ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ


Με απόντα το δήμαρχο -λόγω λοιμώξεως, περαστικά- Κώστα Λογοθέτη, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Μια συνεδρίαση, της οποίας κυρίαρχο θέμα ήταν η εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και απέβη σε βάρος της δημοτικής αρχής, γιατί όχι μόνο δεν μπόρεσε να προωθήσει και να αναδειχθεί πρόσωπο το οποίο θα απολάμβανε της εμπιστοσύνης της ευρύτερης αντιπολίτευσης, αλλά και γιατί ο καθημερινός συνομιλητής του δημάρχου, δεν έλαβε τις ψήφους ολόκληρου του συνδυασμού. Κατ’ ουσία πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική ήττα του Κώστα Λογοθέτη.
Ένα άλλο σοβαρότατο θέμα είναι η υπόθεση της πώλησης νερού με υδροφόρες. Το ορθόν είναι, να γίνει επιστημονική και τεκμηριωμένη μελέτη για την ακριβή καταγραφή του υδροφόρου ορίζοντα, του όγκου των αποθεμάτων και της κατανάλωσης, αλλά να ληφθούν υπόψη και οι μελλοντικές προοπτικές λόγω ανοικοδόμησης. Επίσης, ο εισερχόμενος όγκος δεν μπορεί να λογίζεται πλέον με τις βροχοπτώσεις που επικρατούσαν μέχρι σήμερα, αλλά να λαμβάνονται υπόψη ο κώδωνας κινδύνου των επιστημόνων που προειδοποιεί για ξηρασία τα επόμενα χρόνια.
Αν θέλουμε να αναβαθμιστεί το επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου, δεν είναι δυνατόν οι συζητήσεις καθοριστικές για το μέλλον του τόπου, να γίνονται σε επίπεδο εντυπώσεων και ανταλλαγής απόψεων καφενείου, αλλά να βασίζονται σε μελέτες και εισηγήσεις ειδικών. Ο σημερινός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς έχει τα προσόντα και τις δυνατότητες και την υψηλότατη εμπειρία έναντι του προκατόχου του να φέρει για τον τόπο αυτό το θετικό αποτέλεσμα.
Όλοι διαπίστωσαν ότι ο «Καλλικράτης» έχει πάρα πολλές ασάφειες και δημιουργεί προβληματισμό. Με τη θετική διάθεση κι όχι στείρες παρεμβάσεις, μπορούν όλοι να συνεισφέρουν στην αναβάθμιση του επιπέδου διεξαγωγής των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Σύντομα θα γίνουν απώτατο παρελθόν
Καλόν και σκόπιμον είναι, όλοι να αντιληφθούν ότι γύρισε σελίδα, τα πρόσωπα του χθες (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού αυτοί που θα είναι παρόντες στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο) πέρασαν στην ιστορία που θα τους κρίνει και σύντομα θα αποτελούν απώτατο παρελθόν για τα πολιτικά πράγματα και την πολιτική ζωή του τόπου.
Στα προ ημερησίας θέματα σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις του ιατρού Λουκά Λούκα, η ημερήσια φαρμακευτική δαπάνη να διανέμεται εκ περιτροπής σ’ όλα τα φαρμακεία του δήμου, έτσι ώστε να ενισχύεται ο τζίρος τους.
Να δημιουργηθούν κιόσκια με πληροφόρηση για τους επισκέπτες της πόλης, τα οποία να στηθούν μέσα από την επιτροπή τουρισμού με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων κι’ επιχειρήσεων του κλάδου.
Το «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο να αξιοποιηθεί για τη διοργάνωση των οποιονδήποτε εκδηλώσεων και η υπηρεσία catering να γίνεται σε συνεννόηση με τοπικές επιχειρήσεις που έχουν την υποδομή και τη δυνατότητα να παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσία.

Με τα απομαγνητοφωνημένα η απάντηση
Όσον αφορά την παρέμβαση Παύλου Παύλου στο πρόσωπο του γράφοντος, να ζητήσω συγνώμη που απουσίαζα λόγω ειλλημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά θα απαντήσω μόλις τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου θα επιστρέψουν στο δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.

Συγχαρητήρια από το loutraki-press στον ταξίαρχο
Αξιοσημείωτη είναι και συγχαρητήριά του, η αθόρυβη και διακριτική ενέργεια του αναπληρωτή του δημάρχου αντιδημάρχου Γιώργου Γλυκοφρύδη, ο οποίος για να απολαύσει το τσιγάρο του, την ώρα που το καφέ του δημαρχείου ήταν σαν τεκές από την κάπνα, βγήκε έξω στο κρύο. Όταν θες να έχεις τίτλους και να σε σέβονται, πρώτος δίνεις το καλό παράδειγμα επιδεικνύοντας ότι σέβεσαι θεσμούς και νόμους.

Υ.Γ.: Επειδή πολλά ακούγονται για νέο κύκλο αγωγών και μηνύσεων σε βάρος του γράφοντος η διεύθυνση μονίμου κατοικίας μου έχει αλλάξει και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για να κοινοποιήσει το οποιοδήποτε δικόγραφο.

(260211)
Return top