ΔΕΥΤΕΡΑ 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

«Ε  Κ  Π  Τ  Ω  Τ  Ο  Σ»   -    Α  Ρ  Γ  Ι  Α
Ρίξτε άσφαλτο στα αναδασωτέα για ρυμοτομία




ΚΟΥΙΖ

Σε ποιό συνδυασμό όταν πεις κάτι που θεωρούν ότι προσβάλλει ακόμη και τρίτους η απάντηση έρχεται αυτόματα; «Καν’ του μήνυση…»
(080713)




Είπαν…

«Ωραία κουμάντα κάνει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες. Διέθεσε στη Γκούρα € 1,5 εκατ. και δεν διαθέτει € 200.000 για τη μελέτη του προαστιακού σιδηροδρόμου, όταν γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει με το "μαφιόζικο" τμήμα της Γαλότας; Αλλά, όταν το Λουτράκι έχει τέτοιους πατριώτες, σαν μερικούς και από τους τοπικούς ταγούς, καλύτερα είναι να το πάρουμε απόφαση και να μην ελπίζουμε και περιμένουμε ότι κάποτε μπορεί να πάει μπροστά. Τον τόπο τον τρώνε πρώτοι οι άνθρωποί του…»
(080713)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
(Αυτό δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη θα απαντηθεί
Πλαστογραφία μετά χρήσεως σε δικαστήριο)




ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ € 5 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Στη λήψη δανείου ύψους € 5 εκατ. θέλει να προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα για λογαριασμό του δήμου Λουτρακίου, ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης.
Οι πληροφορίες του loutraki-press θέλουν ο Κώστας Λογοθέτης να βρίσκεται σε πάρα πολύ προχωρημένο στάδιο με υψηλά ιστάμενα στελέχη εμπορικής τράπεζας -η οποία διατηρεί και υποκατάστημα στο Λουτράκι- να έχουν κανονισθεί ακόμα όλες οι λεπτομέρειες -όταν λένε όλες, εννοούν όλες…- και αναμένουν το πράσινο φως του δημάρχου για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.
Οι ίδιες πληροφορίες του loutraki-press θέλουν, η εν λόγω τράπεζα να θεωρεί για την προστασία της από νέες επισφάλειες, ότι είναι προτιμότερο να απευθύνεται στην αναζήτηση πελατών από τους οποίους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα πάρει πίσω και με το παραπάνω τα κεφάλαιά της. Έτσι, καθίσταται καλύτερος πελάτης ένας δήμος από τον οποιονδήποτε ιδιώτη κι όταν μάλιστα πρόκειται για τόσο υψηλά ποσά.
Σε πρώτες συζητήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο εκδηλώθηκαν αντιδράσεις από μέλη του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι με νόημα κουνούσαν αρνητικά το κεφάλι τους ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να περάσει! Κατ’ αρχήν γιατί δεν εμπιστεύονται ούτε στ’ αστεία πλέον τον Κώστα Λογοθέτη, δεδομένου ότι από τα πεπραγμένα του θεωρούν ότι με τις πράξεις του θα διευρύνει ακόμη περισσότερο την καταστροφή και η ζημιά θα καθίσταται ανέφικτη να αποκατασταθεί, με μόνη διέξοδο για το δήμο να μπει λουκέτο. Ακόμη διερωτώνται από τον Επίτροπο πώς θα περάσει;
Ο προσανατολισμός του Κώστα Λογοθέτη, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες του loutraki-press είναι να εισρεύσει το συγκεκριμένο κεφάλαιο στα ταμεία του δήμου και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην εξαγορά του γυάλινου κτιρίου της Μ. Αλεξάνδρου 2. Το συγκεκριμένο κτίριο είναι το μόνο που μπορεί να εξαγοράσει ο δήμος από τη Λουτράκι Α.Ε. Ευελπιστούν, ότι έτσι θα μπορέσουν να ηρεμήσουν μέχρι τις προσεχείς δημοτικές εκλογές με έναντι της συνολικής οφειλής την πιστώτρια εταιρεία «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.», προκειμένου να σταματήσει η δυσφήμιση της δημοτικής αρχής.
Από την άλλη, στο δήμο θα μείνουν πίσω πολλά κεφάλαια από τα αδιάθετα του δανείου, τα οποία ευελπιστούν να τα αξιοποιήσουν την προσεχή περίοδο, με απευθείας αναθέσεις κι έργα καθημερινότητας, προσδοκώντας ότι θα καταφέρουν να χαϊδέψουν τις πλάτες των -όπως νομίζουν- ανυποψίαστων πολιτών.
Νουνεχείς παρατηρητές υποστήριζαν ότι αν ο Κώστας Λογοθέτης θέλει να πάρει δάνειο, ας κάνει πρώτα διεθνή πρόσκληση ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι υπάρχουν αμοιβαία κεφάλαια ασφαλιστικών ταμείων που επιδιώκουν τις χωρίς ρίσκο υπερμακροπρόθεσμες σταθερές αποδόσεις (τα πλαίσιο σύναψης του δανείου βρίσκεται) που τα τοκοχρεολύσιά του να μην είναι τόσο δυσβάσταχτα όσο των εμπορικών τραπεζών και μια ημέρα να τραβήξουν στον πάτο ολόκληρο το δήμο.
Προς το παρόν, όλα αυτά είναι σε επίπεδο σχεδιασμών και σεναρίων, ωστόσο, θα πρέπει κι επιβάλλεται οι πάντες να ευρίσκονται σε επιφυλακή, δεδομένου ότι με τους προσωπικούς συμβούλους του Κώστα Λογοθέτη, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει την επομένη σε βάρος του δήμου Λουτρακίου.

Χρήματα υπάρχουν και μας περιμένουν…
Παρ’ όλα αυτά το loutraki-press θα συνεχίσει να ρωτάει όχι μόνον γιατί ο Κώστας Λογοθέτης και οι ταγοί του τόπου δεν βάζουν κάτω τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, το νέο έγγραφο του ΠΕΚ Πατρών, που ανέδειξε σε τζούφιο το πυροτέχνημά τους του ΔΕΚ Αθηνών και να διεκδικήσουν κατ’ αρχήν με διαπραγματεύσεις τα κεφάλαια που αναλογούν και ανήκουν στη Λουτράκι Α.Ε., τα οποία κακώς από τα ταμεία της Club Hotel Casino Loutraki έχουν εισρεύσει στο ταμείο της Club Hotel Loutraki S.A., επειδή έχει και τη διαχείριση;
Καταλήγοντας, επισημαίνεται ότι τα διεκδικούμενα κεφάλαια είναι πλέον πολύ περισσότερα των ενδεχομένως € 10 εκατ. της Γνωμοδότησης Τσοβόλα και μπορεί να εκτινάσσονται ακόμα και στα περίπου € 15 εκατ. κεφάλαια και τόκοι.
Όταν οι ταγοί του τόπου τρομάζουν και φοβούνται να τολμήσουν να ανοίξουν το στόμα τους πώς είναι δυνατόν οι πολίτες αυτού του τόπου να περιμένουν να πάει μπροστά;
(080713)
Return top