«Ε  Κ  Π  Τ  Ω  Τ  Ο  Σ»   -    Α  Ρ  Γ  Ι  Α
Πόση ήταν η τελεσίδικη ποινή φυλάκισης
στον παράνομο πρώην δημοτικό αξιωματούχο;




ΚΟΥΙΖ 1

Ποιός θα ασχοληθεί να αποκαλύψει ποιός τοπικός παράγοντας είναι ο μεγαλύτερος λιγούρης και ποιός είναι το μεγαλύτερο αρπακτικό;
(250713)




ΚΟΥΙΖ 2

Τι έχουν να πουν τώρα για τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, ο «βετεράνος»(!) δήμαρχος Παύλος Παύλου και ο Γιώργος ο τσίκνας;
(250713)




ΚΟΥΙΖ 3

Ποιό πρώην μέλος του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. δεν είχε αφήσει τον Κώστα Λογοθέτη να μπει στο κτίριο της Μ. Αλεξάνδρου 2, προτρέποντάς τον «πρώτα να πάει στο ψυχολόγο και μετά να έλθει»;
(250713)




Είπαν… 1

«Πολυχρονεμένε και "βετεράνε" δήμαρχε με την πλούσια εμπειρία Παύλε Παύλου ακούσατε και διαβάσατε τις αποκαλύψεις του τέως νομικού συμβούλου της Λουτράκι Α.Ε. "συγγενούς" κουμπάρου του "υπηρεσιακού" δημάρχου, Δημήτρη Κονομόδη; Τώρα είναι η ώρα να τις ερμηνεύσετε και στον πολιτικό σας συνέταιρο Κώστα Λογοθέτη και να του εξηγήσετε τι επισύρουν για όλους;..»
Π. Η.
(250713)




Είπαν… 2

«Έγινε και αυτό. Ο "υπηρεσιακός" δήμαρχος και  πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε. Κώστας Λογοθέτης χθες μετέβη στην Αθήνα στη Εθνική Τράπεζα να συζητήσει για επαναδιαπραγμάτευση του δανείου, συνοδευόμενος από τον άτυπο οικονομικό του σύμβουλο κι επίσης άτυπο διαμεσολαβητή της Club Hotel Loutraki S.A. με το δήμο Λουτρακίου Γιώργο Γιαννιτσόπουλο, έχοντας μαζί τους και τον κολλητό αντιδήμαρχο και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Γιάννη Κακούρο
(250713)




Είπαν… 3

«Η προκαταβολή του Loutraki Thermal Spa είναι αρκετή σήμερα να βγάλει την Λουτράκι Α.Ε. από το σημερινό της αδιέξοδο!»
(250713)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

«ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕ» ΑΡΧΟΝΤΑ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ
ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΟΜΟΔΗΣ;

Πώς θα μπορούσε να αντικρούσει ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης το «συγγενή» κουμπάρο του τέως νομικό σύμβουλο της Λουτράκι Α.Ε. Δημήτρη Κονομόδη, που τον ξεγυμνώνει αποδίδοντάς του εμμέσως πλην σαφώς ότι στερείται στοιχειώδους ειλικρίνειας, ευθύτητας και εντιμότητας.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες το πρωί στον Γιάννη Στεφανή ο Δημήτρης Κονομόδης κατακεραύνωσε τον Κώστα Λογοθέτη ότι ψεύδεται ασύστολα και ανερυθρίαστα καθ’ ότι στο πρακτικό της 3/6/2013 αναφέρεται αυτολεξεί και κατά γράμμα για να εκχωρηθεί το Loutraki Thermal Spa πρέπει να εξασφαλισθούν συγκεκριμένες εγκρίσεις.
Ωστόσο, σε απόσπασμα της τρισέλιδης επιστολής του, αδειάζοντας τον κουμπάρο του ο Δημήτρης Κονομόδης διερωτάται:
«Αποτελεί αναγκαίο χαρακτηριστικό όλων των προσώπων που εκπροσωπούν θεσμικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς θεσμούς, σε πανελλαδικό ή σε τοπικό επίπεδο, η στοιχειώδης ειλικρίνεια, ευθύτης και εντιμότης, διότι μόνον τότε δύνανται να λειτουργήσουν οι θεσμοί σε επαρκή ηθικά και λειτουργικά επίπεδα και συνεπώς δεν δικαιούται ο πολιτικός προϊστάμενος ενός μεγάλου και σημαντικού δήμου και πρόεδρος μιας δημοτικής επιχείρησης να ισχυρίζεται ουδείς ότι τάχα δεν ενημερώθηκε από εμένα και ενημερώθηκε από ετέρους συναδέλφους μου, όταν το αντίθετο προκύπτει πλειστάκις και πανηγυρικώς!»
(250713)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

