ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ




«Ε  Κ  Π  Τ  Ω  Τ  Ο  Σ»   -    Α  Ρ  Γ  Ι  Α
Να τα χάσουμε όλα για την κωλοάσφαλτο;




ΚΟΥΙΖ

Δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη, με την ολοκλήρωση της διετίας γιατί δεν αντικαταστήσατε τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των ΝΠΔΔ, όπως πολύ σωστά σας επεσήμανε ο Παναγιώτης Βαρελάς; Τι υποκρύπτει αυτό και τι είδους συμφωνία;
(010713)




Είπαν… 1

«Αν τελικά παραιτηθεί -έχουμε χορτάσει από τα λόγια του- από τη θέση του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Νικολάου όπως λέει αριστερά και δεξιά στο χωριό, για τη θέση του στο διάστημα που απομένει, προειλημμένη απόφαση είναι να τοποθετηθεί η "ασπίδα" του Κώστα Λογοθέτη, λαμβανομένου υπόψη ότι στα "εξαπτέρυγα" του δημάρχου, δεν υπάρχει ικανοποίηση για τη μέχρι τώρα στάση του προέδρου του σώματος, με τις συνεχείς παλινδρομήσεις του…
Άλλα συμφωνούν στη δημοτική ομάδα κι άλλα κάνει στο δημοτικό συμβούλιο…»
(010713)




Είπαν… 2

«Τον Άρη Μαρίνη ο Κώστας Λογοθέτης ήθελε να τον καρατομήσει και συμφωνούσαν τα "βαλσαμωμένα πουλιά" γιατί δήθεν δεν είχε υποβάλλει έγκαιρα προϋπολογισμό, ενώ η ουσία ήταν το πακέτο των € 580.000 και πώς θα τα διαχειριζόταν μαζί με τον Γιώργο Γιαννιτσόπουλο. Στις σχολικές επιτροπές, που έχουν προβεί σε παράβαση καθήκοντος καθ’ ότι οι απολογισμοί δεν είχαν υποβληθεί προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο μέχρι 31/03/2012, γιατί δεν έσπευσε να προχωρήσει στην αντικατάσταση της οικογενειακής του φίλης Σταυρούλας Λέζου και του υιού του φίλου και συνεργάτη του, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Δέδε, αλλά αυτό έγινε υπό άλλες προϋποθέσεις;»
(040113)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΟΨΙΜΟΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟΣ ΚΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΟΥΡΟΣ

Στο στενό πυρήνα του Κώστα Λογοθέτη έχει ενταχθεί κι έχει μεταβληθεί σε πρώτο τη τάξει «εξαπτέρυγο» πλέον, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κακούρος. Την κολεγιά έχει κάνει ο επιστήθιος φίλος του δημάρχου, ο οικονομικός του σύμβουλος Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, ο οποίος είναι κολλητός και με τον αντιδήμαρχο.
Έτσι, στην προχθεσινή συγκέντρωση του συνδυασμού "Με… τον Παύλου μπροστά, με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα να ακολουθούν και οι Πολίτες Πίσω" ο Γιάννης Κακούρος επιτέθηκε στον απόντα Δημήτρη Πέτρου και τον παρόντα Παναγιώτη Βαρελά, γιατί καταψήφισαν την πρόταση της «πολιτικής ομερτάς» για την καρατόμηση του τέως προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άρη Μαρίνη. Τον υπερασπίστηκε ο Παναγιώτης Βαρελάς, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press ο Δημήτρης Πέτρου είχε καταψηφίσει κατά συνείδηση αφενός γιατί θεωρούσε άδικο το σφαγιασμό ενός νέου ανθρώπου χωρίς να έχει το παραμικρό ψεγάδι, αφετέρου δεν αμείβεται για να είναι εξαρτημένος όπως κάνουν οι άλλοι, αλλά και πάλι αυτό δεν θα τον εμπόδιζε προσωπικά τον ίδιο να εκφρασθεί σύμφωνα μ’ αυτό που πιστεύει.
Οι εκτιμήσεις θέλουν, την επίθεση αυτή να την έκανε ο Γιάννης Κακούρος υποκινούμενος από τον Κώστα Λογοθέτη, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν διαθέτει το πολιτικό ανάστημα να κάνει την επίθεση κατά πρόσωπο στον Δημήτρη Πέτρου.
(010713)




ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ!

