ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Ο «ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ»
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΕΚΑΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ

Έντονες και οξύτατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τόσο η προχθεσινή ανακοίνωση του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», που τάσσεται και πολύ ορθά υπέρ της εκλογής -με ψήφους εννέα στους εννέα- του Δημήτρη Κοντού στη θέση του αντιπροέδρου της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε., όσο και τα σχόλια του loutraki-press που θεωρήθηκε ότι επανέφεραν στο προσκήνιο από την πίσω πόρτα τον Μιχάλη Δρίτσα.
Όσον αφορά την ανακοίνωση του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» υπήρχαν κι έχει προκαλέσει εσωτερικές αντιδράσεις στο εσωτερικό του συνδυασμού, τόσο σε πρώην, όσο και σε νυν δημοτικούς συμβούλους.
Σε τρία διαφορετικά στέκια της κεντρικής λεωφόρου οι αντιδρώντες του συνδυασμού του Γιώργου Γκιώνη συζητούσαν να αποτρέψουν τον επικεφαλής τους από αυτή την ανακοίνωση. Μετά την κοινοποίησή της νιώθουν δυσαρεστημένοι, αλλά αδυνατούν και δεν γνωρίζουν τον τρόπο της πολιτικής αντίδρασης.
Πολιτική αντίδραση δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί πολλοί εξ΄ αυτών με άμεση ή έμμεση εμπλοκή έχουν τη φωλιά τους λερωμένη, αλλά και κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούν ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν ομιλούν για σχοινί.
Όσον αφορά το συντάκτη της ανακοίνωσης, με επιφύλαξη μεταφέρεται ότι πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για πρόσωπο με μακρά δράση -από το παρασκήνιο- στα αυτοδιοικητικά πράγματα του πρώην δήμου Λουτρακίου.

Η θέση του loutraki-press
Δυστυχώς, κάποιοι που τιμούν με την επισκεψιμότητά τους το loutraki-press και τον γράφοντα, δεν διάβασαν με τη δέουσα προσοχή το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του συνδυασμού του Γιώργου Γκιώνη. Προηγείτο ο σχολιασμός της ανακοίνωσης, με συνέπεια όταν διάβασαν το όνομα του Μιχάλη Δρίτσα τους… χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα και αποπροσανατολίστηκαν θεωρώντας ότι στήνεται παιχνίδι.
Πάγια θέση του loutraki-press και του γράφοντος -έχει γραφεί κατ’ επανάληψιν- είναι ότι όλοι μαζί στο συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη δεν έκαναν έναν Μιχάλη Δρίτσα. Ήταν ο μόνος στο συνδυασμό που είχε πολιτική σκέψη, τους έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά κι όχι μόνον…
Ο Μιχάλης Δρίτσας στην παρούσα φάση ξέρει ότι έχει τελειώσει -αν και δεν το ομολογεί- από τον παρόντα συνδυασμό, γιατί απλά κάνει τη διαφορά και δεν τον θέλουν στα πόδια τους. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο ίδιος ο Γιώργος Γκιώνης και δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη του τη συγγενική τους σχέση.
«Την προηγούμενη φορά που αποπειράθηκαν να τον αποστρατεύσουν με τις παραιτήσεις, ο Μιχάλης Δρίτσας διασώθηκε όχι από υπαναχώρησή του», σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές μετά από πολύ καιρό όπως ισχυρίζεται άριστος γνώστης των πραγμάτων στην Ιάσωνος και της υπενθύμισε μόλις χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία με το loutraki-press, «αλλά από εξωθεσμική παρέμβαση». Ο λόγος υποστηρίζει ο συνομιλητής μας; «Γιατί απλά, ήταν ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο μπορούσαν να συνεννοηθούν και να υπάρχει ένα modus vivendi μεταξύ των δύο πλευρών. Τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους τους είχαν απαξιωμένους και τους θεωρούσαν κατώτερους των περιστάσεων και απέφευγαν τις επαφές ουσίας…
»Στην κυριολεξία τους χρησιμοποιούσαν και τους μεταχειρίζοντο ανάλογα με την περίσταση για να υλοποιήσουν πολλές φορές εν αγνοία τους τις σκοπιμότητές τους» υποστήριξε ο συνομιλητής μας, «αλλά αυτοί δεν έπαιρναν χαμπάρι…»

Προς το πολιτικό γηροκομείο…
Μαζί με το παρελθόν που φωτογραφίζεται στην ανακοίνωση κι εννοούν τον Παύλο Παύλου, οι του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» -άσχετα αν διαφωνούν με την ανακοίνωση ή όχι- είναι ως να ομιλούν οι ίδιοι στον καθρέφτη καθ’ ότι διέπονται από ταυτόσημες νοοτροπίες κι ας μην ξεχνούμε ότι από τον Παύλο Παύλου που δεν τους επέτρεπε να αναπτύξουν το πολιτικό ταπεραμέντο που νόμιζαν ότι διέθεταν, μετακόμισαν στο συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη.
Όλοι μαζί συγκροτούν το κακό παρελθόν και πρέπει να το αντιληφθούν και να κάνουν στην άκρη να περάσουν νέες και υγιείς δυνάμεις του τόπου, που προπάντων δεν θα διακρίνονται από τη δική τους νοοτροπία.
Η τοπική κοινωνία είναι ο τελικός κριτής. Δια της ψήφου της, αυτή θα αποφασίσει ποιους θα στείλει... στο πολιτικό γηροκομείο και ποιους όχι!

Άπλετη στήριξη του loutraki-press στον Δημήτρη Κοντό
Πρέπει να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι το loutraki-press και ο γράφων τόσο στα δύσκολα, όσο και στα εύκολα διακρίνονται από σταθερές και αμετακίνητες θέσεις και απόψεις.
Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. Δημήτρης Κοντός, στηρίζεται στο έργο του αναφανδόν. Του έχουν ενεχειριασθεί επιλεκτικά στοιχεία για την πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε., προκειμένου να διευκολύνεται η ενημέρωσή του και να αναζητεί συγκεκριμένη πληροφόρηση για ταυτοποίηση. Ο πλήρης φάκελος με τις δραστηριότητες της ΔΑΕΤ Α.Ε., υπάρχει και σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, όταν θα φθάσει η υπόθεση στο ακροατήριο.
Επισημαίνεται ότι για την πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε. υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον αέρα και σε εξέλιξη δύο ποινικές υποθέσεις που βρίσκονται ακόμη στο προανακριτικό στάδιο.
Ας ελπίσουμε για το καλό και την προοπτική του τόπου ότι ο Κώστας Λογοθέτης θα κινηθεί προς την ορθή κατεύθυνση και δεν θα διστάσει ενώπιον σειρήνων, γιατί πλέον θα εκτεθεί...

Εν αναμονή...
(090211)
Return top