ΟΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Μπιλιάρδο στην πλάτη του δασκάλου του Μπάμπη Δοσσαρά, που τον πήρε από το χέρι και τον εγκατέστησε στη θέση του πρώτου πολίτη, παίζει ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης.
Ο δήμαρχος, αφού πρώτα ξαμόλησε τα «κουτά χμερ» του να πυροβολούν και τους εκκολαπτόμενους «χιτλεράκους» -όπως κατεγράφησαν- να βομβαρδίζουν στα blog ως ανώνυμοι σχολιαστές τον πρώτο τη τάξη στην πολιτική σκέψη μέλος του συνδυασμού Με τους Πολίτες Μπροστά, σε δεύτερη φάση, τον εξέθεσε. Και πώς το πέτυχε αυτό;
Ο Κώστας Λογοθέτης προκειμένου να κατακάτσει ο κουρνιαχτός από τις γκάφες τις δικές του και των συμβούλων του, δεν δίστασε ακόμη και να παίξει με τα ευαίσθητα συναισθήματα του Μπάμπη Δοσσαρά. Έτσι, τον έβγαλε χθες το μεσημέρι στην κεντρική λεωφόρο να πιουν μαζί καφέ και να επιδείξει ότι ο Μπάμπης έκανε πίσω, αναγνώρισε το λάθος του και το συμβάν από την πλευρά μου θεωρείται λήξαν.
Κουτοπόνηρες σκέψεις που σε καμία περίπτωση δεν απηχούν αντιδράσεις ώριμα σκεπτόμενου πολιτικά άνδρα, σχολίαζε αρκετά έξυπνος τέως δημοτικός σύμβουλος που ενημερώθηκε για το γεγονός.
Στην πολιτική πραγματικότητα, αυτονόητο είναι ότι ο Κώστας Λογοθέτης θα έπρεπε να έχει ζητήσει και να έχει λάβει τις παραιτήσεις από το «παρεάκι των πεινασμένων όπως το χαρακτηρίζουν στην Ιάσωνος» το οποίο θεωρούν ότι έχει δεμένο χειροπόδαρα το δήμαρχο. Οι ίδιοι παράγοντες το «παρεάκι» το χαρακτηρίζουν «καρκίνωμα για τη δημοτική αρχή» και φτύνουν τον κόρφο τους στο άκουσμά του. Εκφράζουν δε τη βεβαιότητά τους ότι το «παρεάκι» είναι πλέον το βαρίδι στα αδύναμα πόδια του Κώστα Λογοθέτη που τον έχει βάλει να βαδίζει πάνω σε κινούμενη άμμο.
Αξιωματούχοι της Ιάσωνος διερωτώντο μάλιστα, γιατί ο δήμαρχος έχει τόση πρεμούρα να πληρώσει το «παρεάκι», όταν υπάρχουν εκκρεμότητες καυτών προβλημάτων που είναι βόμβες στα χέρια της δημοτικής αρχής;
Έτερος αξιωματούχος της Ιάσωνος, οδηγήθηκε σε μοναδικό συνειρμό υποστηρίζοντας ότι με το «παρεάκι» ο Κώστας Λογοθέτης νοιώθει ασφάλεια γιατί νομίζει ότι του καλύπτει το πολιτικό έλλειμμα και τα κενά του, όπως ακριβώς ο προκάτοχός του Γιώργος Γκιώνης ένιωθε με το διευθυντή Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Club Hotel Casino Loutraki, Γιάννη Βραχάτη.

Το χρονικό από τη γκάφα που έκανε το «παρεάκι»
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Την περασμένη Παρασκευή, με την προκήρυξη πρόσληψης από την Αθήνα δικηγόρου - ειδικού συμβούλου του δημάρχου, έγινε η γκάφα ολκής από το επιτελείο με τη βούλα του Κώστα Λογοθέτη. Στη συνέχεια για να δικαιολογήσουν την πρώτη γκάφα, διέρρεαν κουταμάρες και πρόσθεταν φαυλότητα στο μύλο της ανοησίας.
Πολιτικά οξυδερκής ο Μπάμπης Δοσσαράς αντελήφθη από την πρώτη στιγμή το επερχόμενο κάζο κι αναζητούσε τον Κώστα Λογοθέτη, αλλά αυτός σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες κρυβόταν και δεν απαντούσε σε κανένα τηλέφωνο, ακόμη και κορυφαίων αξιωματούχων του δήμου.
Ο Μπάμπης Δοσσαράς για να προστατέψει την αξιοπρέπειά του και την πολιτική του υπόσταση, αναγκάσθηκε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία διαφοροποιείτο από τα παιδαριώδη σφάλματα του επιτελείου του δημάρχου. Το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος ειδοποιήθηκε για την ανακοίνωση και κάλεσε στο τηλέφωνο τον Μπάμπη Δοσσαρά που προσπάθησε να τον επιπλήξει, αλλά ο δάσκαλος αντέτεινε ότι τον αναζητούσε και κρυβόταν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press επιστρατεύθηκαν οι συνήθεις παιδαριώδεις ψευδείς δικαιολογίες του, με τον Μπάμπη Δοσσαρά να συμπεριφέρεται ως ταύρος εν υαλοπωλείο. Λεγόταν χθες το μεσημέρι σε καφέ της κεντρικής λεωφόρου, ότι από τον εκνευρισμό του ο Μπάμπης Δοσσαράς έσπασε ακόμη και τα γυαλιά του!