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του συνδυασμού "Με… τον Παύλου μπροστά, με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα να ακολουθούν και οι Πολίτες Πίσω" εκδηλώθηκε άλλη μία έκπληξη, που φαίνεται πλέον με τη στάση του τελευταία εμμέσως να κοντράρει το περιβάλλον του ανθρώπου που του έδωσε υπόσταση Κώστα Λογοθέτη, δεδομένου ότι τον έχουν εκτοπίσει.
Ο λόγος για τον άκρως επιτυχημένο μόνον στη φαντασία του αντιδήμαρχο και τέως πρόεδρο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Γιώργο Δέδε, ο οποίος μετά την αντίδραση και την ένταση με τον Παναγιώτη Βαρελά, αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιος πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ. Οι πληροφορίες του loutraki-press θέλουν ο ίδιος να είναι ενοχλημένος επειδή του κόπηκε ο μισθός και τον εισπράττει ο διάδοχός του Γιάννης Κακούρος, με συνέπεια να επιδιώκει όπως εικάζεται θέση, έτσι ώστε να απολαμβάνει μηνιαίας αποζημίωσης. Οι… συνοδοιπόροι του στην άτακτη διμοιρία που έχει εναπομείνει, μεταφέρουν ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο τον απασχολεί έντονα…
(010713)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο)




ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ… ΤΟΥ «ΒΕΤΕΡΑΝΟΥ»(!) ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι. Τελικά, φαίνεται, οι ταγοί του τόπου την τοπική κοινωνία την αντιλαμβάνονται ως «ιθαγενείς» και την κάνουν να χαίρεται με χάνδρες και καθρεφτάκια.
Δεν εξηγείται αλλιώς, όταν όλοι γνωρίζουν, εξάλλου έχει ομολογηθεί εμμέσως δημόσια, ο πολιτικός συνεταιρισμός του δημάρχου Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη και του πολυχρονεμένου δημάρχου από το παρελθόν Παύλου Παύλου, ο δεύτερος να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του περί αυτής της συμπόρευσης.
Θα του θυμίσω χαρακτηριστικά του «βετεράνου»(!) δημάρχου όταν ο Κώστας Λογοθέτης στη συζήτηση για την υπόθεση με την τύχη του εργοστασίου «Προβής» του τράβηξε τ’ αυτί, εκείνος κατάπιε τη γλώσσα του, δεδομένου ότι το νόημα αφ’ έδρας ήταν: «Το αφεντικό είμαι εγώ».
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Γκιώνης είναι αυτός που είναι, η τοπική κοινωνία τον έστειλε για πρόσθετη εκπαίδευση στην αντιπολίτευση, εσάς πολυχρονεμένε δήμαρχε σας έστειλε τη δεύτερη φορά σπίτι σας, αλλά δυστυχώς αδυνατείτε να το καταλάβετε. Τουλάχιστον είναι παρήγορο ότι μετά από 18 χρόνια αντιπολίτευση, 12 χρόνια δήμαρχος κάνατε λόγο ότι το συμφέρον του τόπου είναι πάνω από το συμφέρον του κάθε συνδυασμού, εκτός αν το επικαλείσθε για να δικαιολογήσετε τη συμφωνία για να προταθεί ως πρόεδρος η Εβίτα Κούτμου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου. Ο κόσμος το ’χε τούμπανο από την επόμενη εβδομάδα της παραίτησης του Άρη Μαρίνη, γνωρίζετε ότι το συζητούσε η πολιτική πιάτσα, εμμέσως στο πρόσωπό της έχει αναφερθεί και το loutraki-press, κατά συνέπεια αδυνατώ να αντιληφθώ σε τι εξανίστασθε.
Φαίνεται, να το δεχθώ, ότι εκπαιδευτήκατε πλέον μετά από τριάντα χρόνια, γιατί στην πολυχρονεμένη θητεία σας εμπαίζατε την κοινωνία με την κατασκευή του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου, εμπαίζατε όπως κατήγγειλαν πρώην στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για την κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου, μέχρι πρόσφατα τρέξατε στο υπουργείο με τα ιδιωτικά συμφέροντα, όχι στην περιφέρεια Πελοποννήσου όπου συζητείτο το θέμα.
Κάνετε λόγο ότι οφείλετε να βάζετε πλάτη, αλλά στην τοπική κοινωνία και τοπική επιχειρηματικότητα που αναστενάζει δεν βάλατε πλάτη και πάλι με τον προαστιακό και δια της σιωπής και της απουσίας σας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε αγαστή συνεργασία με τον πολιτικό σας συνέταιρο Κώστα Λογοθέτη του έβαλε ταφόπλακα.
Όσον αφορά τη σημερινή κατάντια του τόπου είναι αποκλειστικά και μόνον δικό σας δημιούργημα και οι επόμενοι ακολουθούν στο δρόμο που χαράξατε. Στη θητεία σας ως δήμαρχος διαχειριστήκατε πρωτοφανή κονδύλια, όχι μόνον για το δήμο Λουτρακίου, αλλά το ύψος τους μπορεί να υπερβαίνει ακόμα και το ύψος των πόρων μεγάλων πόλεων της Πελοποννήσου ακόμη και πρωτευουσών νομών.
Το έργο σας είναι η ανακατασκευή σε δημαρχείο του παλαιού ξενοδοχείου Παλμύρα, με την υπέρβαση του έργου να έχει υπερβεί το 62% έχοντας εξαντλήσει στο maximum τις τιμές ΑΤΟΕ, ένας πεζόδρομος έμπροσθεν του δημαρχείου μυθικού κόστους κατασκευής, θέλετε οι φοίνικες και τόσα άλλα…
Το έργο σας, όπως είχε γράψει ως πολιτικός αντίπαλός σας τότε ο Γιάννης Λάμπρου έχει ύψος 5 πόντους και γι’ αυτό σήμερα αδυνατούμε να το δούμε επειδή το πατάμε.
Όσον αφορά τη νοοτροπία που μεταλαμπαδεύσατε, θα σας αναφέρω χαρακτηριστικά τον προϋπολογισμό για το ΚΕΠ, σ’ ένα κτίριο επιφανείας περίπου 100 m2 αυτός διαμορφωνόταν στα € 650.000. Δηλαδή όταν οι κατασκευαστές είχαν κόστος ανοικοδόμησης περίπου € 1.100/m2 για πολυτελή κατοικία, εσείς για ένα βιομηχανικό κτίριο με χωρίσματα το είχατε εκτοξεύσει στις € 6.500/m2. Σας ακολουθεί μετά ο διάδοχός σας Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος εγκληματικά πατάει στα χνάρια σας, διπλασιάζει το εμβαδόν του κτιρίου και μαζί του υπερδιπλασιάζει το κατασκευαστικό κόστος.

