ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟ ΦΟΡΤΙΟ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Το Λουτράκι μαραζώνει. Βουλιάζει. Το κατατρέχει η κακοδαιμονία σημαντικής μερίδας των πολιτών του που θέλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ως διαμορφωτές της τύχης του, αλλά αδυνατούν να ατενίσουν το μέλλον. Περισσότερο ενδιαφέρονται για τη μηνιαία αποζημίωση και τον τίτλο που θα τους δώσει προσωπικότητα, παρά για την προσφορά στον τόπο.
Μετά τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Γιωτάκη, οι επόμενες ηγεσίες χαρακτηρίσθηκαν από καιροσκοπισμό, ατολμία κι έλλειψη οράματος.
Αδυνατούσαν να σπάνε καθημερινά αυγά -αυτό άλλωστε που απαιτεί η πολιτική- απέφευγαν τις ρήξεις, δεν χάρασσαν τομές, δημιούργησαν αδιέξοδα, χρήματα που δεν θα ξαναπεράσουν στο μεσοπρόθεσμο μέλλον έκαναν φτερά και στη νέα δεκαετία μια πόλη που μονοπωλούσε την ευρύτερη περιοχή σε επισκεψιμότητα, έχει μετατραπεί στο φτωχό συγγενή.
Η πόλη, δυστυχώς, έμεινε καθυστερημένη σε προηγούμενες δεκαετίες και το έργο που νομίζουν ότι επιτελέσθηκε, στην ουσία πρόκειται για δύο ανενεργές «πυρηνικές βόμβες» (Thermal Spa και Δημοτικό Κολυμβητήριο), που αν ενεργοποιηθούν θα φέρουν τον οικονομικό όλεθρο στον τόπο.

Εξόχως τραγική κατάσταση
Αν κανείς κοιτάξει τα πράγματα κατάματα και στην ουσία, με μεγάλη ευκολία θα αντιληφθεί ότι η κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει η σημερινή δημοτική αρχή είναι εξόχως τραγική. Κανείς εχέφρων νους δεν μπορεί να προσδοκά και να απαιτεί αναστροφή από την αρνητική περιδίνηση που βρίσκεται ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων. Το μόνο αισιόδοξο κατά την άποψη δημοτικών παρατηρητών, θα είναι η σημερινή δημοτική αρχή να επιτύχει εξισορρόπηση της κατάστασης, επεσήμαιναν στο loutraki-press, χωρίς να έχουν συμβεί απώλειες και ο δήμος να καταστεί μικρότερος από πλευράς όγκου δραστηριοτήτων…
Δεν είναι μόνο έργο της δημοτικής αρχής η εφαρμογή του «Καλλικράτη» και η διαμόρφωση του νέου διοικητικού καθεστώτος. Μέχρι στιγμής ακούγεται ότι σ’ αυτό το μέτωπο τα πράγματα προχωρούν. Στο Λουτράκι, μετά την εποχή Γιωτάκη δεν έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες τομές που θα άλλαζαν το ρου του τόπου και θα τον έστελναν στο μέλλον, προπορευόμενο από ανταγωνίστριές του περιοχές.
Ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης καλείται, οι ώμοι του να σηκώσουν ένα δυσανάλογο φορτίο, του οποίου και ο ίδιος ακόμη δεν έχει πλήρη γνώση του εύρους του. Απαιτούνται λεπτές δίκην χειρούργου κινήσεις σε όλα τα μέτωπα, γιατί από το καράβι που βούλιαξε ο Γιώργος Γκιώνης και οι συν αυτώ, πρέπει να βγουν τα νερά, για να μην μπατάρει...
Στη συνέχεια, για να μην είναι δήμαρχος μιας χρήσης, ως ο προκάτοχός του, θα πρέπει να χαράξει τις κατευθύνσεις για την παραπάνω προοπτική. Αυτό είναι το ελάχιστο που πρέπει να επιτύχει και σε καμία περίπτωση δεν του ζητείται να καλύψει τα κενά δεκαέξι χρόνων, έχοντας πλέον κληρονομήσει φέσια κι όχι πλεόνασμα πόρων. Ακόμη να μην παραβλέπουμε ότι και το καθεστώς των δαπανών ορθά έγινε ασφυκτικό από την κεντρική κυβέρνηση (πηγές σκανδάλων οι δήμοι), αλλά περιορίζει στις γρήγορες δράσεις και την ευελιξία.
Όχι μόνο ο Κώστας Λογοθέτης, αλλά ο οποιοσδήποτε δήμαρχος να ήταν δεν θα μπορούσε να διαχειρισθεί και να φέρει μόνος του σε πέρας την κατάσταση. Απαιτούνται καθημερινά γοργές αποφάσεις για να μην κυλάει ο χρόνος. Κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, αν κρίνει κανείς από την πορεία για το καρναβάλι και την αναβλητικότητα που διακρίνει το δήμαρχο σε αποφάσεις.

Ολομόναχος… χωρίς αξιόλογους συμβούλους
Ο Κώστας Λογοθέτης, θα έπρεπε ήδη να έχει συγκροτήσει το επιτελείο των συμβούλων του που θα γνωρίζουν τα θέματα που απασχολούν τον τόπο, την ιεράρχηση τους και τις προτεραιότητες, θα αναλάβουν δράση και θα συντονίσουν το χτίσιμο της θητείας βάζοντας τις βάσεις για την παραγωγή έργου. ΄Στο τέλος της θητείας της, η δημοτική αρχή θα πρέπει να κάνει ταμείο κι εκεί θα εξαρτηθεί εκ του αποτελέσματος αν θα λάβει τη νέα εντολή. Μέχρι σήμερα, στην Ιάσωνος περιφέρονται ως σύμβουλοί του άνθρωποι πολύ κατώτεροι αυτών των υψηλότατων απαιτήσεων, με συνέπεια να είναι ως να μην υπάρχουν, αλλά και να καθυστερούν χωρίς ουσία το δήμαρχο.
Ο Κώστας Λογοθέτης με μεγάλη ευκολία λέει ναι, ακόμη και σε αντίθετες απόψεις, αλλά δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες καθ’ ότι τα καυτά και δύσκολα θέματα απέχουν ακόμη λίγο διάστημα. Μάλλον θα έπρεπε να ετοιμάζεται για την αντιμετώπισή τους, γιατί αν δεν το καταφέρει τα γεγονότα θα τον κάνουν ουραγό τους.
Στην ουσία πρώτη πρόκλησή του είναι το καρναβάλι, το έχει επωμισθεί με δική του πρωτοβουλία εξ’ ολοκλήρου και εκ του αποτελέσματος είτε θα πιστωθεί θετικά ο πολιτικός λογαριασμός του, είτε θα ξεκινήσει από αρνητικό πρόσημο.

(060211)
Return top