ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

«Ε  Κ  Π  Τ  Ω  Τ  Ο  Σ»   -    Α  Ρ  Γ  Ι  Α
Αν είχε ανακαλυφθεί η καφέ πίσσα
δεν θα με είχε κάψει η άσφαλτος…




ΚΟΥΙΖ 1

Ποιά είναι η νέα βόμβα - παραίτηση που θα σκάσει σήμερα ή αύριο κατά πάσα πιθανότητα, λόγω αηδίας;
(020713)




ΚΟΥΙΖ 2

Γιατί ο Κώστας Λογοθέτης όταν συναντιέται με τον Γιώργο Κακαβά γίνεται κατακόκκινος και δεν μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια; Γιατί όταν παίρνει το λόγο και τοποθετείται ο τυπικός περί του Καλλικράτη τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος ανεβάζει τους τόνους λες και τον έχει χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα; Λέτε να ξέρει κάτι ο Γιώργος Κακαβάς που δεν έχει αποκαλύψει και το φυλάει για αργότερα;
(020713)




Είπαν… 1

«Συγκινητικός ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δέδες που αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιος πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ με την πρόθεσή του η αντιμισθία να καταβάλλεται στο κοινωνικό παντοπωλείο, ωστόσο, όσο καλή προαίρεση κι αν υπάρχει, υποχρεώνει σε μικρό καλάθι, δεδομένου ότι υπάρχει η προεκλογική δέσμευση του ευεργέτη του Κώστα Λογοθέτη για την καταβολή του 20% από όλους τους αμειβόμενους στο ταμείο απόρων. Αυτό δεν έγινε ποτέ… Σήμερα, ποιος να πιστέψει τι;»
(020713)




Είπαν… 2

«Επειδή ακόμα δεν έχετε μάθει και δεν κατανοείτε τις πολιτικές ορολογίες, ως να μην φθάνει μόνον αυτό τη μπαρούφα την επαναλαμβάνεται συνέχεια η συμπολίτευση και η συμπολίτευση. Μαζί με ποιόν συνδιοικείτε Κώστα Λογοθέτη και στο δήμο Λουτρακίου υπάρχει συμπολίτευση; Μήπως εννοείτε τον πολιτικό συνεταιρισμό ,που αποκαλύφθηκε πρόσφατα; Εδώ δεν πάει εξ’ αντανακλάσεως, επειδή υπάρχει αντιπολίτευση…»
Π. Η.
(020713)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ
Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Εντελώς παράνομα, καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότητας με όπλο την αυθαιρεσία και το ερμηνεύομεν κατά το δοκούν, χωρίς να έχει παραιτηθεί το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ Αργύρης Ψυχογιός ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης σε συνεργασία με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπύρο Νικολάου, ερμηνεύοντας το νόμο κατά το δοκούν ισχυρίσθηκαν ότι επειδή ανεξαρτητοποιήθηκε και δεν παραιτείται αυτοβούλως, κάτι που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, δεδομένου ότι η εκλογή του είναι μέχρι τέλους της θητείας, πρόβαλαν την προσφιλή τους τακτική των καρατομήσεων. Σίγουρα, πρόκειται για μια απόφαση που θα την απορρίψει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, λαμβάνοντας υπόψη και την επισήμανση του διαβασμένου τέως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Κακαβά, αρκεί μόνον στο μεταξύ να μην υποβάλλει παραίτηση ο Αργύρης Ψυχογιός.
Δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη, εσείς που έχετε χάσει πλέον την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις, δηλαδή τη δεδηλωμένη, αν διαθέτατε πολιτική τσίπα και αξιοπρέπεια δεν θα έπρεπε να έχετε παραιτηθεί;
(020713)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΥ

Την ώρα που ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης έτρωγε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τα σβουριχτά όχι ως πολιτική σφαλιάρα αντί ψήφου, κάποιων τα μάτια ήταν στραμμένα στον αειθαλή δημοτικό σύμβουλο Παύλο Παύλου και το έτερο μέλος του συνδυασμού του Εβίτα Κούτμου -δεδομένου ότι ο Δημήτρης Στάμου τους γύρισε την πλάτη- και τους παρατηρούσαν να δουν πώς θα αντιδράσουν λόγω και του «πολιτικού συνεταιρισμού».
Τους είδαν να παρατηρούν και να μετρούν τη συμπεριφορά των «βαλσαμωμένων πουλιών» που τον μαύριζαν κι όταν διαπίστωσαν ότι και να τον στηρίξουν έχει καεί με νεύματα τον καταψήφισαν και οι ίδιοι για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις στην τοπική κοινωνία ότι δεν υπάρχει πολιτικός συνεταιρισμός.
Αν και η στήλη του δημάρχου Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη, απευθύνεται λόγω του θέματος ένα ερώτημα στο «βετεράνο»(!) ομόλογό του ο οποίος κατά το παρελθόν είχε πει ότι στηρίζουμε ως συνδυασμός τις αποφάσεις του δημάρχου, ενώ στη συνέχεια είχε αλλάξει στάση, επιλέγοντας την αποχή. Χθες, τελικά, γιατί καταψήφισε τον πολιτικό συνέταιρό του;
Δεν είναι κανείς αφελής να πιστεύει ότι τα έσπασαν, ενόψει προεκλογικής περιόδου και συμφωνιών…
Αξιοσημείωτο είναι ότι την ώρα της ψηφοφορίας ο Κώστας Λογοθέτης απευθύνθηκε στο φίλο του Δημήτρη Πέτρου και τον ρώτησε: «Με καταψηφίζεις;» με τον Δημήτρη Πέτρου ευθαρσώς να του απαντά ναι!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press ο Δημήτρης Πέτρου είναι ενοχλημένος με την αλητεία που έγινε σε βάρος του τέως προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Άρη Μαρίνη, που με τόσο βρώμικο τρόπο ήθελαν να καταδικάσουν ένα νεαρό παιδί, που τουλάχιστον δεν υπήρχε ως ώρας ψεγάδι σε βάρος του.
(020713)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο)




ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΝ
ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Το loutraki-press είχε προειδοποιήσει την τοπική κοινωνία ότι θα είναι ιστορικά η συνεδρίαση των συνεδριάσεων στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου.
Υπήρξε ανταπόκριση, καλό το θέαμα, αλλά και ο κόσμος αποχωρούσε θλιμμένος με σκυμμένο το κεφάλι μ’ αυτά που παρατηρούσε να διαδραματίζονται ενώπιόν του.
Ο Κώστας Λογοθέτης, χθες, ξεπέρασε κάθε φαντασία ανθρώπινου ακόμα και διεστραμμένου νου, με συνέπεια -όπως θα έλεγαν σε άλλες περιπτώσεις- και η επιστήμη να σηκώνει πλέον τα χέρια για λογαριασμό του και να δείχνει από εδώ και πέρα: Ο Θεός!..
Όλοι χθες έγιναν θεατές -ο αποτυχημένος ηθοποιός που μεταπήδησε σε σκηνοθέτη- του πρώτου έργου του να είναι… «Η Παρωδία μου…» και κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι αυτά που είχαν προαναγγελθεί δεν υπερέβαιναν στο χιλιοστό αυτό που αναμενόταν. Φυσικά, όπως είναι αυτονόητο, δεν ανεγράφη ότι ο Παναγιώτης Βαρελάς δεν χάνει με τίποτα την αναμέτρηση και ανοιχτή αμφισβήτηση του Κώστα Λογοθέτη. Αρκεί αριθμητική πρώτης δημοτικού να ήξερες και χωρίς να έχεις μυαλό, ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ δεν έχανε ποτέ. Ωστόσο, αδυνάτησαν να το αντιληφθούν ο Κώστας Λογοθέτης με τα «πρασινοκόκκινα χμερ» και τα «βαλσαμωμένα πουλιά», με συνέπεια να προχωρήσουν στην ομαδική αυτοχειρία!
Ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης σε διάστημα μόλις δυόμισι ακριβώς μηνών λούζεται την τρίτη ανοιχτή αμφισβήτηση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, ακόμα και από μέλη του συνδυασμού του.
Ειδικότερα, τη στιγμή που αυτοπροτάθηκε και καταψηφίσθηκε από το σώμα, από εκείνη την ώρα είναι ένας δήμαρχος μηδενικό. Ο πολιτικός άνδρας που διαθέτει τσίπα και αξιοπρέπεια όταν τον αμφισβητούν ανοικτά και απροκάλυπτα κατά πρόσωπο, παραιτείται αυθωρεί και παρά χρήμα, προκειμένου να μπορέσει να διαφυλάξει ότι τέλος πάντων του έχει απομείνει!
Φυσικά, αυτά δεν ισχύουν για τον Κώστα Λογοθέτη.
Αφού λοιπόν είχε προηγηθεί η γελοιοποίηση με την παράνομη καρατόμηση από μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ του Αργύρη Ψυχογιού, στη συνέχεια για την πλήρωση των κενών θέσεων ο Κώστας Λογοθέτης αυτοπροτάθηκε και παράλληλα πρότεινε ως μέλος και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ισθμίας Παναγιώτη Σπανό. Το δημοτικό συμβούλιο καταψήφισε τον πρώτο πολίτη του, κρίνοντάς τον τουλάχιστον ανεπαρκή και υπερψήφισε τον Παναγιώτη Σπανό.
Τώρα πώς είναι δυνατόν ο Κώστας Λογοθέτης να παραμένει στη θέση του χωρίς να του καίγεται καρφί, μόνον ο ίδιος μπορεί να το εξηγήσει…
Παράλληλα, πώς είναι δυνατόν να εξακολουθήσει να παραμένει στη θέση του και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με την άθλια περιγραφή του θέματος στο πλέον κρισιμότερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, όπως το είχε περιγράψει.
Η ανικανότητα σ’ ολόκληρο το μεγαλείο της…