Πως στήθηκε το έγκλημα στον τόπο
Πάμε λοιπόν και στο επίμαχο Loutraki Thermal Spa όπου και τότε σας είχα γράψει ότι ήταν εξωφρενικό το κατασκευαστικό κόστος προϋπολογισμού του έργου που διαμορφωνόταν αν ενθυμούμαι καλώς στα € 10.000/m2, επισημαίνοντας την επιβεβλημένη ανάγκη η νέα τότε δημοτική αρχή να επαναδιαπραγματευθεί το κατασκευαστικό κόστος, αλλά το αποτέλεσμα είναι το εκ διαμέτρου αντίθετου. Σημειωτέον, ότι ο πολυχρονεμένος πρόεδρος της τότε ΔΑΕΤ Α.Ε. Παύλος Παύλου είχε προχωρήσει στην ανάθεση έξι μελετών για την επιλογή του οριστικού σχεδίου, προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου.
Σε βάρος του Γιώργου Γκιώνη, «βετεράνε»(!) δήμαρχε Παύλε Παύλου ουκ έστιν αριθμός προσωπικών ωρών που έχουν καταναλωθεί για την προβολή των λανθασμένων χειρισμών κι ενεργειών του. Το γεγονός ότι δεν μιλάει και δεν επιδεικνύει αλαζονικό ύφος, έχω την αίσθηση ότι κάτι δείχνει και υπονοεί, εν αντιθέσει με σας που έχετε την αίσθηση ότι είστε ο μεσσίας του τόπου…
Στην πεπατημένη τη δική σας είχε σκοπό να βαδίσει και ο πολιτικός σας συνέταιρος Κώστας Λογοθέτης, άσχετα αν προεκλογικά το κάλυπτε άριστα κι έκανε υπομονή, αλλά μόλις ανέλαβε την εξουσία αφηνιασμένος δεν κρατιόταν... υπερέβη κάθε φαντασία υπεξαιρώντας επιταγές απόρων!
Ο τόπος δεν θα είχε φθάσει σ’ αυτή την κατάντια, αν και αδυνατείτε να το καταλάβετε ότι οι συμπολίτες σας με τη ψήφο τους το 2010 σας έστειλαν να πάτε αξιοπρεπώς σπίτι σας, εσείς επιλέξατε να παραμείνετε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και σήμερα να είστε ο αειθαλής δημοτικός σύμβουλος του τόπου. Παραμείνατε, αλλά δεν συμπεριφερθήκατε ως επιτάσσει η λαϊκή εντολή. Όσους σας έχουν παρακολουθήσει στο δεύτερο κύκλο σας στην αντιπολίτευση μπορούν να συγκρίνουν τον τρόπο που ασκήσατε αντιπολίτευση στο διάδοχό σας Γιώργο Γκιώνη, έναντι αυτής που δεν έχετε ασκήσει στον Κώστα Λογοθέτη, απεναντίας μάλιστα, πολλές φορές έχετε επιλέξει το αποχωρώ για να διευκολύνετε καταστάσεις.
Είναι τυχαίο άλλωστε νομίζετε, ότι σας γύρισε την πλάτη ο νέος στα δημοτικά πράγματα Δημήτρης Στάμου; Σεβάσθηκε το πολιτικό ήθος του και την αξιοπρέπειά του…
Εν κατακλείδι, «συνδιοικείτε» με τον Κώστα Λογοθέτη δια της σιωπής σας και γι’ αυτό ο τόπος παρουσιάζει αυτό το μπάχαλο και την κατάντια.
Παύλε Παύλου είστε αυτός που χαντάκωσε τον τόπο. Δεν διεκδικήσατε τη μαρίνα που θα είχε αλλάξει τον τουριστικό προσανατολισμό του τόπου. Δεν υπερβήκατε το προσχηματικό εμπόδιο του Αρχαίου Διόλκου. Εκτροχιάσατε τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Μια κεντρική λεωφόρο φτιάξατε, με ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν είχαν μελετηθεί και προβλεφθεί ακόμη και οι διελεύσεις των χειμάρρων.
Επί των ημερών σας τα αυθαίρετα φύτρωναν σαν μανιτάρια, μοιράζατε παροχές με αποκορύφωμα να μεταφέρετε την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2006, τους αυθαιρετούχους με πούλμαν από την Αθήνα για να σας υπερψηφίσουν.
Την τελευταία δε παράγραφο της ανακοίνωσής σας καλύτερο και σκοπιμότερο όλων είναι να την απευθύνετε πρώτα στον εαυτό σας και μετά στους αντιπάλους σας.
Αυτό κυριαρχεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης.
Κουραστήκατε και κουράσατε…

