ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ…

Τα εκλογικό αποτέλεσμα τόσο της 7ης όσο και της 14ης Νοεμβρίου ένθεν κακείθεν, σε πλειοψηφία και αντιπολίτευση -μείζονα και ελάσσονα, κυρίως την πρώτη- φαίνεται να μην έχει γίνει αντιληπτό, παρά την πάροδο περίπου δύο μηνών.
Μερίδα της πλειοψηφίας και σημαντικός αριθμός της μείζονος αντιπολίτευσης όχι μόνο από τους εκλεγέντες, αλλά και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους το έχει παρερμηνεύσει με συνέπεια να παρασύρει σε διαφορετικές συμπεριφορές έναντι των ενδεδειγμένων.
Το 51,74% της δεύτερης Κυριακής για το συνδυασμό Με τους Πολίτες Μπροστά, στην ουσία πρόκειται για αποστράτευση των «βαριών» ονομάτων του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» που για καλή τύχη του τόπου συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Γκιώνη, ενώ για το ψηφοδέλτιο του Κώστα Λογοθέτη δόθηκε πίστωση χρόνου κι αν τα στελέχη του πείσουν την κοινωνία για τις ικανότητές τους να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη τους το 2014.
Από την άλλη, το 48,26% στο συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη δεν ήταν μήνυμα επιστροφής… στα θρανία για αντιπολίτευση, αλλά αποστρατείας όλων συλλήβδην. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν ο λαός ήθελε στη διοίκηση τον Γιώργο Γκιώνη θα του έδινε την πρώτη Κυριακή ένα ποσοστό κατά πολύ υψηλότερο του 33,24% που ήταν χαμηλότερο -παρά τα «βαριά» ονόματα- έναντι αυτού του 2006 και την δεύτερη Κυριακή θα του εμπιστευόταν εκ νέου την εξουσία.
Το μήνυμα ήταν σαφές για το συνδυασμό της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης και κυρίως τον Παύλου Παύλου που τον τίμησαν μ’ ένα ποσοστό της τάξης του 23,98%, δείχνοντας του παράλληλα την αποστρατεία, ενώ έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στα νέα πρόσωπα του συνδυασμού την Εβίτα Κούτμου και Δημήτρη Στάμου, καθώς επίσης και τον επιλαχόντα Δημήτρη Κυριάκη.
Καλύτερη επίδοση εκτιμόταν ότι θα έχει ο συνδυασμός Συνένωση Προόδου, Νέα Πορεία, αλλά περιφερειακά δεν έτυχε ανάλογης αποδοχής, με συνέπεια να περιορισθεί το ποσοστό του Γιώργου Πετρίτση, για τον οποίο απαιτείται σκληρή δουλειά προκειμένου να την πιστωθεί ενόψει 2014, ενώ συμμαχίες με μέλη του συνδυασμού του Γιώργου Γκιώνη δεν θα του επιτρέψουν να φύγει προς τα εμπρός.
Στο νέο σκηνικό που διαμορφώθηκε στον καλλικρατικό δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, η συμπεριφορά κάποιων εκλεγμένων, καθώς και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με πρότερη εμπειρία, δείχνει ότι όχι μόνο αδυνατούν να αντιληφθούν και να ερμηνεύσουν το μήνυμα της κάλπης, αλλά συμπεριφέρονται με περισσή αμετροέπεια και κυρίως αλαζονεία.
Χαρακτηριστικές συμπεριφορές κυρίως τόσο στην πλειοψηφία όσο και στη μείζονα αντιπολίτευση λόγω της κεκτημένης ταχύτητας του… καλαμιού, με τα γνωστά αποτελέσματα. Το σύμπτωμα αυτό φαίνεται ότι έχει επηρεάσει και κάποιους της πλειοψηφίας που δρουν και συμπεριφέρονται χωρίς την απαιτούμενη ωριμότητα, προκαλώντας με τη φρασεολογίας τους, αλλά και τις πρωτοβουλίες τους δυσαρέσκειες.
Το χαρτί της μείζονος αντιπολίτευσης ούτως ή άλλως είναι καμένο. Το ζητούμενο είναι τι γίνεται στη δημοτική αρχή, που αν κάποιοι δεν συνέλθουν όσο είναι νωρίς, λόγω και της κρισιμότητας της κατάστασης, δεν είναι απίθανο να γίνουμε μάρτυρες πρωτόγνωρων καταστάσεων.
Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαιτέρως κρισιμότατο κι όλα θα κριθούν από τις κινήσεις στη δημοτική σκακιέρα του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη. Τα μέτωπα είναι ορθάνοιχτα, ο χρόνος τρέχει με υπερδιπλάσιους ρυθμούς της δημοτικής αρχής, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη λήψης άμεσων αποφάσεων, χωρίς αναστολές και αναβλητικότητα…
Οψόμεθα.

(100111)
Return top