Ο «ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ» ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ

Την αυθαιρεσία του προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου στη διοίκηση της Λουτράκι Α.Ε. «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστα Λογοθέτη καταγγέλλει στο δεύτερο άρθρο της απαντητικής επιστολής του, ο τέως νομικός σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Κονομόδης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «…Αυτό είναι το λογικό και αποτελεί άλλωστε την πρακτική σε όλα τα θέματα της εταιρείας, ενδεικτικά δε αναφέρω περιπτώσεις, όπου η ενέργεια ή η αποχή εκ μέρους της, απετέλεσε αποκλειστική και κυρίαρχη επιλογή της, προ πάσης απόψεως του νομικού».
Ωστόσο, στο πρώτο άρθρο εμμέσως πλην σαφώς ο Δημήτρης Κονομόδης «αδειάζει» τον Κώστα Λογοθέτη για έλλειψη ύπαρξης πολιτικής βούλησης, υποδεικνύοντας τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να συνταχθεί η σύμβαση για την ενοικίαση του Loutraki Thermal Spa.
Εδώ ο Δημήτρης Κονομόδης για να αποφύγει την έλλειψη ή απουσία γνωμοδότησης για το πλαίσιο της σύμβασης ισχυρίζεται ότι: «Η νομική κάλυψη, δηλαδή, ουδέποτε ο δικηγόρος δύναται να αναφερθεί στο νομότυπον ή μη, εάν προηγουμένως ο εντολέας του δεν τον ενημερώσει τι ακριβώς επιθυμεί και τι δύναται να πράξει επ’ αυτού.» Δηλαδή, πώς θα κινηθεί ο πολίτης αν δεν γνωρίζει το ισχύον νομικό πλαίσιο, το οποίο αρμόδιος είναι να υποδείξει ο δικηγόρος κι όχι να έλθει εκ τω υστέρων να καταστήσει νόμιμη την εκάστοτε σύμβαση αξιοποιώντας νομικά και δικονομικά τερτίπια;
(250713)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο)




Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΟΜΟΔΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ
ΤΟ «ΠΝΙΞΙΜΟ» ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Νέα δεδομένα στην πολιτική ζωή του Λουτρακίου δημιουργούν οι αποκαλύψεις στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ του «συγγενούς» κουμπάρου του «υπηρεσιακού» δημάρχου Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη, Δημήτρη Κονομόδη.
Αποκαλύψεις που από τη μία δικαιώνουν μέχρι κεραίας το loutraki-press, από την άλλη δημιουργούν εφιάλτη στον «υπηρεσιακό» δήμαρχο, τον «βετεράνο»(!) δήμαρχο Παύλο Παύλου, τον οικονομικό σύμβουλο κι επ’ εσχάτοις φίλος και των δύο Γιώργο Γιαννιτσόπουλο, καθώς επίσης και τα «δημοσιογραφικά juke box» που αποκαλούσαν «φούσκα» τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα για να αποπροσανατολίσουν σκόπιμα και μεθοδευμένα την κοινή γνώμη. Η «φούσκα» που ισχυρίζονταν έχει μετατραπεί πριν την ώρα της σε ασκό του Αιόλου και θα τους «πνίξει» όλους μαζί!
Τελικά, με τα νέα στοιχεία που θα προσκομισθούν στην Εισαγγελία Κορινθίας, αν η υπόθεση κριθεί να παραπεμφθεί στο ακροατήριο θα είναι μία ιδιαιτέρως έξοχη διαδικασία, όπου θα αποκαλυφθεί ποιοι είναι αυτοί και με ποια ανταλλάγματα έστησαν τη συνωμοσία σε βάρος της Λουτράκι Α.Ε. και τι έχει μεσολαβήσει για να φθάσει η δημοτική επιχείρηση στην καταστροφή.
Φυσικά, μετά τις αποκαλύψεις του Δημήτρη Κονομόδη που επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών του, κυρίαρχα υπεύθυνοι είναι τόσο ο «υπηρεσιακός» δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, όσο και ο φίλος και άτυπος οικονομικός σύμβουλός του Γιώργος Γιαννιτσόπουλος που μεθόδευσαν και επέβαλαν σύμφωνα με τον τέως νομικό σύμβουλο της Λουτράκι Α.Ε. να μην προβεί σε «άσκηση αγωγών ερειδομένων επί του σκεπτικού της λεγόμενης Γνωμοδοτήσεως Τσοβόλα».
Εδώ θα πρέπει να αποκαλυφθεί:
Ποιός ήταν ο εμπνευστής να αποσυρθεί η αγωγή της 29ης Οκτωβρίου 2011;
Ποιός ήταν αυτός που πλαστογράφησε την υπογραφή του έγκριτου νομικού Αθηνών Δημήτρη Τσοβόλα σε δικόγραφα επί Δικαστηρίω;
Ποιός υπέδειξε τα κείμενα των αγωγών να είναι αόριστα και αντιφατικά για να χαθούν οι αγωγές για λογαριασμό της Λουτράκι Α.Ε.;
Ποιοί συνεργούσαν και απαξίωναν συνειδητά και σκόπιμα τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα ώστε να μην κινηθεί η εταιρεία για τη διεκδίκηση των συμφερόντων της και των περισσότερων από € 10 εκατ.;
Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2011 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο σημερινός «υπηρεσιακός» δήμαρχος είχε ισχυρισθεί τότε ότι μην εμπλέκεται τον Δημήτρη Κονομόδη τον καλύπτω πλήρως και αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες όπως τα μεθόδευαν με τον φίλο του Γιώργο Γιαννιτσόπουλο.
Ο Κώστας Λογοθέτης, μπορεί τότε να αναλάμβανε τις πολιτικές ευθύνες των συγκεκριμένων επιλογών, ωστόσο, δεν είναι νομικός να γνωρίζει τις συγκεκριμένες διαδικασίες και πώς θα μπορούσε να κινηθεί, έτσι ώστε να απολαμβάνει πλήρους νομικής κάλυψης.
Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές απόψεις νομικών κύκλων σε ερωτήσεις του loutraki-press, ισχυριζόντουσαν ότι όσοι παραπεμφθούν κατά πάσα πιθανότητα θα κατηγορούνται για σκοπούμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος έχοντας προκαλέσει ιδιαίτερα μεγάλη ζημία.
(250713)




«ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΜΝΗΜΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΜΥΑΛΟ
Ή ΚΑΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ;»

Υπάρχει αδύνατη μνήμη, υπάρχει αδύνατο μυαλό ή κακή σκοπιμότητα στο δήμαρχο Λουτρακίου διερωτήθηκε στην τηλεοπτική συνέντευξη του στο διαδικτυακό Korinthos TV και τον Γιάννη Στεφανή ο τέως νομικός σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε. Δημήτρης Κονομόδης.
Ο «συγγενής» κουμπάρος του «υπηρεσιακού» δημάρχου Λουτρακίου διέλυσε από την ατμόσφαιρα τα έπεα πτερόεντα του Κώστα Λογοθέτη ότι «τάχα δεν ήταν ενημερωμένος και δήθεν η σύμβαση που προχωρούσε για να σωθεί το υδροθεραπευτήριο είχε νομικά προβλήματα και την καθιστούσαν τάχα μου αδύναμη».
Χαρακτηριστικά τόνισε: «Ουδέν ανακριβέστερος τούτου…
Ο ίδιος είχε ενημερωθεί πάρα πολλές φορές από μένα.
Στα θεσμικά όργανα είχε γίνει ευρύτατη συζήτηση εφ’ όλου του φάσματος.
Παραλλήλως, συμβουλευόταν και άλλον συνάδελφό μου».
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κονομόδης αδειάζει τους συναδέλφους - διαδόχους του νομικούς συμβούλους στη Λουτράκι Α.Ε. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι συμπεριφερόντουσαν σαν να έβγαλαν λαγό από το καπέλο, προβάλλοντας τις εγκρίσεις για τις οποίες ήταν πλήρως ενημερωμένο το Δ.Σ. από τις 3 Ιουνίου 2013.
(250713)




