ΤΟ ΗΘΙΚΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΔΑΕΤ Α.Ε.


Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Στο Λουτράκι όσοι εμπλέκονται ή ενασχολούνται με τα κοινά είναι υπέρμαχοι μιας περίεργης άποψης να μην έρχονται όλα στο φως, δεν βαριέσαι βρε αδελφέ δεν είναι ανάγκη ο κόσμος να μαθαίνει και την αλήθεια, ευχαριστημένος να είναι και με αυτή που του σερβίρουμε!
Στο πλαίσιο αυτό, κανείς δεν επιθυμεί η πραγματική πολιτική να είναι στο προσκήνιο. Θεωρούν ότι πρωτεύον είναι ως πολιτική το κουτσομπολιό -δίκην κατινών- και η κακώς εννοούμενη παραπολιτική.
Υπό αυτή τη λογική και τακτική, τα μεγάλα θέματα θέλουν να τα κρύβουν κάτω από το χαλί για να μην μαθαίνει το πόπολο, να μην σκέφτεται και προβληματίζεται, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να… κόψει τη συνταγή.
Την εβδομάδα που πέρασε, συγκεκριμένα άτομα - προερχόμενα ως επί το πλείστον από το συνδυασμό Με τους Πολίτες Μπροστά, λόγω της πρότασης του Κώστα Λογοθέτη να καταλάβει τη θέση του πολίτη στο διοικητικό συμβούλιο της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. ο Δημήτρης Κοντός, απειλούσαν κι άφηναν αιχμές σε βάρος του για το παρελθόν του, χωρίς να θέλουν να πουν την αλήθεια, αν και την ξέρουν. Ποιος άνοιξε το δρόμο Περαχώρας - Πισίων;
Το αστείο της υπόθεσης είναι, ότι όλοι οι συγκεκριμένοι καταγγέλλοντες που απέκτησαν ονοματεπώνυμο, αυτό έγινε χάρις στη συμβολή του Δημήτρη του Κοντού. Έστελναν και τελεσίγραφα, στον Κώστα Λογοθέτη, κρυπτόμενοι φυσικότατα πίσω από την ανωνυμία που παρέχουν τα blogs, ότι θα παραιτηθούν.

Τι κάνουν όσοι διαθέτουν πολιτικό ανάστημα
Οι μέχρι χθες ανώνυμοι στην τοπική κοινωνία, αφού τους προσβάλλει και τους υποτιμά η παρουσία του Δημήτρη Κοντού, αν διαθέτουν τσίπα και θίγεται η υψηλότατου επιπέδου αξιοπρέπεια, τιμή και υπόληψή τους, χωρίς προειδοποιήσεις θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί, γιατί εξελέγησαν και απέκτησαν αναγνωρισιμότητα χάρις στη συμβολή του.
Από όλους αυτούς τους κυρίους, κανείς μέχρι σήμερα δεν κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί απλά αυτό που τους διακρίνει είναι κατ’ αρχήν η πολιτική ανωριμότητα, αλλά και το μήπως μας κάτσει και ανελιχθούμε πολιτικά. Δυστυχώς γι’ αυτούς, η πολιτική τ’ απορρίπτει πάραυτα.
Εκ των πραγμάτων, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται καθαρά για καιροσκοπισμό, ζούμε την εποχή του δήθεν και πρέπει να δημιουργηθούν εντυπώσεις γύρω από το όνομά μας. Δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς ότι πριν τις εκλογές όλοι γνώριζαν. Σήμερα φαίνεται να έχουν αναθεωρηθεί αυτές, ενδεχομένως να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, οι οποίες ξέρουν ότι με την παρουσία του Δημήτρη Κοντού δεν θα περάσουν! Αυτό είναι στην ουσία που τους ενοχλεί.

Γιατί κρύβουν την αλήθεια;
Ο γράφων συντάσσεται μαζί τους να εξαιρεθεί του διοικητικού συμβουλίου της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. ο Δημήτρης Κοντός.
Ωστόσο, προϋπόθεση είναι να ξεκαθαρίσουν προς την κοινωνία γιατί δεν εξέφρασαν τις ίδιες αντιδράσεις για την παρουσία στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τόσο του τέως, όσο και του πρώην δημάρχου, των Γιώργου Γκιώνη και Παύλου Παύλου.
Δεν τους ενοχλεί ότι ο πρώτος μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια διαχειρίστηκε σαράντα δύο εκατομμύρια ευρώ, αφήνοντας στο τέλος και φέσι € 4,2 εκατ. και ο δεύτερος σε δώδεκα χρόνια σαράντα οκτώ εκατομμύρια ευρώ;
Δεν τους ενοχλεί δηλαδή, ότι για τα έργα που έχουμε όλοι ζήσει να πραγματοποιούνται στην πόλη συμπεριλαμβανομένων μισθοδοσιών και δαπανών για εκδηλώσεις, έχουν δαπανηθεί περισσότερα από ενενήντα εκατομμύρια ευρώ;
Δεν ενοχλεί κάποιον από όλους αυτούς τους «ευαίσθητους» ότι η αποτίμηση των έργων που έγιναν στην πόλη τα τελευταία δέκα έξι χρόνια με ιδιωτικοοοικονομικά κριτήρια δεν υπερβαίνουν το πολύ τα τριάντα -και πολύ πλούσια- εκατομμύρια ευρώ;
Δεν ενοχλεί κάποιον απ’ όλους αυτούς τους πολιτικά ανώριμους η μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο έγκριτος νομικός Κορίνθου Περικλής Μπαλοδήμος, για απώλεια στα έσοδα της πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε., ύψους € 26,6 εκατ.;
Σε καμία περίπτωση από το loutraki-press δεν υπονοείται ιδιωτικός προσπορισμός. Όμως, τα κεφάλαια που θα απογείωναν τον τόπο έχουν χαθεί και δυστυχώς σήμερα έχουμε περάσει και θα ζούμε στη μιζέρια.

