«Η ΨΕΥΤΟΗΘΙΚΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΚΑΙ Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ»

Η προσεκτική ανάγνωση της χθεσινοβραδυνής ανακοίνωσης του προέδρου της ΔΕΥΑΛΠ, Χαράλαμπου Δοσσαρά, αναδεικνύει σ’ όλο του το μεγαλείο το πολιτικό έλλειμμα εξουσίας που υπάρχει στον δεύτερο όροφο της Ιάσωνος.
Είτε (συγνώμη για το ύφος, αλλά οι προσωπικές επιθέσεις ήταν πάμπολλες) σε κάποιους αρέσει, είτε όχι, το loutraki-press ως ώρας ουδέποτε αντιπολιτεύθηκε το δήμαρχο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη. Απλά, μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, γιατί έγινε άμεσα αντιληπτό, επεσημαινόταν ότι το δήμαρχο οι «σύμβουλοί» του τον έχουν βάλει να ακολουθήσει λάθος δρόμο. Άμεσα αναδείχθηκε το πολύ χαμηλό επίπεδο τους -χαμηλότερο κι από αυτό μαθητικών συμβουλίων- και δίκην συμβούλων συγκεντρωνόταν στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος με γνώμη και άποψη επί παντός επιστητού, για να συνδιαμορφώσουν την άσκηση εξουσίας. Όμως, μόνο ενδιαφέρον τους είναι πώς θα αποκτήσουν το μηνιαίο μισθό.
Αποτέλεσμα; Η μία γκάφα μετά την άλλη. Αντιπαράθεση με ύβρεις στα blogs. Αποπροσανατολισμός με λάσπη για κάλυψη των αδυναμιών, δεδομένου ότι τα προβλήματα ήταν βουνό και κανείς δεν διαθέτει από όλους αυτούς το νου και τα πόδια να σταθεί όρθιος απέναντί τους.
Το αποκορύφωμα της κουταμάρας των παρατρεχαμένων, για τους οποίους ευθύνη φέρει αποκλειστικά και μόνο ο Κώστας Λογοθέτης που απολαμβάνει τις υποκλίσεις τους και τις δοξασίες σαν αυτοκράτωρ, ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε για τη δικηγόρο - σύμβουλό του και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Και σ’ αυτή την περίπτωση, ο Νίκος Λόης ήταν πρώτος που έσπευσε να υποδείξει στο δήμαρχο να διορθώσει την ανακοίνωση για την πρόσληψη της συμβούλου του, αλλά το κακό έχει γίνει πλέον ντόμινο.

Βαρύτατες οι επιπτώσεις στο προφίλ του δημάρχου
Επειδή όλοι αυτοί που τον περιτριγυρίζουν αδυνατούν να αντιληφθούν πόσο έχουν φθείρει ήδη εκ του μη όντος την εικόνα του δημάρχου, ο Κώστας Λογοθέτης αν διέθετε το ανάλογο ειδικό και πολιτικό βάρος θα αντάλλασσε χειραψία και θα τους ζητούσε ευγενικά να απομακρυνθούν για λίγο διάστημα.
Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να το κάνει δεδομένου ότι έχει περιέλθει σε μια ιδιότυπη ομηρία. Σύμφωνα με κομματικούς πολιτικούς του φίλους, ο Κώστας Λογοθέτης δεν μπορεί και δεν ανέχεται και ενοχλείται να τον περιβάλλουν άνθρωποι με υψηλότερο iQue από το δικό του. Γιατί αφενός φοβάται, αφετέρου θέλει να έχει την αίσθηση ότι μπορεί να ελέγχει και να κατευθύνει όσους είναι γύρω του. Αυτονόητα λοιπόν, το επίπεδο κατεβαίνει σε αυτό παιδικής χαράς, έχοντας μέχρι στιγμής πολλαπλές γκάφες του… γνωστού σπορ, που του κοστίζουν πλέον πολιτικά από το μόλις 24%.
Η επικρατούσα κατάσταση στην Ιάσωνος λέγεται ότι έχει αρχίσει κι εξοργίζει σφόδρα τους λίγους σκεπτόμενους δημοτικούς συμβούλους κι αξιωματούχους της Ιάσωνος, ενώ υπάλληλοι του δημαρχείου πολλές φορές μονολογούν ότι άλλαξε ο Μανωλιός…
Σιγήν ιχθύος τηρούν -μετά την ανακοίνωση του Χαράλαμπου Δοσσαρά- από την πλευρά τους τα γιουσουφάκια, που αναμένουν την αντίδραση του Κώστα Λογοθέτη για να ξεκινήσουν μέσα από τα blogs το δεύτερο γύρο επιθέσεων για το συγκεκριμένο θέμα.

