ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ… ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ;

Μόλις έξι εβδομάδες υπολείπονται για τη διεξαγωγή της παρέλασης του φετινού καρναβαλιού κι ακόμη… διυλίζεται ο κώνωπας, ποιοι θα συγκροτήσουν τη φετινή επιτροπή, καθ’ ότι η καχυποψία και… η λάσπη δεν έχουν προηγούμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες κι όσα ακούγονται στην πόλη του Λουτρακίου, αν και αρχικά υπήρχε η σκέψη το καρναβάλι να διοργανωθεί από το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου -στο οποίο προεδρεύει μετά την παραίτηση του Μιχάλη Δρίτσα, ο αντιπρόεδρος Νίκος Λόης που είναι εκπρόσωπος του Κινήματος Ενεργών Πολιτών- δεύτερες σκέψεις οδήγησαν στην ανάθεσή του στον άκρως επιτυχημένο επικεφαλής της διοργάνωσης του 2007, Γιώργο Κοντό.
Όμως, εκ των υστέρων φαίνεται ότι για τη δημοτική αρχή, μάλλον και ο Γιώργος Κοντός κρίθηκε… λίγος με συνέπεια να «καπελωθεί», κατόπιν απόφασης του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, από τον αντιδήμαρχο αρμόδιο και για τον Πολιτισμό Γιώργο Δέδε.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Κοντός επέλεξε να απόσχει, αν και κρατούσε άσσο στο μανίκι για μια επιτυχημένη διοργάνωση!
Με την επιλογή του Κώστα Λογοθέτη, καπελώνονται ως ανίκανοι άπαντες, επιδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο κανενός να φέρει σε πέρας τόσο τη διοργάνωση, όσο ενδεχομένως και το οικονομικό της μέρος.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό ποιο ακριβώς θα είναι το ύψος που θα δαπανηθεί για τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις, λαμβανομένου υπόψη ότι τα προηγούμενα χρόνια οι εκδηλώσεις δεν περιορίζονταν μόνο στην ημέρα της παρέλασης, αλλά διαρκούσαν δύο εβδομάδες. Με την… τεχνική αυτή είχε επιτευχθεί να δημιουργείται κίνηση στην πόλη και οι επιχειρήσεις να απολαμβάνουν κάποιας αύξησης του τζίρου τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Club Hotel Casino Loutraki θα διατεθεί ιδίου ύψους χορηγία στην επιτροπή καρναβαλιού, που μάλλον έχει τεθεί υπό την αιγίδα του γραφείου του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη.
Εξάλλου, χθες το πρωί, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δέδες μετέβη στους Αγ. Θεοδώρους όπου συζήτησε για το πλαίσιο των εκεί καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Επιβεβλημένος ο διαφημιστικός… βομβαρδισμός
Ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης θα πρέπει να λάβει σοβαρότατα υπόψη του ότι οι εκδηλώσεις για να έχουν το ανάλογο αντίκρισμα όχι μόνο την ημέρα της κορύφωσης που είναι η παρέλαση, συναυλία και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου, αλλά και το προηγούμενο διάστημα, απαιτείται στοχευμένη διαφήμιση στο κοινό της πρωτεύουσας.
Ακόμη, όσον αφορά την ημέρα της κορύφωσης των εκδηλώσεων θα πρέπει να προβληματίσει το team σκέψης της Ιάσωνος ότι την ημέρα εκείνη, δεν γίνονται εκδηλώσεις σε περιφερειακούς δήμους της Αθήνας, γεγονός που μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον εκδρομέων είτε για τριήμερο, είτε για ημερήσια βόλτα.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως για τις φετινές εκδηλώσεις, πώς θα γίνει η χρηματοοικονομική ροή εσόδων κι εξόδων ή θα ακολουθηθεί η πεπατημένη;

Η συνάντηση στο δημαρχιακό μέγαρο
Προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα στις 7 μ.μ. με προτροπή του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, ήταν συγκέντρωση των φορέων και ενώσεων της πόλης, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τη διοργάνωση των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Όπως διεφάνη, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι λόγω… κρίσης, η δαπάνη να είναι σαφώς χαμηλότερη από πέρυσι, με αποτέλεσμα προτάσεις που ακούσθηκαν δεν ενέπνευσαν αισιοδοξία…
Στην Ιάσωνος είναι αναγκαίο να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους ότι το λουτρακιώτικο καρναβάλι αποτελεί θεσμό σε πανελλαδική εμβέλεια, γεγονός που επιβάλλει, έστω και με τρικ να φαίνεται πιο αναβαθμισμένο έναντι αυτών των προηγουμένων ετών.
Ακόμη, πολύ σοβαρά υπόψη θα πρέπει να ληφθεί ότι η Κόρινθος έχει αναβαθμίσει σημαντικά το δικό της καρναβάλι, με τον κίνδυνο να είναι ορατός το Λουτράκι να απωλέσει το μονοπώλιο στην περιοχή που διατηρούσε όλα αυτά τα χρόνια.
Θετική στα όσα ακούσθηκαν ήταν η πρόταση να αναβιώσει στα διαμερίσματα ο παραδοσιακός τρόπος με τις φωτιές.
Ενθαρρυντική ήταν και η αύξηση συμμετοχής του αριθμού των συμμετεχόντων στα πληρώματα των φετινών εκδηλώσεων.
(220111)
Return top