Υ.Γ.: Ευελπιστώ για άλλη μια φορά να μην μεταφέρετε την πολιτική κριτική στις δικαστικές αίθουσες.
(010713)




Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ… ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ VS ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΡΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑΛ

Κάμερες - φωτογραφικές μηχανές - υπάρχουν και τα κινητά, αναλάβατε κι όλοι σήμερα στο ιστορικό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου αν τελικά εξελιχθεί με τα δεδομένα που επικρατούσαν μέχρι τα μεσάνυχτα.
Στη σημερινή συνεδρίαση υπάρχουν δύο κυρίαρχα θέματα φυσικά με τεράστια αξιολόγηση ως προς το πολιτικό τους γκελ το ένα με το άλλο.
Το πρώτο είναι η ευθεία αναμέτρηση για την πολιτική βαρύτητα και οντότητα του Κώστα Λογοθέτη με τον Παναγιώτη Βαρελά για τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΛ.
Ως γνωστόν ο Κώστας Λογοθέτης από την πλευρά του ως πρόεδρο προτείνει τον Παναγιώτη Σπανό, ο οποίος στην προχθεσινή συγκέντρωση του συνδυασμού "Με… τον Παύλου μπροστά, με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα να ακολουθούν και οι Πολίτες Πίσω" προς τιμήν του για να μην διαλυθεί η εναπομείνασα άτακτη διμοιρία ισχυρίσθηκε ότι είναι προτιμότερο να μην είναι υποψήφιος.
Από την πλευρά του ο κατά φαντασίαν «αυτοκράτορας» επιμένει, ενώ από την πλευρά του επιμένει και ο Παναγιώτης Βαρελάς, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν δέχεται να είναι κάτω ακόμα και από τον Κώστα Λογοθέτη. Φυσικά, όλα θα κριθούν στη ψηφοφορία που θα ακολουθήσει κι εκεί θα αναδειχθεί ποιος θα είναι τελικά ο νικητής μεταξύ των δύο ανδρών.
Στη ψηφοφορία ο Κώστας Λογοθέτης διαθέτει την αριθμητική «υπεροπλία» των «βαλσαμωμένων πουλιών», ενώ ο Παναγιώτης Βαρελάς είναι αναγκασμένος να συλλέξει ψήφους και να συγκεντρώσει το μαγικό αριθμό του «13» απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση. Στο πλαίσιο αυτό καθοριστική είναι η στάση του αειθαλούς δημοτικού συμβούλου Παύλου Παύλου και της Εβίτας Κούτμου που επιλέγουν συνήθως δια της αποχής να στηρίζουν τη δημοτική αρχή, καθώς επίσης και ο συνδυασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αριθμεί σημαντικό αριθμό ψήφων και η στάση τους δεν είναι δεδομένη. Ζητούμενο είναι τι θα πράξει ο Γιώργος Πετρίτσης με τον Παναγιώτη Φίλη, καθώς επίσης και ο σύμβουλος του ΚΚΕ Ασημακόπουλος.