Διακρίνονται για την πολιτική τους ανεπάρκεια
Οι πολιτικοί φίλοι του Κώστα Λογοθέτη επειδή γνωρίζουν από πρώτο χέρι όσους συγκεντρώνονται στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος καθ’ ότι προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο και γνωρίζουν άριστα την πολιτική τους ανεπάρκεια, επεσήμαιναν ότι τον παρασύρουν στα πρότυπα του κυβερνητικού αλαλούμ. Υπενθύμιζαν τον τραγέλαφο της κυβέρνησης με τις προσλήψεις γραμματέων υπουργείων μέσω του opengov και τελικά όλες οι προσλήψεις προσώπων ήταν φωτογραφικές.
Κατά μία άλλη εκδοχή, δημοτικός σύμβουλος χθες το βράδυ σε καφέ της κεντρικής λεωφόρου και σε κωμικά σχόλια που γινόντουσαν σε βάρος του και του συνδυασμού του, επεσήμανε για να σταματήσει το κάζο, ότι «δεν είναι δυνατόν να μας διαλύσει ένα παρεάκι πεινασμένων φίλων του Λογοθέτη από την Αθήνα».
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πρωτοκλασάτοι δημοτικοί σύμβουλοι που έψαχναν στο τηλέφωνο τον Κώστα Λογοθέτη, αυτός δεν τους απαντούσε και κατά μία εκδοχή μάλλον τους κρυβόταν.

Τι λέει πίσω από τις γραμμές ο Χαράλαμπος Δοσσαράς
Ο Χαράλαμπος Δοσσαράς ήταν ένας εκ των δύο που έδειξαν το βηματισμό στον Κώστα Λογοθέτη μέχρι να φθάσει στην Ιάσωνος, δεδομένου ότι στη διαδρομή πολλές φορές τα πόδια του… κοβόντουσαν.
Ήταν ο άνθρωπος που ολόκληρη την προεκλογική περίοδο του έκανε… σεμινάρια για να μπορέσει να αντιπαρέλθει των αντιπάλων του και να καταλάβει τελικά το δημαρχιακό θώκο. Πρόκειται για ένα εκ των λίγων σκεπτομένων του συνδυασμού με τους Πολίτες Μπροστά και η σχέση τους κατά κάποιο τρόπο ήταν του δάσκαλου με το μαθητή.
Κατ’ αρχήν ο Χαράλαμπος Δοσσαράς αποστασιοποιείται στο θέμα των συμβούλων του, καυτηριάζοντάς του τη γκάφα γιατί πήρε πρωτοβουλία και δεν ρώτησε. Υπέρμαχος της διαφάνειας και της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛΠ, τον αδειάζει στην κυριολεξία για την πρακτική του με τη φωτογραφική διάταξη, που ως γνωστόν θυμίζουν εποχές κομματικού κράτους κι έχουν καταδικασθεί στη συνείδηση της κοινωνίας.
Ως ο δάσκαλος στο μαθητή ο Χαράλαμπος Δοσσαράς σε αυστηρό τόνο ζητεί από τον Κώστα Λογοθέτη να βγει και να ζητήσει συγνώμη από δικηγόρους και πολίτες, ομολογώντας και αναγνωρίζοντας στην ουσία την παιδαριώδη γκάφα του.
Καταλήγοντας η ανακοίνωση ομιλεί για ψευτοηθική, που ενδεχομένως κάτι περισσότερο να γνωρίζει ο… δάσκαλος από την τριβή του με το μαθητή.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Χαράλαμπου Δοσσαρά
«Ο δήμαρχος επιλέγει για συνεργάτη του, όποιον θεωρεί τον πλέον κατάλληλο. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Πρόκειται για προσωπική του επιλογή και εντολή.
Ωστόσο, με την επιλογή του για προκήρυξη, αυτή θα έπρεπε να είναι πανελλαδικής εμβέλειας κι όχι φωτογραφική.
Στο πλαίσιο του διαφανούς, καταργείται η διαφάνεια κι όχι μόνο. Πετύχαμε άνευ λόγου και ουσίας να στρέψουμε -και δικαιολογημένα- εναντίον μας όλους τους δικηγόρους της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα της Κορινθίας.
Τέτοιου είδους προκηρύξεις με φωτογραφικές θέσεις που προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών, είναι απαράδεκτες.
Ως πολίτης, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΛΠ διαφοροποιούμαι από την επιλογή του δημάρχου και τη θεωρώ προσωπική του θέση.
Ζητώ άμεσα την αναίρεσή της και τη δημόσια συγνώμη προς το δικηγορικό κόσμο και τους πολίτες της περιοχής μας.
Λόγω της θέσεώς μου είναι αναγκαίο να επισημάνω ότι τέτοιου περιεχομένου προκηρύξεις δεν μπορούν να σταθούν πολιτικά, νομικά, ηθικά και είναι καταδικασμένες στη γένεσή τους. Εμπεριέχουν ψευτοηθική, ατελέσφορη και προκαλυμμένη.»


Υ. Γ. 1: Χωρίς εμπάθεια, αλλά το προσόν και η πεμπτουσία της πολιτικής είναι να προβλέπεις για να αποτρέπεις τα δυσάρεστα. Το loutraki-press έχει αναφερθεί στο σαθρότατο περιβάλλον κι έχει κατηγορηθεί σε υψηλότατο τόνο. Οι εξελίξεις καλόν είναι να προβληματίσουν τους νοήμονες που εξέφρασαν τις κατηγορίες.

Υ. Γ. 2: Το ρεπορτάζ με τις απόψεις νομικών για το καυτό θέμα του Λουτρακίου που θα απασχολήσει την πόλη για χρόνια θα αναρτηθεί αύριο Τρίτη.
΄
(140211)
Return top