ΤΟ ΣΤΡΙΠΤΙΖ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ
«ΣΥΓΓΕΝΗ» ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΟΜΟΔΗ

Η παντελής απουσία νου, η έλλειψη έστω και στοιχειώδους κρίσης σε συνδυασμό με την πανθομολογούμενη παθογένεια του «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστα Λογοθέτη να έχουν αναδειχθεί τα ψέματα ως η κυρίαρχη φύση του, είναι αυτά που προκάλεσαν τον «οικογενειακό» εμφύλιο με το «συγγενή» κουμπάρο τέως νομικό σύμβουλο της Λουτράκι Α.Ε. Δημήτρη Κονομόδη, με συνέπεια τα σπαθιά να βγουν από τα θηκάρια.
Το κείμενο αποκαλύπτει την οργιώδη διοίκηση του Κώστα Λογοθέτη όπου κυριαρχούν οι σκοπιμότητες σε βάρος των συμφερόντων της Λουτράκι Α.Ε. καθ’ ότι ο κατά φαντασίαν «αυτοκράτορας» καθίσταται πλέον προφανές από τις αποκαλύψεις ότι είχε άλλες προτεραιότητες στο μυαλό του.
Με την απάντησή του ο Δημήτρης Κονομόδης υποβάλλει σ’ ένα βασανιστικό πολιτικό στριπτίζ τον Κώστα Λογοθέτη -χαρακτηριστικό είναι ότι στην τρισέλιδη επιστολή δεν αναφέρει έστω και μία φορά το όνομά του- ο οποίος πλέον είναι πάρα πολύ δύσκολο, λαμβανομένης υπόψη και της καταστροφής που προβλέπεται να επέλθει να αποφύγει την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενος για βαρύτατα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που ενδεχομένως να αναδειχθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις ο σκοπούμενος δόλος, ώστε για τον ίδιο η συνέχεια να είναι εφιαλτική.
Όπως επεσήμαιναν χθες το βράδυ έγκριτοι νομικοί κύκλοι ευθύνες έχουν και τα μέλη του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. δεδομένου ότι δεν αντέδρασαν κι απλά τηρούσαν παθητική στάση, επιτρέποντας στον Κώστα Λογοθέτη, να πράττει κατά το δοκούν καταστρατηγώντας τη νομιμότητα, καθώς επίσης και αποφάσεις του οργάνου.