Ενδεχόμενο αιφνιδιασμού
Σήμερα το πρωί δεν είναι απίθανο τα «πρασινοκόκκινα χμερ» του συνδυασμού "Με… τον Παύλου μπροστά, με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα να ακολουθούν και οι Πολίτες Πίσω" να αποφασίσουν να καρατομήσουν με συνοπτικές διαδικασίες τον Παναγιώτη Βαρελά κατά την πάγια πρακτική τους, έτσι ώστε να θεωρούν ότι καθ’ ότι δεν είναι μέλος του συνδυασμού δεν δύναται να προεδρεύει νομικού προσώπου.
Αν ενδεχομένως προβούν σε μία τέτοια πράξη, ενδεχομένως χωρίς να υφίσταται λόγος εγείρουν θέμα για τη νομιμότητα εκλογής ως προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου της Εβίτας Κούτμου, η οποία είναι απόλυτα σύννομη, αλλά αν αποπειραθούν να κάνουν αυτό το χειρισμό προσκρούουν στην κοινή λογική ότι δεν μπορούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνουμε σήμερα ακροατές τέτοιου είδους αστειοτήτων…
Το δεύτερο είναι ο απολογισμός των σχολικών επιτροπών που συνιστά δεδομένη παρατυπία, μπορεί παρανομίες και είναι πολύ πιθανό σε ορισμένες περιπτώσεις όπως ισχυρίζονται μέλη των επιτροπών και για το λόγο αυτό διατηρούνται επιφυλάξεις κι ενδεχομένως παραβάσεις καθήκοντος. Τόσο στο εκπρόθεσμο θέμα 16, ωσαύτως και στο 17, θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα αντιδράσουν τα μέλη των επιτροπών ή θα επιλέξουν να ποιηθούν την νήσσαν…