Πως επιχειρείται να διαμορφωθεί το νέο τοπίο
Ο Δημήτρης Κοντός λοιπόν στα πλάνα που έχει καταστρώσει, προτεραιότητά του είναι η τριμελής αντιπροσωπεία της εταιρείας, να συμμετάσχει ενεργά και αποφασιστικά στο διαχειριστικό συμβούλιο της Club Hotel Casino Loutraki. Επισημαίνεται ότι σ’ αυτό δεν πρέπει να έχει υπάρξει συμμετοχή μελών από την πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε. περισσότερες από τρεις φορές. Με τον προσανατολισμό αυτόν, ο Δημήτρης Κοντός επιδιώκει να υπάρχει πλήρης και αναλυτική γνώση τόσο στα έσοδα της CHCL, όσο και στα έξοδα και τις χορηγίες και κυρίως τα κριτήρια κάτω από τα οποία αυτές δίνονται.
Στόχος του είναι να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, όλες οι πράξεις να γίνονται πάνω στο τραπέζι και τα πάντα να είναι σε γνώση της πόλης. Ο συγκεκριμένος προσανατολισμός, φαίνεται να ενοχλεί κάποιους, δεδομένο ότι ένα νεφελώδες τοπίο εξυπηρετεί κι άλλου είδους πράξεις. Πρόκειται για μια παθογένεια που αρέσκεται να επικρατεί σε σημαντικό μέρος πολιτών, μήπως έλθει και η δική μας ώρα να… βολευτούμε.
Είτε αρέσει είτε όχι ο τρόπος λειτουργίας της μέχρι σήμερα «αμαρτωλής» πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε., αλλά και της νοοτροπίας αυτής, επιβάλλεται να αλλάξει εκ βάθρων.
Στο Λουτράκι, ο πιο επιφανής και διακεκριμένος επιστήμονας να τοποθετηθεί, θα αμφισβητηθεί και από διάφορους κύκλους θα εκτοξευθούν πριν πει καλημέρα τόνοι λάσπης.
Έτσι, για τον Δημήτρη Κοντό, με το καλημέρα, ας κριθεί από την πρώτη του πράξη κι αν δεν συμβαδίζει με το κοινό καλό, στο πυρ το εξώτερον.
Από την πρώτη στιγμή, με τις πρακτικές του αν προκαλέσει γκάφες και ζημιωθεί ο τόπος, να καταγγελθεί και να αποπεμφθεί.
Αν κινηθεί παράνομα και σε βάρος του συμφέροντος του τόπου, με το φάκελο πακέτο στον εισαγγελέα.

Έκλεισε ανεπιστρεπτί ο πολιτικός τους κύκλος
Ο ανυποψίαστος πολίτης, αλλά και ο πολιτικά σκεπτόμενος διερωτώνται: «Τι θέλουν, τι ζητάνε, Γιώργος Γκιώνης και Παύλος Παύλου και εισήλθαν στο διοικητικό συμβούλιο της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε.;
Ο κόσμος, οι συμπολίτες τους, επέλεξαν άλλον για πρώτο πολίτη μη ανανεώνοντας στο πρόσωπό τους την εμπιστοσύνη τους.
Με τη θέση του δημάρχου, τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος, ολοκλήρωσαν τον πολιτικό τους κύκλο και καλό είναι τώρα να ανοίξουν το δρόμο στην επόμενη γενιά να «ψηθεί» και να μάθει. Όταν έρθει η ώρα δε, που επιλέξει η κοινωνία, να είναι έτοιμη, εφοδιασμένη με εμπειρία να διαχειριστεί το μεγάλο αυτό κομμάτι του τόπου.
Πέραν από τα χρήματα που διαχειρίστηκαν τόσο ο τέως όσο και ο πρώην δήμαρχος, δεν υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, όταν συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο, που επί των ημερών τους ως προέδρων δεν διεκδίκησαν όσα δικαιούται ο τόπος, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά του έγκριτου νομικού Κορίνθου, Περικλή Μπαλοδήμου;
Έχοντας τιμηθεί και οι δύο από τους συμπολίτες τους με το ύστατο αξίωμα, δεν θα έπρεπε να επιδείξουν το ανάλογο της θέσης που κατείχαν ειδικό πολιτικό βάρος και να παραιτηθούν;

(250111)
Return top