ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ… ΧΑΡΑΚΙΡΙ

Η παρατεταμένη σιωπή του δημάρχου σε συνδυασμό με τις ερωτήσεις δύο βουλευτών Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ για την τύχη του προαστιακού σιδηροδρόμου, όσον αφορά την έλευσή του στην οδό Αιγαίου στο Λουτράκι, έχουν αρχίσει πλέον να εγείρουν αντιδράσεις.
Ήδη έχει εκδηλωθεί η πρώτη συντονισμένη και οργανωμένη αντίδραση κατά του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, δεδομένου ότι η μέχρι σήμερα πρακτική του, όπως καταγγέλλεται, έρχεται σε ευθεία αντίθεση τόσο με την προεκλογική του δέσμευση, όσο και με το διανεμηθέν προεκλογικό του πρόγραμμα.
Εξοργίζει δε και προκαλεί, η ευκολία που στελέχη του ομιλούν για τερματικό σταθμό στο οικόπεδο του Θρουβάλα, ενώ παράλληλα οι εν λόγω σύμβουλοι σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα έχουν επιτύχει να απογοητεύσουν μερίδα της κοινής γνώμης που τους εμπιστεύθηκε, με συνέπεια να τους διαγράφει από τη συνείδησή της.
Ο συνδυασμός του 24%, που είχε την τύχη χάρις στις πλάτες και τις προσπάθειες τρίτων να κρατεί σήμερα τα ηνία του δήμου, πολύ νωρίς άρχισε όχι να μην αφουγκράζεται, αλλά μάλλον να αδιαφορεί για την άποψη της κοινής γνώμης.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός, όπως ακριβώς και οι προκάτοχοί τους, που νόμιζαν ότι μόνοι τους κέρδισαν τη μάχη των εκλογών και σήμερα αποτελούν παρελθόν.
Όσους αντιλαμβάνονται την πολιτική, δηλαδή έχουν την ικανότητα να προβλέπουν, όσο κι αν θέλουν να τηρούν στάση αυτοσυντήρησης και σιωπής, έχετε επιτύχει κιόλας να τους απογοητεύσετε!
Παράλληλα, δεν λαμβάνετε υπόψη σας το μότο της τοπικής κοινωνίας:
«Την πατήσαμε πρώτη φορά με τον Γκιώνη, δεν ανεχόμαστε δεύτερη. Δεν μας κάνει αυτός, ο επόμενος για δήμαρχος».
Αξιοσημείωτο είναι ότι κανείς δεν αναφέρεται σε προηγούμενο πρόσωπο. Τα ακούσματα που λαμβάνει το loutraki-press είναι: «Θα βρούμε τον επόμενο». Κι αν ερωτηθούν από τους προηγούμενους δεν υπάρχει κάποιος που είναι κατάλληλος; Η απάντησή τους είναι αφοπλιστική!
«Οι προηγούμενοι είναι κουρασμένα "παλληκάρια", αλλά κούρασαν κι εμάς. Καλύτερα για αυτούς είναι να ασχοληθούν με τις υποθέσεις τους».

Υ. Γ.: Με τη σημερινή ανάρτηση, αποτυπώνεται η αίσθηση και η γνώμη που διαμορφώνεται, αλλά και πολύ σύντομα πολλαπλασιάζεται στην τοπική κοινωνία.
Το loutraki-press δεν λειτουργεί με αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά κτυπάει καμπάνες γιατί τα πρώτα κουδούνια δεν θελήσατε να τα εισακούσετε.
Ο γράφων ως ενεργό μέλος στο Κίνημα Ενεργών Πολιτών, αναμένει σύντομα την επίσημη θέση του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, τόσο στην τοποθέτηση που έκανε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το μέλος μας Νίκος Λόης, όσο και ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, Δημήτρης Καραπατάς.
(230111)




ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΘΗΚΑΝ... ΟΙ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;
O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

Του Δημήτρη Καραπατά*

Μπαράζ «ανεπίκαιρων» ερωτήσεων από τους πράσινους βουλευτές του νομού Κορινθίας, Αικατερίνης Φαρμάκη Γκέκη και Άγγελου Μανωλάκη, με την ανοχή(;) του Κώστα Λογοθέτη που αφορούν το σταθμό στη θέση Βασιλόπουλος για τον προαστιακό.
Οι ερωτήσεις των δύο βουλευτών, έρχονται σε αντίθεση αφενός με τις υποδείξεις των ειδικών, αφετέρου μ’ όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχουν προηγηθεί στον πρώην δήμο Λουτρακίου Περαχώρας. Δηλαδή, οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και οι ταυτόσημες θέσεις των φορέων της πόλης: Εργατικού Κέντρου, Εμπόρων και των Συλλόγων των Ξενοδόχων.
Επιπρόσθετα, στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η θέση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, ώστε να φθάσει στην πόλη του Λουτρακίου.
Προκαλεί τον κοινό νου η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Αικατερίνη Φαρμάκη Γκέκη προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην παραλαβή και υλοποίηση σταθμών του προαστιακού στο Ζευγολατιό και στην περιοχή του Ισθμού αντίστοιχα, δεδομένου ότι δεν αναφέρει πουθενά την μετάβασή του στο Λουτράκι, λαμβανομένου υπόψη ότι είναι σε πλήρη γνώση της και στο πρόσφατο παρελθόν είχε καταθέσει ανάλογη ερώτηση.
Ως εκ τούτου, προκύπτει αβασάνιστα το ερώτημα τι έχει αλλάξει, τι ενδεχομένως υποκρύπτεται και οι δύο βουλευτές του νομού αγνοούν το Λουτράκι και αναφέρονται στη δημιουργία σταθμού στη θέση Βασιλόπουλος που είναι πέρα από κάθε σιδηροδρομική κατασκευαστική λογική;
Τα πολιτικά γραφεία των δύο βουλευτών που συντάσσουν τις ερωτήσεις έχουν έλθει σε επαφή με το δήμαρχο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων;
Κινούνται αυτόνομα ή δρουν κάτω από τη σύμφωνη γνώμη ή την ανοχή του;
Έχουν υπόψη τους οι δύο βουλευτές ότι η προεκλογική δέσμευση του προερχόμενου από τον ίδιο πολιτικό χώρο Κώστα Λογοθέτη που περιλαμβάνεται στο ανάλογο φυλλάδιο, προβλέπει την έλευση του προαστιακού μέχρι την Αιγαίου;

* Ο Δημήτρης Καραπατάς είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

(230111)
Return top