαιότητα κατασκευής του σταθμού μετεπιβίβασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στη θέση Φιλοθέη - Παράδεισος, όπου εκεί έχει χαραχθεί το κλειδί με προοπτική την κατεύθυνση της γραμμής προς την οδό Αιγαίου στο εσωτερικό της πόλη του Λουτρακίου, προκειμένου το σύγχρονο μέσο να είναι εξυπηρετικό προς το επιβατικό κοινό.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας αναφέρει τα ακόλουθα:
«Κύριε υπουργέ,
Σας γνωστοποιώ ότι το Λουτράκι, που βρίσκεται δίπλα στην Αθήνα, στερείται του πλέον σύγχρονου και πράσινου συγκοινωνιακού μέσου, του Προαστιακού. Η σύνδεση της πόλης του Λουτρακίου με τον Προαστιακό αποτελεί αίτημα όλων των φορέων, των κατοίκων και των παραγωγικών τάξεων της πόλης.
Η σχεδιαζόμενη λύση να κατασκευαστεί ο σταθμός στη θέση «Βασιλόπουλος», δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις προοπτικές της πόλης και συναντά την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.
Αίτημα και πρόταση κοινής αποδοχής είναι να επανασχεδιαστεί η κατασκευή του σταθμού και να τοποθετηθεί στη διακλάδωση της παλαιάς εθνικής οδού προς Λουτράκι. Αυτή η λύση, διασφαλίζει την συνέχεια και τη σύνδεση του σταθμού με την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή. Επιπλέον, βρίσκει σύμφωνους όχι μόνο την Δημοτική Αρχή, φορείς και πολίτες αλλά και τον Ο.Σ.Ε. ο οποίος σε ίδιες κατηγορίες γραμμών (παρακαμπτήριες και τερματικές) Πανελλαδικά, διαθέτει επί του κόμβου σταθμό για να εξασφαλίζεται η μετεπιβίβαση στα αρτηριακά τρένα και προς την αντίθετη φορά των αμαξοστοιχιών. Ενδεικτικά σας αναφέρω την περίπτωση του σταθμού Οινόης- Χαλκίδας.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1 Προτίθεστε να προχωρήσετε στον επανασχεδιασμό και την κατασκευή του νέου σταθμού στη θέση που προτείνουν η Δημοτική Αρχή και οι φορείς της πόλεως του Λουτρακίου;
2 Από που σκοπεύετε να αντλήσετε τους πόρους για την χρηματοδότηση της μελέτης του έργου συνολικά;
»

(200211)
Return top