Στο πλήρες κείμενο της απαντητικής επιστολής στα ψέματα του «υπηρεσιακού» δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, το οποίο ο τέως νομικός σύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε. απευθύνει προς το «συγγενή» κουμπάρο του, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και όλα τα μέλη του σώματος, καθώς επίσης και τα μέλη του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης, αναφέρει τα ακόλουθα:
«Ενημερώθηκα με έκπληξη για ορισμένες αλήθειες που απεκρύβησαν και επίσης για ορισμένες ανακρίβειες που προεβλήθησαν, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22-7-2013, οι οποίες δεν θα με απασχολούσαν, εάν δεν:
α) ελάμβαναν μεγάλη δημοσιότητα,
β) αφορούσαν τα συμφέροντα του δήμου και της δημοτικής επιχείρησης,
γ) σχετίζονταν με την ενημέρωση των αξιοτίμων κ.κ. δημοτικών συμβούλων και κάθε πολίτου και
δ) αφορούσαν το πρόσωπό μου, εξ ων γεγονότων οφείλω να εκφράσω και να υποστηρίξω την αλήθεια και ειδικότερα να αναφέρω, πέραν των άλλων για τα οποία επιφυλάσσομαι, τα εξής:
1 Για την κατάρτιση σύμβασης, αλλά και η οποιαδήποτε νομική ενέργεια που αφορά την δημοτική εταιρεία, απαιτείται κατά χρονική σειρά και αλληλουχία:
α) η ύπαρξη πολιτικής βούλησης,
β) η συνδρομή οικονομικής δυνατότητος,
γ) η συναίνεση του τυχόν αντισυμβαλλομένου και
δ) η νομική κάλυψη, δηλαδή, ουδέποτε ο δικηγόρος δύναται να αναφερθεί στο νομότυπον ή μη, εάν προηγουμένως ο εντολέας του δεν τον ενημερώσει τι ακριβώς επιθυμεί και τι δύναται να πράξει επ’ αυτού.
2 Αυτό είναι το λογικό και αποτελεί άλλωστε την πρακτική σε όλα τα θέματα της εταιρείας, ενδεικτικά δε αναφέρω περιπτώσεις, όπου η ενέργεια ή η αποχή εκ μέρους της, απετέλεσε αποκλειστική και κυρίαρχη επιλογή της, προ πάσης απόψεως του νομικού, όπως:
α) μειώσεις αποδοχών προσωπικού και εκ περιτροπής εργασία,
β) αγωγές κατά Κοινοπραξίας και
γ) μη άσκηση αγωγών ερειδομένων επί του σκεπτικού της λεγομένης γνωμοδοτήσεως Τσοβόλα.
3 Μου ανετέθη προ διετίας η δικαστική υποστήριξη της εταιρείας κατά της «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.», μολονότι οι αξιώσεις της εταιρείας αυτής στηρίζονταν σε συμβάσεις και σε πιστοποιήσεις - εντολές πληρωμής της εταιρείας, δηλαδή σε ομολογίες της, παρά ταύτα όμως, στις δύο δίκες που παραστάθηκα κατά της ανωτέρω αναδόχου εταιρείας επέτυχα την έκδοση θετικών δι’ ημάς αποφάσεων.
4 Όταν ήτο πλέον αδύνατος η περαιτέρω δικονομική άμυνα και αφού επί της ουσίας της καταρτίσεως και της υλοποιήσεως των συμβάσεων δεν ενημερώθηκα για κανένα ειδικό πρόβλημα που θα παρείχε δυνατότητα περαιτέρω αμύνης, μολονότι εζήτησα να ενημερωθώ εγγράφως, η Δημοτική Εταιρεία απεφάσισε την συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς και ούτω εν τέλει ήχθη στην κατ’ αρχήν απόφασιν του Δ.Σ. αυτής την 3-6-2013, της οποίας το περιεχόμενο τυγχάνει σαφές και δεδομένο, προς γνώσιν πάντων και ιδία των αξιοτίμων Δημοτικών Συμβούλων.
5 Ενώ όμως έγινε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο εκτενής αναφορά στην απόφαση αυτή, δεν ενημερώθηκαν πλήρως, ειδικώς και συγκεκριμένως οι κ.κ. σύμβουλοι ότι:
α) στο κείμενο της αποφάσεως αυτής ρητώς αναγράφεται ότι για να χωρήσει η εκμίσθωση «πρέπει να δοθούν οι νόμιμες εγκρίσεις»,
β) κατ’ επανάληψιν και επιμόνως εγένετο αναφορά από εμένα και συζήτηση στο Συμβούλιο της εταιρείας ότι απαιτείται «έγκριση»από την Εθνική Τράπεζα (ένεκα του δανείου) και του υπουργείου Ανάπτυξης (ένεκα της επιχορήγησης με τον αναπτυξιακό νόμο ν.3299/2004) και
