ΓΙΑΤΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε.


Αναπάντητα είναι τα ερωτήματα και κανείς δεν μπορεί να δώσει λύσεις στον προβληματισμό που αναπτύσσεται όχι για τους βραδείς, αλλά για τη στασιμότητα που έχει επιβληθεί σε δραστηριότητες που αφορούν και προέρχονται από το γραφείο δημάρχου και τους ανθρώπους που συγκροτούν το περιβάλλον του.
Έχουν συμπληρωθεί τέσσερις εβδομάδες από την τελευταία συνεδρίαση της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. κι έκτοτε δεν έχει κινηθεί τίποτε στο εσωτερικό της εταιρείας. Κυρίως, όσον αφορά το ιδιαζόντως καυτό πρόβλημα με τη μηνυτήρια αναφορά του έγκριτου νομικού Περικλή Μπαλοδήμου για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δεν έχουν εισρεύσει στο ταμείο της εταιρείας.
Οι νομικοί, επισημαίνουν την αναγκαιότητα κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς από την Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου λόγω των υψηλότατων κονδυλίων, καθ’ ότι η εταιρεία έχει έννομο συμφέρον και πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντά της. Τονίζουν, ότι δεν είναι δυνατόν, σε μια κρίσιμη καμπή για το μέλλον του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων με την ανάγκη για αυξημένους πόρους ιδιαίτερα οξυμένη λόγω των οικονομικών ανοιγμάτων που κληροδότησε η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη, αλλά και των εκκρεμών υποχρεώσεων τόσο για οφειλές προς τρίτους, όσο και για τη λειτουργία των δαπανηρών χωρίς μελέτες βιωσιμότητας έργων, να μην έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία για τη διεκδίκηση των ως άνω κονδυλίων.

Έλεγχο στα οικονομικά βιβλία
Οι νομικοί διευκρινίζουν την ανάγκη διενέργειας γρήγορης και ενδελεχούς έρευνας στα οικονομικά βιβλία της κοινοπραξίας Club Hotel Casino Loutraki, από Ορκωτούς Λογιστές, αλλά και ανεξάρτητους υψηλού κύρους οικονομικούς αναλυτές προκειμένου να καταγραφούν και να προσδιορισθούν με ακρίβεια τα κονδύλια που δεν έχουν περιέλθει στο ταμείο της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε., σε σύγκριση ή με εφαλτήριο, όσα επικαλείται στη μηνυτήρια αναφορά του ο Περικλής Μπαλοδήμος.
Στη συνέχεια τονίζεται ότι θα πρέπει κι επιβάλλεται να κατατεθεί προσφυγή στα αστικά δικαστήρια προκειμένου η υπόθεση να πάρει το δρόμο της, αλλά και να μην παρέρχεται ο χρόνος, δεδομένου ότι υπάρχει ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων κι απώλειας πόρων που ανήκουν στην εταιρεία του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Με την τακτική αυτή η Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. θα μπορεί να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Club Hotel Loutraki S.A. από θέση ισχύος, να διεκδικήσει αφενός τα κεφάλαια που επιβάλλεται να περιέλθουν στην κυριότητά της, αλλά και να θέσει στο τραπέζι την αντισυμβατική συμπεριφορά των συνκοινοπρακτούντων, που κλονίζει την καλώς εννοούμενη πίστη μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά καθιστά και έκθετη την Club Hotel Loutraki S.A., σύμφωνα με το κοινοπρακτικό.
Ακόμη, σύμφωνα με έγραφα που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του loutraki-press, η νέα διοίκηση της εταιρείας, επιβάλλεται να ξεκινήσει άμεσα τη διενέργεια Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων, καθ’ ότι δεν υπάρχει στις προκάτοχες εταιρείες αρχή, μέση και τέλος, με συνέπεια οι ζημίες που έχει υποστεί η εταιρεία, αλλά και οι ευθύνες να είναι βαρύτατες.
Πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας με τον οποίο συνομιλεί τακτικότατα το loutraki-press και γίνεται ανταλλαγή απόψεων, επεσήμαινε την ανάγκη η έρευνα στην εταιρεία να αρχίσει από τη σύστασή της, έτσι ώστε να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη το ρόλο που έχει παίξει σ’ αυτόν τον τόπο το κάθε πολιτικό και μη πρόσωπο, έτσι ώστε η τοπική κοινωνία να ξέρει ποιους ψηφίζει.
Ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγων εναποθέτει τις ελπίδες του για να πέσει άπλετο το φως στο παρελθόν της εταιρείας -που επί τόσα χρόνια επικρατούσε άκρα μυστικότητα όσων εμπλέκοντο σαν να ήταν μασονική στοά- σε ορισμένα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου.
Ωστόσο, παρακάμπτοντας τον πρόεδρο και δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, εκφράζει τη δυσφορία του γιατί μέλη στα οποία ελπίζει κωλυσιεργούν και δεν κινούν τις διαδικασίες, όταν μάλιστα διαθέτουν και πρότερη εμπειρία από την επαγγελματική τους ενασχόληση, ενώ σήμερα δεν επιδεικνύουν τα ανάλογα ανακλαστικά.
Όσον αφορά την τακτική του Κώστα Λογοθέτη, στον πρώην κορυφαίο θεσμικό παράγοντα δεν προξενεί καμία έκπληξη με όσα συμβαίνουν στο δήμο, δεδομένου ότι τον γνωρίζει από παλαιά, ξέρει τις δυνατότητές του, προδιαγράφει τις επιδόσεις του και προεξοφλεί με μαθηματική ακρίβεια τι πρόκειται να συμβεί όχι μόνο στο άμεσο μέλλον, αλλά και σε ολόκληρο το διάστημα της θητείας της δημοτικής αρχής.

(170211)




ΚΟΥΪΖ

Ποιος είναι ο δημοτικός σύμβουλος στην Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε., ο οποίος την παραμονή της συγκρότησης σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, περιδιάβαινε στα γραφεία και ισχυριζόταν ότι «από αύριο θα είμαι ο νέος σας αντιπρόεδρος και στην ουσία εγώ θα κάνω κουμάντο;»
(170211)
Return top