Ανεύθυνη μετακύλιση ευθυνών
Ο Κώστας Λογοθέτης, ενώπιον του αδιεξόδου του από τη γκάφας που έκανε το «παρεάκι» κι ήταν υποχρεωμένος να το καλύψει, μετέτρεψε το προσωπικό του πρόβλημα σε πρόβλημα ολόκληρου του συνδυασμού για να μετακυλίσει τις ευθύνες του σε όλους. Απεφάσισε για το απόγευμα της Δευτέρας να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο Μπάμπης Δοσσαράς εξοργισμένος ήθελε να μεταβεί εκεί και να πει τα πάντα χύμα και τσουβαλάτα, ισοπεδώνοντας το μαθητή του. Λέγεται ότι κάποιοι ψυχραιμότεροι, επίσης εξοργισμένοι με τις αλλεπάλληλες γκάφες του Κώστα Λογοθέτη, του συνέστησαν να μη συμμετάσχει και τον παρέσυραν εκτός Λουτρακίου.
Μόλις εξεδόθη η πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού, ξαμολήθηκαν και οι μικροί «χιτλερίσκοι» να βομβαρδίζουν από συγκεκριμένο blog, προεξοφλώντας για καλό κλίμα. Ωστόσο, στη συνεδρίαση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όλοι ήταν σαν χαμένοι, ενώ μόνο το πρωτοπαλίκαρο του Κώστα Λογοθέτη πήρε το λόγο και επιτέθηκε ευθέως στον απόντα Μπάμπη Δοσσαρά. Οι ίδιοι «χιτλερίσκοι», για το επίπλαστο καλό κλίμα -σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press- βομβάρδισαν εκ νέου μέσω του ίδιου blog, ως ανώνυμοι σχολιαστές.

Η τρίτη πράξη
Χθες το πρωί, ο Μπάμπης Δοσσαράς κλήθηκε σε απολογία σε νεοσύστατο όργανο που προβλέπει ο «Καλλικράτης». Εκεί, ο Κώστας Λογοθέτης με περισσό θράσος του ζήτησε να εκδώσει ανακοίνωση όπου θα διασκεδάζει την πρώτη του ανακοίνωση. Αντρίκια, ο Μπάμπης Δοσσαράς, επιδεικνύοντας το ειδικό πολιτικό του βάρος, του αντέτεινε σε οξύ ύφος αυτό να το ξεχάσει, δίνοντάς του παράλληλα τελεσίγραφο ότι αν θα επαναληφθεί η ίδια γκάφα θα αντιδράσει και πάλι. Ξεκαθάρισε δε προς όλα τα μέλη του οργάνου, ότι αυτή τη φορά η αντίδρασή του θα είναι πολύ χειρότερη και πολύ πιο σκληρή.

Νέες συμβουλές από το δάσκαλο και… η εκμετάλλευση
Ο Μπάμπης Δοσσαράς εις επήκοον και των υπολοίπων του κατέστησε σαφές στον Κώστα Λογοθέτη ότι αν δεν τα καταφέρνει, να ρωτάει γιατί αυτό δεν είναι ντροπή, αλλά θα προλαμβάνεται ο ευτελισμός ολόκληρου του συνδυασμού.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του οργάνου, ο Κώστας Λογοθέτης πλησίασε ιδιαιτέρως τον Μπάμπη Δοσσαρά, έπαιξε με τα ευαίσθητα συναισθήματά του και τον παρέσυρε στην κεντρική λεωφόρο να πιουν καφέ, αλλά με κυρίαρχο γνώμονα να τον εκθέσει, όπως υποστήριξε παλαιός γνώριμος του δημάρχου που γνωρίζει άριστα το σκεπτικό του.
Ας περιμένουμε οσονούπω την επόμενη γκάφα σημείωνε στο loutraki-press ο τέως δημοτικός σύμβουλος και τότε να δούμε πώς θα αντιδράσει ο Μπάμπης Δοσσαράς.
Μήπως ο Μπάμπης Δοσσαράς βρήκε το νέο Μιχάλη στο πρόσωπο του Κώστα Λογοθέτη που τον έχει ο δεύτερος ως πρότυπό του;

(160211)
Return top