ΠΕΜΠΤΗ 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

«Ε  Κ  Π  Τ  Ω  Τ  Ο  Σ»   -    Α  Ρ  Γ  Ι  Α
Οι φίλοι μπορούν να χτίζουν αυθαίρετα
στις κηρυχθείσες αναδασωτέες περιοχές




ΚΟΥΙΖ

Ποιος είναι ο δημοτικός σύμβουλος από το συνδυασμό "Με… τον Παύλου Μπροστά, με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα να Ακολουθούν και οι Πολίτες Πίσω" που αν δεν καθυποτάξει άμεσα τον Κώστα Λογοθέτη θα πάρει κι αυτός την άγουσα της ανεξαρτητοποίησης;
(040713)




Είπαν…

«Μαρία Στάμου δεν θα πρέπει να ντρέπεσθε όλοι σας που ως προεκλογικό μπουλούκι εξαπατήσατε τους συμπολίτες σας για να αποσπάσετε τη ψήφο τους; Τι έλεγε το προεκλογικό σας πρόγραμμα; Σε τι δεσμευτήκατε; Τί έχετε κάνει απ’ όλα αυτά; Εξαπάτηση του ψηφοφόρου που σας εμπιστεύθηκε…»
(040713)




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ!

ΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΤΟΝ
ΛΟΥΚΑ ΛΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΛΙΣΜΟ!

Πάρα πολλοί πίστεψαν ότι ο πραγματικός λόγος που ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης επιτέθηκε στον πρόεδρο της «Μέριμνα» γιατρό Λουκά Λούκα, είναι γιατί δεν καταψήφισε την υποψηφιότητα του συναδέλφου του Παναγιώτη Βαρελά, αλλά παρέκλινε και δεν συμπεριφέρθηκε κι αυτός με τη σειρά του ως «βαλσαμωμένο πουλί».
Η πραγματικότητα, ωστόσο, βρίσκεται αλλού. Έγκειται στο γεγονός ότι ο συμπαθής γιατρός και πάνω απ’ όλα άνθρωπος Λουκάς Λούκας, επέτυχε αθόρυβα και αποκλειστικά με προσωπικές του ενέργειες να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στο Λουτράκι η διημερίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας για το θερμαλισμό.
Πρόκειται για μία πραγματική επιτυχία, που ξαναφέρνει μπροστά το Λουτράκι από εκεί που το έχει καταντήσει ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης με τους συνοδοιπόρους του, προβάλλοντας αυτό που είναι ένα από τα όπλα που προικοδότησε η φύση τον τόπο. Η επιτυχία συνίσταται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο συνέδριο γίνεται για πρώτη φορά στη νότια Ελλάδα, καθ’ ότι το μονοπωλούσαν συνήθως οι περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Ο Κώστας Λογοθέτης και οι συν αυτώ, φυσικό ήταν να νιώσουν μειονεκτικά όχι μόνον λόγω του παραγόμενου μηδενικού έργου τους, αλλά λόγω και της καθημερινής καταστροφής που προκαλούν σ’ ολόκληρη την επικράτεια του δήμου Λουτρακίου.
(040713)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο)




ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ
ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ…

Πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης ζητάει ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης από πρόθυμους του συνδυασμού "Με… τον Παύλου Μπροστά, με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα να Ακολουθούν και οι Πολίτες Πίσω", κάθε φορά που ξεσπάει μια κρίση.
Αυτό κατήγγειλε χθες αργά το βράδυ στο loutraki-press πρώην μέλος του συνδυασμού αποφεύγοντας αν και προκληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της Μαρίας Στάμου, ενώ όσον αφορά την μεσημεριανή τοποθέτηση του προέδρου της «Μέριμνα» Λουκά Λούκα, βγήκε στην κυριολεξία από τα ρούχα του, μη συγκινούμενος για τη βραδινή του διευκρίνιση.
Η πραγματικότητα στη δημοτική αρχή είναι ότι έχουν χάσει πλέον τα αυγά και τα καλάθια, ενώ αυτό που φαίνεται υπέρ του δέοντος χαρακτηριστικότατα, είναι η έλλειψη αφενός πολιτικής παιδείας, αφετέρου ένας δήμαρχος που από μόνος του μετά την πρεμιέρα - ναυάγιο «Η Παρωδία μου…» προσπαθεί να ανασυνθέσει το προφίλ του που μόνος του έχει ισοπεδώσει.
Η τρικυμία εν κρανίω που διακατέχει τα μέλη της δημοτικής αρχής δεν πρόκειται να σταματήσει, δεδομένου ότι κι αν αναπαύεται ο Αίολος, όλοι αυτοί έχουν την τέχνη να ξεσηκώνουν θύελλες, λαμβανομένου υπόψη ότι μόνοι τους έχουν σπείρει ανέμους.
Πάντως και για το γράφοντα, που δεν είχε ενημερωθεί -είχε σταλεί- για την ανακοίνωση, είναι απορίας άξιο πώς ο Λουκάς Λούκας προχώρησε στην έκδοση αυτής της ανακοίνωσης, όταν ο ίδιος πάρα πολλές φορές έχει αηδιάσει με όσα συμβαίνουν στον εν λόγω συνδυασμό.
(040713)




ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ
ΕΚΠΤΩΣΗΣ Ή ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ

Ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση «Καλλικράτης» προβλέπει κάτω από ποιες προϋποθέσεις ένας δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος οδηγούνται στην έκπτωση ή την αργία, από την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση με διαπιστωτική πράξη του Ελεγκτή Νομιμότητας κι αυτή παύει να ισχύει ως μηδέποτε επιβληθείσα με αμετάκλητη αθωωτική απόφαση.
Το άρθρο του «Καλλικράτη» έχει μεταφερθεί αυτούσιο, όπως ακριβώς ίσχυε ως άρθρο 236 στον προγενέστερο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι στην πολιτική πρέπει κι επιβάλλεται να υπάρχει ηθική κι αν κάποιος έχει επιτύχει να γλιστρήσει με διάφορους ισχυρισμούς της τσιμπίδας της Δικαιοσύνης, ωστόσο, στη συνείδηση της κοινωνίας δεν καθίσταται αθώος, δεδομένου ότι το νόμιμο δεν είναι ex officio και ηθικό!
Άρθρο 236
Έκπτωση εξαιτίας καταδίκης
1. Οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμά τους:
α. Αν στερηθούν τη διαχείριση της περιουσίας τους με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
β. Αν στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.
γ. Αν καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για παραχάραξη, κιβδηλεία, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, καταπίεση, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία, καθώς και για παράβαση καθήκοντος. Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Ελεγκτή Νομιμότητας.
2. α. Όταν γίνεται παραπομπή για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση, κατά της οποίας έχει εξαντληθεί το δικαίωμα προσφυγής, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον κατηγορούμενο σε κατάσταση αργίας, η οποία διατηρείται σε περίπτωση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης του ποινικού δικαστηρίου. Εάν εκδοθεί αθωωτική απόφαση, η αργία αίρεται αυτοδικαίως και θεωρείται ως μηδέποτε επιβληθείσα.
β.α. Εάν εκδοθεί καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, σε πρώτο βαθμό, για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου ή για κακουργήματα, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας, ώσπου να εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, οπότε και αίρεται αυτοδικαίως, η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν.
β.β. Για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, ως καταδικαστική απόφαση, σε πρώτο βαθμό θεωρείται αυτή που εκδίδεται από το Τριμελές Ποινικό Εφετείο, σύμφωνα με το άρθρο 111 παράγραφος 7 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
(040713)
Return top