ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΟ ’ΡΙΞΑΝ ΣΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ...
ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ & ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσε στο νομικό κόσμο της Κορίνθου το χαμηλότατο πολιτικού επιπέδου περιβάλλον που συγχρωτίζεται με το δήμαρχο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη.
Το loutraki-press και ο γράφων είχαν την τιμή να συμμετέχουν χθες το πρωί σε ομήγυρη νομικών επ’ ευκαιρία των αρχαιρεσιών του κλάδου, αλλά το θέμα συζήτησης ήταν άλλο καυτό που αφορά το Λουτράκι και θα προκαλεί σεισμούς για πολλά χρόνια. Οι εκτιμήσεις των νομικών για το συγκεκριμένο θέμα θα δημοσιοποιηθούν αύριο.
Ωστόσο, η οργή των νομικών κατά Κώστα Λογοθέτη δεν έχει προηγούμενο. Δεν μπορούσαν να αντιληφθούν το μέγεθος της γκάφας στην οποία προέβη κάποιος που θέλει να διαχειριστεί την τύχη ενός τόπου. Το χιούμορ και τα σχόλια έδιναν κι έπαιρναν, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Φαντασθείτε τι έχει να γίνει σ’ ένα σοβαρό θέμα, αν ο Κώστας Λογοθέτης παίρνει αποφάσεις κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Δήλωση του υποψήφιου προέδρου Νίκου Λόη
Από την πλευρά του ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου κι επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Δικηγορική Παρέμβαση, Νίκος Λόης τόνισε στο loutraki-press τα ακόλουθα: «Η πρώτη ανακοίνωση του δημάρχου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, για την πρόσληψη νομικού του συμβούλου με τυπικά προσόντα τουλάχιστον πενταετή προϋπηρεσία στον Α.Π. και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, διαθέτοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών κ.λπ., περιορίζεται σε δικηγόρο Αθηνών. Αυτό, προσβάλλει την επιστημονική γνώση και την προσωπικότητα των Κορίνθιων δικηγόρων. Μέχρι σήμερα, διαθέτοντας τις απαιτούμενες γνώσεις, έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε δύσκολη υπόθεση που έχουν αντιμετωπίσει. Επιπρόσθετα, γνωρίζουν καλύτερα από τους δικηγόρους των άλλων περιοχών της πατρίδας μας, τόσο τις τοπικές υποθέσεις, όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της Κορινθίας. Ωστόσο, το ατυχές της ανακοίνωσης δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτήν την παράμετρο. Η απαξίωση που απορρέει της εν λόγω ανακοίνωσης, δεν αφορά μόνο τους Κορίνθιους δικηγόρους, αλλά προσβάλλει την κοινή λογική, αφού ομιλούμε περί επιστημόνων που το κριτήριο είναι η εφαρμογή της επιστήμης τους στην πράξη. Επισημαίνεται ότι η καταξίωση του νομικού επιστήμονα κερδίζεται καθημερινά μέσα από την άσκηση της δικηγορίας και τη συμμετοχή στη διαμόρφωση της νομολογίας. Η ανακοίνωση του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, έστω κι αν έγινε με γνώμονα να φωτογραφηθεί κάποιος συγκεκριμένος δικηγόρος διαθέτοντας θεωρητική κατάρτιση, δεν συνάγεται ότι διαθέτει και την ανάλογη εμπειρία που είναι καθοριστική για την κρίση του νομικού. Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση ζητείται ελάχιστη εμπειρία, ενώ για να νοείται κάποιος έμπειρος, πρέπει να είναι με το δικόγραφο στο χέρι τουλάχιστον μια δεκαετία, γεγονός που αποδεικνύεται από τις καθημερινές τους εξετάσεις, μέσα από τις αποφάσεις που εκδίδουν τα ελληνικά δικαστήρια. Ως εκ τούτου η ανακοίνωση αυτή προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα όλων μας και πρέπει να προσβληθεί και να ακυρωθεί».
(130211)
Return top