ΑΠΟ Τ’ ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ!..

Πολύς ο λόγος που γίνεται για την αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων, την ανασφάλεια, αλλά και την παντελή έλλειψη αποφασιστικότητας -αυτή καθ’ εαυτή- του δημάρχου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, Κώστα Λογοθέτη.
Για του λόγου το αληθές, δεν έχει παρά να ανατρέξει κάποιος στη χθεσινή ανάρτηση του loutraki-press με τίτλο: «Ένας ένοικος αναρωτιέται…» και μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου θα του λυθούν όλες οι απορίες και θα εξάγει τα πλήρη συμπεράσματά του.
Οφείλω να μεταφέρω την εμπειρία μου γιατί η γνώση δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κανενός, αλλά δεν είναι και της παρούσης να δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες, οι οποίες δεν έχουν καμία σημασία.
Στην πρώτη πολιτική γνωριμία ο γράφων με τον Κώστα Λογοθέτη, τον συνάντησε συνοδευόμενο από δύο άτομα. Τους Δημήτρη Κοντό και Μπάμπη Δοσσαρά. Άμεσα έγινε αντιληπτό ότι ο πρώτος κινούσε τα νήματα και ενδυνάμωνε το συνδυασμό, ο δε δεύτερος ήταν ο καθοδηγητής, σ’ ένα υποψήφιο δήμαρχο που δεν γνώριζε τα προβλήματα, αλλά δεν είχε και κατά νου γνώση των απαιτούμενων τακτικών.
Η πρώτη εμπειρία του γράφοντος; Πλήρης απογοήτευση!
Διερωτήθην που πάμε;
Τηλεφωνικές επαφές από τον Δημήτρη Κοντό να κλείσει ο… αρραβώνας. Ωστόσο, από αναβολή σε αναβολή, διερευνώντας το τοπίο, προκειμένου να μην εκλεγεί κατ’ αρχήν ο Γιώργος Γκιώνης και ο συνδυασμός του. Κατά δεύτερο λόγο να μην κάνει η πόλη πισωγύρισμα.
Ξανασυναντηθήκαμε οι τρεις, όπου διαπιστώθηκε ότι ο Κώστας Λογοθέτης ήταν βελτιωμένος. Ερωτήθησαν οι άλλοι δύο που οφείλεται αυτό, κι έγινε αντιληπτό ότι πρέπει να είχε κάτσει… στο θρανίο παρακολουθώντας υπερεντατικά σεμινάρια. Τελικά, μετά από ένα μήνα έγινε… ο γάμος.
Στο πλευρό του πάντοτε, ακόμη και στις πιο απίθανες ώρες ο Μπάμπης Δοσσαράς.
Η πίεση αφόρητη, ο Κώστας Λογοθέτης να μην αντέχει, με τον Μπάμπη Δοσσαρά άλλοτε να τον παίρνει στις πλάτες του στην ανηφόρα, άλλοτε να τον συγκρατεί και στον κατήφορο…
Δόθηκε σκληρή μάχη, ο γράφων αν και δεχόταν επιθέσεις και ύβρεις από τους ανεγκέφαλους επιτελείς του Κώστα Λογοθέτη, φθάσαμε στη νίκη της δεύτερης Κυριακής και ο Κώστας Λογοθέτης αναδείχθηκε στο νέο δήμαρχο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Εδώ πλέον αρχίζουν οι ευθύνες του Μπάμπη Δοσσαρά.

Οι ευθύνες του Μπάμπη Δοσσαρά
Ο άλλοτε θεωρητικός της πάλαι ποτέ Παρέμβασης -δεχόμενος κι αυτός επιθέσεις και ειρωνικά σχόλια από ανεγκέφαλους- θεώρησε ότι το έργο του είχε ολοκληρωθεί κι άφησε το μαθητή του, ν’ ανοίξει τα δικά του φτερά και να βρει το δρόμο του.
Ο Κώστας Λογοθέτης άρχισε πλέον να δημιουργεί ένα επιτελείο υποτελών, που τον εξυμνούσε και τον συνέχαιρε, χωρίς ποτέ να αντιλαμβάνονται όλοι μαζί την επιβεβλημένη αναγκαιότητα της προετοιμασίας. Όλοι μαζί απολάμβαναν τις επευφημίες της πόλης και βίωναν τη δική τους νιρβάνα.
Μπάμπης Δοσσαράς και Δημήτρης Κοντός αποστασιοποιημένοι από τον Κώστα Λογοθέτη, είχαν αρχίσει να νιώθουν ότι έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορούσε και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Τα αρνητικά μηνύματα επιβεβαιωνόντουσαν, αναζητούντες όλοι να αντιληφθούν από πού ο Κώστας Λογοθέτης επηρεάζεται και τα αυτονόητα, ως αρχικώς συμφωνηθέντα να μην υλοποιούνται, λόγω των προσκομμάτων που επιχειρούσε να προβάλλει ο δήμαρχος και στη συνέχεια υποχωρούσε λόγω των αδιεξόδων που διαπίστωνε ότι άμεσα δημιουργούνται.
Στο δημαρχείο, καθημερινό φαινόμενο η… παρέλαση της χαιρετούρας, έχει ρίξει έξω κάθε λειτουργία. Ο Κώστας Λογοθέτης θέλει να έχει γνώση των πάντων, αλλά και για τίποτε δεν αποφασίζει!..
Όλες του οι επιλογές κατώτερες των περιστάσεων που τον εκθέτουν και εκτίθενται μαζί του και τα σοβαρά στελέχη του συνδυασμού, δεδομένου ότι οι γκάφες δεν έχουν προηγούμενο καθ’ ότι όσοι τον πλαισιώνουν έχουν αδυναμία πολιτικής σκέψης και πρακτικής.
Αποκορύφωμα το κρυφτούλι του Κώστα Λογοθέτη το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετά την κολοσσιαία γκάφα και τον ευτελισμό ολόκληρου του δήμου έναντι του δικηγορικού κόσμου του νομού.
Ο Κώστας Λογοθέτης από τις μέχρι σήμερα πρακτικές του, έχει αποδείξει ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στον ίδιο κι όσους επιλέγει ως συνεργάτες του, με συνέπεια να πρέπει και πάλι να κάτσει στο θρανίο αυτού που τον έκανε δήμαρχο με την τακτική του, για να μπορέσει να ακολουθήσει άλλη ρότα από αυτή που οδηγεί το δημοτικό σκάφος.
Ως καπετάνιος ο Κώστας Λογοθέτης, θυμίζει τον καπετάνιο της βάρδιας στο πλοίο «Σάμινα», ο οποίος στη νηνεμία το είχε ρίξει πάνω στην ξέρα!
Για να αποφύγει ο τόπος το ναυάγιο, ο μαθητής Κώστας Λογοθέτης πρέπει να παρακολουθήσει το δεύτερο κύκλο υπερεντατικών σεμιναρίων από το δάσκαλό του Μπάμπη Δοσσαρά.

(210211)
Return top