Παρωδία και η διαδικασία
Αφού πλέον ο Κώστας Λογοθέτης είχε υποστεί το μηδενισμό του ως δήμαρχος, το σώμα έπρεπε να προχωρήσει στην εκλογή προέδρου της ΔΕΥΑΛ. Έτσι ο Σπύρος Νικολάου «έκρυψε» την πρόταση του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη για υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Σπανό, θέτοντας πρώτη στην κρίση του σώματος την υποψηφιότητα του αυτοπροτεινόμενου Γιώργο Δέδε που δεν υπερψηφίσθηκε. Στη συνέχεια ο πρόεδρος έθεσε στην κρίση του σώματος την υποψηφιότητα του πρώτου αυτοπροτεινόμενου Παναγιώτη Βαρελά, λέγοντας προς το σώμα ποιος τον καταψηφίζει, με συνέπεια να καταψηφισθεί από 8 ή 9 «βαλσαμωμένα πουλιά» και πρόεδρος να αναγορευθεί κατά πλειοψηφία επί 25 παρόντων ο Παναγιώτης Βαρελάς, που στην κυριολεξία γελοιοποίησε το δήμαρχο, δεδομένου ότι είχε κινηθεί πάρα πολύ καλά στο παρασκήνιο κι εδώ και πάρα πολύ καιρό είχε εξασφαλίσει τις απαιτούμενες συμμαχίες για την εκλογή του. Αυτοί, όπως αποδείχθηκε που δεν το κατάλαβαν, ήταν ο «αυτοκράτορας» με τους αυλικούς του, που καθημερινά περί άλλων τυρβάζουν.
Όσον αφορά την καρατόμηση του Αργύρη Ψυχογιού, στην περίπτωση που απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, όλες οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου θα ακυρωθούν και θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην εταιρεία.
(020713)




ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ;