Η ημερήσια διάταξη
Το πλήρες κείμενο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, με κυρίαρχα τα υπ’ αριθ. 2, 16 και 17 θέματα έχει ως ακολούθως: Ειδικά στο υπ’ αριθ. 16 θέμα ενδιαφέρον θα έχει πώς θα αντιδράσει και τι θα καταγγείλει το μέλος της επιτροπής Εβίτα Κούτμου, δεδομένου του πολιτικού συνεταιρισμού και ειδικότερα γιατί ο πρόεδρος της επιτροπής είναι ο νέος εκλεκτός του δημάρχου. Επιπρόσθετα, η Εβίτα Κούτμου πώς θα απαλλάξει τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια και θα επωμισθεί η ίδια την ποινική ευθύνη; Τι θα γίνει αν κάποιος καταθέσει μηνυτήρια αναφορά;
1 Απευθείας αγορά ακινήτου στην περιοχή «Κυρα - Βρύση», για τη δημιουργία του νέου νεκροταφείου Ισθμίας.
2 Ορισμός μελών διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων (ΔΕΥΑΛ). Ορισμός προέδρου & αντιπροέδρου αυτού.
3 Έγκριση των ισολογισμών εκκαθάρισης της Δημοτικής Επιχείρησης Κατασκευής Έργων Λουτρακίου - Περαχώρας (ΔΕΚΕΛΠ) της 15/5/2012 (περίοδος εκκαθάρισης 16/5/2011 - 15/5/2012) και της 15/5/2013 (περίοδος εκκαθάρισης 16/5/2012 - 15/5/2013).
4 Πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, από 1/9/2013 έως 31/10/2013, για τις ανάγκες της πυρασφάλειας.
5 Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ δήμου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων για τη διάθεση προσωπικού του δήμου προς στελέχωση της υπηρεσίας μίας στάσης του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Κορινθίας. Ορισμός εκπροσώπου δήμου με τον αναπληρωτή του στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης αυτής. Εξουσιοδότηση δημάρχου για την υπογραφή της.
6 Έγκριση ή μη διενέργειας υπηρεσίας: «Ενοικίαση κάδων μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων στη Δ.Ε. Λουτρακίου - Περαχώρας».
7 Έγκριση ή μη διενέργειας της υπηρεσίας: «Συντήρηση - επισκευή οχημάτων του δήμου για το έτος 2013 & προμήθεια ανταλλακτικών».
8 Έγκριση ή μη διενέργειας υπηρεσίας: «Καθαρισμός εσωτερικών χώρων δημαρχείου και δημοτικών καταστημάτων». Δέσμευση για εγγραφή πίστωσης στον προϋπολογισμό έτους 2014.
9 Έγκριση ή μη διενέργειας της προμήθειας: «Προμήθεια καυσίμων - λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων & πετρελαίου θέρμανσης».
10 Αποδοχή ποσού € 3.402,67 από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δαπανών πληρωμής συμβάσεων έργου προσωπικού ΚΕΠ, για τους μήνες Ιανουάριο - Φεβρουάριο - Μάρτιο έτους 2013 και κατανομή αυτού.
11 Συμμετοχή ή μη του δήμου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Κέντρου Επιμόρφωσης και Κατάρτισης (ΚΕΚ) Ν. Κορινθίας.
12 Λήψη Απόφασης για παράταση ή μη της μίσθωσης αναψυκτηρίου στην πλατεία Κυρα - Βρύσης.
13 Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης, έτους 2013, δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων.
14 Χορήγηση ή μη στον Γεώργιο Πούλο άδειας εγκατάστασης & λειτουργίας ψυχαγωγικών παιδειών περιορισμένης διάρκειας στην πλατεία Θησέως στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων.
15 Χορήγηση ή μη στην «Νικόλαος Ανερούσης - Σωτηρία Ανερούση Ο.Ε.» άδειας διενέργειας τεχνικών ψυχαγωγικών παιγνίων για (2) διασκευασμένα τραπέζια εντός κατ/τός της «Καφετέρια» επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 40 στο Λουτράκι.
16 Έγκριση οικονομικών απολογισμών Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων, έτους 2011 (Α’ και Β’ εξάμηνο)  
17 Έγκριση οικονομικών απολογισμών Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων, έτους 2011 (Α΄ και Β΄ εξάμηνο).
18 Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: «Επέκταση αλιευτικού καταφυγίου Λουτρακίου».
19 Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: «Ανάπλαση Κ.Χ. στο Λουτράκι».
20 Ανάκληση ή μη της προκήρυξης της μελέτης «Αλιευτικό Καταφύγιο Καλαμακίου» και καταβολή της κατ’ αποκοπή αμοιβής των προκαταρκτικών μελετών και των εξόδων δημοσίευσης του διαγωνισμού.
21 Διαγραφή ή μη οφειλών κατά του δήμου, λόγω παραγραφής τους.
22 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους ΤΑΠ στην Τ.Κ. Πισίων.
23 Διαγραφή ή μη οφειλής από βεβαιωτικό κατάλογο δικαιώματος βοσκής, για το έτος 2011, επ’ ονόματι Ελένης Κορδαλή.
24 Επικαιροποίηση της υπ’ αριθ. 164/2009 ΑΔΣ Λουτρακίου - Περαχώρας, περί διαγραφής ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους προστίμων του ΚΟΚ, ετών 2001 - 2005.
25 Εξέταση αιτημάτων Βασιλείου Σπανού, Δημητρίου Ασημακόπουλου & Μιχαήλ Κλώνου για επιστροφή ποσών από τέλη ύδρευσης & τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων, αντίστοιχα, στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.
26 Έγκριση μετακινήσεων δημάρχου εκτός έδρας (Ιούλιος 2013).
(010713)
Return top