γ) εκτιμήθηκε από την δημοτική εταιρεία μας, αλλά και από την αντισυμβαλλομένη ανάδοχο εταιρεία, ότι οι εγκρίσεις αυτές μπορούσαν να δοθούν, με προσπάθεια μεν, χωρίς όμως ιδιαίτερες δυσχέρειες.
6 Επίσης δεν ενημερώθηκαν οι κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι ότι κατά το άρθρον 9 παρ. 2β του εγκεκριμένου καταστατικού της Δημοτικής Εταιρείας, επιτρέπεται η κατάρτιση οποιασδήποτε συμβάσεως, συμπεριλαμβανομένης και της εκμισθώσεως (πλην ρητών και ασχέτων με την εκμίσθωση εξαιρέσεων επομένων κεφαλαίων του καταστατικού), εκτός των άλλων και «με απευθείας ανάθεση (στην τελευταία περίπτωση πρέπει να επιδιώκεται η λήψη προσφορών από τουλάχιστον δύο (2) ενδιαφερομένους και προϋποθέτει εξαιρετική ή επείγουσα περίπτωση) … το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να ορίζει οποιεσδήποτε άλλες μείζονες προϋποθέσεις», δηλαδή εναπόκειται στην κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου εάν η εκμίσθωση θα γίνει απευθείας ή με διαγωνισμό, τούτο δε ανεφέρθη σαφέστατα από εμένα, σημειώνοντας πάντως ότι στην περίπτωση του διαγωνισμού, υπάρχει το πρόβλημα ότι δυσχερώς θα επιδείξει κάποιος ενδιαφέρον για τη μίσθωση ακινήτου, το οποίο πιθανόν να κατασχεθεί και να επισπευθεί η εκπλειστηρίασή του, προ της καταρτίσεως του μισθωτηρίου συμφωνητικού.
Κατόπιν των ανωτέρω, τυγχάνει παντελώς αναληθής και βαρύτατα προσβλητικός ο ισχυρισμός του οποιουδήποτε παρίστατο στις σχετικές συζητήσεις και πολύ περισσότερο του δημάρχου, περί του ότι τάχα δεν είχε ενημερωθεί από εμένα και ενημερώθηκε τάχα προσφάτως από ετέρους συναδέλφους μου, μολονότι:
α) τον είχα ενημερώσει πλειστάκις κατ’ ιδίαν και ενώπιον των θεσμικών οργάνων επίσης,
β) ενημερωνόταν παραλλήλως και από έτερον συνάδελφό μου και
γ) ο ίδιος, μετά την παραίτησή μου, εζήτησε να ενημερώσω τους διαδόχους συναδέλφους μου, όπως και έπραξα.
Αποτελεί αναγκαίο χαρακτηριστικό όλων των προσώπων που εκπροσωπούν θεσμικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς θεσμούς, σε πανελλαδικό ή σε τοπικό επίπεδο, η στοιχειώδης ειλικρίνεια, ευθύτης και εντιμότης, διότι μόνον τότε δύνανται να λειτουργήσουν οι θεσμοί σε επαρκή ηθικά και λειτουργικά επίπεδα και συνεπώς δεν δικαιούται ο πολιτικός προϊστάμενος ενός μεγάλου και σημαντικού δήμου και πρόεδρος μιας δημοτικής επιχείρησης να ισχυρίζεται ουδείς ότι τάχα δεν ενημερώθηκε από εμένα και ενημερώθηκε από ετέρους συναδέλφους μου, όταν το αντίθετο προκύπτει πλειστάκις και πανηγυρικώς!
Δεν είχα πρόθεση να ασχοληθώ με το ανωτέρω ζήτημα, πλην όμως, εφ’ όσον δημοσιοποιήθηκαν ανακρίβειες που πλήττουν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου, έχω υποχρέωση:
α) να δημοσιοποιήσω τις ορθές θέσεις και την αντικειμενική αλήθεια και
β) να προβώ σε κάθε ενέργεια υποστηρίξεως της αλήθειας και προστασίας της προσωπικότητός μου, την οποία δεν επιτρέπω να πλήξει ενώπιον του σεβαστού Δημοτικού Συμβουλίου οιοσδήποτε, λαμβανομένου τουλάχιστον υπ’ όψιν, ότι ασκώ επί 34 έτη το δικηγορικό λειτούργημα, υπήρξα επί 9 έτη Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου και εκλεγμένο μέλος της διοικούσας Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγόρων Ελλάδος και πατέρας τριών παιδιών που έχουν εισέλθει στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών!
Λυπούμαι πολύ για λογαριασμό εκείνου που με υπεχρέωσε να προβώ στην σύνταξη και δημοσίευση της παρούσας!»
(250713)
Return top