Ανίκητη η βλακεία, που όταν είναι απύθμενη καθίσταται και επικίνδυνη.
Χθες, υπήρξε προσέγγιση στο γράφοντα από τον εξειδικευμένο επικοινωνιολόγο Γιώργο Παπαγεωργίου, ο οποίος μετ’ επιτάσεως ζητούσε να πληροφορηθεί ποιός είναι ο ιδιοκτήτης μου;;; γιατί δεν ανήκω ως εκείνος σε μαντρί ή κλουβί και ποιός με κατευθύνει να είμαι τη μία φορά από τη μία πλευρά και τη μία από την άλλη;
Μικρόνους, έχοντας κατά νου την άρρωστη νοοτροπία του πολιτικού συστήματος, αδυνατεί να αντιληφθεί και να δεχθεί ότι ένας άνθρωπος δεν πρέπει να είναι ενταγμένος, αλλά να είναι ανατρεπτικός, να προτάσσει, να προβάλλει και να μάχεται για το κοινό συμφέρον, με το παράλληλο καλό του τόπου και να μην θεωρεί προτεραιότητα το προσωπικό συμφέρον, την ιδιοτέλειά του.
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου μπορεί να είναι οπαδός του αμερικάνικου μοντέλου πολιτικού μάρκετινγκ, «δεν με πειράζει αν με κατακρίνουν, αρκεί να λένε το όνομά μου σωστά», ωστόσο, θα μπω στον κόπο να του απαντήσω για τελευταία φορά, δεν θα τον παρακολουθήσω και δεν θα κρύβομαι όπως ο ίδιος που έχει προκαλέσει σε ανοικτή αντιπαράθεση όπου δη, αλλά τελικά την έχει καταπιεί και χωνέψει…
Όπως του εξήγησα είμαι επαγγελματίας και για να προσφέρω εργασία όταν δεν το κάνω οικειοθελώς, πρέπει να αμείβομαι με μηνιαίο μισθό και ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και βεβαίωση αποδοχών, καθ’ ότι στη σχεδόν 30χρονη επαγγελματική μου πορεία δεν έχω εισπράξει ούτε μία φορά μαύρο χρήμα, έστω μία δραχμή παλαιότερα ή ένα ευρώ με το νέο νόμισμα.
Σε συνέχεια της προηγούμενης φοράς και πάλι άφηνε υπονοούμενα περί χρηματισμού όπως το περιβόητο «Α και να μη ξεχάσω, χαίρομαι που τελευταία ασχολείστε με τα εκτοπίσματα… των πολιτικών. Κανένα πρόβλημα με αυτό, ελπίζω μόνο το βάρος τους να μην τα μετράτε σε Ευρώ……» εννοώντας τη σύγκριση που είχα κάνει για τη στάση που είχε επιλέξει ο Δημήτρης Στάμου.
Χθες, ξέφυγε ακόμη περισσότερο ρωτώντας με γιατί επιτίθεμαι με τόση σφοδρότητα κατά της Club Hotel Casino Loutraki, και ποιός του λέει διερωτήθηκε προσχηματικά ότι δεν με προτρέπουν από το casino Πάρνηθας;
Ο άνθρωπος γίνεται πλέον πολύ επικίνδυνος και είναι για να κόβεις φλέβες -αλήθεια τι πρέπει να παίρνει;- όταν τουλάχιστον για το γράφοντα τα γραπτά μένουν - scripta manet; Φίλος, χθες το βράδυ μου υπενθύμιζε άρθρο μου -φιλοξενία- σε τοπική εφημερίδα με τίτλο «Δώρο Θεού το casino για το Λουτράκι.»
Θεωρώ, ότι να υποστηρίζεις και να διεκδικείς τα αυτονόητα συμφέροντα του τόπου σου και πολύ περισσότερο αυτά που του ανήκουν, έπρεπε να είναι καθήκον για τον κάθε πολίτη από όποια θέση κι αν ευρίσκεται ενοχλώντας και πιέζοντας τα πολιτικά πρόσωπα προς αυτή την κατεύθυνση. Πολύ δε περισσότερο τα πολιτικά πρόσωπα από μόνα τους, που για το δήμο Λουτρακίου έχουν πιει το αμίλητο το νερό, με το πρωτοφανές αίσχος τους στη γενική συνέλευση της Λουτράκι Α.Ε. την περασμένη Πέμπτη.
Ο εξειδικευμένος επικοινωνιολόγος, όπως τον προβάλλουν οι φίλοι του, που φροντίζει πάντοτε να παίρνει το λόγο, όπως και χθες για να αναφερθεί στη διαδικασία, στη γενική συνέλευση την περασμένη Πέμπτη κατάπιε τη γλώσσα του, αφού με τη στάση του για τόσα θέματα που ζητούν επίλυση είναι σαν να τους λέει ότι είμαι προς χάριν σας, άλλος ένας άνθρωπός σας και μπορείτε να ελπίζετε σε μένα ότι θέλετε;
Χαρακτηρίζει ως φερέφωνο «φούσκα» τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, ισχυρίζεται -χωρίς να ξέρει την προϊστορία- στη γραμμή του πρώην επικεφαλής του «βετεράνου»(!) δημάρχου Παύλου Παύλου ότι η μαρίνα δεν είναι ανάπτυξη εν αντιθέσει με τον κουμπάρο του πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που διαλαλεί την αναγκαιότητα μαρίνων, άσχετα αν και ο ίδιος έχει συμβάλλει στην παράταση του «πνιξίματος» της μαρίνας Λουτρακίου. Ο λαλίστατος Γιώργος Παπαγεωργίου, δεν λέει λέξη, στην ουσία πνίγει το έγγραφο του ΠΕΚ Πατρών, που είναι στην κατοχή του πρώην συνδυασμού του και ανατρέπει την κάλπικη κατάσταση με το έγγραφο του ΔΕΚ Αθηνών, το οποίο ενισχύει το δίκαιο των αιτημάτων που προκύπτουν για τη Λουτράκι Α.Ε.
Στο Γιώργο Παπαγεωργίου θα του υπενθυμίσω επί τη ευκαιρία τη ρήση του Θόδωρου Κολοκοτρώνη: Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!

Μία διευκρίνηση
Στη χθεσινή επικοινωνία ο Γιώργος Παπαγεωργίου δεν αρνήθηκε τη συνάντηση εκείνης της Δευτέρας με τον «βετεράνο»(!) δήμαρχο Παύλο Παύλου, αλλά ισχυρίσθηκε ότι δεν είναι πλέον μέλος του συνδυασμού του κι αποδεσμεύεται…
Φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουν η επικρατούσα φημολογία στο Λουτράκι ήθελε αυτά που δημοσιοποιήθηκαν και από το loutraki-press.
Λέτε να έπεσε… περονόσπορος στο στρατόπεδο του πολυχρονεμένου δημάρχου, την ώρα που είναι διάχυτη και μια γκρίνια ως προς τις υποψηφιότητες;
Πάνος Ηλιακόπουλος
(020713)
Return top